nevedna - pleničke (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


ksenjak -> nevedna - pleničke (14.2.2005 13:07:34)

Malo brskam po seznamu stvari za novorojenčka, pa me že kar nekaj časa muči naslednje - ne znam si točno predstavljati, kako izgledajo povijalne plenice. In še, ali so terta plenice različnih velikosti?

Glede na to, da imam materinsko šolo šele v marcu, rada bi pa stvari v večini nabavila že prej, bi bili vaši odgovori zelo dobrodošli.

Lp, Ksenja 33t1/7 :metulj:




KIRA -> nevedna - pleničke (14.2.2005 13:10:29)

povijalne plenice so kot ene vrste hlačke za zavezat - tako se mal okol zavijejo, da une plenice gor držijo. slikce sicer nimam, jih pa recimo v sparu sigurno imajo, v več barvah, sem vidla.
za tetra pa ti ne znam povedat. sem jih imela še cel kup doma od bratca (izprred 18 let), pa so ble še kar ok. sem jih preprala z varikino in pol prelikala, pa so ble skor ko nove. amapk so malo podolgovate _ najbrž so se raztegnili. v MB porodnišnici pa so imeli kvadratne.
LP




Anonimen -> nevedna - pleničke (14.2.2005 13:15:28)

tetra plenice so vse enake velikosti.
Za povijalne plenice se pa prej pozanimaj, ker ni treba vedno široko povijat. Kupiš jih v Baby centru ali Arielu, ravno tako tetra.
Tetra plenice boš p rbila na začetku tudi če ne boš široko povijala, ker novorojenčki veliko polivajo, pa kot podloge za previjat. Se znajo neverjetno velikokrat polulat ali pokakat ko so brez pleničk.




ksenjak -> nevedna - pleničke (14.2.2005 13:31:51)

Zdaj mi je pa vse skupaj že malo bolj jasno.

Samo Alja, povijalne bom pa vseeno rabila, glede na to, da jih imam na seznamu, kaj prinesti otroku v porodnišnico?




Anonimen -> nevedna - pleničke (14.2.2005 13:36:50)

Odvisno iz kje si. V Ljubljani naprimer mora vsaka mamica na začetku široko povijat, v Kranju pa odvisno od rezultata ultrazvoka kolkov, ki ga naredijo že na začetku.
če so ti v tvoji porodnišnici tako rekli, potem jih boš verjetno res rabila.




lin -> nevedna - pleničke (14.2.2005 15:05:01)

Mogoče ti kaj pomaga beseda sorizo?To je povijalna plenica!Sej če greš v trgovino in rečeš trgovki naj ti pokaže povijalne plenice ti jih bo.
Imaš ta navadne bele ki so v paketu ali pa pisane ki se kupijo po en kom.




taca -> nevedna - pleničke (15.2.2005 20:38:58)

Hojla!
Jaz sem rodila v LJ. in sem za povijalno plenico uporabljala navadne tetra plenice, ki se zložijo čez pol in še na dva dela. Saj to te bojo naučili v šoli.
Ne vem zakaj bi kupovala kakšne posebne povijalne plenice, ko boš tetra rabila tud za kaj drugega, kasneje za hranjenje in kot podlogo za previjanje, kopanje.....
Rabiš pa jih kakšnih 20 nič več.
LP
Taca




Stran: [1]