RE: LUSKAVICA (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


mala zirafa -> RE: LUSKAVICA (13.9.2009 21:22:32)

Meni so se v zadnjem letu pojavili lišaji po lasišču samo po določ. delih.Me občasno  zelo srbijo, sploh ko imam lase za umit.Spraskam se tudi do krvi.Nisem pa še bla pri dr.Brat jo ma tudi in moja babica jo je imela.Predvidevam da je to to.Kaj pa oronazol?Pomaga?Ali od vichyja kakšen šampon?




ivao1 -> RE: LUSKAVICA (31.1.2010 15:42:10)

malo brskam pk starih debatah...
imam veliko izkušenj z zdravljenjem luskavice..od blage oblike do obolelosti celotne površine kože....če lahko komu pomagam kako bolezen umiriti mi naj piše na zs.....nebom tukej zdej celih spisov pisala..mogoč nobenga ne zanima :)

LP




rožica2 -> RE: LUSKAVICA (8.5.2010 7:58:22)

belosalic mazilo zelo pomaga,je pa res da tanjša kožo





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.5.2010 23:21:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ivao1 -> RE: LUSKAVICA (11.5.2010 12:38:25)

predvsem je odvisno kakšna vrsta luskavice je, npr. men fototerapije niso pomagale, edin za kaj lahko rečem da je res ok so biološka zdravila, no vsaj v mojem primeru je tako.




tajtaja -> RE: LUSKAVICA (11.5.2010 19:11:29)

Tudi jaz mam potrjeno luskavico približno štiri leta. Najhuje seveda na komolcih, kolenih in...v ušesu. In to samo v levem. Ko izbruhne, je kar hudo, krema pomaga par dni, potem pa spet jovo na novo. V glavnem, sr..je.




zadovoljna -> Prosim za pomoč (26.6.2010 14:09:58)

Pozdravljeni sotrpini,
Prosim za vašo pomoč. Kot vi vsi tukaj se tudi sama bojujem z luskavico. Nekje na netu sem zasledila, da zelo pomaga himalajska sol in kreda v prahu. Kredo zmešaš z vodo, namažeš na prizadete dele, pustiš delovati 15-20 min in potem spereš dol. Zanima me, če kdo ve kje se da to kredo dobit, ker to ni navadna šolska kreda in kako se ji reče.
Hvala vam za odgovor.




ariana87 -> RE: LUSKAVICA (25.6.2013 22:58:30)

Sama sem imela kapljičasto luskavico in sem jo zdravila samo z olivnim oljem ( jedilnim ) in za obrazc ( tukaj je bilo najhuje ) kremo iz morskih alg ( dobi se v lekarni ). Kolega mi je predlagala tudi cinkovo milo ( nevem kje se ga dobi), njegov oče naj bi zdravil "ta pravo" luskavico z milom... luskavico sem dobila 17 dni po gnojni angini, katere nisem zdravila z antibiotiki, kar pomeni, da je bil moj imunski sistem "uničen"... zdravila sem se 4 mesece v zimskem času, kar je še huje, ker sem bila vedno dobro oblečena, za udobje pri luskavici pa je najbolje, čim manj oblek in seveda bombaž. Pozdravila sem se sama, na koncu sem se samo pokazala drmatologu, ki je napisal nekaj bla bla in zaključil na hitro. jaz pa sem 4 mesece furala safr..




nyna84 -> RE: LUSKAVICA (26.6.2013 12:56:10)

Jaz imam tudi baje [sm=zmeden.gif] luskavico (od začetka srednje šole dalje). In sicer samo na nohtih (odstopajo, pa občasno se zgubajo).
Sem bila pri dermaologu in njegov komentar je bil, da če niso glivice, je pa luskavica. No, test za glivice je bil negativen. [sm=smiley13.gif]
Sem takrat dobila navodila, da ne smem uporabljati za nohte ničesar kovinskega, da jih ne smem lakirati, dali so mi kremo elocom, ki ni čisto nič pomagala ...

Po 10 letih skrivanja rok za hrbet, mi je bilo dovolj. Poskusila sem gelirane nohte, a so me začeli moji nohti po 14 dnevih tako boleti, da sem morala gel odstraniti.
Nato sem nohte szačela piliti, da so bili gladki, tako da sem lahko nanje nalepila umetne nohte. Potem se je začelo stanje počasi izboljševati. Ko so bili toliko boljši, da niso več rasli navzgor, postrani in ne vem še kam, sem nehala z umetnimi nohti in sem nanje nalakirala samo dobro prekriven lak, da se ni videlo originala. Sedaj je že tako dobro, da lahko nanesem tudi samo podlak, utrjevalec in nadlak, pa so nohti čisto ok.

