Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porodSporočilo


Anonimen -> Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 17:09:02)


Pozdravljene, pišem iz Obale, kjer mi je ginekologinja, glede na to da je bila dokaj zgodnja nosečnost,  svetovala opraviti mini splav z vakumsko tehniko v Ljubljani. Glede na to, da se z tem srečujem prvič me zanima če je katera take vrste poseg že imela, koliko časa vse skupaj traja, kdaj se gre lahko domov, zanima me če sem sposobna sama vozit nazaj ali potrenujem spremstvo. Nekje je opisano kot res neagresiven poseg, zato me zanimajo vaše izkušnje z tem. Kakšne so bolečine, kakšna sredstva proti bolečinam se dobi in vse ostalo.

Zanima me koliko časa se po takem posegu se krvavi itd. Brala sem ostele teme a se mi zdi da so večinoma namenjene Abraziji oziroma splavu pod narkozo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


HVALA VAM
Anonimen -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 17:10:04)

Moj tiskarski skrat, S tabletko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Anonimen -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 17:15:37)

Na tem forumu smo večinoma punce, ki smo izgubile otroka zaradi neželenega splava. Če si sama želiš splava, mislim, da nisi na pravem forumu.
Anonimen -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 18:10:06)

No potem pa se opravičujem in nasvidenje


In če bi imela otroku kaj ponudit bi ga obdržala, pri svojih letih, brez šole, službe in stanovanja, pa to ni mogoče, ker trenutno niti sama zase nisem še sposobna poskrbet. In ne mislit, da je med tistimi, ki sem jim to zgodi kot nesreča in tistim, ki se za to odločijo kaksna velika razlika. Oboji trpijo in ne spijo ponoči, in razmišljajo kaj so nardili slabega, in zakaj prav njim in kaj je slo narobe.. In bi dala vse na svetu, da bi bila situacija drugačna, da bi ga lahko obdržala in tudi ta forum sem večkrat prebirala in se veselila, ko sem vidla kaj me nekoč čaka.

Tolko o moraliziranju, ki sem upala, da ga vsaj na tem forumu ni.

LP
hubi -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 18:39:45)

Anonimna 2, ženska ni kriva za smolo ali nesrečo drugih uporabnic foruma. Prosila je za nasvet, odločitev in razlogi zanjo se pa tebe ne tičejo.
Anya22 -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 20:09:01)

IZVIRNO SPOROČILO: hubi

Anonimna 2, ženska ni kriva za smolo ali nesrečo drugih uporabnic foruma. Prosila je za nasvet, odločitev in razlogi zanjo se pa tebe ne tičejo.


Se podpišem pod tale post!!!
Mišni -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 20:24:23)

Kolikor jaz vem, tak splav opravijo ambulantno in greš v bistvu takoj domov. 

Zdaj koliko krvaviš, res ne vem, moja prijateljica ni veliko, ne vem pa, če ni mogoče to pač od človeka do človeka različno. Jaz bi na tvojem mestu poklicala v to ambulanto in vprašala, kar bi me zanimalo. Saj v bistvu res moraš vedeti, če te kdo pelje in če tukaj ne boš dobila odgovora, potem le pokliči.

Kar se tiče anestetikov, mislim, da jih prijatljica ni dobila, vsaj če se prav spomnim. Ampak stvar resnično zelo hitro mine.

Mojo prijateljico sem jaz na prtljažniku kolesa peljala domov, stara pa je bila še ne 15 let.

Od zdaj naprej pa po pameti, velja?
Blejka26 -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 20:25:12)

nihče nima nikogar za obsojat.Pač je v narodni situaciji in moramo ji pomagati,ker je za njo tudi težko.V glavnem jaz ti svetujem da pozabiš na to tabletko,ker ti bo zelo hudo,ko boš šla na Wc in samo čakala boš kdaj boš polulala svoj zarodek.In to bo preveč za tvojo psiho.Raje pojdi k zdravniku,da ti opravi pod narkozo..
vseeno pa še dvakrat dobro premisli ali res ni možnosti da bi ga obdržala-kaj pa starši,a ti ne bi pomagali..skratka,ne oziraj se na negativna mnenja nekaterih RR-jevk.
šnucika -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 20:39:16)

Kolikor sem prebrala na netu,je tabletka zoprna zadeva.povzroči precej hude krče,pa še psiha trpi.
Definitivno aspiracija v LJ,baje je ambulantna-day hospital.
Anonimen -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 20:45:39)

