Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


ursa_p -> Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 10:28:49)

Pozdravljene!

Moj sinko Gal ima res velikokrat vneta usesa ... pri dobrih dveh letih je imel vneta priblizno 8x. Do pred kratkim je bil brez vnetih uses cca. 4 mesece, potem spet in vceraj so bila ze spet malo rdeca. Ker je ze res velikokrat (vsakic, ko so bila vneta) prejemal antibiotike me zanima, kako jih pozdraviti brez antibiotikov.

Njegove zdravnice nisem klicala, ker bi predlagala samo antibiotike, zato me zanima vase mnenje.

Vceraj mu jih je prijatelj zdravnik pogledal in so bila malo rdeca, vrocino je imel 37,3, nic pa ne jamra, da ga kaj boli, ceprav je bil vcerajsnji dan kar naporen - sitnoba.
Gre pa za vneta usesa zaradi nosu ... sicer nos izpiramo redno, ampak vseeno pride do vnetih uses.

Prosim vas za kakrsenkoli nasvet.

Lp, Ursa




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.5.2008 10:40:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ursa_p -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 10:51:10)

Poznam to rastlino ... Galova zdravnica mi jo je odsvetovala ... sicer se ne spomnim razloga - je bilo prvic, ko je imel vneta. Je mogoce kaj pomembno koliko je star otrok?

Niso niti gnojna, ampak samo malo rdeca, zato bi rada prej ukrepala, preden pride do hudega vnetja.

Po kolikem casu naj bi bilo pa bolje? Vem, da je moj fant to dobival, ko je bil otrok, ampak se nihce ne spomni po klikem casu naj bi pomagalo in kolikokrat na dan sploh lahko to stisnes v uho.

Hvala, Ursa




tinkatonka -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 10:53:04)

Urša...jaz sem tudi mislila to rastlino ampak se včeraj nisem spomnila imena. Kolikor jaz vem, je to ena izmed domačih zdravilnih rastlin  ( kot npr vršički za sirup)in če so jo uporabljali v starih časih bo najbrž že pomagalo. Jaz bi poskusila. Jaz jih veliko poznam, ki so to uporabljali, pa niso imeli nobenih negativnih izkušenj.




Anonimen -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 11:11:39)

Ce ima pogosto vneta usesa je lahko tudi problem v povecani zrelnici. Od mojega sin je imel pogosto vneta usesa, nazadnje jih je "pozdravil" s parafinskim oljem, ker je bil problem v maslu, ki se je nabiralo in nabiralo (ga ima vedno veliko) in je zamasilo uho. Ko je tisto steklo ven, je bilo ok. Potem pa se je pojavil precej slabsi sluh in sta sla k otologu - povecana zrelnica.

A kaj slabse slisi (kadar ni prehlajen)?




staši -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 11:13:18)

Si bila že na pregledu za žrelnico(ORL) ker to je lahko tudi vzrok .Moj gre na operacijo ker ima povečano in pogosto vnetje ušes.




Volga -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 11:14:13)

Jaz pa na otroku zagotovo ne bi sprobavala raznih zvarkov, če si še tako uporabni in "priznani". Če se vnetja ponavljajo, je morda dobro, da pediater razmisli o tem, da bi se odstranila žrelnica, takrat veliko ponavljajočih se vnetij izzveni. V skrajni sili bi se morda obrnila na kakšnega homeopata, čeprav v njih ne verjamem, ampak za dobro otroka...Predsvsem bi delala na tem, da do vnetij ne bi prišlo in sicer tako, da bi se nos res redno in temeljito čistil, če pa bi do vnetja prišlo, bi ga bilo pač treba pozdraviti z AB.




RoZala -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 11:23:42)

Mi imamo zdaj zelo dobro pediatrinjo. Prejšnja je takoj predpisala antibiotik, ta pa vzame kri ali pa reče, da pridemo drug dan, da vidi ali je kaj bolj rdeče ali pa je bolje.
Ti sama ne moreš vedet ali je vnetje bakterijsko ali virusno. Tvoj prijatelj zdravnik lahko naredi le to, da dva dni zapored pogleda otrokova ušesa. Če gre na slabše, pelješ otroka k zdravniku, če ne pa se počasi samo pozdravi. Tako bi jaz naredila.




