norice-odrasli (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


neanja duo -> norice-odrasli (16.7.2008 9:17:54)

Oj!

Tisti,ki ste norice dobili v odrasli dobi npr.od otrok,kako se je začelo?

Naša tamala je pred 14 dnevi dobila prve pikice,zdaj pa jih 2 (jaz in sin)"čakava".Mož jih je prebolel kot otrok.Mene že od včeraj malo kuha(tam do 37,8),ali lahko pričakojem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?Srbi me pa itak,samo da se spomnim.

najlepša hvala za odgovore




sazi -> RE: norice-odrasli (16.7.2008 11:36:51)

Potek je podoben, kot pri otrocih, le intenzivnost je lahko hujša (ali pa tudi ne). Torej vročina, potem pa še pikice. Moja sestra jih je imela pri 25ih letih, pa še vedela ni, da so to norice. Je bila v tujini in mislila, da je dobila kako alergijo in jedla Claritine. No, ko se je vrnila v SLO, je šla do svoje zdravnice, ki ji je potrdila, da je imela norice. Smešno pa je bilo to, da je rekla, da edino stvar, ki predpisujejo, je Claritine, da manj srbi.
Upam, da jih prevoliš c čim manj sitnosmi in problemi...




lukec -> RE: norice-odrasli (16.7.2008 11:58:24)

Sicer te nočem spravljat v slabo voljo, ampak jaz sem norice preživela v tretjem letniku faksa, torej pri 21. Začelo se je z zelo slabim počutjem in vročino, naslednje jutro sem imela nekaj pikic, do večera in naslednji dan jih je bilo že miljon po celem telesu,celo v nosu, ustah, na jeziku, v ušesih ... ni da ni. Vročine kar nekaj dni čez 39, počutje pa povsem na psu. En teden nisem prišla iz postelje, srbelo je pa za znoret. Ampak to je moja izkušnja, lahko je tudi tako kot je napisala sazi. Ti privoščim blažjo obliko, obema.




Majuska -> RE: norice-odrasli (16.7.2008 13:33:57)

Jaz sem imela norice pred letom in pol ...  začelo s srbenjem malo pod vratom, kjer sem imela rdeč flek, popoldne pa me je srbelo na več koncih. Ker si zdravnica v ZD ni upala potrdit diagnoze (norice sem namreč imela kot otrok), sem morala na infekcijsko kliniko. Deset dni karantene in počivanja, dobila sem tablete proti sami bolezni, mislim da so bile Varolex in pa Claritine, ko je preveč srbelo, umivala sem se lahko z vodo. No, ampak smo preboleli ... čeprav so bile takrat noči prekleto dolge [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




puncica -> RE: norice-odrasli (16.7.2008 14:25:36)

Uh tudi mene je bilo strah ko sta pred pol leta prebolevala norice moja dva, namreč nikjer nimam zabeležen da sem norice prebolela, očitno sem jih ampak tega noben ni vedel, ker jih nisem dobila me je pa bilo grzno strah, ker sem brala da so lahko veliko bol hude kot pri otrocih.




Nika v službi -> RE: norice-odrasli (16.7.2008 14:42:08)

Zelo podobno kot lukec. Prebolela pri 23-ih letih. Čisto noro. Dobila sem samo nek prašek za posipanje, da je malo manj srbelo. Sem jih pa imela povsod - tudi v ustih, nožnici.... 14 dni sem bila doma, visoka vročina, čisto hin.

Prinesel jih je možev brat iz šole, potem pa smo padali po vrsti - najtežjo obliko sem imela ravno jaz.

Ti želim, da preboliš čim blažjo obliko.

p.s. Pa praskat se ne smeš, ker ostanejo brazdice v koži. Jaz imam nekaj spominov za vedno....




elizabeta p -> RE: norice-odrasli (17.7.2008 10:42:28)

Moj jih je v službi staknil, pol jih je pa tamali od njega dobil. Revček je bil 2 meseca star pa čist pikast.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Moj pa je imel na hrbtu samo en flek, kakor da bi se spraskal, ko ga je kaj pičilo. Najprej smo celo mislili da je to. Približno dober cm širok in ene 3 cm visok flek, to so bile norice.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mu je zdravnik rekel da se lahko v odrasli dobi pojavijo tudi kot herpes.




Stran: [1]