Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravjeSporočilo


TARA83 -> Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:01:01)

Pozdravljeni!
Berem vas že dolgo časa, vendar sem komaj danes zbrala pogum da se vpišem v forum in povem svojo zgodbo, priznam svojo napako in vas prosim za nasvet. Vem, da bom dobila veliko obtoževanj, čeprav upam da jih ne bo ker se zavedam svoje napake in bi želela le kakšne konkretne nasvete in pomoč.
Zgodba je takšna:
 Stara sem 24 let. Pri 19 sem prvič obiskala ginekologinjo z namenom predpisa kontracepcijskih tabletk in seveda pregleda. Zbrala sem pogum in se vsa prestrašena pojavila tam. Namesto prijazne ginekologinje sem doživela popolnoma neprijetno izkušnjo, ki me je odvrnila od ponovnih obiskov pri njej. Takrat sem sicer dobila tabletke, opravila pregled – bilo je vse ok. Ampak tam sem se počutila kot številka. Prvič v življenju so mi namerili visok pritisk-čeprav imam nizkega...itd. V glavnem katastrofa. Še nekaj krat sem šla po recept, kasneje ga nisem več dobila ker bi morala prav do zdravnice. Tja pa nisem več želela zaradi strahu. Tako sem od takrat pa vse do danes jemala enake tabletke, dala mi jih je kolegica, ki jih je kupila na Hrvaškem v lekarni. V glavnem do danes sem jemala tabletke na svojo roko.
Imam več sreče kot pameti ker nisem imela nobenih težav. Menstruacije redne, vse brez posebnosti. Zavedam se svoje napake. Zato sem se tokrat zares odločila temu naredit konec. Prosim ne me obsojat le prosim za nasvet kako naprej. Škoda da se nisem tako odločila že prej. Vem da bi se morala. Zavedla sem se šele sedaj ko sem se prvič srečala z nekaj težavami in nisem vedela koga naj pokličem. K sreči je že malo bolje tako da sem spet imela srečo. Vendar tako več ne gre. Sedaj čakam mentruacijo potem pa dalje brez tabletk.
Ali naj to razložim novi ginekologinji? Ali naj zgolj počakam nekaj časa in se na to odpravim na predgled? Kaj se bo zgodilo sedaj ko bom nehala jemati tabletke?
Vem, da sem stara dovolj da bi lahko takšne stvari vedela sama, vendar sem popolnoma v temi.
Še enkrat, vem da sem naredila neumnost in slabo sama sebi zavedam se tega. Zato bi zares lepo prosila kakšne prijazne nasvete, saj se že sama obtožujem dovolj.
Mi lahko kdo priporoča kakšno ginekologinjo v Mariboru? Pozna kdo koga kamor bi lahko šla? A je morda katera iz tega poklica na forumu in bi se lahko pogovorila?
 Najlepša hvala  da ste prebrali zgodbo za vse nasvete in upam da bodo odgovori prijazni...
Lepotica -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:07:48)

Kaj točno zdej tebe zanima? Imaš novo gin. pa ne veš kako ji pojasnit?
Anonimen -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:08:31)

Najprej dobrodošla![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nikar ne bodi prestrašena, do "novih" s(m)o malenkost prizaneslivejše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa glede tvojega problema, ki se meni sploh ne zdi obsojanja vreden niti nevem kakšne skrbi vzbujajoč. Jz bi si na tvojem mestu izbrala pač nekega ginekologa, šla tja, povedala o tvojih skrbeh in tegobah, povedala katere tabletke si jemala do sedaj (saj ti ni treba razlagat na kakšen način si prišla do njih)...v glavnem, zaupala bi se mu. Nadalje pa bosta že našla ustrezno rešitev.
Srečno![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Rožica I -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:10:47)

Pokliči v zdravstveni dom in se naroči na pregled.

Ni ravno najbolj pametno takole delat na svojo roko, ampak zaradi tega se res ne rabiš opravičevat celemu forumu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Na, tule je še kontaktna številka

http://www.zd-mb.si/index.php?id=12,  pa raje pokliči!


