RE: Račun za el. energijo :( (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


pokica_ -> RE: Račun za el. energijo :( (26.5.2008 12:12:54)

Midva sma zaenkrat še samo 2, plačujema pa cca. 20 €/mes. V bistvu celo prejšnji mes 15 €[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Drugače pa tudi, bolj ko ne pazim, da perilo perem ob nedeljah oz. zvečer, ko je cenejši tok, pomivalc isto tako, likam pa podnevi ko se mi ljubi.
Bojlerja pa nimama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], gre vse preko plinske centralne.

Jaz se nič ne bunim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




*kinnie* -> RE: Račun za el. energijo :( (26.5.2008 13:54:02)

Veliko....mi imamo okoli 30 e -4 članska družina




robinzon -> RE: Račun za el. energijo :( (26.5.2008 16:47:36)

najprej bi popravila Valiko, ker govori o dvofaznem toku - ta je lahko eno ali trofazen, mislila je dvotarifen števec.

Bojler je lahko velik porabnik elektrike, če se tuširate 3x na dan po pol ure, oz. vodo točite v prazno. Naj vam povem, ko sva še živela pri tašči, smo imeli  skupen bojler, za kuhinji in skupno kopalnico,  koliko literski, bi težko rekla, je bil mad največjimi. Nedelja zjutraj, hčerka  pokakana za previt, voda mrzla. Grem pogledat, bojler bil priklopljen, pa pogledam k tašči in najdem vzrok mrzle vode. Njen lover je pomil šalce od kofeta in to tako, da je odprl pipo, šel po šalico na mizo, jo pomil, šel po drugo in tako naprej.

Kakšno pa imate TV, v prazno prižgane plazme znajo precej pokurit.




Minka Pobalinka -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 8:27:29)

Mi imamo tudi abnormalne račune.. 80,72 eur/ mesec. Hiša - 160 m2, topla voda je na olje, en računalnik prižgan 24/7, perem vsak dan, sušilca ne laufam, ker imam sušilnico, pomivalnega stroja tudi ne, ker bi morala 3 dni zbirat posodo, da ga napolnim, pa še raje sproti na roke pomijem.. Kam gre elektrika nimam pojma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mogoče pa steklokeramična plošča toliko požre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Aja klimo pa prižgemo poleti zelo redko, ker je hiša full izolirana in je poleti še pri tropskih temperaturah notri skoraj mraz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




NRMM -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 8:46:55)

Imamo dobrih 100m2 veliko stanovanje,z vsemi možnimi aparati.Računalnik je prižgan nonstop in bojler tudi.Med tednom pomivalc ne laufa,pralni in sušilni stroj tudi ne.Vse med vikendom.In smo dobili po novem 62 ojrov na mesec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Bom počakala do oktrobra,pa da vidimo,kaj bo pokazal poračun.




tanikaa -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 8:52:13)

Mi plačujemo nekje 58€ za dve stanovanji. Starši spodaj, mi zgoraj. Tak da v hiši non stop laufata dva hladilnika, dva zmrzovalnika, dva pralna stroja, dva pomivalna stroja. Prižgane so tri televijije, računalnik od mulca je skoraj non stop prižgan, moj malo manj. Mi kuhamo na steklokeramični plošči. Radijo v kuhinji je tudi non stop v teku. Pa nikoli ne pazim, kdaj bom prala cunje ali posodo, kdaj bom likala.
Aja, pa poleti mamo klimo.

Tak da mi res ni jasno, kaj delate z elektriko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Bom pa zdaj jaz malo bolj pazila na to, kdaj bom prala. Me prav zanima, koliko se bo to poznalo.




pikica* -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 8:59:49)

Mi smo 4-članska družina (pa to itak nima veze), na elektriko priklopljeno vse živo, nič ne pazim na to kdaj perem, sušim, likam, tedensko operemo cca. 5-6 strojev perila in jih toliko tudi zmečemo v sušilca, res pa je, da nimamo pomivalca, bojlerja, klime. Mesečno pa plačamo 21-22€.




Jančika_ -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 9:11:42)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa
Bom pa zdaj jaz malo bolj pazila na to, kdaj bom prala. Me prav zanima, koliko se bo to poznalo.