RoZala -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 11:25:41)

Pa še to: nam je lani pomagalo morje. Nekajkrat se je potunkal in to je baje za ušesa ful dobro (seveda mora bit na morju zdrav). Od 1,5 let - 4. leta je imel sin vneta ušesa do 9x na leto, od lani pa do zdaj pa le 1x, pa še to brez vročine, le bolečine je imel.




MAŠKA -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 11:31:09)

Tudi naša punca je imela pogosto vneta ušesa, januarja pa je bila operirana na žrelnici in od takrat vnetja ni imela.




Paštetka -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 12:06:41)

evo, naš je imel v enem mesecu (vrtec) 3x vneta ušesa, vendno na antibiotiku končal, ki je prijel šele čez par dni. Prav tako njegova takrat 8 mesečna sestrica.

Potem so mi pa na enem drugem forumu svetovali netresk - oz. tole rožico. PA sem rekla, da probajmo. IN nam je uspelo. Zvečer sem mu ga TOPLEGA vliva v uho, ko je spal (ker je tako držal glavico nastran, da se ni izlilo) in zjutraj mi je rekel: mama mene več ne boli uho. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  ČEz par dni sem ponovila pri sestrici, kateri sem upala dati samo 2 kapljici in je prav tako pomagalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  in je čez 12 več ni ničesar bolelo. Ko sem dežurno P povprašala po tej rožici se je samo nasmejala in rekla, da ona zaradi tega ker je dr. ne sme svetovati drugega kot antibiotik. Moja P, pa je rekla, da naj pazim le, da je zadeva čista [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Jaz natrgam listega, operem in stisnem skozi gazico na žlico in potem malo spodaj pogrejem. Mali sem pa listek pogrela pod vodo in direkt z listka 2 kapljici iztisnila v uho.

POMAGA.




KIKI**** -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 12:27:51)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]tUDI PRI NAS RASTE TA ČUDEŽNA RASTLINICA, KI SEM JO  SINU NAZADNJE, KO JE STOKAL DA GA BOLI UHO (ups črke) stisnila 5 kapljic noter in čez par ur je rekel da je v redu.
Jaz kot majhna punčka sem to dobila doma vedno če sem stokala za bolečim ušesom, dokler ni bilo zraven vročine, če se je pojavla vročina, so me peljali pa k zdravniku, ali pa če je bolečina še trajala.






ursa_p -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 21:43:47)

No, danes sem poklicala sestro od nase pediatrinje in je rekla, da je tako -  zdravnik vidi, ce je tako hudo, da dobi antibiotike ... ampak pri nas jih vedno dobi ... pa nihce ne pregleda ali gre za virus ali bakterijo. Je rekla, da druge moznosti ... ali antibiotik ali nic. Tako ... odlocila sem se za tole rastlinico in jo ze dala 2x Galu. Danes vrocine ni imel nic ... upam, da se bo pozdravilo.

Sem pa dobila informacijo, da je v ZD Moste ena homeopatinja in da je pri prijateljicini puncki tako pozdravila ponavljajoca se vneta usesa ... danes je nisem dobila, tako da poklicem jutri.

Hvala vsem, Ursa




Alfabeta -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (13.5.2008 22:12:25)

Glede natreska, rastline na sliki. Meni jo je pediater odsvetoval, ker... Ti ne moreš vedeti ali je na bobniču že kaka ranica. Ta se največkrat zgodi po večih vnetjih ali pa samo po enem hujšem in ostane brazgotina na bobniču. Ko ti nakapaš v ušesa tekočino iz natreska se lahko tako zelo zagnoji, da otrok ogluši. Ni nujno, ampak je možno. Jaz zato raje nisem tvegala, ampak sem šla po AB.

