'poceni' plastični kirurg (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravjeSporočilo


Felicita -> 'poceni' plastični kirurg (13.5.2008 18:25:36)

Na polikliniki so presodili, da moje materino znamenje (melanocitični nevus al kako so ga poimenovali) ni za odstranitev oz. če ga želim odstraniti naj grem na operacijo samoplačniško. Ok, reč verjetno res ni nevarna, ker isto izgleda že odkar pomnim, samo me je pa ful strah, ker si ga dostikrat poškodujem (ker je ravno na mestu, kjer pridejo ovratniki od majic, verižica se mi zatika ob njega, nekajkrat sem tudi z glavnikom zadela že ob njega...), da ne bo kljub vsemu kaj narobe.
Torej, pripravljena sem it na samoplačniško. Za zdaj imam samo en podatek za ceno pri zasebniku in sicer 130€ za 3 znamenja (ni važno al je en al dva al so trije). Zanima me, če katera ve, 'po koliko so hruške' oz. če mi katera lahko svetuje karkoli (kogarkoli) ugodnejšega...
Jančika_ -> RE: 'poceni' plastični kirurg (13.5.2008 19:23:49)

Jaz imam take podatke: Barsos - pregled 60€, odstranitev 70€, laboratorij ca. 50-60€. Dimnik in Žgavec - odstranitev 120€ (očitno se pregled šteje v to ceno), laboratorij ca.60€. Oboje velja za ENO znamenje (odstranjuje plastični kirurg) in meni se to zdi zelo drago. Upam, da je kje kaj ceneje? Felicita, kje velja cena, ki so jo omenila?

Ampak verjetno se bom nekoč vendarle skeširala, ker imam tri znamenja na zelo opaznem mestu in bi bile tiste navadne brazgotine od odstranitve katastrofa (imam dve na telesu, pa jih res ne bi imela na nosu in vratu). Vsaj tisto znamenje na nosu si bom enkrat ziher dala odstranit (sem že bila naročena, pa sem se zaradi bolečega nosu po opreraciji pretina morala odjaviti, zdaj se pa kar ne lotim zadeve...).
Spark -> RE: 'poceni' plastični kirurg (13.5.2008 19:35:50)

A kdo ve, kako to potem zgleda?  Po operaciji?
Jaz imam enega, ki ni nič nevaren, ampak ga pa z modercom drgnem in se je spremenil. Tako, da moram to urediti.
Felicita -> RE: 'poceni' plastični kirurg (13.5.2008 19:43:35)

Operacija je pod lokalno anastezijo, šivi so notr cca 1 tedn, brazgotine pa potem ni (vsaj moja mami jih nima, pa ma ene 5 odstranjenjih znamenj).
Jančika, če se ne motim je to dr. Aleš Leskovšek (fužine). Samo ne vem kako je pa s pregledom, ker moja mami je šla na napotnico, potem pa so jih odstranili samoplačniško. Se je za pozanimat, no. Vem da je plačala 130€ za 3 znamenja (pa potem bi 30€ za vsako naslednje al neki takega).
Sad.$Dent. -> RE: 'poceni' plastični kirurg (13.5.2008 23:07:55)

130 euro ni drago in če misliš da rabiš odstranitev naredi naslednje.
Napiši na papir vse mesečne stroške. Potem premisli kaj ni nujno in enostavno naslednji mesec ne zapravljaj denar po nepotrebnem. Verjetno boš čez maksimalno dva meseca prišparala 130 euro in rešeno. Če si tak revna da zapravljaš denar samo za najbolj nujne zadeve in ti je 130 euro še naprej nedosegljivo razloži svojo življensko situacijo plastičnem kirurgu in  ti to naredijo pro bono. Garantirano!!
Osebno sem večkrat delal za revne brezplačno!
kofetek2010 -> RE: 'poceni' plastični kirurg (13.5.2008 23:25:27)

Za lasersko odstranitev cca. 15.-ih znamenj sem plačala 80€.
Od odstranitve je nekaj več kot en mesec, najmanj se mi vidi na obrazu, vratu in dekolteju. Najbolj pa je brazgotina vidna na roki in boku.

Najprej mi je v vsako piko dal lokalno inekcijo in mi nato z laserjem izgžal piko. Gotova sem bila v cca. 20.minutah. Imela sem prepoved tuširanja 24 ur po posegu in s kremo Garamycin sem si mazala 14.dni.

dermatološka ordinacija Predrag Aleksić, dr. med.,spec. dermatovenerolog in varikolog Savska 9 1000 Ljubljana Telefon: 01/540-15-55

Brazgotine bodo zagotovo manj vidne od tiste, ki jo imam od ene pike, ki so mi jo izrezali in zašili.
Anonimen -> RE: 'poceni' plastični kirurg (13.5.2008 23:36:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

A kdo ve, kako to potem zgleda?  Po operaciji?
Jaz imam enega, ki ni nič nevaren, ampak ga pa z modercom drgnem in se je spremenil. Tako, da moram to urediti.Če znamenje ni pigmentno, ti priporočam lasersko odstranitev. Najmanjboleče, ni šivov, pozna se le oblika znamenja.