Paziti moram edino na to, da so vedno nalakirani. Očitno jim lak da zaščito, ki jo potrebujejo za svojo normalno rast.
Vmes jih en mesec nisem lakirala, ker so bili zelo lepi (sem jih želela pokazati, da se pohvalim z zdravimi in lepimi nohti [sm=smiley36.gif]) in se je stanje spet zelo poslabšalo - v roku 1 tedna so mi pričeli odstopati en za drugim.




lahas -> RE: LUSKAVICA (1.7.2013 11:31:23)

Luskavica je kruta stvar sam jo imam že od 6 leta starosti zaj pa sem že pri 40 imam jo po dlaneh in podplatih. Kriza. Pomagam si z večkrat tedensko namakam roke in noge v vodo s sodo bikarbono in nato nanesem eno masno kremo na roke in noge kar pomaga. Za še večji učinek zdravljenja pa uporabljam E-vitamin ,omego 3, B-vitamin ,karetonoide... v obliki kapsul prehranska dopolnila. Rezultati so fenomenalni.
ALEŠ




Urska09 -> RE: LUSKAVICA (6.8.2013 16:29:23)

Aleš, ali lahko prosim poveš, kakose imenujejo te kapsule in kje se kupijo? Pa še to, koliko sode bikarbone daš v npr. 1 liter vode in koliko časa namakaš?




dasha22 -> RE: LUSKAVICA (10.8.2013 9:30:47)

Naj še jaz povem svojo izkušnjo: te težave sem imela dolgo časa in nobeden dermatolog mi ni pomagal s tistimi kremami na recept[sm=smiley13.gif] nato mi je sestra v ambulanti predlagala šampon od vichy in verjeli ali ne po drugem umivanje se je stanje izboljšalo in po lasišču nikoli več vrnilo[sm=bravo.gif] Na obrazu pa se mi (včasih še vedno) pojavijo luske pri bradi, obrvih in nosu in tudi tu mi je uspelo najti kremo, ki mi je pomagala in sicer Euten. Obstaja Damia, ki ni tako draga in isto učinkuje. Najbolj pomembno je itak izogibanje stresu, prava prehrana, nega, vsak pa mora oz. lahko najde sam zase ustrezno kremo in tablete(meni poimagajo antihistaminiki). Pa solarij mi tudi pomaga, čeprav ga nekateri tako odsvetujejo. Stanje se mi je izboljšalo za 99% [sm=bravo.gif]




LuLu -> RE: LUSKAVICA (10.8.2013 11:06:45)

Nisem brala vseh odgovorov, je mogoče katera že omenila... koprive, čaj iz njih in konopljino olje. Ena znanka si s tem blaži luskavico.
Probala katera?




jonni -> RE: LUSKAVICA (21.3.2015 14:48:38)

Jaz imam tudi luskavico po kolenih.[sm=smiley19.gif]
Prijatelj mi je predlagal Persiangel mineralno blato iz slanega jezera. Baje ima veliko magnezija ipd... Je že kdo slišal za to blato in ima iskušnjo?
Hvala.




drNarava -> RE: LUSKAVICA (2.11.2015 12:35:17)

Moja mami se spopada z lupusum, ki je tako kot luskavica avtoimuna bolezen. Na koži se ji pojavljajo rane in modrice, ki se zelo težko celijo in so boleče.
Ima suho in srbečo kožo. Prijateljica z luskavico ji je za mazanje priporočila polhovo olje, ker je to edina naravna stvar, ki je njej pomagala. Zadevo moram
pohvaliti, saj je to olje zelo učinkovito. Delim naprej iz hvaležnosti, ker smo našli nekaj naravnega, kar zares deluje in pomaga.





