8. teden in trebušček? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Anonimen -> 8. teden in trebušček? (13.5.2008 8:33:53)

Sem v 8. tednu in se mi že pozna trebušček, sicer malo, zvečer je bolj viden in napet. Enih bolj ozkih kavbojk ne morem več zapet. Je to normalno? Kdaj se je vam začel poznati trebušček?




Anonimen -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 8:43:54)

Pri 8 tednih trebuha ni. Je samo napetost.




2 Sraki -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 8:48:51)

Nič panike, kot je rekla anonimnica, to je napetost, kot pri M. Sicer pa se bo stanje umirilo in boš zelo verjetno še kdaj jih lahko gor dala.




Anonimen -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 9:05:28)

Kdaj se potem pa začne poznati trebušček?




Anonimen -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 9:11:56)

Trebuh se začne poznati šele okrog polovice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Okrog 13. tedna je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] namreč velik le okrog 6 cm, torej se še niti takrat ne more prav poznati trebuh, kajne?




srki -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 10:14:50)

Uh, hoti, ko bi le bilo tako. Mogoče v prvi nosečnosti ja, sedaj pa, čim sem zanosila, sem bila skozi napeta. Sem komaj na polovici, moj trebuh pa je že viden nekaj časa, pa ne od napetosti, ampak prav trebušček. Nosečničke hlače sem morala začet kar zgodaj nosit, v primerjavi s prvo, ko je bilo res šele na polovici kaj videti.




_sanja_* -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 10:34:02)

Tudi moj trebuh je zelo zelo opazen, pa sem noseča samo 8t. Je pa res, da mogoče nosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. 




Ancy -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 10:52:06)

Trebuhi se pač razlikujejo, tudi proti koncu nosečnosti so eni trebuhi veliki, drugi zelo majhni..... Možno je, da se ti v 8.tednu že kar precej pozna - da opazijo tudi drugi, je pa res da ima tudi napetost pšrste vmes.
Tudi če je pikica še tako majhna to ne pomeni, da mora biti trebuh majhen, poveča se maternica, notri se stvarja en kup stvari in ni nič narobe, če katera že takoj opazi povečan trebuh.
Je pa tudi res, da nenoseče ženske trebuh notri vlečemo, da lahko rečemo kok mamo suhega, noseče ga pa še mal ven porinejo, da lahko rečejo kok majo že velik trebušček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




AnciM -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 11:11:33)

Meni se je tudi že v 8  tednu videl. Me je sodelovka vprašala, če sem noseča. Pa takrat še nisem hotela nič povedat, saj sem čakala na NS. Sem pa običajne hlače nosila tja do 16 tedna. Takrat sem se pa še zvečer hvalila, kako so mi prav, zjutraj jih pa zapeti nisem mogla. Se mi je pa obseg do sedaj povečal že za 25 cm, pa se nisem tako zelo zredila; cca 8 kg.

Vse je odvisno, kje nosiš otroka.




Anonimen -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 13:07:27)

Nosečnica sama najhitreje opazi spremembe. Na hlačah se pa itak vidi še najhitreje. Na začetku je res povečanje trebuha vzrok napihnjenost, pa tudi prebava se spremeni in upočasni.
Meni se je trebušček videl pozno, šele po 20 tednu so me spraševali, če sem slučajno noseča (tisti, ki niso vedeli). Je pa res, da sem imela bolj majhen trebušček do konca (ene so v 6. mesecu imele večjega kakor jaz, ko sem šla rodit), kar pa ni pogojeno z velikostjo otroka (sin je imel 53cm in 3490g).




frutka_ -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 13:26:16)

Podobno kot jjasna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Niti prvič, niti zdaj drugič nisem imela,nimam, velikega trebuha. Prvi je bil 3750g/53cm, obseg trebuha pa sem imela 95cm.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zdaj pri drugi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] je slika podobna.
Po mojem je normalno.




Mandek -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 13:41:20)

Sprva sem tudi sama mislila, da gre res za trebuh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]dokler si nisem malo bolj podrobno prebrala stvari (in imam prijateljico, ki je to dala skozi malo pred mano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]), kjer sem prišla do ugotovitve, da gre za napihnjenost. Ta je bila pri meni ogromna, počutila sem se kot balon. Svoje so seveda dodali še domači, ki so trdili, da koliko se mi že pozna. Yaeh, right:)
Potem pa se je zadeva umirila, prebavo mam odlično,a mapk zdaj, ko sem v 18.tednu, se mi pa že res pozna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
kavbojk ne morem več nositi, ker so mi bile že prej tesne, tako da počasi menjam gardeobo. HB za poletje in tople dni




polma -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 14:11:11)

Mah... ta napihnjenost je pri meni kar ostala. Sem šla takoj po novo garderobo- krila pa oblekce pa pajkice nosim že 8 mesecev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..Ampak še vedno iste kot  na začetku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]! Imam neke nosečniške hlače, ki so mi še zdaj prevelike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Sem mislila, da bom kot ladja, pa imam zdaj, v 37t lep špičast trebušček. Zredila sem se 12 kg, ozirima jaz dodam še 2kg zraven za tistih 8t do prvega pregleda, ker sem res TAKOJ zgledala noseča. Men je to res hecno. Tko da..-ja, možno je, da se ti že pozna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!




