pizza (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


lutka -> pizza (24.2.2005 20:16:47)

Jutri bi rada spekla pizzo,pa nimam nekega pametnega recepte za testo,bi bila zelo vesela če mi pomagate z nasveti oz.recepti


lp:rozica::rozica:




ZARA -> pizza (24.2.2005 20:22:44)

cca 30 dag moke
1 jajce
pivo
olivno olje
sol
jst ga tko nardim,pa fejst premesej in pust stat vsaj eno uro...




Sibil_ -> pizza (24.2.2005 20:26:45)

Zara a brez kvasa?
Res?:zmeden2:
Tak recept pa prvič slišim...
Jaz pa nardim nekje 30 dag moke, pa pol kvasa, pa 2 žlički olivnega olja, sol, sladkor, 2,5dcl mlačne vode,ščepec origana.Pomembno pa je, da se kvas popolnoma stopi v vodi in da je voda mlačna (če daš not prst je ista temperatura vode kot je topel prst).
Potem pustim stat nekje pol ure in razvaljam in nardim pizzo.;)
Pa dober tek,
Sibil




ZARA -> pizza (24.2.2005 20:28:03)

ja sibil,pivo je namest kvasa...




Primoza -> pizza (24.2.2005 20:30:47)

400 g moke, pol deci olivnega olja, en kvas , ščepec sladkorja, malo večji ščepec soli, kakih 2 dl vode. To jaz zmečem v kruhomat in dobim testo, drugače je potrebno ročno pregnesti, pustit da počije, spet pregnesti in pustiti da počije. potem pa kepo zavrteti z roko, da se razleze in položiti na pladenj namazan z maslom, namazati s pasiranim paradižnikom, naložiti stvari ki so vam všeč, dodati olive, posuti s sirom, potresti z origanom pa še čim odvisno od sestavin in dati v pečico na 220 st C. V primeru morskih sadežev pečemo vsaj 15 min, malo kontroliramo, v primeru npr. kraškega pršuta pa le 11 minut.

Tisto za pripravo tresta je bolj po spominu, ker imam zdaj že predolgo kruhomat.




ZARA -> pizza (24.2.2005 20:33:13)

primoza... a ti pa kr u kruhomat vrzes vse,bom probala-dobra ideja!!




NinaŠ -> pizza (24.2.2005 20:33:52)

Jaz delam po tem receptu:
ca 40 dag moke
2 žlici olja
ščep soli
2 - 3 dcl mlačne vode
kanček kisa
3/4 kvasa

Kvas zdrobim v "jamico" ki jo naredim v moki, prilijem vodo, olje, sol, kis in začnem mešat na sredini, postopno umešam moko, pregnetem. Testo vzhaja 1/2 - 1 uro, ga razprostrem na pekač, naložim vse kar pač naložim 8origano, kečap, šunka, sir,.....) in vzhajam še slabe 1/2 ure. Pečem v pečici 180*, 25 min.

Dober tek, LP




Primoza -> pizza (24.2.2005 20:35:54)

Naš Clatronic ima funkcijo testo (teig), traja sicer uro in pol, vendar je testo zelo dobro pripravljeno.




BARBARA R. -> pizza (24.2.2005 22:13:15)

Se strinjam s primožo, res je testo za pizzo iz kruhomata mmmmmmmmmmmmmnjam.Veliko receptov sem že preiskusila, a ta je zakon.

:muca:




KIRA -> pizza (24.2.2005 22:40:17)

jaz pa nič jajc ne dajem, sam moko, vodo in sol. pa kvasim tud ne, ker ne maram debelega testa. čit enako je kot za kruh - recimo.
pa ga razmažem lepo po pekaču, gor pa obvezno dam papir za peko.
pol dam gor kečap z malo olivnega olja, soljo in origanom, pol pa obloge, kar pač imam pri hiši. včasih tud brez sira, sam takrat dam kako malo moćnejšo salamo,da ni tako plehko. men je bla najboljša budimska za pico, sam je več ne elajo. sedaj pa če mam dnarce, kupim eno avstrijsko salamo, ki je zunaj poprana in je tud super. pečena ima čist drug okus kot pa tako...

dober tek, mimogrede. jaz sem hvalabogu že pojedla, drgač bi se mi sedaj sigurno sline cedile.
(probajte kitajsko zelenjavo gor dat - tito pravo za wok (ki nima korenčka itd. pač pa pravo kitajsko zelenjavo). menje to super dobro, včasih še boljše kot gobice)

Lp




Stran: [1]