pomoc prosim (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


b.j.n. -> pomoc prosim (25.2.2005 13:10:55)

dva meseca sem bila na bolniski, ki se mi iztece danes. Ker sem se z delodajalcem dogovorila, da ostanem doma se cca 10 dni, da se razprsijo viroze, so mi v pon dali en dan dopusta, po tem datumu pa naj bi ostala doma se par dni, potem grem nazaj v sluzbo. Za teh par dni bi mi osebni doktor brez vkljucevanja komisije napisal bolnisko. Ravnokar me je kolegica prestrasila, da moras prekinit bolnisko za najmanj 7 dni, da gres potem lahko ponovno na bolnisko? a je to res? meni se zdi nelogicno;

Hvala za vaso pomoc




Lunca1 -> pomoc prosim (25.2.2005 13:47:35)

Po moje ne, ne vem pa kako je s komisijo.:zmeden: Zboliš vedno lahko en dan za tem, ko si šel spet v službo.




CIPRESA -> pomoc prosim (25.2.2005 14:24:25)

Tvojo bolniško za mesec dni plačuje podjetje, če si na bolniški več kot mesec, mora to odobriti komisija in ti potem plačuje naprej zdravstvo. Če pa po 1 mesecu greš v službo samo en dan in potem drugi dan spet nadaljuješ z bolniško, ni potebna nobena komisija, ampak avtomatsko spet tvojo bolniško plačuje podjetje, ker se smatra da si z prvo prekinila, in spet zbolela. Za tisti dan sploh ni nujno da si v službi celih 8 ur, samo da se zjutraj prikažeš tja, pa potem spet ostaneš doma je to spet obveznost tvojega delodajalca in ne zdravstva(in komisije).




Tasika -> pomoc prosim (25.2.2005 14:40:16)

Ne bo ravno držalo. Če je prekinitev manj kot 10 dni in je vzrok druge bolniške isti kot pri prvi, je takoj komisija.
Če ti delodajalec dovoli, vzemi bolniško zaradi česa drugega (npr viroza,...), tako se izogneš komplikacijam na komisiji.


Lp
Tasika 38t




Stran: [1]