Anonimen -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 14:56:47)

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Uh, hoti, ko bi le bilo tako. Mogoče v prvi nosečnosti ja, sedaj pa, čim sem zanosila, sem bila skozi napeta. Sem komaj na polovici, moj trebuh pa je že viden nekaj časa, pa ne od napetosti, ampak prav trebušček. Nosečničke hlače sem morala začet kar zgodaj nosit, v primerjavi s prvo, ko je bilo res šele na polovici kaj videti.


Ja no, saj se spomnim Rahojinega trebuha v drugo, ampak je razlagala, da je neki z mišicami trebušnimi "narobe". Hočem povedat, da se pač v 8. tednu ne more poznati trebuh kot tak, ker je otrok velik komaj kak cm. Lahko gre za napetost zaradi prebave ali pač ohlapne mišice, vendar če poješ recimo en smoki, se ne more poznati prav trebuh, ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Mandek -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 15:27:55)

Uf, zdej bi pa smoki jedla...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]




AnciM -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 15:41:17)

Samo če poješ smoki v pomaranči se ti pa lahko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tako nekako pa delujemo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v maternici v 8 tednu.




Anonimen -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 19:47:52)

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Samo če poješ smoki v pomaranči se ti pa lahko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tako nekako pa delujemo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v maternici v 8 tednu.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne razumem čisto kaj si hotla povedat. Maternica je v času "mirovanja" velika za eno pest in se do 8. tedna tud ne raztegne tok, da bi lahko mela že orenk trebuh.
Sej pravim, možno da se pozna, venaar ne od [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], temveč od zaprtja oz. počasnejše prebave.




AnciM -> RE: 8. teden in trebušček? (13.5.2008 20:41:29)

Saj nobena ne govori o orenk trebuhu. Vprašanje je bilo, če se ti lahko pozna trebuh. In odgovor je DA. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pozna pa se zaradi nosečnosti. Če ne bi bila noseča, ne bi bila napihnjena. Maternica pa zraste ravno toliko, da je spodnji konec v pasu nizkih kavboj malo napet in če nosiš oprijete kavbojke, so tako preozke zaradi nosečnosti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Imam pa prijateljico, ki je imela pri 8 tednih trebušček, ki so ga že vsi videli. Celo moj mož, ki sicer nič ne vidi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




srki -> RE: 8. teden in trebušček? (14.5.2008 7:46:06)

Ja, pri meni je bila verjetno kakšna napetost, prebava ni tako slaba, ni pa tista redna, kot bi morala biti. Pa že tako ali tako imam bolj viden trebušček, če sem noseča al pa ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




Hope2 -> RE: 8. teden in trebušček? (14.5.2008 7:59:20)

Ravno danes sem stopila v 13 teden. V 4 in 5 tednu sem imela večji trebušček kot zdaj. Predvsem zaradi hiperstimulacije. POtem mi je v 6 tednu uplahnu in sem bila do 8 tedna čist ploh, ravna dila. Po 8 tednu, pa se mi je spet pojavil, ampak samo po kosilu in do večera, zjutraj še vedno raven, da bolj ne bi mogel bit. Popoldan pa je iz dneva v dan postajal večji balon in sem bila prav vesela, da se lahko považim s trebuščkom. No pred 3 dnevi sem dobila prebavne motnje in sem 3-4x na dan šla na veliko potrebo (prej vsak dan 1-2x, nikoli zaprta) in zdaj spet ni mojega nosečniškega bušija. Tako, da po mojih izkušnjah je vse skupaj napihnjenost in polno črevesje. Oblečem si pa še vedno vse cunje, ki sem jih imela od prej, tudi stisnjene kavbojke (res pa je, da imam pri vseh hlačah precej nizek pas). 




Maja T. -> RE: 8. teden in trebušček? (16.5.2008 9:32:47)

Meni se je trebušček hitro poznal cca 11 t. nisem nosila več starih kavbojk res pa, da je takrat bil december in sem se zredila od nažiranja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

V bistvu sem zelo zgodaj začela nositi nosečniške hlače, ki so mi pa bile v začetku malo prevelike




Naja30 -> RE: 8. teden in trebušček? (16.5.2008 12:44:22)

Na začetku je trebuh večji zarad napetosti. Notri se ful dogaja, črevesje se poleni...




Stran: [1]