avto. zavarovanje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


gojska -> avto. zavarovanje (17.6.2008 16:07:29)

če ti zavarovalni agent določi narobe premijski razred, recimo 10(20%bonifikacija) namesto 04(50% bonifikacija) in to ugotoviš šele po 3 mesecih. A ti priznajo napako in vrnejo preplačilo ali se obrišeš pod nosom?




Felicita -> RE: avto. zavarovanje (17.6.2008 16:27:42)

odvisno od agenta... lahko da ti bojo vrnil, lahko da se bojo nardil francoze, lahko da ti bojo drugo leto tolk manj računal...




Perunika -> RE: avto. zavarovanje (17.6.2008 16:47:23)

Če se je agent resnično zmotil, je zavarovalnica dolžna popravit premijski razred, ker je to napaka z njihove strani in ker je bonus (razen v primeru škode) tak kot je in tudi prenosljiv -  npr. če se odločiš za drugo zavarovalnico. Ponavadi jim moraš poslat polico z napačnim premijskim r. in ti  pošljejo  polico s popravljenim pr. r. in ponavadi obračunajo preveč zaračunano premijo ter jo upoštevajo naslednje leto, ko podaljšuješ zavarovanje. Kako je z vračilom razlike je pa odvisno od zavarovalnice oz. kako se dogovoriš. Vsekakor jih pokliči in povej, da so se zmotili. Če se bodo izgovarjali jim kar reci, da boš sicer zamenjala zavarovalnico pa se bo vse dalo zmenit. Vem, da je težava z določenimi agenti, ker mislijo, da jim stranka ne bo upala reči kaj takega. Želim ti, da čimprej urediš zadevo.




gojska -> RE: avto. zavarovanje (17.6.2008 16:59:46)

a lahko dobiš kje potrdilo koliko si mel original bonusa? Obenem je bila zamenjana zavarovalnica, s triglava h tilii




Perunika -> RE: avto. zavarovanje (17.6.2008 17:04:40)

Potrdilo bi morali poslati s Triglava na Tilio. Tak je običajen postopek ob menjavi zavarovalnice.




gojska -> RE: avto. zavarovanje (17.6.2008 17:22:22)

hvala,
sem vmes govorila z agentom, bo jutri vprašal na Triglav, če se je zmotil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in če se je bo popravil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Perunika -> RE: avto. zavarovanje (17.6.2008 17:53:57)

Me veseli, da sem ti lahko pomagala. Še nekaj sem se spomnila: ko si menjavala zavarovalnico ti ni bilo treba pošiljati "stare" (od Triglava) police na Tilio? Če na njej piše, da si imela lani 5. ali 4. pr.r in v tem času nisi povzročila nobene škode, potem si ali napredovala v 4. pr.r ali ostala v njem (ker je v Slo to najvišji pr.r. za osnovno zav. - pri kasku je malo drugače). Fajn uredi pa lep dan ti želim!




anajmad -> RE: avto. zavarovanje (18.6.2008 6:43:36)

Drugače pa lahko greš na centralo zavarovalnice in tam ti MORAJO popraviti bonus,če se je res zmotil.Ker vse imajo v računalniku in tebi ni treba nobena dokazila zraven jemat,razen če nisi vmes kakšen avto prodala in je bilo vozilo odjavljeno iz prometa,oz.prodano.




Volga -> RE: avto. zavarovanje (18.6.2008 6:45:38)

Če moraš doplačati, ker se je zmotil v svoj minus, bi ti morali vrniti v obratnem primeru.




gojska -> RE: avto. zavarovanje (18.6.2008 15:32:57)

IZVIRNO SPOROČILO: anajmad

Drugače pa lahko greš na centralo zavarovalnice in tam ti MORAJO popraviti bonus,če se je res zmotil.Ker vse imajo v računalniku in tebi ni treba nobena dokazila zraven jemat,razen če nisi vmes kakšen avto prodala in je bilo vozilo odjavljeno iz prometa,oz.prodano.


kako misliš centralo zavarovalnice? Katere? Une prej, al te zdaj.

Avto je bil registriran 6 let zaporedoma, potem se je prodal in po dveh letih smo registrirali novega. Kakor vem bonus propade po 3letih. Kakšen bonus oz.premijski razred ti pripada, če nisi mlad voznik po 6 zaporednih letih?
Če kdo ve?




mitja29 -> RE: avto. zavarovanje (26.6.2017 10:38:03)

Osebno sem imel isti problem. Ko sem šel v poslovalnico, so mi enostavno popravili bonus, ker mi agent sprva ni želel..

Sicer pa si več o bonusih in svojih pravicah pri zavarovanju lahko prebereš tukaj: http://zavarovanjeavta.net/zavarovalni-premijski-razredi





Stran: [1]