nuhalna svetlina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> nuhalna svetlina (25.5.2008 11:08:57)

vem da je to vprašanje neprijetno...zanima me če ima katera slabe izkušnje z NS????da so bili nap.slabi rezultati in tako naprej???vem da so kritični prvi trije meseci za ss in podobno,in da je pol po teh treh mesecih manj takih problemov!!!!še vedno pa so...naprimer kaj???




bskrle -> RE: nuhalna svetlina (25.5.2008 12:47:12)

To je vewdnar UZ pregled. Sama ga nisem nikoli opravila (3 nosečnosti), zato, ker bi otroka obdržala v vsakem primeru.




Majuska -> RE: nuhalna svetlina (25.5.2008 14:17:02)

Anonimna, preveč te skrbi. To je le ultrazvočna preiskava in do sedaj še nisem slišala za primer, da bi katera imela slabe izkušnje. Kam bo šla na pregled? Pri meni si je zdravnica vzela čas in smo videli vse, kar je bilo treba videti, vse je bilo ok in dobili smo ful slikic. Želim ti prijeten pregled! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jančika_ -> RE: nuhalna svetlina (25.5.2008 14:54:41)

To je presejalni test za trisomijo 21. kromosoma (Downov sindrom) in 13.+18. kromosoma (Patau in Edwardsov sindrom)- seveda so lahko rezultati tudi slabi, to ni kar tako en UZ, kjer gledaš, kako ti otroček maha. Če greš malo pobrskat po forumu, boš našla tudi nekaj slabih izkušenj, čeprav jih ni veliko. Preden se odločiš za ta pregled, je dobro, da razmisliš, kaj si od njega obetaš in kaj bi naredila v primeru, da rezultati niso idealni. In da se pozanimaš, kakšni so v takšnem primeru nadaljni postopki. 




Majuska -> RE: nuhalna svetlina (25.5.2008 15:01:51)

V tem primeru ti to najbrž zdravnik sam pove, ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jančika_ -> RE: nuhalna svetlina (25.5.2008 15:56:44)

Naj bi ti; se pa včasih sprašujem, če je res pri vseh tako, glede na to, kaj vse človek tu gor prebere in kaj ženske sprašujejo Pušenjaka. Enim se sploh ne sanja, da naj bi preiskovalec imel licenco recimo, pol se pa čudijo, kako da jim ni izračunal verjetnosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Skratka če greš na ta pregled, je že fajn vedeti, kako in kaj, pa zakaj.




Stran: [1]