Če pa je pigmentno, pa laser odpade. Torej navadna operacija (lokalna anestezija, v 2 minutah si konec), en teden imaš šive not. Potem se pozna brazgotina... odvisno od človeka do človeka... meni zelo brazgotini, drugim pa prav nič.
odvisno je tud kje imaš znamenje, na hrbtu in trebuhu brazgotini bolj.


Mene osebno brazgotine ne motijo (jih imam 9). Raje brazgotine kot znamenja, ki se spreminjajo alid rgnejo ob modrc.
Jančika_ -> RE: 'poceni' plastični kirurg (14.5.2008 7:59:01)

U, jana73, tole se pa super sliši. A to si imela ploska znamenja ali tudi kakšna "reliefna" (ne vem, kako naj drugače napišem - taka, ki niso v liniji kože)? Jaz imam namreč tri taka reliefna, kr velika, eno je na nosu, pa ne vem, če pride to tudi v poštev? 

Za tak denar bi si dala pa še katero drugo znamenje požgat, ki ni tako vidno, me pa moti, recimo eno imam ob popku in ga vedno obribam z robom hlač. Najboljše, da kr pokličem...

Matovilčica, kakšna je pa razlika med pigmentnim in nepigmentnim znamenjem?
Maxica -> RE: 'poceni' plastični kirurg (14.5.2008 11:04:13)

Jaz sem bila pred enim mesecem v zasebni ordinaciji dr.Bartenjev v Šiški. Sicer me je pregledovala ena mlada prijazna zdravnica. Imela sem sicer napotnico, vendar sem si plačala sama, ker sem tako prišla hitreje na vrsto. Pregled je stal 60€, nato je videla dve znamenji, ki sta malo "ven viseli" in so mi ju hlače vedno drgnile, tako da je rekla, da to nimam kaj rabiti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in mi ju je požgala. Za dodatnih 10€. Nato je videla še eno znamenje, ki pa je čisto na koži, nič ne visi stran, in je tako potencialno nevarno, se zna v prihodnosti kaj spreminjati, pa je rekla, da jo rajši izrežejo in imam potem mir. To mi bo pa junija naredila na napotnico.
Anonimen -> RE: 'poceni' plastični kirurg (14.5.2008 16:04:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Matovilčica, kakšna je pa razlika med pigmentnim in nepigmentnim znamenjem?


Ne vem. Tud sama ne znam ločit tega.
DR. Fabijan, ki me je nazadnje operiral (on ima ful priznano zasebno ordinacijo v Kranju in se s tem ukvarja - laser pa to) je rekel, da mam jaz sama pigmentna znamenja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Najboljš da greš na pregled pa vprašaš. Ker laser je po moje še najboljša rešitev. Ker tole rezanje je kr neki.

Felicita -> RE: 'poceni' plastični kirurg (14.5.2008 17:28:02)

kokr jest vem, so nepigmentna tista, ki izgledajo kot mehurčki ali pa bradavice, kožne barve oz. mogoče odtenek temnejši. Pigmentna so pa močno obarvana (tisto, ki mene moti je skoraj črno). In sem se že pozanimala, zame laser ne pride v poštev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Za Bartenjeva sem tudi že slišala da je ok, samo sem slišala tudi mnogo višje cene. Pomoje bo najbolje da mal pokličem in se pozanimam oz. bom to naredila na jeseni - menda poleti zelo neradi šarijo okrog znamenj.

bumerang -> RE: 'poceni' plastični kirurg (14.5.2008 17:42:30)

Če lahko dobiš še eno napotnico in se ti da malo na pot, potem stopi v ZD Izola k dr. Voku, on te bo ziher dal naprej na rezanje. Meni še nobenega znamenja ni zavrnil pa je kar nekaj bilo neproblematičnih in majhnih.
Laser sam pri pigmentiranih ne pride v poštev čeprav to nekateri delajo.
Na obrazu mi je dve znamenji rezala dr. Gluvajić (ZD Izola), eno na bradi in eno nad ustnico) in moram reči, da je delo opravila fenomenalno. Na bradi samo rahla črtica, nad ustnico pa se niti ne vidi.
Felicita -> RE: 'poceni' plastični kirurg (15.5.2008 20:00:50)

No, punce, tole vam preprosto moram povedat - danes sem dobila 'uradni' izvid s pregleda. Piše da je operacija samoplačniška (ok pač, kot že vem). če se odločim zanjo, stane 170 EUR!!!!! Mene je kar posedlo. Poliklinika lepo prosim!!! Jeseni grem definitivno na privat.
robinzon -> RE: 'poceni' plastični kirurg (16.5.2008 10:38:09)

Ja, potem se pa sprašujemo, zakaj sploh plačujemo zdravstvo, če je dražje, kot zasebniki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
ZmajTolovaj -> RE: 'poceni' plastični kirurg (26.11.2009 21:08:28)

Tole temo vlečem iz naftalina, ker sem rekla, da konec heca in da to jesen RES poštimam, kar je treba. Pa me zanima, a je kakšna aktualnejša informacija, kake nove izkušnje, mnenja, pohvale, pa tudi cene? Znamenja imam na obrazu, tako da mi je najpomembnejše, da se ne vidi preveč brazgotina, tudi če je malo dražje ..
Sonrisa -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 7:28:40)

