Vrtec Mladi Rod (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo



Sporočilo


Kalina -> Vrtec Mladi Rod (22.4.2008 18:48:16)

Jaz bom kar na novo temo odprla, ker bi prosila vse mamice, ki so poslale vlogo v imenovani vrtec, ce se javijo, da malo poklepetamo oz predebatiramo o vpisu itd, sploh pa mamice, ki dejansko zivijo v obcini Bezigrad. Bomo lazje docakale 15 maj, ko bodo znane odlocitve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Upam, da se javite!

Lp




Žabika -> RE: Vrtec Mladi Rod (22.4.2008 20:16:45)

Tudi jaz sem oddala vlogo v vrtec Mladi rod.
Glede na to, da naj bi bili rezultati komisije znani šele po 15.5., sem danes poklicala pomočnico ravnateljice, ki mi je razložila, da oni vedo, zakaj so se odločili, da imajo tako pozno komisijo, da mene naj pa to ne zanima preveč. Skratka bila je zelo neprijazna in verjetno bom kar pred njihovo komisijo preklicala vpis in spraznila eno mesto. Namreč dobili smo vrtec na Vodmatu, kjer pa je vpis 15.5.
Je pa tudi rekla, da je prijav skoraj 300, mest pa okoli 80. Skratka potrebnih bo veliko točk.




Kalina -> RE: Vrtec Mladi Rod (22.4.2008 20:49:03)

Hm, nemorem verjeti, da si je dovolila taksno neprijaznost in nestrokovnost. Upam, da ji nisi ostala dolzna. Ker jst bi tako nazaj zagobcala, da ji nc nebi blo jasno!! Ja jaz bi tudi na tvojem mestu, kar tam podpisala,ker nikoli neves kaj bi se na MR izcimilo. Pa si mogoce kaj gledala koliko tock bi imela za MR, koliko jih imas pa za Vodmat?




piko12 -> RE: Vrtec Mladi Rod (22.4.2008 21:03:44)

Jaz tud spadam v bežigrad, samo v sosednji rajon. Pri cicibanu sem že izvisela, tako da... bomo začeli iskat varstvo. Pomoje imajo tolk pozno komisijo, da vsi, ki so imeli dvojne al pa desetkratne vloge dobijo drugje in prekličejo vpis v MR in pol zmanjšajo gužvo.




Žabika -> RE: Vrtec Mladi Rod (22.4.2008 22:50:26)

piko12: ja to je sigurno zato, ampak me zanima, če je to sploh dovoljeno. Mislim, da bo kar na MOL poslala en dopis na to temo.

Kalina: na odločbi iz Vodmata mi piše, da smo zbrali 48 točk. Imam pa službo tam blizu, pa še ta služba je v Kliničnem centru (ne vem, če nimamo zaposlenci v tem vrtcu malo prednosti). Ker stanujemo pa tudi le 2 km stran, tako da ne vem, kaj se je še štelo notri. Se nisem preveč poglabljala - priznam.
Pa verjetno da se ne bomo odločili niti za ta vrtec, ampak kar za Mali svet, ker se mi zdi totalno nemoralno mojo miško zbujat sredi noči, da jo bom lahko jaz spotoma odpeljala v vrtec, ki je blizu pač moji službi.




Žabika -> RE: Vrtec Mladi Rod (22.4.2008 22:59:16)

No, zdej sem pa izračunala:

Vodmat: 40 (MOL) + 3 (bližina službe) + 5 (nad 11 mesecev) 48 točk
MR: 40 (MOL) + 6 (bližina doma) + 5 (nad 11 mesecev) 51 točk

Po moje, da nimamo možnosti v MR, ker jih je itak da kar nekaj, ki jih je že lani oddalo in imajo +10, ali pa imajo že kakšnega otroka tam, ali pa so mame samohranilke.





nora -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 6:50:31)

Ojla!

Jaz tudi nestrpno akam odgovor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Dala sem vlogo samo v vrtec Mladi rod, ker je ist zraven bloka. V bliini slube pa ni vrtca. Imamo pa isto kot abika- 51 tok.
abika (mogoe si se pozanimala)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]: A v vrtcu Mali svet je lazje dobit mesto? Kakne kriterije imajo za vpis?





Kalina -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 8:12:46)

Jah mi mamo tudi 51tock. Drugace jaz zivim cisto nasproti vrtca Mali svet. Z okna gledam v vrtec. Jaz sem jo tudi hotla vpisat tja, sam ko mi je rekla, ceno; 480€, me je takoj minilo. To je pa mal too much!

nora, a ti si blizu Crtomirove, ali kere druge enote?




