Quinny speedi SX (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


rozi81 -> Quinny speedi SX (16.2.2005 22:58:24)

Punce ali ima katera izkušnje s tem vozičkom?
Kako se vam zdi? Je uporaben?
In kako je z lupinco. Ali res otroku škoduje če se na začetku prevaža samo v lupinci, ker se mi zdi brezveze kupovati košaro ker bom rodila junija!

LP S:nosecka: in :duda:21t




Annny -> Quinny speedi SX (16.2.2005 23:05:21)

Ojla,

med košaro in lupinico je pa velika razlika. Novorojenček mora biti obvezno v vodoravnem položaju, sicer mu hudo trpi hrbtenička.
Ta voziček se ne poleže popolnoma, zato pri njem potrebuješ košaro.
Lahko pa kupiš Comforta, ki se poleže in dokupiš le vrečo.
Sicer je pa Speedi fajn voziček (poznam lanskoletno verzijo, vendar ga mi nimamo).

LP




Tasika -> Quinny speedi SX (17.2.2005 7:55:06)

Kot so nam razložili na predavanjih (pa tudi prodajalka v BC je istega mnenja) je lupinica pribl. enako primerna kot košara. V košari je :duda: sicer v vodoravnem položaju, v lupinici pa ne, a je njegova hrbtenica primerno obremenjena. Je pa oboje rešitev za krajši čas (max. 3 ure).
Popolnoma neprimeren pa naj bi bil voziček ki se ne poleže v vodoraven položaj. Prepovedano dokler otrok ne sedi.


Lp
Tasika 36t




Tinna -> Quinny speedi SX (17.2.2005 8:18:44)

Mi ga imamo na frišno. Je zelo lahek in lepo ga je vozit - lahko vodljiv. Ima nastavljivo košaro, ki je lahko majhna ali pa velika. Lepo se spravi hitro in zelo enostavno. Gre tudi v majhen avto, če pa že ne pa se tud kolesa sam na en gumb pritisneš in dol spravijo. Je pa res, da se ne spravi v vodoraven položaj ampak eno stopnjo višje. Ampak majhen otrok je prav, da spi v vodoravnem položaju torej je fanj, da dokupiš še košaro, ki pa ti potem služi tudi tako, da ti otrok spi čez dan v njej.

Lp:sloncek:




lin -> Quinny speedi SX (17.2.2005 13:36:46)

Jaz ti bom povedal takole glede jajčka!
Sicer mi smo meli košaro in ko smo jo včasih dali v jajček (na voziček)se ponavadi starejši ljudje vstavijo in zgražajo,saj so oni otroke včasih strogo ravnali.
Meni je povedala pediatrinja da je jajček idealen položaj za male dojenčke ker je otrok v maternici 9 mes.sključen pol pa ga ravnamo(mislim damo ležat na ravno podlago),tako da je jajček neki vmes,kar otroka počasi navaja na novo lego!Tako to je mnenje moje pediatrinje ko sem ji postavla isto vprašanje.jaz sem košaro dobila če ne je verjetno nebi kupla!
Srečno!aja rojeni smo pa julija!




Stran: [1]