Še nekaj bi rekla.... Ugotavljam zadnje čase , da tisti otroci, ki imajo pogosteje na glavi pokrita ušesa ( v takem vremenu kot je sedaj recimo) imajo neprimerno več vnetij kot tisti, ki kap sploh ne nosijo. Tako je v moji okolici.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.5.2008 22:56:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




bambam -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (14.5.2008 9:47:08)

Tudi mi smo uporabili natresk  takoj ko je potožila, da jo boli uhek. No, uhek jo potem ni bolel več, tako da rožica pomaga. Je pa potem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], če se bolezen razvije (v npr. bronhitis- naš primer) in greš v bolnišnico(ali zdravniku) in ne vidijo v ušesek, ker je ves zapacan!! No pol so ji mogli poleg noska čistit še uho[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley6.gif[/image]!
Ampak mela pa ni več bolečin! In to je važno, a ne?

LP[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]




tinkatonka -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (14.5.2008 11:13:51)

Sem pa dobila informacijo, da je v ZD Moste ena homeopatinja in da je pri prijateljicini puncki tako pozdravila ponavljajoca se vneta usesa ... danes je nisem dobila, tako da poklicem jutri.

Hvala vsem, Ursa


ja urša res je in baje ful dobra homeopatinja. Jaz sem že mislila it k njej, ko sem imela tiste prepogoste gnojne angine in hude alergične reakcije, ampak mi je operacija pomagala, tako da ni bilo potrebe. Upam da bo galu "rastlinca" pomagala. Se slišimo.




ursa_p -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (14.5.2008 22:51:04)

Galu je usesa pogledal zdravnik - prijatelj in so bila rahlo rdeca ... tako da sem se odlocila za to ... ce bi bilo kaj husega, bi seveda odsla k zdravniku. Dobil je ta natresk v uho in vse je ok ... tako da je ocitno pomagalo.

Naslednjic bomo sli naprej k zdravniku in videli kaksno bo stanje ... kako hudo bo, potem se bomo pa odlocili.
Mi ni ravno prav, da imamo skoz vneta usesa.

Alfabeta ... se strinjam s tabo, zato nas otrok nima ne kape ne traku na glavi, ce res ne piha! Zelo redko v glavnem.

Bom kar v to temo napisala ... smo bili v Reviti (bioresonanca) na pregledu za alergije. Ugotovila je, da ima kandido (alergijo na sladkor), kar je mozno, da jo je dobil od tega, ker je ze tolikokrat dobil antibiotike. Omenjam cist tako mimogrede. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Tinkatonka ... danes sem jo pozabila poklicat (homeopatinjo) ... upam, da se jutri spomnim.




Anonimen -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (15.5.2008 9:20:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

Glede natreska, rastline na sliki. Meni jo je pediater odsvetoval, ker... Ti ne moreš vedeti ali je na bobniču že kaka ranica. Ta se največkrat zgodi po večih vnetjih ali pa samo po enem hujšem in ostane brazgotina na bobniču. Ko ti nakapaš v ušesa tekočino iz natreska se lahko tako zelo zagnoji, da otrok ogluši. Ni nujno, ampak je možno. Jaz zato raje nisem tvegala, ampak sem šla po AB.


Poleg tega pa P nimajo radi, da se to daje v uho, ker postane sluhovod temnejše barve in potem ne morejo z lučko pogledati v uho oz. se precej slabše vidi.
Jaz bi jo (samo 1x je imela vneto uho) zunaj okrog ušesa namazala z Justovim tea tree oljem.




Antigona -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (15.5.2008 10:13:39)

IZVIRNO SPOROČILO: hothien

IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

Glede natreska, rastline na sliki. Meni jo je pediater odsvetoval, ker... Ti ne moreš vedeti ali je na bobniču že kaka ranica. Ta se največkrat zgodi po večih vnetjih ali pa samo po enem hujšem in ostane brazgotina na bobniču. Ko ti nakapaš v ušesa tekočino iz natreska se lahko tako zelo zagnoji, da otrok ogluši. Ni nujno, ampak je možno. Jaz zato raje nisem tvegala, ampak sem šla po AB.