Kalina -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 8:18:31)

zabika a to mislis za tiste, ki imajo isto tock, in ce si oddal prej dobis +10? Ker prav tako ima prednost starejsi otrok, moja bo pa septmebra 2,5l. Tko da upam, da tudi mi dobim +tocke. 




piko12 -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 8:30:44)

+10 dobi, e si bil e enkrat zavrnjen. 2,5 let starega otroka bi pa mogoe e v nejaslini oddelek vzeli.




Kalina -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 8:33:25)

piko, meni so rekli, da v 2 starostno skupino grejo sele z polnimi 3l. Edin, ce bi jo dal v kombiniran oddelek, kar bi mi tudi pasalo. Drugac pa v pravilniku pise, da ko ima kdo enako tock, imajo prednost a) tisti, ki so prej oddali vlogo in b) starejsi otrok.




nora -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 10:07:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Kalina

Jah mi mamo tudi 51tock. Drugace jaz zivim cisto nasproti vrtca Mali svet. Z okna gledam v vrtec. Jaz sem jo tudi hotla vpisat tja, sam ko mi je rekla, ceno; 480€, me je takoj minilo. To je pa mal too much!

nora, a ti si blizu Crtomirove, ali kere druge enote?



Ne, jaz sem blizu enote Mavrica, isto parkirie imamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 480 eur je pa res veliko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




MiRaNi -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 14:03:08)

Tudi jaz sem dala vlogo v Mladi rod in imamo 51 točk. Nas je pa res veliko z istim številom točk.

Ali katera ve koliko metrov stran od vrtca moraš živeti, da dobiš točke za ''bližino doma''?




splaninka -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 16:16:02)

Še ena z 51 točkami za Mladi rod. Tudi jaz sem danes klicala tja in naletela na precej neprijazno referentko ali kaj je že. Da naj potrpimo in da tisti z manj kot 51 t nimajo šans to leto.Škoda, ker ne vlečem študija tja čez trideseto in sva z očetom najine pupke toliko fer, da sva se prijavila na istem naslovu. Bomo pa zjutraj korakali na Vodmat, bolje vrabec v roki kot golob na strehi.




Žabika -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 20:32:05)

+ 10 točk dobiš, če si bil enkrat zavrnjen. Torej, če si že enkrat šel čez komisijo. Jaz sem lani pravočasno (en dan pred iztekom) oddala prošnjo, a žal ne priporočeno, saj je moja kuverta prispela v vrtec en dan prepozno - torej potovala je 2 dni. No tako, so mi vsaj v tem res "prijaznem" vrtcu rekli.

Mali svet: prostora imajo še zelo malo, kriterijev pa mislim da ni. Moja Hana bi šla v skupino, ki je sicer štartala lanskega septembra.




2ursae -> RE: Vrtec Mladi Rod (23.4.2008 23:40:39)

eko, jaz tud čakam ... sem v Cicibanu že dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley18.gif[/image], MR je praktično moje zadnje upanje. Problem je, ker nisem iz MOLa (tko da o št. točk raje ne bi - ko izpolnjujem vprašalnike ne vem, al naj se smejem al jokam, ker se ne kvalificiram v nobeno skupino, ki prinaša točke), pri nas sem pa že, še preden sem oddala vlogo, od našega vrtca dobila prijazno sporočilo, da je že do vrha poln in da naj nanje ne računam preveč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

je pa res, da jaz vpisujem 3letnika in zanj se pa mende že bo našel kakšen plac pod našim soncem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




mojca75 -> RE: Vrtec Mladi Rod (24.4.2008 8:23:57)

Jaz sem to bitko bila lansko leto in moram priznat da sem bila kar tečna mama. ravnatelici in podravnateljici sem povedala da bom naredila javno (medijsko) bruko če moj otrok ne bo sprejet oz bom zahtevala vpogled če so sprejeti pred nami smao otroci ki so "lokalci".

menim da imajo ABSOLUTNO prednost tisti otroci, ki jim je to "njihovemu bivališču najbližji vrtec". Sem rekla da se ne strinam da imam jaz in nekdo iz Viča enake možnosti, oz on ki dela v bližini je po točkah pred menoj.

rekla sem ji da se s tem stmulira da se otroci vozijo v avtu 2x na dan in da so s tem izpostavljei cesti in nesreči, pa je rekla "ja gospa ne s takimi srce parajočimi" Ja JBG, to je dejstvo.

Vglavnem vrtec smo dobili, če pa ne pa bi jih dala v medije. Sem pa preštudirala zakon in sem jim dala vedet da nisem ena kokoš in da vem kaj so moje pravice.

Sem se vklučila da vam povem svojo zgodbo. Sedaj imam našo punco v Kostančkovemu vrtcu, ki je našemu bivališču najbližji vrtec. zame je to prvo merilo!