Lep dan še naprej,
sončnica24 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:15:20)

Jaz sem iz maribora in imam super ginekologinjo, ki se mi zdi da sva se zadnjič pogovarjale in je rekla da nove paciente še jemlje. Ti bom poslala številko in ime na ZS pa pokliči zgubit nimaš kaj. Je pa ginekologinja res full full fajn jaz sem zelo zadovoljna z njo vse se lahko zmeniš in nič ne komplicira.

Če bi ji povedala, jaz bi ji bi rekla bila sem mlada slabe izkušnje z ginekologinjo. Je pa to čisto tvoja odločitev če se odločiš da ji poveš ali ne.
puncica -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:17:45)

kot so rekle punce, pokliči kakšno vredu G, mal kolegice povprašaj kam hodijo, pejt k njej povej katere tabletke si jemala in se bosta pogovorile kako naprej. Pa ne skrbi, le prvi korak moraš naredit.
Mijavček -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:23:15)

Oj,

jaz sem ti tudi na ZS pisala, sem pa čisto spregledala da sprašuješ za MB[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kakorkoli upam, da kmalu najdeš dobro G, saj niso vsi grozni oz. večina jih je zelo uredu in sem prepričana, da te bodo razumeli.

Le pogumno!
sončnica24 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:24:16)

Te čaka ZS sedaj pa le pogum pa telefon v roke pa pokliči
srki -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:25:27)

Veš kako pravijo, s strahovi se je potrebno soočiti. Lahko, da se je ta G že spremenila, pa tudi ti si sedaj že dovolj odrasla, da se boš znala postaviti zase, če ti bo kaj takega rekla oz. če po izkušnja podobna. Drugače pa, zamenjaj G, to bo najbolje. Jaz sem to storila brez problemov. Povprašaj kakšno kolegico ali pa pač kliči po ZD in vprašaj, kje imajo še kakšno frej mesto.
TARA83 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:45:13)

Tudi to sem že razmišljala. Morda ni bila tako čudna, morda sem bila le sama premalo zrela.
Ampak bom menjala kljub temu.

Le ne vem k komu naj grem.
Ali je nujno da povem da sem jemala tabletke sedaj ali lahko rečem da sem jih jemala pa jih sedaj nekaj časa ne? Ne bodo nič spraševali kako sem jih dobila?

Kaj naj sedaj naredim? Naj jih neham jesti preden grem tja?

Hvala punce resnično ste me pozitivno presenetile.

Zresnila sem se definitivno. Verjetno tudi zato ker se prebuja  meni želja po [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa tudi fant je izrazil željo po tem in zato brez tega ne bo šlo.
TARA83 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:46:09)

Sončica24 nisem dobila zs [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
srki -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:49:52)

Jaz bi na tvojem mestu G, katerega boš pač izbrala, povedala za vse. Že tako, zaradi pomirjene vesti.
TARA83 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:54:27)

Srki se strinjam.

Ampak verjetno je bolje da jih sedaj neham jesti.?
Naja30 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:55:31)

Joj, toliko zgodb sem že slišala o prvem obisku ginekologa, zarad katerega punce potem več let niso šle h njemu. Če bi se oni zavedali, kako je pomembno, predvsem prvič, da so prijazni do osebe.
Žal mi je, da si imela tako izkušnjo. Ko boš našla drugega G, mu kar povej, da si jemala te tablete. Če hočeš, jih lahko nehaš jemat, saj to ni odvisno od nikogar drugega kot od tebe.

Želim ti veliko sreče.
TARA83 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:59:06)

Katerega ginekologa mi pa priporočate v Mariboru?

Jaz bi jih nehala jemati zgolj zaradi boljšega občutka pri ginekologu. Zaenkrat še ne načrtujeva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
Anonimen -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 12:59:25)

Ma, glej, pač si naredila eno malo traparijo, saj ni nevem kako grozna, a ne, po moje tudi jemat ti jih ni treba nehat, dokler ne greš na pregled, če nimaš drugače nobenih težav (teža, srce, uredu kri, pritisk). Pa boš potem videla, kaj ti bo G. rekla.

Pa tudi če jih nehaš, jih lahko komot čez en mesec spet začneš, sicer ni to preveč fajn za telo, nekaj hudega pa spet ne. Malo se zmeša ciklus, to je itak značilno za nekaj tednov/mesecev po prenehanju jemanja.

Katere tabletke pa ješ?

