GERB - refluksna bolezen (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


zofa -> GERB - refluksna bolezen (17.6.2008 11:18:28)

Ker imam težave s prevelikim izločanjem želodčne kisline sem bila tudi na gastroskopiji, so ugotovili refluksno bolezen in vnetje požiralnika. Sedaj jemljem tablete in ne pomagajo prav zadosti, imam tudi dieto. Če ima kdo od vas podobne težave bi mi koristila vsakršna informacija. Hvala vsem in lep dan !!!




Majuska -> RE: GERB - refluksna bolezen (17.6.2008 12:14:20)

Živjo,

predvsem me zanima, katere tablete so ti predpisali? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

In čestitam za pogum, da si uspešno prestala gastroskopijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




zofa -> RE: GERB - refluksna bolezen (17.6.2008 13:40:29)

Predpisali so mi tablete Nolpaza in Tametil. Gastroskopijo pa sem nekako kar prestala, ni tako zelo hudo kot so me strašili.




Pi-kica 1 -> RE: GERB - refluksna bolezen (17.6.2008 18:06:05)

Moj sinek ima med drugim tudi te težave - refluks, ki ga je spremljalo hudo vnetje požiralnika, želodca in dvanajsternika. Sedaj jemlje Ultop S dvakrat dnevno in ima kar strogo dieto. Izogibati se mora tudi sladki, kisli in začinjeni hrani. Kakšne pa so tvoje težave?




Majuska -> RE: GERB - refluksna bolezen (17.6.2008 18:25:27)

Zofa, žal tvojih tablet ne poznam, mene so namreč zdravili s Controlocom in lahko rečem, da kar uspešno. Zaradi nosečnosti sem te tablete morala nehati jemati, se pa poskušam še držat pravil in sicer: ne smem piti kave in pravega čaja, odpovedati sem se morala naslednjim stvarem: agrumom, paradižniku (pa ful ga imam rada), čebuli, preveč začinjeni hrani, sladkarijam, vse to namreč povzroča povišano kislino želodca.

Sem pa pila čaj lakote, meni osebno je zelo pomagal. Poskusi tudi imeti višje vzglavje pri spanju, nosi hlače ki ne tiščijo preveč, se pravi bolj ohlapna oblačila; 2-3 ure pred spanjem ne jej, ne dviguj težkih stvari.

Upam da sem vsaj za silo pomagala




zofa -> RE: GERB - refluksna bolezen (18.6.2008 12:32:41)

Hvala Majuski in Pikici!
Moje težave se pojavijo kmalu po zaužitju hrane. Začne me peči po grlu in bolečina se stopnjuje, boli me v prsnem košu in tišči.Zaradi vnetja požiralnika.Zato imam dvoje tablet, ene za preprečevanje nastajanja želodčne kisline in druge za hitro praznjenje želodca, da mi hrana ne zastaja predolgo v želodcu in se hitreje izloča. Zdravnica mi je na zadnjem pregledu svetovala, da se odločim za operacijo. Še prej pa bi jaz rada probala še ka drugega, da bi mi pomagalo, ker se operacije res bojim.




citrončica -> RE: GERB - refluksna bolezen (30.6.2008 20:55:48)

ker mam podobne težave, me zanima le, če imaš težave že pri požiranju hrane, jaz namreč potrebujem liter mlačne vode, za vsak slučaj, ker se mi hrana ustavi in moram naenkrat popit 2-3dcl vode, da gre "naprej",potem se pa vrača po obrokih....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]