tjulenjček -> RE: uvajanje mlečnih izdelkov (22.7.2008 15:29:43)
|
Živjo! Punce, lepo prosim za pomoč; namreč, sin je 8,5 mesecev star, od tega 7 mesecev na Allernovi, saj je zaradi enkratnega pojava nekaj krvavih pikic na blatu dobil diagnozo suma na KML. Vsi izvidi so bili doslej negativni, koža krasna, krčev nismo imeli. Svetovali so nam, naj pričnemo s postopnim uvajanjem KML v prehrano, in sicer z majhno količino prilagojenega mleka za dojenčke. Obenem naj bi tri dni zaporedoma v laboratoriju testirali blato na kri. Tako sem prvi dan zjutraj pričela s pol merice Aptamila (ki ga je na samem začetku pil), preostalo pa Allernova; zvečer že ena merica. Drugi dan zvečer smo tako dali že merico in tričetrt in smo imeli ponoči celo kolobocijo. Tamali je bruhal, nato imel drisko...sedaj ima še vedno malce driske, a se mi zdi, da že gre nazaj. Sicer je živahen in dobro razpoložen. Tretjega dne uvajanja KML tako zdaj ne bo. Zanima me, ali sem prehitro prešla na takšno količino Aptamila? Kako pa delajo provokacije na pediatriji? Kakšno količino KML dobijo otroci? Ne vem, katera je predlagala, naj jim ne dajemo KML, če jim ne paše in naj raje poskusimo z jogurti/skutko ipd. A pri teh živilih ni toliko reakcij kot pri mleku? Danes tako je le kuhan rižek, pa prej malce pretlačen krompirček, korenček in piščanec, pa zjutraj sem mu dala banano. A menite, da bi mu zvečer lahko že dala kašico - seveda samo z Allernovo? Anmreč, izhajam iz sebe, da kadar imam prebavne težave, mi mleko in mlečni izdelki ne dišijo toliko... Moram reči, da me je ta reakcija tamalega presenetila, saj je doslej bilo vse negativno. Hvala že vnaprej. Lp vsem skupaj
|
|
|
|