Tudi jaz vedno bolj razmišljam, da bi si odstranila znamenje z obraza in bi mi prav prišle nove informacije. [sm=smiley1.gif]
m_o_i -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 7:38:37)

zanimivo, da vasi osebni zdravniki ne reagirajo na znamenja!! mene je moja zdravnica ze v srednji soli (skoraj 20 let nazaj) sama opozorila na rizicna mesta mojih znamenj-kjer so paski modrcka.
napisala mi je napotnico za odstranitev, kar so opravli v CE bolnisnici. lokalna omrtvitev, odstranitev, sivanje (jap, mala brazgotinica ostane) in to je to

sploh pa, ce zdravniku poves, da si znamenje obcasno ranis in da ne reagira?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]
mislim, samoplacnisko moras it, ker zelis odstanit nekaj potencialno rakastega?! zalostno, res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

zmajaz -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 8:08:46)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj
Tole temo vlečem iz naftalina, ker sem rekla, da konec heca in da to jesen RES poštimam, kar je treba. Pa me zanima, a je kakšna aktualnejša informacija, kake nove izkušnje, mnenja, pohvale, pa tudi cene? Znamenja imam na obrazu, tako da mi je najpomembnejše, da se ne vidi preveč brazgotina, tudi če je malo dražje ..


Jaz sem si jih dala pred kakim mesecem odstranit 7 (ena so bila kar velika), in sicer lasersko, plačala sem pa 44 eur, ker imajo ceno 22 eur za do 5 znamenj - to velja za po telesu, za na obrazu je pa cena 44 eur za do 5 znamenj. Mi je pa rekel dermatolog, da se bo to v kratkem zelo spremenilo in ne bo več tako poceni. Pri laserski odstranitvi znamenje v bistvu odbrusijo, tako da potem ni niti šivov niti nobene brazgotine, ampak se najprej naredi krastica, kot če imaš odrgnino, lahko pa nato ostane bela lisa. Mi je pa kazal slike oseb, ki so jim odstranjevali ravno na obrazu in so res lepo naredili.
pety78 -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 8:48:15)

Zmajaz, kje si pa bila to? Pa kako hitro si prišla na vrsto? Ker jaz moram nujno. Si enega na hrbu občasno ranim, da mi kri ven teče. 
Sonrisa -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 8:54:04)

Zmajaz, kje pa, če ni skrivnost? [sm=smiley1.gif]

Eh, spet delam en kup drugih reči zraven in potem vidim, da sem zastavila isto vprašanje kot pety. [sm=jezicek.gif]
zmajaz -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 9:05:21)

Jaz sem bila v Medical centru v Rogaški Slatini. Sem pa čakala cca. 1 mesec na tisti prvi pregled pri dermatologu, potem so me pa naročili čez 2 tedna na odstranitev.
pety78 -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 9:06:10)

Hvala ti. 
Jančika_ -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 9:17:18)

Jaz sem bila spomladi pri dr. Čoklovi v Murglah ( http://www.plasticnakirurgija.si/ ). Eno znamenje so mi odstranili z laserjem, dve pa rezali, ker samo z laserjem ne bi šle stran dlake, ki so rasle ven iz teh dveh. Plačala sem 180€, na vrsto sem prišla v enem tednu, odstranili so mi jih isti dan takoj po posvetu. Pri dveh znamenjih ni niti najmanjše brazgotine, pri enem (rezanem) se pa malo pozna, ker je bila spodaj ravno ena res velika žila in se je slabo celilo). A proti brazgotinam, ki so ostale po odstranjevanju v bolnici, ni to nič. Tam so me čisto razmesarili, na srečo na ne preveč vidnih mestih.

Zmajaz, to je pa res ugodno. Jaz bi si dala odstraniti še nekaj znamenj z laserjem, za to varianto v Rogaški sploh nisem vedela, hvala za informacijo.
Felicita -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 9:52:41)

mene neki zanima (jest mam še kr tole znamenje, lol, nekak mi finance nikol ne dopuščajo da bi ga šla odstranit) in sicer a je prvi pregled/posvet nujno plačljiv, tudi če že imaš uradno diagnozo (kot jest npr s poliklinike)? sej vem to se pozna manj kot 50€, ampak pozna se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
zmajaz -> RE: 'poceni' plastični kirurg (30.11.2009 10:02:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR
Zmajaz, to je pa res ugodno. Jaz bi si dala odstraniti še nekaj znamenj z laserjem, za to varianto v Rogaški sploh nisem vedela, hvala za informacijo.


Ni za kaj. Imajo tudi spletno stran s ceniki in opisi storitev, tako da si lahko malo pogledate. Dermatologa delata tam dva in oba sta v redu, dr. Slivnikova je sploh super, dr. Luft je pa tudi v redu, samo malo bilj "šarf" je (me je kar kregal, da se ne čuvam dosti sonca, čeprav se recimo nikoli ne pražim na plaži ipd.).
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>