Krvni pritisk (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


kepica -> Krvni pritisk (31.5.2008 15:19:31)

Malo sem že brskala po internetu pa nisem našla nobenega pametnega podatka, zato se obračam na vas. V torek sem imela abrazijo in pred posegom so mi izmerili pritisk, ki je bil 105/160, po posegu pa je bil precej nizek 90/50. Od posega naprej se mi stalno vrti, občasno me boli glava, danes pa sem si doma izmerila pritisk ki je 100/59. Sicer se ne spoznam na te številke, ampak sklepam, da imam nizek pritisk, če se mi vrti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Zanima me, če ima katera kakšno tabelo s temi stopnjami pritiska in mogoče kakšen nasvet, kako naj si pritisk zvišam brez kave, ker je ne smem piti.
Hvala
lp,kepica




Maxica -> RE: Krvni pritisk (31.5.2008 15:51:58)

Tudi jaz imam nizek pritisk, zjutraj, ko sem vstala, sem si ga namerila 98/56. Ampak se mi nič ne vrti, očitno sem že vajena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sicer baje to ni nič narobe, zdravniki zdravijo visok pritisk, ki je bolj nevaren. Nekak tista normalna vrednost pa naj bi bila 120/80.
Žal mi je za abrazijo, upam, da vam kmalu uspe.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]




NinKa -> RE: Krvni pritisk (31.5.2008 16:46:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Tudi jaz imam nizek pritisk, zjutraj, ko sem vstala, sem si ga namerila 98/56. Ampak se mi nič ne vrti, očitno sem že vajena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Sicer baje to ni nič narobe, zdravniki zdravijo visok pritisk, ki je bolj nevaren. Nekak tista normalna vrednost pa naj bi bila 120/80.
Žal mi je za abrazijo, upam, da vam kmalu uspe.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]


Se podpišem, jaz sem tut primerek jutranjega pritiska 90/55-60. In to je nizki. Se mi načeloma ne vrti, razen sedaj ko sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] se mi zdi malo problematično s tem nizkim pritiskom.

Najidealnejši je 120/80. Vse naj 140/90 je visok.






Anonimen -> RE: Krvni pritisk (31.5.2008 17:52:36)

IZVIRNO SPOROČILO: kepica

Malo sem že brskala po internetu pa nisem našla nobenega pametnega podatka, zato se obračam na vas. V torek sem imela abrazijo in pred posegom so mi izmerili pritisk, ki je bil 105/160, po posegu pa je bil precej nizek 90/50. Od posega naprej se mi stalno vrti, občasno me boli glava, danes pa sem si doma izmerila pritisk ki je 100/59. Sicer se ne spoznam na te številke, ampak sklepam, da imam nizek pritisk, če se mi vrti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Zanima me, če ima katera kakšno tabelo s temi stopnjami pritiska in mogoče kakšen nasvet, kako naj si pritisk zvišam brez kave, ker je ne smem piti.
Hvala

lp,kepica



Glede vrednosti so ti že predhodnice povedale. Kava načeloma samo trenutno dvigne pritisk potem ga pa še bolj zbije in tako ni ravno idealna rešitev za dvigovanje pritiska. Pritisk zviša kakšen kozarček rdečega vina in kakšna rezina pršuta. Lahko ti pa za kakšen dan pripeljem na obisk mojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa boš imela cel dan konstantno zvišanega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: Krvni pritisk (31.5.2008 19:29:31)

Bom ti malo razložila krvni tlak, ker ravno delam v ambulanti, kjer se s tem vsakodnevno ukvarjamo.

[image]http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/slike/krvni_tlak.jpg[/image]

Res imaš nizek tlak. Nizek tlak ni nevaren, nevarno je le to, da ob tem padeš, in se poškoduješ. Telo si s padcem zagotovi večji pretok v možgane.

Za tolažbo- moj vsakodnevni pritisk je pod 100/60 mmHg, v službi običajno 85/55 mmHg. In še živim. Navadila sem se živeti s tem. Osebna zdravnica me je celo napotila k kardiologu, vendar mi ta druga, kot kave, veliko gibanja, ni znal svetovati.

Če si imela pred abrazijo normalen pritisk, po abraziji pa vedno nižjega, se pravi, da pritisk pada, je možno, da izgubljaš veliko krvi. V tem primeru bi se šla pokazati nazaj k zdravnici.

Res je, da obstajajo tudi zdravila za nizek pritisk, ki ga dvignejo, vendar jih zdravniki izjemno malokrat predpišejo.

Normalne vrednosti krvnega tlaka so 110-140 mmHg(sistolični) in 60-90 mmHg(diastolični).







kepica -> RE: Krvni pritisk (31.5.2008 21:44:56)

Punce, hvala za vaše nasvete. Super ste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Se nagibam k temu, da bi se šla nazaj malo pokazat, ker sem pred abrazijo imela dober pritisk. Sicer krvavim ne več veliko, tako da to ni vzrok. Ne vem, kaj bi še lahko bil razlog za to....Res, da veliko počivam zadnje dni, ampak nikoli nisem ne vem kako športala, tako da tudi ležanje v zadnjih dneh ne more biti krivo za to.... Ne vem...vrtoglavica in občasen glavobol nista preveč prijetna, zato bi bilo verjetno najbolje, da se grem v ponedeljek nazaj pokazat. Sem tudi jaz že pomislila na kozarec rdečega vina, pa bom vsak čas ostala brez glasu, ker sem par dni nazaj tudi zbolela, pa verjetno ni pametno piti vina, če si na slabem glasu....pršuta pa nima doma...Ah, nimam sreče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Do ponedeljka se bo, upam da,dalo zdržat, potem pa k zdravniku, če ne bo bolje.
Se vam pa zahvaljujem, da ste se oglasile in poskusile pomagat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Če pa ima katera še kakšen nasvet pa bom zelo vesela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sunny24 -> RE: Krvni pritisk (31.5.2008 22:55:49)

Ja, tudi jst se bojujem z nizkim pritiskom...moja normala je nekje 90 zgornji, 45-55 spodnji, pa sm tudi že skupi padla... Zdravila ni, kava mi itak ne pomaga nič, pa tudi če je spijem na litre. Pomaga pa, če pojem vsake tolko kaj slanega-čips, bobi palčke, krekerje. Sol en tolko zviša pritisk.