Ja, jaz pa sem bila...pa sem tudi mislila, da se meni to ne more nikoli zgodit.  Ginekologinja ti da napotnico za ginekološko ambulanto v bolnici (kjer pač to delajo), dobiš tabletki, ki jih poješ in čez dva dni imaš poseg v bolnišnici. Vsatvijo ti vaginaleto v nožnico v operaciski sobi. V sobi je samo med. sestra in zdravnik/ca.Krči se pojavijo različno...jaz sem jih dobla po kakšnih 2h urah. Moram pa povedat, da so krči kr močni, tako ,da sem dobila protibolečinsko inekcijo. Je res, da ni kr tak tudi ta splav s tabletko, ampak jaz vseeno mislilm , da je to boljše kot pod narkozo. Splav s tabletko je podoben spontanemu splavu in je bolj naraven. Če bi se še enkrat mogla odločit, bi se definitivno za tega s tabletko.
Je pa res, da splava nikoli ne pozabiš, pa če je bil s tabletko al pa z narkozo narejen.
Anonimen -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 21:12:48)

Je pa res, da splava nikoli ne pozabiš, pa če je bil s tabletko al pa z narkozo narejen.


Se strinjam s teboj. Potem pa ko si želiš otroka, pa ne rata takoj, pa se sekiraš, in obremenjuješ s tem, ali je morda kriv splav.
Anonimen -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (9.6.2008 21:54:40)

Jaz sem imela splav, ko sem bila noseča 9 tednov. Delali so mi ga v Ljubljani in vse skuaj je bilo konec v nekaj urah (sprejeli so me na polikliniki v Ljubljani, tam sem ležala kakšno uro, potem je sledil splav in še kakšni slabi dve uri ležanja). Potem sem šla lepo domov, krvavela niti nisem kaj dosti (prvi večer malo) in to je bilo to. Je pa bila psihično izredno težka izkušnja, lahko rečem, da najtežja do sedaj, zato ti priporočam, da dobro premisli sama pri sebi, zato da boš potem, če ti bo kdaj žal, vedela, da si se odločila prav.
Glede komplikacij za zanositev v prihodnosti je pa tako, da če ne gre nič narobe (sploh kakšna vnetja), naj ne bi bilo nobenih problemov.

Glede teh tabletk pa sem tudi sama slišala, da je vse skupaj veliko težje kot pri "klasičnem" splavu.

Še to - ne sekiraj se zaradi negativnih komentarjev. Ti sama najbolj veš kako je prav zate. Lahko ti samo povem, da lahko tudi v bolnici pričakuješ kakšne sumljive poglede, ampak to moraš ignorirati in ne pusti, da te prizadene.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]
mateyka -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (10.6.2008 8:28:28)

vakumska tehnika je zame kar malo pregroba. sem namreč preživela eno dopoldne v sosednji sobi (poleg sobe kjer so opravljali te posege) in videla ženske, ki so prihajale ven po posegu. prvo je ta sesalni zvok, ki ga oddaja črpalka grozljiv. drugo je pa ženske - ene so bile ok dokaj hitro, nekatere so pa skupaj padale. sploh ena mlada mamica, ki je že mela melga škrata doma in si ni mogla privoščit (finančno) še ene nosečnosti in otroka. to so morali met nekaj ur v postelji, da se je kolikor toliko dobro počutila.
se mi zdi, da je primernost tega posega odvisna od posameznice. težko je vnaprej reči ali ga boš dobro ali slabo prenesla..
Nataan -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (10.6.2008 14:52:36)

Draga Anonimna,

res nismo na tem forumu zato, da bi kogarkoli obsojali. Odločit se boš res morala sama, vendar vseeno malo razmisli preden greš na poseg. Včasih se nam zdi, da smo se znašli v eni temni luknji iz katere ni izhoda in vidimo le negativne stvari. Jaz verjamem in sem tudi že sama izkusila, da se ravno v težkih in na pogled neizhodnih situacijah kar naenkrat odprejo nova vrata in se najde pot.... res razmisli in vse dobro ti želim.

