Brusnice-vnetje mehurja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


anabanana -> Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 7:29:32)

Zadnje čase imam kar pogosto vnetja mehurja. Pa bi rada nekaj preventivno naredila, da to v bodoče preprečim...se mi zdi, da sem nekje zasledila, da so brusnice dobre za te stvari? Bi si kupila tiste kapsule od medexa? Ve katera, če je to res?

Poznate morda kako drugo naravno preventivo?




srki -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 8:18:48)

Jaz sem imela take probleme, da sem morala k zdravniku, dobivala sem Primotren, ker mi drugo ni pomagalo. Drugače pa poznam Ursi čaj, tople obkladke na mehur, veliko tekočine, najbolje vode. Izogibala sem se pijačam z mehurčki in žganim pijačam. 




frutka_ -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 8:36:00)

Enako kot srki.
Meni je ena domača zeliščarka priporočala tudi "čajno terapijo". Torej 3-tedensko redno pitje čajnega poparka za mehur.
V času vnetja se je dobro izogibat sladki in pekoči hrani ter eventuelno tudi spolnim odnosom. Sečevod je pri ženski namreč zelo kratek in ko moški penetrira s penisom nehote prenaša bakterije. Prav tako je potrebna pravilna higiena, saj veš brisanje odspredaj nazaj. Pa bombažne spodnjice. Veliko tekočine da izpiraš mehur.
Res ni fajn. Meni se je v enem obdobju to nonstop ponavljalo. Po prvem porodu pa čudežno izginilo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hope2 -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 8:54:30)

Jaz sem imela vnetje mehurja med enim postopkom. Ker si nisem upala nič takega pit ali vzet kakih tablet, sem si kupila sveže brusnice. Skuhala sem pest brusnic v 2dcl vode. Kuhala toliko časa, da so popokale, nato sem jih malo zmečkala, precedila in v vodo oz čaj dala žličko medu in spila. Samo 2x sem si to naredila in so problemi izginili.

Zdaj mam moten urin, če glih velik vode popijem, si bom pa danes kupila 100%  brusnični sok, pa bom videla ali bo kaj pomagalo, če ne grem k zdravniku.

Edino, kar ne smeš, je mešanje brusnic z ursi čajem, ker imajo brusnice neki v sebi, kar uniči učinkovitost ursi čaja.




Athina -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 10:03:32)

Jaz sem bila dolgo na antibiotikih zaradi vnetja mehurja, pa se mi je kar ponavljalo in ponavljalo. Potem sem šla enkrat v lekrano in so mi svetovali brusnice (mislim da sem jemala kapsule). Od takrat naprej nimam nobenih problemov več ... Srečno!




skorpika -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 10:07:36)

jaz jem tole preventivno vsak dan eno kapsulo in imam zaenkrat mir...prej sem pa obvezno enkrat na dva meseca jedla Primotren...se splača dat 15€...

http://www.difar.si/katalog/product.php?SID=&product_id=1080015924




Pobalami -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 10:10:02)

Brusnice vsebujejo neko kislino, ki nevemkako vplivajo namehur. Mislim, da zavirajo rast bakterij. Sicer ne vem kako so te kapsule narejene samo načeloma naj bi bila hrana boljša kot nadomestki.

Moja mami je pila brusnični sok. Je drag kot hudič, ampak je rekla da ji je boljše. Kupiš ga v DM-u. Imajo ga tudi v lekarni vendar je dražji.




anabanana -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 11:32:19)

Punce zakon ste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Hvala. Vidim, da nas ima kar nekaj tovrstne težave.

Si grem kupit kapsule / sem težka za jesti sadje ...




Anonimen -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 12:44:16)

Jaz imam hudeeeeeeee težave z mehurjem. Priporočam ti tablete Cran Berry, ki se kupijo v lekarni in zelo pomagajo. Odkar jih jemljem nisem imela vnetja. Res toplo priporočam.
Sem pa tudi že pila ta 100% sok in ni preveč dober-zelo močen okus, tako,da mislim, da so te tablete najboljša izbira. Aja še to, so pa močnejše kot od medexa.