Kalina -> RE: Vrtec Mladi Rod PREBERI! (24.4.2008 19:54:47)

Mamice, danes sem dobila e-mail od načelnice Oddelka za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport MU MOL, ki glasi tako;

V zvezi s komisijo za sprejem otrok v vrtcu Mladi rod vam sporočamo, da je komisija danes, po tridnevnem delu zaključila s svojim delom in da bodo vsi starši prejeli v roku 8 dni po dokončnem oblikovanju sklepa o sprejemu otrok, zapisnik o vrstnem redu. Obenem pa bi vam radi sporočili tudi, da letošnjo stisko staršev in otrok rešujemo in v jeseni bomo odprli še približno dodatno 10 novih oddelkov, o čemer bomo starše obveščali preko medijev. Prav tako pripravljamo vse potrebno za izgradnjo prizidkov pri vrtcih, ki jih bomo sukcesivno odpirali z naslednjim letom.  

Tako, da mi smo ful pozitivni in veseli, da so se mal zmigali in kaj naredili! Ful sm optimisticna!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]





2ursae -> RE: Vrtec Mladi Rod PREBERI! (24.4.2008 20:24:05)

joooj, kalina, mi gremo pa zdaj za 1 teden na morje in bom ves cajt živčna, ker bom vedela, da me doma v kaslcu čaka odločba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

IZVIRNO SPOROČILO: mojca75

menim da imajo ABSOLUTNO prednost tisti otroci, ki jim je to "njihovemu bivališču najbližji vrtec". Sem rekla da se ne strinam da imam jaz in nekdo iz Viča enake možnosti, oz on ki dela v bližini je po točkah pred menoj.



valjda, da je zate to primarno merilo, ko pa ti spadaš v ta kriterij. Itak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Jaz lahk tud najdem 1000 razlogov, zakaj bi mojga otroka moral vzet, to pa ja ni tolk težko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Žabika -> RE: Vrtec Mladi Rod PREBERI! (24.4.2008 20:45:57)

Kalina: hvala za dobre novice. Ampak zakaj nam je pa ta pomočnica ravnateljice lagala??? Jaz sem govorila z njo v torek, pa je še kar gonila, da imajo oni zasedanje komisije okoli 15.05..




mojca75 -> RE: Vrtec Mladi Rod PREBERI! (24.4.2008 21:24:22)

valjda, da je zate to primarno merilo, ko pa ti spadaš v ta kriterij. Itak . Jaz lahk tud najdem 1000 razlogov, zakaj bi mojga otroka moral vzet, to pa ja ni tolk težko . IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae


Sory Kalina, na tvoji temi, ampak 2ursae če si me že izzvala.

- vrtci se zidajo v lokalnih okoljih, najbrž ne za to da jih vsi vozimo drugam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
- vrtci so bili nekoč grajeni z samoprispevki - ljudi ki so tam živeli so v svojem kraju, s svojim denarjem za svoje otroke gradili vrtce
- bi ti raje vozila svojega otroka v vrtec najbližje tvojemu domu, ali ga rada voziš s seboj v avtu, pa tudi če je to le na drugo stran ljubljane. Jaz ne, jaz želim da moj otrok obiskuje LOKALNI vrtec, kjer se druži s svojimi sovrstniki iz istega okoliša, jaz spoznam njihove starše s katirimi smo "sosedi"
- odgovori mi, zakaj ima po tvoje nekdo, ki je v službi blizu vrtca prednost pred menoj (oz mojim otrokom) ki živi blizu vrtca.

Seveda vsak lahko najde 1000 razlogov, ampak moje mnenje je da imajo pred lokalnimi otroci prednost tisti LOKALNI otroci, ki že imajo v istem vrtcu bratca al pa sestrico, otroci staršev študentov, ali enostrarševskih družin, zakaj bi mel pa prednost nekdo ki dela na bližnjem ministrstvu pa ne bi vedela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Kalina -> RE: Vrtec Mladi Rod PREBERI! (24.4.2008 21:24:40)

A ves kaj zabika, pomoje zato, ker do takrat bodo odlocbe ze pri nas, in da jih nebi tolko klicarili itd.




Kalina -> RE: Vrtec Mladi Rod PREBERI! (24.4.2008 21:27:06)

mojca se popolnoma strinjam s teboj! Zdej mi pa povej, kako to da zivis 5min stran od mene, pa me nikoli nisi povabila na kofe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mojca75 -> RE: Vrtec Mladi Rod PREBERI! (24.4.2008 21:33:08)

Ha, zato ker sem skoz mislila da si nekje iz Zelene jame, do tja se mi pa ne da. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ja, lej, ni problem, zdej k si še "samska" sej veva o čem govorim, pa še posebej.

A bi prišla?




Kalina -> RE: Vrtec Mladi Rod PREBERI! (24.4.2008 21:40:21)

mojca seveda, takoj pridem, sam povab me[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Da se nase puncke mal spoznajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>