|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kolike - ja ali ne?
12.2.2005 20:38:56   
afrika
Sumim, da je dobil moj kmalu mesec dni star Lan kolike - no, morda so pa le samo prebavne motnje. Zato naj vas povprašam: Krčke ima v različnih obdobjih dneva - kakor kdaj. Ko nastopijo, se napenja, stoka in dostikrat tudi zajoka. Včasih se sliši po trebuščku pretakanje, včasih pa sprosti vetrove. In nato mu odleže. Se pa dogaja, da ga napade niz krčev - takrat pa ga potolaži le sesanje pri dojki ali da ga aktivno zabavam (petje, nošenje, ipd.) Da bi pa kričal po dve, tri uri skupaj, pa ne. Ali so torej to prave kolike? In... kako se ve spopadate s to nadlogo. Baje da je še neznanka, zakaj točno nastanejo. Me pa zanima, če je katera od vas že pogruntala kakšno domače zdravilo za to.

Jass
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kolike - ja ali ne?
12.2.2005 20:50:55   
filipinka
Veliko sem prebrala in slišala o kolikah, pa še patronažna je pristavila svoj piskrček. Torej kolike naj bi bile predvsem pri dečkih, pojavile naj bi se pri tretjem tednu starosti in sicer zaradi materinih hormonov, ki so še v telesu novorojenčka. Dojenček naj bi v tem času doživel neko prvo puberteto, saj dobi tudi mozoljčke po obrazu, iz bradavičk jim teče mlezivo, deklice naj bi tudi rahlo (kakšna pikica) krvavele kao prva menstruacija. Kolike se pojavčjajo vedno ob istem času in trajajo par ur. Torej vse ostalo kar s pojavlja čez dan so torej navadni krčki zaradi napenjanja.
Tako naj bi torej bilo s tem. Moj :duda: hvala bogi ni imel kolik! Držim pesti, da jih tudi tvoj :torta: nima oz. jih ne dobi!
LP, V.:sloncek:

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kolike - ja ali ne?
12.2.2005 20:56:32   
Sibila
Ja to so krčki.Pomagaš mu lahko z masažo in sicer preden ga nahraniš, ker ne sme imeti polhen želodček.Ko ga previjaš in ko je nagi mu daj roko na trebušček in sicer tako da je na sredini tvoje dlani njegov popek. Masiraj ga v smeri urinega kazalca. Po masažici pa mu skrči kolenčka in mu jih rahlo potisni na trebušček, tako bo spustil vetrove. Tako boš vedela da delaš pravilno. S tem mu prihraniš muke. Moj sine se dostikrat takole zvija, ampak ne joka mu pa to zaleže.Paše pa mu tudi če ga dam na roke in sicer tako da je s trebuščkom navzdol, pol začne revež takoj prdeti.Ravnokar se napenja.Napenja ga pa takrat, boš videla, ko ima čisto trd trebušček.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kolike - ja ali ne?
12.2.2005 20:58:48   
Sibila
Še nekaj. Pediater iz pediatrične klinike mi je odsvetoval kakršnekoli kapljice ( itak nič ne pomaga), ker naj bi vsebovale tudi neke vrste pomirjeval in češ da je to samo kemija, naj zdržimo do tretjega meseca mi je rekel.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kolike - ja ali ne?
12.2.2005 21:20:39   
Sarica2
Pozdravljena!
Pri nas imamo 8 tednov starega fantka. Take probleme imamo od tretjega tedna. Dokler nismo začeli dajati kapljic Plivit D3 je bilo še kar znosno. Potem pa je postalo katastrofalno in neznosno (revček ni mogel skoraj nič spati). Prijateljica in pediatrinja sta mi svetovali kapljice Sab Simplex. Za enkrat je bolje, o dolgoročnem učinku pa še ne morem nič govoriti (začeli z uporabo včeraj zvečer).

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kolike - ja ali ne?
13.2.2005 0:58:43   
Willson
Tudi moja :duda: je imela kolike do približno 7 t. Mi smo pridno podirali kupčke in sicer tudi po 3x med dojenjem. Prvi kupček smo podrli že po par mnutah, saj :duda: na začetku , ko so lačni najbolj požrešno pijejo in zraven pojejo veliko zraka, ta pa gre nato v črevesje in tam povzroča krče. Naši je pomagala tudi masaža trebuščka, pa tudi kopanje v topli vodi, pa telovadili smo z nogicami tako , da sem imela razvito in se je ponavadi kar hitro pokakala pol pa je bilo boljše. Imeli pa smo tudi Chamomilla globule to je homeopatsko naravno zdravilo, ki se dobi v Avstriji v lekarni in to ji je najbolj pomagalo- smo dali parkrat pa je bilo takoj boljše. Ni imela potem krčev niti po ad3 kapljicah. Če je hudo vam jih svetujem. LP

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?