Aja, pa dobrodošla! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Anonimen -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 13:03:36)

IZVIRNO SPOROČILO: caffee
Drugače pa glede tvojega problema, ki se meni sploh ne zdi obsojanja vreden niti nevem kakšne skrbi vzbujajoč. Jz bi si na tvojem mestu izbrala pač nekega ginekologa, šla tja, povedala o tvojih skrbeh in tegobah, povedala katere tabletke si jemala do sedaj (saj ti ni treba razlagat na kakšen način si prišla do njih)...v glavnem, zaupala bi se mu. Nadalje pa bosta že našla ustrezno rešitev.


Se podpišem pod to![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Dobrodošla iz moje strani![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

V Mb pa ti za ginekologa priporočam zasebnika dr. Miglarja(02/2525016)- super zdravnik, vendar boš morala plačat za pregled(40-60 evrov).
TARA83 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 13:11:29)

A je potrebno potem vedno plačevati za preglede? Pri moji plači 600 Eur je 60 Eur kar veliko, tako da bi morda raje poiskala kakšnega za katerega ne bi bilo potrebno plačati.

Ankica jemala sem najprej cilest, nato logest. Z nobenimi ni bilo težav.
malenaa -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 13:24:47)

sem iz Mb in imam ginekologinjo Mojco Kopše - Berčič. Mi je vsec, pa tudi mami jo ima, pa je rekla da je dobra. Pa se drugi so mi jo priporočil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
tel: 22-86-426, dela pa v ZD na Vošnjakovi
Samo se pa na prvi pregled čaka - tako da bi jaz kar osebno stopila tja pa se naročila.
del čas pa imas na linku od Zd, ki so ti ga že prej posredovali
Anonimen -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 13:25:12)

Potem pa poglej za kakšnega ginekologa, ki dela v javnih ustanovah (bolnice, ZD) ali pa zasebnika s koncesijo.
Je bila tudi tu na RR že debata o dobrih G., ti jo grem poiskat.
kofetek2010 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 13:27:35)

IZVIRNO SPOROČILO: TARA83

A je potrebno potem vedno plačevati za preglede? Pri moji plači 600 Eur je 60 Eur kar veliko, tako da bi morda raje poiskala kakšnega za katerega ne bi bilo potrebno plačati.

Ankica jemala sem najprej cilest, nato logest. Z nobenimi ni bilo težav.


oboje se dobijo tud v Sloveniji - pri tabletkah je samo odvisno kako ti primejo, ostalo, da si jih jemala na svojo roko je postranskega pomena... tudi za G ni nujno, da bi ti predpisal taprave, ker bi se lahko zgodilo, da bi, kljub jemanju tebletk zanosila ali pa imela krvavitve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
TARA83 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 13:29:31)

Brala sem da je zelo dobra Renata Završnik Mihič, pa tudi moja služba je par vhodov stran. Jo morda kdo pozna in ve kako bi prišla do nje?

Ali naj izberem katero drugo?

Braal sem že ogromno katera je ok in sem sedaj čisto zmedena:) Resnično se ne bi rada odločila napačno.
kofetek2010 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 13:33:46)

meni tud ni sedla G (sem pozabila kako se piše), niti G Šijanec in se od takrat vozim v Rogaško [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
sončnica24 -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 13:34:07)

IZVIRNO SPOROČILO: TARA83

Brala sem da je zelo dobra Renata Završnik Mihič, pa tudi moja služba je par vhodov stran. Jo morda kdo pozna in ve kako bi prišla do nje?

Ali naj izberem katero drugo?

Braal sem že ogromno katera je ok in sem sedaj čisto zmedena:) Resnično se ne bi rada odločila napačno.


Ja ja to je ta moja je res super saj zdaj sem ti še enkrat zs poslala upam da si dobila drugače pa tu je tel. št.: 22-82-095, poklicat pa je najbolje zjutraj med 7.30 in 8.00. Pa lepo sestri povej da nimaš ginekologa in malo pojamraj da so ti jo full priporočali itd, ker se splača je g res fajn pa vse pove in vse se lahko z njo zmeniš.
Anonimen -> RE: Moja Zgodba - Prosim za nasvete brez obsojanj (17.6.2008 13:36:29)

Ne najdem tiste teme o ginekologih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], žal.
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>