Poleg tega pa P nimajo radi, da se to daje v uho, ker postane sluhovod temnejše barve in potem ne morejo z lučko pogledati v uho oz. se precej slabše vidi.
Jaz bi jo (samo 1x je imela vneto uho) zunaj okrog ušesa namazala z Justovim tea tree oljem.


Kako so si pediatri različni. Ko je imelmoj mali rahlo vneta oz. "načeta" ušeska, pa sem rekla pediatru če mu lahko dam to in je rekel da ja. Da pa mora biti čisto in sveže.. Da je nekdo že probaval delati kapljice iz tega, pa da te niso bile več učinkovite (ker je bila zadeva stara). Je pa res da vedno najprej pogleda ušesa in če je z njim sicer vse ok (brez ranic) mu dam sedaj vedno natresk, ali pa tako kot je napisala hothien namažem s tea tree oljem...




_andreja_ -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (15.5.2008 12:53:46)

Moj sinko ko je bil star eno leto je imel trikrat zapored uneta ušesa in dvakrat zapored dobil antibiotike oz. dvakrat smo mu jih dali tatretjič sem mu pa dala zvečer paracetamol svečko v ritko in ko je zaspal sem mu v desno uho nakaplala natresk (sem ga stisnila z tistim ko je za česn tret potem pa dala na čisti robček in z brizgo ki sem jo kupila v lekarni potegnila vanjo  tekočino ter nato nakaplala v uho) je pa pedijatrinja se s tem strinjala, da naj probamo in čez tri dni ko smo šli na pregled je bilo uho čist lepo lepo je videla vanj in rekla da je popolnoma zdravo. Nobenih sledi od natreska.

Sem bila pa drugače tudi jaz skleptična glede tega kako močno je zdravilo, potem mi je bilo pa žal da nisem mojega dragega poslušala, ki je že prvič reku da mu naj damo natresk. Zdaj je pa že več kot pol leta od tega in ni imel več unetih ušesk. Drugače sem pa potem tudi poli enkrt prebrala, da je natresk tudi tko kdaj pa kdaj fajn dat ker mehča ušesni maslo (sam pomoje se poli uho navadi na to in če se kdaj vname, se nebi več z natreskom pozdravilo. )




*kinnie* -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (15.5.2008 21:42:52)

Meni so kot otroku dajali mlačno-toplo olje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].-jaz tega otroku ne bi dala.... bi pa otroka res peljala na pregled k otologu.






karin412 -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (17.5.2008 16:26:57)

Urša, jaz sem enkrat dala Ajli čebulni obkaldek-pomaga če daš takoj, ko toži, da ga boli. V enem dnevu sem dala 3-krat na uho (eno celo čebulo sesekljaš, jo na ponvi pogreješ, da je topla, zaviješ v robček, daš na uho, čez pa vato in kapo, tako drži 1 uro). Drug dan je bila v redu. Pediatru sem povedala in ni nič rekel-uho je bilo zdravo-k njemu smo šli v ponedeljek, uho je imela pa vneto v soboto.

Za netresk sem pa slišala, da pomaga.

Glede luknjic v ušesu-res so posledica antibiotikov,moj brat bo moral na operacijo, ker zaradi tega tudi slabše sliši.




CUKRČEK -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (17.5.2008 16:40:31)

jaz sem slišala, da olje tea tree ful pomaga....par kapljic na vatko in vatko v uho.




saline -> RE: Kako pozdraviti vneta usesa brez antibiotikov? (18.5.2008 11:44:20)

IZVIRNO SPOROČILO: ursa_p

Ugotovila je, da ima kandido (alergijo na sladkor), kar je mozno, da jo je dobil od tega, ker je ze tolikokrat dobil antibiotike. 


kandida NI alergija na sladkor, ampak vrsta glivice (candida albicans)




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>