* Mateja * -> RE: Krvni pritisk (31.5.2008 23:26:34)

Ojej, pa sem jaz mislila, da imam nizkega! jaz ga imam nižjega od normale od nosečnosti naprej. Pulza imam pa ful, tako da pijem beta blokatorje. Sam če ga nimam šolskega ( 120/80) se ne počutim ok, imam tako čudno glavo, ko da bi bila pijana, pa trudna sem in zaspana, kave pa tako ali tako ne pijem.




kepica -> RE: Krvni pritisk (1.6.2008 10:03:14)

Uh, vidim, da nizek pritisk sploh ni tako redek pojav. Ja, tudi jaz se počutim, kot bi bila pijana. Glavo imam tako čudno, kot bi bila zadeta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], čeprav ne vem, kakšen občutek je to, si pa sedaj nekako predstavljam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Upam, da kmalu mine. Se bom danes čipsa najedla in upam na izboljšanje. Drugače pa jutri k zdravniku.
Ni mi pa jasno, zakaj to sedaj kr čez noč...oz. od abrazije naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] To me najbolj zanima. Bo že minilo, to me niti ne skrbi toliko. Bolj me zanima, od česa in zakaj že toliko dni traja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In niti ne vem, kam naj jutri grem. V porodnišnico, kjer so mi delali abrazijo ali do osebnega splošnega zdravnika?




Anonimen -> RE: Krvni pritisk (1.6.2008 10:05:25)

Nizek pritisk - dolgo življenje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Krvni pritisk (1.6.2008 11:02:59)

In niti ne vem, kam naj jutri grem. V porodnišnico, kjer so mi delali abrazijo ali do osebnega splošnega zdravnika?


Jaz bi sla kar do porodnisnice (ugibam...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Drugace pa nizek pritisk ni nic nevarnega; je bistveno boljsi od visokega, ki lahko povzroci stevilne tezave, recimo tudi infarkt.

Recept? Jaz se ustavim pri kavi....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pase mi tudi sveze stisnjen pomarancni sok, takoj zjutraj in dovolj vode cez dan. Pa kaksen bonbon.




natasarobi -> RE: Krvni pritisk (1.6.2008 19:02:23)

Jaz naj bi imela po abraziji povečan pritisk, ampak ne preveč. Babica je rekla, da je nekako to pričakovati. A ni pri tebi po posegu nič komentirala pritiska?

Sicer se sama ne spoznam ne vem koliko na te cifre in posledice, toda nekje sem zasledila, da če se ti vrti to nujno ne pomeni prenizkega pritiska, ampak je pritisk lahko tudi povečan.

Mogoče se ti vrti in te boli glava zaradi vsega kar se ti je zgodilo - stres oz. psihična napetost je sedaj popustila, ko so ti odpravili abrazijo, nekaj hudega je za teboj in telo pač odreagira z glavobolom in vrtoglavico. Telo je oslabljeno, zato čim več počivaj, pij veliko tekočine,vzami kakšen lekadol, pojej nekaj sladkega - jaz ponavadi čokolado ali pa kar evrokrem z žlico (meni to najbolj pomaga - občasno imam vrtoglavice in občutek nemoči; filing da bom kar dol padla). Kadar se ti zavrti oz. se ti vrti poskusaj normalno dihati - ko se ti zavrti običajno se ustrašiš in dihaš plitvo in zadevo samo poslabšaš ter se ulezi.

Itak pa v ponedeljek k zdravniku, čeprav ti verjetno ne bo znal kaj preveč povedat.




kepica -> RE: Krvni pritisk (2.6.2008 9:06:09)

Imate prav. Sem prejle klicala dr., da bi se naročila, pa mi je sestra rekla, naj naredim par počepov in spijem kakšno kavo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Za jutri me je naročila, ampak ne verjamem, da ima še kakšno drugo rešitev. Kave itak ne smem, potem mi ostanejo samo še počepi. Ah, jutri grem po bolniški list, potem bom šla pa kar v službo. Mogoče pa mine samo od sebe. Upam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Zdajle se bom fino najedla potem bom pa z užitkom popila eno kavo pa če me takoj z rešilcem odpeljejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] hehe, namreč mam take reakcije na kavo, da me po njej boli želodec, tresem se in počutim se kot bi bila zadeta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Itak se že cel teden tako počutim in ne bo bistvere narzlike. Mogoče pa enkrat za zmerej preženem to občutljivost na kavo. Pravijo, da se klin s klinom zbija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Se oglasim kasneje z rezultati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Hvala še enkrat vsem za nasvete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Super ste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




natasarobi -> RE: Krvni pritisk (3.6.2008 21:45:43)

Kepica kako si opravila pri zdravniku?




Stran: [1]