Anonimen -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 12:45:31)

http://www.panakea.net/index.php?s=c&c=newnordic&p=cranberry&x=main

Evo, to so te.




anabanana -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (4.6.2008 13:51:03)

kim22 hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

bom pa tudi jaz poskusila te tebletke če so tebi tako pomagale...




Muca Copatarica -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (5.6.2008 19:35:23)

Se strinjam s kim22. Tudi menio so pomagale Cran berry tablete, saj zdaj še pol leta nisem imela težav. Jemala pa sem jih 2x zapored oziroma dve škatli.
Upam, da bodo pomagale tudi tebi.




_andreja_ -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (13.6.2008 19:07:18)

Od moje sodelavke mami je imela podobne težave kot jih opisuješ ti. In si je pozdravila to z pitjem soka od brusnice ledeni čas brusnica od Uniona ali pa Fruc sok od brusnice, imajo v vsaki trgovini...




šnucika -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (13.6.2008 19:23:06)

V DM-ju dobiš sok od brusnic.Je nesladkan in zato zelo kisel.Jaz sem ga naši dveletnici dajala,zmešanega s čajem,ko je imela zelo hud uroinfekt in je očitno pomagalo,saj je že naslednji test bil negativen.se je še pediatrinja začudila,čeprav je bila na ABjih.

Pa tudi tabletke dobiš v lekarnah od brusnic.Baje je to najboljše preventivno sredstvo za razna vnetja mehurja,sečevodov in ledvic.




Volga -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (14.6.2008 8:25:31)

Ja, brusnice so odlične proti tovrstnim težavam. Sem ravno včeraj malo po netu brskala. Žal mi je edino, da v naravi ne rastejo pri nas, ker so med sadjem res visoko pri vrhu, kar se zdravilnosti tiče. Dobiš pa tudi suhe, kot rozine, jaz sem jih včeraj kupila v navadnem Mercatorju. Pa sok si tudi nabavi, pravijo, da en dcl na dan že krepko pomaga.




Pobalami -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (16.6.2008 10:08:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga
Dobiš pa tudi suhe, kot rozine, jaz sem jih včeraj kupila v navadnem Mercatorju.


Jaz odlične kupim v Lidlu.




Hope2 -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (16.6.2008 10:11:13)

Meni je sok zdaj pomagal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Spila sem ga pa samo 1 liter, vsak dan 2dcl.




pikapolona2 -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (16.6.2008 12:05:54)

tudi jaz sem imela obdobje mehurja....vsaka dva meseca nov antibiotik.....po vsakem antibiotiku pa stranski učinki antibiotika....na koncu je jedel antibiotik tudi moj dec ker je bil dohter prepričan da on name s spolnimi odnodi prenaša neko bakterijo....mah...jst sm mela vsega dovolj in sem šla k homeopatinji po kapljice...je pomagalo + res velko pij ....in po spolnem odnosu pojdi vedno takoj na malo potrebo.

Čim hitreje se pozdravi...jst pa trkam da me kdaj zopet ne obišče tole nadležno vnetje.




Pobalami -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (19.6.2008 21:03:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami

Brusnice vsebujejo neko kislino, ki nevemkako vplivajo namehur. Mislim, da zavirajo rast bakterij.


Samo da se popravim. Brusnice spremenijo sestavo molekul bakterij (E.Coli) da se ta ne more prijeti stene mehurja oz. izvodil. Podoben učinek imajo borovnice.

Odsvetuje se kava-kofein in čokolada, ker slabo vplivata na vneta tkiva.

No to sem včeraj prebrala.




anabanana -> RE: Brusnice-vnetje mehurja (3.7.2008 17:23:58)

Joj spet isti problemi, čeprav zdj redno pijem kapsule z brusnicami. Moj ginekolog na dopustu...moja osebna zdravnica na dopustu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Zelo zelo neprijetno (milo rečeno)...sem na lastno pest vzela en antibiotik...

Ravno sem prebrala na netu, da naj ne bi pila klororane vode iz pipe, ker baje draži mehur...jaz sem jo požljampala že par litrov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]