Jaz sem prej vedno prala v drugem toku, ko pa to ni šlo več, sem nehala pazit, pa še enega otroka smo takrat dobili zraven, torej pranja in sušenja je bilo še več, pa se ni pri računu skoraj nič poznalo, nič višji ni bil. Se je pa znižal, ko smo zamenjali pomivalca - tisti stari je zgleda požrl neverjetno veliko štroma.






tanikaa -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 9:17:59)

Torej se mi ne splača trudit prat ponoči. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja, midva sva tudi menjala pomivalca pred dvema mesecema. Tisti ta stari je bil star nekje 13 let. In verjetno bo ta novi manj elektrike žrl. Upam.




Kaliope -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 9:58:38)

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Mi smo 4-članska družina (pa to itak nima veze), na elektriko priklopljeno vse živo, nič ne pazim na to kdaj perem, sušim, likam, tedensko operemo cca. 5-6 strojev perila in jih toliko tudi zmečemo v sušilca, res pa je, da nimamo pomivalca, bojlerja, klime. Mesečno pa plačamo 21-22€.


koliko pa imate poračuna? Ker plačuješ lahko mesečno tudi samo 5 €, pa pač dobiš astronomski znesek pri poračunu ...

in bojler dejansko porabi manj, če ga izklapljaš - preverjeno, ker drugače nonstop dogreva vodo, tudi če je še dovolj topla, ko pa ga vklopiš pa jo samo segreje do nastavljene temperature in je to to.




pikica* -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 11:29:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Mi smo 4-članska družina (pa to itak nima veze), na elektriko priklopljeno vse živo, nič ne pazim na to kdaj perem, sušim, likam, tedensko operemo cca. 5-6 strojev perila in jih toliko tudi zmečemo v sušilca, res pa je, da nimamo pomivalca, bojlerja, klime. Mesečno pa plačamo 21-22€.


koliko pa imate poračuna? Ker plačuješ lahko mesečno tudi samo 5 €, pa pač dobiš astronomski znesek pri poračunu ...



Prej smo plačevali malenkost več, tako da smo ob poračunu dva meseca nazaj dobili nekaj dobropisa (za cca. 30€)




viv_ -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 11:55:06)

Mi smo 4, 100m2 stanovanje, pa plačamo tam okol 65€.




pokica_ -> RE: Račun za el. energijo :( (27.5.2008 15:47:03)

Poračuna sma dobla 0,0 €[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




klepetka -> RE: Račun za el. energijo :( (11.6.2008 23:22:52)

mi tud ogromno za moje pojme plačujemo
smo 5 članska družina ,  v hiši, pralni stroj pribl.4x na teden pa še to pretežno ponoči, sušilni skorajda nikoli,pomivalni 1x-2x na dan, računalnik prižgan od jutra do večera., tv samo zvečer kakšni dve uri, radio prav tako,pa skrinja.Luči pa tud ne gorijo kar v tri krasne

In plačamo 70€ /mesec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Meni se res zdi kar dost.




šlik šlak šlok -> RE: Račun za el. energijo :( (12.6.2008 13:18:39)

mi pa smo kar tri družine na kupu in mesečno plačamo 90 - 100€. Se pravi laufajo 3 pralni, 2 pomivalna, ena steklokeramična 4 TVji, 4 računalniki, 3 klime... in se mi ne zdi dosti, tako, da mi plačamo 30/mesec. Je pa pomembno, kakšni energijski razred premore gospodinjski aparat in posledično potem koliko žre. Mi imamo v stanovanju vse razred A (hladilnik, klima,pečica...), pralni B in seveda VARČNE ŽARNICE. Navadna žarnica je velika požiralka električne energije. 

Klima zanemarljivo malo energije porabi. Spet odvisno od kvalitete. Najina klima nama čez celo leto prinese nekje 10 € dodatnega stroška, je pa pogosto v uporabi kot poleti kot pozimi.

Enako je s steklokeramično ploščo, itak kvaliteta je pomembna. Je pa res, da pretežno prej skuhaš kosilo kot na dva plinska ipd.





Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]