RE: mojo mamo je zbil avto (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


BUŠICA -> RE: mojo mamo je zbil avto (10.5.2008 22:24:33)

še moj nasvet: vse poškodbe naj slika z fotoaparatom (potpludbe, rane...), vse zdravniške izvide shranit-ji bo prav prišlo pri uveljavljanju pravic za odškodnino.




Mišni -> RE: mojo mamo je zbil avto (10.5.2008 22:30:16)

Za zaletek bi jaz vprašala zavarovalnega agenta, kako je s tem. Najbrž res gre to s plice punce, ki jo je zbila.

Kar ti vprašaj, kaj je treba narediti. Pa ji potem povej in naj se odloči.





Anonimen -> RE: mojo mamo je zbil avto (10.5.2008 23:03:01)

če bo šlo pa s police punce, ki jo je zbila bo pa mama odstopila od vsega, toliko jo pa poznam, noče, da je kdo oškodovan, se ji vsak smili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Pajaca -> RE: mojo mamo je zbil avto (11.5.2008 14:58:51)

Lej moja sestra se je s prjatlco peljala v avtu in so zletele s ceste. Od nje oče je sam reku uveljavte zavarovalnino, ker je itak avto kasko in ne bomo plačal nič, vi pa boste mel kaj od tega. Saj lahko bi tud tožil, ampak halo, prjatlco. No uglavnem sestra je po končanem zdravljenju šla do odvetnice (ki jo mimogrede plača zavarovalnica, tko da ni bilo treba plačati nič) in dali so vlogo za zavarovalnino. Dobila je ponujen znesek, ga je vzela. Če bi želela več, bi pač morala sama plačat odvetnika in pač ja greš v tožbo. Pa se vleče kar precej dolgo in na koncu si še na slabšem. Lahko tudi dodatno tožiš človeka pa najbrž dobiš, sam pač tud plačaš precej... sam jaz se v to ne bi spuščala.

Glede na to, da je bila kar precej poškodovana, da bo imela celo življenje posledice je čist ok da je vsaj nekaj dobila. Pa kot pravim una punca ni plačala čisto nič.

Glede tvoje mame pa ti svetujem, da se sama res dobro pozanimaš čisto vse kako in kaj gre. Pa da ji potem rečeš tako in tako, ti ne boš plačala nič, punca ne bo plačala nič. Dobila pa boš toliko, da boš lahko šla kaj vem na nekaj masaž, v toplice karkoli in si mal pomagala pri teh poškodbah, da te bo manj bolelo. Ker je čisto prav da dobi nekaj. Saj končno una punca je plačala zavarovanje ravno za take primere, da pač tisti ki se mu kaj zgodi nekaj dobi.

Glede dokazovanja pa itak je policijski zapisnik, ima vse papirje, saj je najbrž šla k zdravniku. Pa kar bo še šla bo vse napisano. Le shranjujte vse izvide, pa kartoteko pri splošni zdravnici se tudi da kopirati.




Anonimen -> RE: mojo mamo je zbil avto (11.5.2008 19:35:38)

Pajaca, hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]. Ja je šla itak na urgenco, tja jo je peljal rešilec, tako da to štima.

Super, bom zrihtala, hvala za vse nasvete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




srki -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 6:52:56)

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Pusti mamo, naj se sama odloči. Ji pa želim, da čimprej okreva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]


Se strinjam.

Mi je pa skrajno grdo, da nekdo komaj čaka, da bo koga tožil. Sori, to se lahko zgodi vsakemu od nas. Punci je pa tudi že dovolj hudo in bo itak za to plačala kazen pri sodniku, predvidevam, da je bila itak policija tam, če so bile take poškodbe oz. morajo biti, če so poškodbe.




srki -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 6:56:29)

Pa seveda čimprejšnje okrevanje mami!




Anonimen -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 8:33:01)

IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5

če bo šlo pa s police punce, ki jo je zbila bo pa mama odstopila od vsega, toliko jo pa poznam, noče, da je kdo oškodovan, se ji vsak smili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Marija sveta, a pa res nihče ne ve, zakaj se plačuje zavarovanje? Kdo, da bo oškodovan?! Punca je škodni primer zavarovala! Od odškodnine (ki jo povrne zavarovalnica!!!) si bo tvoja mami nadaljnjih 20 let lahko kupovala lekadole in ostale protibolečinske tablete kot posledico nesreče. Madona no!....ah...sej je brezveze...edina oškodovanka (je) bo tukaj tvoja mama. Nažalost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].






Pobalami -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 8:47:11)

Tudi jaz želim tvoji mami čimhitrejše okrevanje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image].

