|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Okrevanje po carskem rezu
11.5.2008 19:31:38   
rokapi
Prosim za tiste, ki imate izkušnjo - ko ste rodile s carskim rezom, koliko časa je trajalo okrevanje? Koliko časa vas je še bolel trebuh, maternica in šivi? Koliko časa traja, da gre trebuh nazaj v "prejšnje stanje" - pred nosečnostjo? Mene precej boli še vedno, pa je od poroda že več kot 10 dni... 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Okrevanje po carskem rezu
11.5.2008 20:28:21   
MojcaG
po prvem cr sem okrevala kar nekaj časa, kakšne tri tedne? po drugem sem bila po prihodu iz bolnice - šesti dan že pokonci.

kdaj bo pa trebuh v prejšnjem stanju, pa nima s cr nobene veze, ampak s tvojo strukturo, nekatere ga nimajo več že kmalu po porodu, nekaterim ostane...

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Okrevanje po carskem rezu
11.5.2008 20:47:31   
madasa
Pozdravljena,
jaz sem rodila pred 2,5 mesecema s cr in me je dober mesec bolelo. Ampak vsak dan manj. Sem pa čutila bolečino po šivih in še danes če se primem je čuden občutek. Trebuh pa imam žal še vedno. S telovadbo je dobro počakati zaradi šivov in mleka.
Srečno okrevanje in lp

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Okrevanje po carskem rezu
11.5.2008 20:52:16   
Blejka26
mene pa niti ni tko bolelo..šesti dan sem šla domov,doma pa sem imela že 22mesečno hčerkico,tko da je bilo kar naporno.V bolnici sem pa že 4dan sedela na mali pručki in se igrala z prvorojenko.Doma sem se nekaj časa pazila da je nisem dvigovala,toda le kakšnih 14dni..počutila sem se normalno in res me ni bolelo.Samo koža okrog šivov me še sedaj malo peče,pa je 6mesecev od poroda..trebuh pa še imam-žal

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Okrevanje po carskem rezu
11.5.2008 21:11:00   
katee
Jaz sem po CR zelo hitro okrevala. Res, po drugem dnevu doma sem že malo pospravljala, po enem tednu skoraj da ni bilo sledu o CR. Trebuh se mi je tudi zelo hitro povrnil nazaj (po enem mesecu je bil raven) in je čisto raven, je pa res, da se nisem veliko zredila med nosečnostjo. Šiv me je bolel pa kar nekaj časa (2-3 mesece), sedaj pa imam samo še tak čuden občutek kože. Aja, pa jaz sem 4 mesece po CR.

_____________________________

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Okrevanje po carskem rezu
12.5.2008 11:07:06   
mojsoncek
Tocno dve leti nazaj sem ob enajstih odkorakala za sestro v operacijsko sobo user posted image .
Jaz sem zelo hitro okrevala. Iz porodnisnice sem sla s suho rano, proti bolecinam nisem jemala nic (razen tista dva dn, ko te na intenzivni sopajo s protibolecinskimi injekcijami) in domov sem sla kot rozica. Je pa res (kar po moje tudi ni zanemarljivo), da sem imela vnaprej napovedan CR.

Pa trebuh mi je sel tudi hitro nazaj. Sem bila ze v porodnisnici "ravna", ampak se vedno je bil pa trebuh mehek. En mesec po porodu, sem bila v svojih "starih" kavbojkah.

Jaz imam zelo dobro izkusnjo.

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 12.5.2008 11:08:50 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Okrevanje po carskem rezu
12.5.2008 11:15:03   
Mišni
Po 10 dneh sem jaz lahko par metrov prehodila, brez da bi se mi vrtelo. Po dobrem mesecu sme bila z dojenčkom ssposobna iti ven.

Boli me pa še sedaj kdaj pa kdaj, pa je od CR minilo 6 let.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Okrevanje po carskem rezu
12.5.2008 11:16:43   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek
Je pa res (kar po moje tudi ni zanemarljivo), da sem imela vnaprej napovedan CR.


Ja, to je menda res. Če se pred CR maternica dolgo krči oziroma so dolgo prisotni popadki, menda da je potem okrevanje počasnejše.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Okrevanje po carskem rezu
12.5.2008 11:50:54   
lubicamoja
Vsaka ima svojo zgodbo.. Jaz sem bila priklopljena na infuzijo 4 dni 24 ur in mi je vedno teklo. Bolelo pa me je res zelo. Čeprav sem bila do zadnjega aktivna user posted image , saj sva se z mojim v mojem 8 mescu selila na večje a ne samo zaradi tega..  sprehodi, razgibavanje...

Vstala pa sem že isti dan po CR s pomočjo 2 sester. 7 dan sem šla domov, doma pa... Šivi so šli narazen, trajalo je kak mesec in pol.
Zdaj je 8 mescev po CR, boli več ne, trebuh pa še žal imam kar velik. A bo že. user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Okrevanje po carskem rezu
12.5.2008 14:16:37   
mojcapr
Jaz sem imela 3 CR. Prvič je najbolj bolelo. Samo po 3 tednih je bilo že OK, da sem lahko že šla na sprehod, pri 2 in 3 pa sem tako že po 14 dneh šla ven. Bolečina je prej šla stran.
Mislim da sem dobivala inekcije dva dni maksimalno, ta drugič le prvi dan.
Pri 3 sem imela spinalno anestezijo in tam me je bolela le glava kot hudič, bolečine v trebuhu sploh ni bilo. Prvi dan te tako šopajo z inekcijami. Potem pa ta grozni glavobol - dajali so mi tablete proti bolečini 6 dni.
Trebuh pa je prvič šel zelo hitro nazaj, domov sem prišla 9 dan z 1 kg več, kot sem jih imela ko sem zanosila. Drugič in tretjič pa malo kasneje, a v enem mesecu je bilo vse že kot prej.

(odgovor članu lubicamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?