Navadni -> RE: LUSKAVICA (17.11.2016 15:27:49)

Res je za polhovo olje in mast je ogromno pohval , vendar sam še nisem poskusil, bom pa v prihodnje. Na spletu in forumih najdete ogromno stvari za lajšanje te nadloge , samo malo se je treba prej pozanimat, če je kdo že uporabljal zadevo. Rad boi povdaril , da naj ne nasedajo bolniki posameznim spletnim stranem ( v glavnem so to tuje preko slovenskih), kot so naprimer mazilo iz ( USA ) "Psorifix", saj vam lahko iz lastnih izkušenj povem ,da je popolnoma zanič. Boljša je navadna "SOLEA" krema, in tudi ne stane 40 EUR . Lahko se sami prepričate, če poskušate oddati lastno mnenje o kremi - nikakor ne boste uspeli. To pa še ni vse, kajti določeni forumi , kot je naprimer "MedOverNet" so celo zaklenili forum o luskavici , tako da ne morete opozorit za lažne spletne strani. Pa lep pozdrav in ostanite zdravi.




primacare -> RE: LUSKAVICA (7.8.2018 14:23:04)

EKOLOŠKO KONOPLJINO MAZILO S SIVKO ALI OGNJIČEM

Pa ga imamo, dolgo pričakovano, najbolj iskano mazilo na svetu!

Sestavine:
• posušeni konopljini cvetovi;
• posušeni cvetovi sivke ali ognjiča
• bio kokosovo olje;
• bio čebelji vosek;
• bio konopljino olje;
koncentrirana konopljina smola

Uporaba mazila
Mazilo je namenjeno predvsem lajšanju simptomov povezani s kožnimi boleznimi, uporabljamo pa ga lahko tudi za druge bolezni, kot so bolezni dihalnih poti, krvno-žilnega sistema in poškodbe mišic.

Kožne bolezni:
Luskavica, atopični Dermatitis, prhljaj, ogrci, kurja očesa, izpuščaji in alergije, Herpes, razpokane ustnice, Hemeroidi, glivice na nohtih, kožne rane, vreznine, opekline in bakterijske okužbe.
Uporaba: Vsaj 2x dnevno; zjutraj in zvečer, po potrebi več

Bolezni mišic, sklepov in kosti:
Tortikolis, bolečine v križu, bolečine v mišicah, menstrualni krči, zvini, nategi in zlomi.


Bolezni krvno-žilnega sistema:
Flebitis, razjedanje žil, krčne žile


Bolezni dihalnih poti:
Bronhitis, Astmatične bolezni, Kronično vnetje grla (mažete na predelu pljuč in grla)


več info in naročila na primacare.cream@gmail.com




Jelovo -> RE: LUSKAVICA (23.3.2021 14:07:40)

Pozdrav.

Poskusite Fumaric Acid. Fumarna kislina , se kupi kot  prehransko dopolnilo v kapsulah perko interneta.  Meni je luskavica izginila po 40 letnem mucenju .
Lp




Jelovo -> RE: LUSKAVICA (23.3.2021 14:19:09)

Pozdrav.Poskusite Fumaric Acid. Fumarna kislina , se kupi kot  prehransko dopolnilo v kapsulah perko interneta.  Meni je luskavica izginila po 40 letnem mucenju .






Jelovo -> RE: LUSKAVICA (23.3.2021 14:21:01)

Pozdrav.Poskusite Fumaric Acid. Fumarna kislina , se kupi kot  prehransko dopolnilo v kapsulah perko interneta.  Meni je luskavica izginila po 40 letnem mucenju .






Avium -> RE: LUSKAVICA (25.3.2021 11:26:40)


Lahko kakšen link do teh kapsul? 
IZVIRNO SPOROČILO: Jelovo

Pozdrav.Poskusite Fumaric Acid. Fumarna kislina , se kupi kot  prehransko dopolnilo v kapsulah perko interneta.  Meni je luskavica izginila po 40 letnem mucenju .









Jelovo -> RE: LUSKAVICA (25.3.2021 12:34:49)

https://www.supersmart.com/en/shop/skin-hair-nails/fumaric-acid-supplement-0260




Jelovo -> RE: LUSKAVICA (25.3.2021 12:41:01)

Protokol fumarne kisline

Bolnik mora vsak dan zvečer popiti tableto fumarne kisline z veliko tekočine, čaj, mineralna voda, še najboljše je mleko, saj preprečuje preveliko kislino v želodcu. Če ima bolnik po zaužitju težave v želodcu, naj poleg užije tudi nekaj sladkorja, saj ponavadi po tableti pade sladkor v krvi. Kave se naj izogiba, ker ta povečuje kislost v želodcu. Tableto lahko v tekočini tudi raztopimo. Že v 15-30 minutah bo bolnik začutil toploto in ščegetanje na koži, na hrbtu in na vratu, vse do ušes. Ta reakcija ponavadi traja 1 uro, kar pomeni, da so se metabolični procesi začeli.

