Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Ustvarjamo skupaj



Sporočilo


naja17 -> Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (4.7.2008 11:52:42)

Ker bom danes prvič eksperimentirala z barvanjem, me neki zanima... barvala bom čist tako malo, kvačkano, belo torbico (mošnjiček) in sem brala navodila, pa voda mora met 80-90 stopinj, pa nek star lonec itd.
No, ker sva midva še pri njem doma in je kuhinja tastov teritorij, mi je mal smotano iskart lonec, ki je star (dvomim, da ma kej takega). A mislite, da bi šlo, če bi jest to kuj v lavorju, v vreli vodi s tuša naredila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




deja27 -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (4.7.2008 11:58:51)

mislim,da nebi bilo nič narobe,samo ti svetujem,da ne šlataš te vode,da ne bo ajsi.




Anonimen -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (4.7.2008 12:21:56)

A pa je voda dovolj vroca? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Moja sestra je to delala v enem starem loncu, mislim, da je sam eno tetra plenico uspela pobarvat, koza [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa lonc je bil potem ves moder in kuhalnica tudi. 




naja17 -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (4.7.2008 12:23:54)

sej to... dvomim, da bo tko voda dost vroča... pa ni mi lih, da tastu lonc in kuhovnico uničim....




sandra74 -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (4.7.2008 15:50:53)

Jaz sem barvala kar v pralnem stroju in ni bilo nobenih packarij, pa še to samo dve majčki.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
Sam pri naslednjem pranju sem pa prala temno perilo, da slučajno nebi še kaj po nepotrebnem pobarvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




alička -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (4.7.2008 21:07:09)

Z barvami za tkanine, s katerimi se barva v loncu boš 100 % pofarbala lonec, kuhalnico in še kaj. Voda izpod tuša najverjetneje ne bo dovolj topla, pa še prehitro se bo ohlajala. Kaj ti pa piše v navodilih, koliko časa moraš namakat?

Barve za tkanino, s katerimi barvaš v stroju so zelo kavaitetne in super prekrivne. Vendar pozor: če vzameš bavo za bombaž in imam npr. majčka ki jo barvaš šive iz poliestra ali svile, bodo ti ostali nepobarvani. Zato moraš izbrat vrsti tkanine primerno barvo.
Tako barvanje v pralnem stroju je tudi popolnoma "čisto", barva se ne prime gume v stroju in naslednje pranje lahko komot opereš belo perilo. Sem imela svoje čase manijo in sem pobarvala, vse kar sem imela belega in svetlega. Brisače, ki sem jih pobarvala na ta način tudi po 6-tih letin niso zbeledele.
Barvo lahko kuiš v  DM-ju, mislim da sem jih videla tudi v Mercatorju (znamke pa ne bom pisla, da ne bo reklame [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), če je ne dobiš, se odpravi v kakšno trgovino, ki prodaja hobby materiale, tako trgovino najdeš skoraj v vsakem malo večjem kraju.

Aja pa še to: z barvanjem nenaravnih materialov imam slabše izkušnje.




gojska -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (5.7.2008 11:23:08)

A mislite, da bi šlo, če bi jest to kuj v lavorju, v vreli vodi s tuša naredila




ne, ne bi šlo




pinfek -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (15.7.2008 13:46:16)

Mislim da je lahko največ 20% umetnih vlaken.
Kar se pa tiče vode pa:
Postopek  traja verjetno  več kot 5 minut kar pa nimaš šanse da bo temeratura iz pipe toliko časa ostala segreta na 60 oz. potrebno temperaturo




lindy -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (15.7.2008 21:54:38)

Jest zmeri barvam tkanine v pralnem stroju in se prov fajn obnese, barvam pa z barvami Colloreia al neki podobnega![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




mommy to be -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (7.5.2012 12:23:55)

glede barvanja imam še jaz eno vprašanje, pa da ne odpiram nove teme. Barvala bi tetra pleničke, so mi od prvega otroka ostale in je večina popackanih. Ker se mi ne zdi smiselno kupovat novih, bi te pobarvala. Ali lahko potem te tetra pleničke perem na 90oC ali se bo barva spirala? Prosim za pomoč, da se ne lotim barvanja potem pa bo vse skupaj romalo v smeti. Še to, kje kupujete barve? Videla sem jih ze v večjih trgovinah, res pa da nisem gledala kakšne barve vse imajo. V Prometeju prodajajo barve Dylon v zelo lepih odtenkih, ima katera izkušnje z njimi? Koliko pleničk pa lahko pobarvaš z enim zavojčkom? Imam cca. 15 pleničk.

Najlepša hvala!




artista7 -> RE: Tiste, ki ste vešče v barvanju tekstila (19.5.2012 10:17:52)

Pogledaš težo - za koliko blaga je zavojček. Jaz sem enkrat tudi uporabila K2R ki služi razbarvanju in se nato z barvo blago lepše pobarva. in barvala bi samo v stroju, drugje je po mojem preveč pacarije. barve sem ponavadi dobila v Dm-u.




Stran: [1]