pašta na hladno (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


* Mateja * -> pašta na hladno (24.6.2008 18:53:43)

Kako se jo naredi, upam, da veste kaj imam v mislih?




MID -> RE: pašta na hladno (25.6.2008 0:30:31)

Jaz osebno imam najraje tako imenovano špansko solato.
Na majhne koščke narežeš sir,še manjše koščke kisle kumarice,še manjše koščke olive,vse skupaj daš v eno večjo skledo in streseš še eno piksno koruze.
Posebej v posodi zmešaš kislo smetano,1-2 žlici majoneze in odcejeno tuno v gostejše tekočo zmes.
Skuhaš najmanjše polžke,jih ohladiš v situ pod hladno vodo,odcediš in vržeš v posodo z zelenjavo in sirom.Čez takoj poliješ z omako iz kisle smetane,majoneze in tune in zmešaš.Po potrebi soliš.
Pustiš stat par ur in to je to.Še boljši okus je,če daš v hladilnik čez noč.Seveda moraš če pustiš pašto čez noč dodat še malo kisle smetane ali majoneze,ker pašta pobere svoje.
Meni je ta pašta prva liga.
Pa dober tek,če se odločiš zanjo.

P.S.Tuno lahko nadomestiš(če ti ni všeč)s kakšnim kuhanim pršutom ali šunko.




pufetta -> RE: pašta na hladno (25.6.2008 13:56:40)

Jaz naredim tako: skuham pašto (testenine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), največkrat kar polžke (pipette rigate), med tem časom narežem kumaro, kisle kumarice, sir, pa še kaj...odvisno kaj mam pri roki. Nato pa zmešam posebej lonček kisle smetane z navadnim jugurtom, tuno, svežo baziliko, balzamični kis  in vinski kis. Pašto ohladim in vse skupaj zmešam. Če nismo preveč lačni pustim za nekaj časa v hladilniku.




Kaliope -> RE: pašta na hladno (25.6.2008 18:47:56)

skuham polžke, jih ohladim s hladno vodo, dodam kislo smetano, tuno (odlijem olje) in koruzo ter začinim s sladko rdečo papriko, drobnjakom in baziliko ... če pa pripravljam za v naprej, pa zraven kisle smetane dam še tekoči navadni jogurt, ker testenine hitro popijejo tekočino.




Stran: [1]