Fumarna kislina deluje na pH v prebavnem traktu, zato se izboljša presnova zaužite hrane. Vsakdo naj se opazuje in po potrebi lahko dozo zviša - vsaka 2-3 tedne za 1 tableto, če ni občutiti izboljšanja.

Mazilo iz fumarne kisline

Pripravijo vam ga v lekarni. Uporablja se zgolj za lokalne lezije, če so te na kolenih ali komolcih. Mazilo nanesemo zelo na tenko in morbidna rdečice, ki se lahko pojavi po tem, je dobro znamenje. Preko lezij ne smemo dajati povojev ali obližev. Če je odziv prehud, lahko mazilu dodamo salicilno kislino. Mazilo vtremo zgolj na majhnih površinah, na tistih najbolj aktivnih. Če postane koža preveč suha, jo namažemo z mastnim mazilom.

Kopel fumarne kisline

Pomembno, da se ta raztopina uporabi tudi na koži sami. Steklenico moramo pred uporabo dobro pretresti. Če so lezije difuzne, potem jo nanesemo po vsem telesu in moramo počakati 10 minut, preden gremo v kopel. Voda ne sme biti prevroča in v njej ne smemo ostati več kot 15 minut. Ko se lezije umirijo, uporabimo mazilo še drugod (kot je zgoraj opisano).

Losjon iz fumarne kisline

Dr. Christ losijon uporabi takoj za tem, ko si bolnik umije lase, tako da je nekoliko razredčen, saj ga drugače lahko nekoliko peče. Recept za losijon:

fumarna kislina 4,0

monoetilfumarat 4,0

infiltrina (nekaj kar prodre v lasišče - npr.: DMSO)

Solutio Cordes ad 100,0

MDS. (na mestu vnosa): losijon za lasišče


Naravni potek dogajanja: remisija in povratek. Pacient naj se izogiba stresnih situacij.

Dr. Christ svetuje, naj pacient ne pije alkohola, dokler ne postane koža zopet čista. Če se po nekaj tednih koža ne pozdravi, potem naj pacient dobi zdravila za jetra, predvsem tista, ki sodelujejo pri metabolizmu ciklusa fumarne kisline (L-Arginine, L-Citrulline, L-Aspartate in L-Ornithine). Zdravnik mora dajati injekcije 2-3 tedne. Največkrat bo bolnik doživel neverjetno izboljšanje kože.

Zelo pomembna je hrana, saj ta lahko bolezen povrne. Pacient se mora držati stroge diete vsaj 2-3 mesece. Po dieti naj pacient počasi dodaja začimbe, spreminja prehrano, vseskozi pa naj opazuje, katera hrana je tista, ki mu povzroča težave in te se naj potem izogiba.

Dr. Christ pravi, da še vedno čaka na bolnika, pri katerem se luskavica ne bo pozdravila. Do sedaj takega primera še ni imel, res pa je, da je moral pri nekaterih pacientih zdravljenje podaljšati za kaka dva tedna.

Hrana, ki se ji mora bolnik popolnoma odpovedati:

meso: svinjina

začimbe: vsi aromatski prelivi, poper, ingver, klinčki, muškatni oreščki, kumina, janež, cimet, rdeča paprika, klobase, salame, majoneza, pomarančni sirup, kandirana kožica limone, ekstrakt limone

oreščki: lešniki, arašidi in izdelki iz njih, orehi, lešnikova čokolada

alkohol: ves alkohol, vključno s sladicami, ki vsebujejo alkohol in vinski kis.

Dovoljena hrana:

meso: ribe, govedina, perutnina, srna

sadje: vso, paradižnik, jabolčni kis

zelenjava: vsa, riž, krompir, zelje, žafran, solata

začimbe: česen, čebula, peteršilj, drobnjak, poper v zrnu

olje: olive, oljčno olje, žafran

orehi: kokos, mandlji (vsi produkti)

Posebej se priporoča:

sveže stisnjeni sadni sokovi, veliko soka iz rdeče pese, korenčkov sok, mlečni izdelki (jogurt), kilso zelje, kumarice vložene brez popra, pol-kisle

To so priporočila tako Dr. Christa kot tudi Clinique Beau Reveil, CH 1854, Leysin Switzerland.

Pomemben poudarek dr. Christa: "Če se stanje bolnika ni izboljšalo, potem je razlog v tem, da zdravila ali ni pravilno jemal, ali da se ni držal diete, ali pa je bila diagnoza napačna!"




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]