LP
Anonimen -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (11.6.2008 17:17:00)

Kar se tiče splava, nekaterim je zelo težko, ko pridejo v situacijo, ko otročka ne morejo obdržat, nekatere pa jemljejo splav kot obliko konracepcije in se sploh ne zavedajo kaj delajo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ja, tudi takšne obstajajo, žal!
No, jaz sem se na žalost znašla med temi prvimi in sem bila v Trboveljski bolnišnici, kjer me je zdravnik še pred vrati ordinacije vprašal, če sem prepričana da grem čez to, ker je videl mojo stisko in ko sem mu s solzami v očeh prikimala me je za roko peljal v ordinacijo in bil krasen, razumevajoč....
Ko pa so me zbudili iz narkoze pa je psiha udarila ven in sem planila v obupen jok mi je ena sestra zabrusila nazaj, kaj se zdaj cmerim, prej bi mislila, zdaj je prepozno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Saj takrat nisi v situaciji, da bi ji kaj nazaj rekel, vendar pa me vse od takrat te besede spremljajo in zelo žalostno, da si nekdo ki dela v medicini kaj takega privošči. Niso vsi za obsojati, nekaterim je zelo težko. Pomislite malo preden o teh stvareh moralizirate. 

Anonimna, DRŽI SE!!
mimi81 -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (12.6.2008 14:17:42)

Sama sem izgubila otroka v 20. tednu nosečnosti. Ne obsojam odločitve za splav, saj je odločitev posameznikova in vsako odločitev (tudi takšno) večinoma podpiram. Življenje je samo tvoje, če se odločaš za splav, pa imej vsaj zelo razčiščene misli glede odločitve, da točno veš, zakaj to delaš. Meni je na polovici nosečnosti počil jajčni mehur in sem morala splavit. To sem storila s pomočjo tabletke mifepristona, nato pa še abrazija. Poseg fizično ni nič takega, le da pri abraziji dobiš narkozico za pol ure in si potem še nekaj časa konec. Zato ti predlagam, da ne voziš sama!!!

Če si prepričana, da je splav najboljša rešitev zate, ga naredi. Sama ga nikoli ne bi šla delat, vendar ljudje smo različni.
cokolina86 -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (14.6.2008 21:59:34)

Splav vakumski da je brez anestezije?
Anonimen -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (14.6.2008 22:01:43)

Najprej hvala za vse nasvete :)

Opravila sem splav z vakumsko aspiracijo v Postojni. Izredno zadovoljna z osebjem, in vsem ostalim. Vsaki, ki še ni rodila naredijo poseg v anesteziji, zbudiš se 10 minut kasneje v svoji sobil. Sobe so umirjene, tako da se lahko naspiš, bolnica je pa res 1A. Porodnišnica je ločena, tako da ni nobenega živžava in res sem pričakovala veliko slabšo izkušnjo.
V sobi sem bila z gospo, ki je imela abrazijo in še z eno podobno. Krvavela sem v bolnici pol ure in nič več, tako da mi je vsaj to olajšalo malo vse skupaj.

Ko bom imela otroka (komaj čakam) bom sigurno izbrala Postojno :)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Katjusa -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (15.6.2008 10:30:14)

Drugič pa lahko daš otroka tud v posvojitev veš koliko parov ne more imet otrok in bi ga vzgajali in čuvali z ljubeznijo....
Ne bom te obsojala sem ena teh k smo proti splavu, ampak na svetu smo različni ljudje in vsak ima pravico do svojih načel in razmišljanj, Jst se pač s tem ne strinjam.....
Upam, da si vredu in da nimaš kakih psihičnih posledic in da boš kasneje v življenju brez težav zanosla in donosla zdravega otročka. Drži se in dokler nisi pripravljena na tveganje OTROK ti priporočam kontracepcijo lahko tud v kombinaciji tabletke in kondomi (ziher je ziher)

Drži se in pazi nase, sej veš vsak poseg v telo je negativen za telo.....

LP
mimi81 -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (17.6.2008 12:24:10)

Sama sem napisala svoje mnjenje že prej in sem te v mislih podpirala pri tvoji odločitvi, zdaj mi pa ni nič jasno, ker si napisala, da boš šla v Postojno ko boš imela otroka in da na to komaj čakaš???? Ravnokar si ga odpravila in komaj čakaš drugega???? Kaj pa je to zaena scena?

Najbrž si še sama otrok, zato je dobro, da si naredila splav.
bastian111 -> RE: Splav z tabletko - Splav z aspiracijo? (17.6.2008 20:33:36)

tudi jaz sem zmedena,vsaj upam da je to pomota! Kajti ne vem zakaj si naredila splav in zdaj komaj čakaš drugega otroka. tudi ne obsojam te ,svetujem pa ti da pošlihtaš naj prej sama s sabo in nato misli tudi na druge.Lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Stran: [1]