Vodene koze (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


Maleal -> Vodene koze (9.6.2008 20:38:15)

Naš tamali je prebolel vodene koze,zdaj pa sem jih pokasirala še jaz.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] A je imel kdo koze,ko ni bil več otrok,odrasli  jih baje težje prebolijo,a je možno da ostanejo odtiski od krastic,ali trajajo dlje časa ali v čem je razlika,a odrasli še dobi kaj druga kot cleratine,tnx za odgovore.




žarnica -> RE: Vodene koze (9.6.2008 20:44:50)

IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina
a odrasli še dobi kaj druga kot cleratine,tnx za odgovore.


Za ostala vprašanja ne vem,samo jaz sem za hčerko v lekarni kupila prav kremo za vodene koze. Je v tubi,gel-URIAGE,stane pa okoli 15 eur. Sem jo mazala zjutraj in zvečer,pa so se full hitro začele sušiti.




jakaracman -> RE: Vodene koze (9.6.2008 20:47:11)

Ojej,boga.Pravijo, da je hudo izkušenj pa nimam.Upam, da ti hitro mine.Pa kaj proti bolečinam jemlji.




Alfabeta -> RE: Vodene koze (9.6.2008 21:00:38)

Moj svak jih je dobil od mojega sina, pri 28 letih. Ni prijetno. Je v glavnem preležal skoraj 10 dni ker je bil popolnoma zanič, pa za pogledat je bil grozen. No, ampak danes, leto po tem, se mu prav nič ne pozna. Upam, da boš čimlažje prenesla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]




Alfabeta -> RE: Vodene koze (9.6.2008 21:01:55)

Aja, razlika je v tem, da čim starejši si toliko težje jih prenašaš in tudi bolijo. Ker otročke samo srbijo.




kaja02 -> RE: Vodene koze (9.6.2008 21:02:23)

boga, prav sočustvujem s tabo.
Sama sem jih pokasirala pri 20 letih, sredi poletja in lahko ti potrdim, da so pri odraslih res v hujši obliki, pri meni ni bilo dela telesa, kjer jih nisem imela, še v ustih, v očeh, ma ni da ni, pa se je dalo potrpet, čeprav govorijo, da se ni dobro tuširat, je meni zdravnica priporočala tuš, mi je obenem blažil srbečico, samo obrisati se ne smeš. Ostala oz. naredila se mi je samo ena brazgotina in to na robu lasišča.

tamala jih je dobila pri 13 mesecih, a je imela le tu in tam kakšno kozo, pa še srbelo je ni, ker se ni nič praskala

naj ti kmalu minejo!!!!




malania -> RE: Vodene koze (11.6.2008 11:04:24)

Jaz sem jih tudi imela (norice tud pravijo, mislim, da je enako vodenim kozam?).
Mela pa sem jih v srednji šoli. Tako daleč je šlo, da sem morala it v bolnišnico, saj se mi je vnelo oko (mislim, da šarenica) in je bila nevarnost, da mi nastane siva mrena. Bilo pa je tako, da ko sem se zjutraj zbudila me je zelo bolelo oko, ki je bilo tudi rdeče. Sploh ga nisem mogla premikati. Nato sem šla k zdravniku, ta pa me je napotil v bolnico. Tam so mi dajali tablete za pit, v oči pa kapljice in mazila. Na srečo se je vse dobro izteklo, praskic pa nimam kaj dosti, eno nad obrvmi se mi vidi, drugače pa sm bla kot čarovnica s tistimi pikami, po telesu pa kot cedilo. Kot sem slišala, je to otroška bolezen in se pri odraslih kaže drugače, nisem pa vas želela prestrašiti z mojo zgodbo.

Čimprej se pozdravi!




malania -> RE: Vodene koze (11.6.2008 11:07:00)

Aja, za po telesu mazat pa nisem dobila nič. Je rekel zdravnik, da se nič več ne maže kot nekoč, da baje same minejo. Srbelo pa je ja....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Še ena T -> RE: Vodene koze (23.6.2008 12:34:33)

Mene pa zanima, če lahko vodene koze dobiš 2x, če si imel ta prvič samo lažjo obliko... Ste se ve, ki ste jih dobile zdaj v odrasli dobi, prvič srečale z njimi?

Ja, pri otroku je bolezen veliko blažja, kot pri odraslem, je povedala naša zdravnica. Najbolje je upoštevat vse napotke zdravnika in se zelo pazit kakšnih dodatnih stikov z virusi in bakterijami.





Felicita -> RE: Vodene koze (23.6.2008 19:41:24)

načelno jih ne morš dobit 2x, ker telo 'naredi' obrambo za ta virus, ko jih prvič preboliš, ne glede na moč simptomov.
smo pa tudi medicinski fenomeni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] torej, teoretično ne moreš, praktično očitno lahko (been there, done that... sam sem mela v prvo ful močen izbruh, v drugo pa še močnejšega).




kofetek2010 -> RE: Vodene koze (23.6.2008 23:37:53)

IZVIRNO SPOROČILO: malania

Aja, za po telesu mazat pa nisem dobila nič. Je rekel zdravnik, da se nič več ne maže kot nekoč, da baje same minejo. Srbelo pa je ja....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]


v lekarni se dobi Avene lotion in Avene mazilo - naša tamala je ravnokar prebolela ful močno obliko noric [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stran: [1]