Vprašaj pri odvetniku, (odškodnine.net ?? ali Poravnava) oz. pri kakšnem zavarovalnem agentu (tam kjer je povzročiteljica zavarovana) kakšen je postopek za uveljavitev zavarovalnine. Tožba je nepotrebna in po mojem mnenju bi za tvojo mamo pomenilo samo breme. V zvezi z zavarovalnico lahko ti porihtaš sama.
Podpludbe pa res poslikajte. To je v bistvu "navadna" nesreča na parkirišču/pločniku kjer ni poškodovano drugo vozilo ampak človek (kar je seveda bolj resno).




mika -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 8:58:44)

Glede tvoje mame pa ti svetujem, da se sama res dobro pozanimaš čisto vse kako in kaj gre. Pa da ji potem rečeš tako in tako, ti ne boš plačala nič, punca ne bo plačala nič. Dobila pa boš toliko, da boš lahko šla kaj vem na nekaj masaž, v toplice karkoli in si mal pomagala pri teh poškodbah, da te bo manj bolelo. Ker je čisto prav da dobi nekaj. Saj končno una punca je plačala zavarovanje ravno za take primere, da pač tisti ki se mu kaj zgodi nekaj dobi.


se podpišem. glede nato, da mama ni več rosno mlada bo sigurno potrebovala kakšne treapije.

želim ji, da čimprej okreva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]




Felicity -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 9:00:42)

Odgovorov nisem brala...

Imam pa nekaj izkušenj s področjem, tako da ji svetujem, da kar zahteva odškodnino, saj povzročiteljica bo tako ali tako imela obravnavo, ker je povzročila telesno poškodbo...

In če ni bila pod vplivom alkohola bo plačala zavarovalnica...

Tako, da naj nikar ne govori neumnosti (sorry), odškodnina ji vsekakor pripada.


PA srečno! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




Felicity -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 9:02:48)

A ja, pa še to, ponavadi je dosti bolje, če jo zastopa odvetnik, plačilo pa gre ponavadi iz zavarovanja povzročitelja  ...




srki -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 10:13:59)

Aha, vi o tej odškodnini govorite, jaz pa sem mislila tožbo, kot je napisala sama Diana, za duševne bolečine. To je potem že civilna tožba, al ne?




Pajaca -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 10:25:03)

Ja srki to je pol civilna tožba.

Pač pri taki nesreči lahko "pokasiraš" iz več virov:
- si sam zavarovan, rečmo kakšno nezgodno zavarovanje in vložiš vlogo za odškodnino
- daš vlogo za odškodnino zavarovalnici kjer je avto zavarovan
- ali pač tožiš direkt tistega, ki pač te je povozil.

Za prvi dve točki se absolutno strinjam, da ju je treba naresti, ker zakaj drugače sploh plačujemo zavarovanje???

Za direktno tožbo pa bi se jaz odločila le če bi se rečmo ta punca obnašala do mene grozno, da bi me nadrla kaj hodim tam, da naj malo bolj pazim, pa še poskušala uiti. Evo potem sigurno tožim. Glede na to, da pa je bila punca očitno še bolj v šoku kot tale mama in da se je potem še pozanimala kako je z mamo, jaz ne bi tožila.


Predvsem pa naj mama čimprej okreva!




srki -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 10:44:40)

No, pol pa se sama tudi strinjam s prvima dvema točkama.




Anonimen -> RE: mojo mamo je zbil avto (12.5.2008 20:58:38)

Joj, jaz sem se narobe izrazila tole s tožbo. Mislila sem namreč, tako kot ste napisale: zahtevek za uveljavitev odškodnine in to ne pri odvetniku, morda pri tej poravnavi ali pa kar sama.

Sem bila danes slučajno na zavarovalnici pa sem jo vprašala kako to poteka, pa mi je dala en list izpolniti za telesne poškodbe in je rekla, da pač oni ponudijo najmanjši možni znesek. Pol pa če se strinjaš ga vzameš, če ne pa greš do unih ki se ukvarjajo z odškodnino ali pa do odvetnika.

No mama je rekla, da bo vesela če bo dobila za eno pico, da bo počastila vnučke, tako da bo vzela kar ji bodo ponudili pa je, da bi šla pa do odvetnika pa ni šans.

hvala vsem za vaše nasvete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




srki -> RE: mojo mamo je zbil avto (13.5.2008 6:52:03)

Svaka čast tvoji mami, res. Eni bi vse, res vse naredili, da čimveč iztržijo, magari s civilno tožbo.




ursalara -> RE: mojo mamo je zbil avto (13.5.2008 9:20:11)

No jaz nisem brala odgovorov samo povem ti da sem jaz doživela težko prometno nesrečovozil je moj prijatelj ki ga pa nisem hotela civilno tožiti!Zadevo sem predala svojemu odvetniku ki se tudi ukvarja z odškodninami in v roku 2 mesecih prejela 1,5 mil tolarjev zbrano moraš imeti vso zdravstveno dokumentacijo denar gre iz njegove police!On nima nič s tem jaz mislim da bi bilo bolje da bi zadevo predali enemu odvetniku in to on spelje je pa možnost tudi da na zavarovalnici prvo ponudbo zavrneš kar je najboljše ker se potem pogajaš na prej in lahko dobiš večji znesek!
Tvoji mami pa želim čimprejšnje okrevanje![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]