jesensko-zimski dojenčki (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


Biba74 -> jesensko-zimski dojenčki (24.7.2008 14:26:14)

Oktobra pričakujemo drugega dojenčka.
Mamice, ki imate dojenčke rojene v jesensko-zimskem času, kako ste opremile svoje dojenčke za sprehode zunaj? Ste uporabljale vozičke s košaro, ali športni del+prenosna košara, ali kakšne posebne majhne zimske vreče? Kako ste sicer oblekle/opremile svojega dojenčka za sprehod zunaj? Se priporočam za vaše izkušnje, mnenja, nasvete in se zanje prav lepo zahvaljujem!

Sama sem sicer že mamica triletnega navihanca, ki pa je bil rojen junija, tako, da smo bili od začetka v zračnem športnem vozičku in seveda poletno oblečeni. Pozimi je bil že toliko velik in radoveden, da kakšna košara ali prenosna košara ne bi prišla v poštev. V športni del smo položili ovčjo kožo, oblekli zimskega pajaca in to je bilo to. Zdaj sem pa malo zmedena, kaj naj dokupim za naš voziček in sploh kaj rabim za novorojenčka v mrzlem delu leta. Glede na to, da je naš triletnik precej živahen in da tudi sama rabim gibanje bomo tudi to zimo verejtno precej zunaj in zato bi rada, da bi bil naš novorojenček lepo na toplem, a vendar zunaj.

Mimogrede, imamo športni voziček I'coo Platon 4 (kolekcija 2004, barva: scouts camp). Če ima katera košaro za ta voziček (lahko je tudi druge barve)=cocoon ali prenosno košaro=carycocoon in jo je pripravljena prodati, naj mi prosim piše na ZS. Hvala!

Lep dan želim vsem skupaj, uživajte s svojimi sončki!

Biba




kristinaj -> RE: jesensko-zimski dojenčki (24.7.2008 14:33:59)

tudi mi čakamo dojenčka ..... bo v košari, ker je bolj zavetna, dojenček se v njej bolje počuti...... oblečen-a bo,,,, kaj pa jaz vem..... bodi kratek rokav, čez dolga majčka, mogoče dve, hlače in zimski pajac...to prav pozimi.....malo prej pa kakšna debelejša majca in kakšna dekica čez.....




Timica -> RE: jesensko-zimski dojenčki (24.7.2008 14:50:50)

Tudi jaz sem malo zmedena glede oblačenja dojenčka v jesenskem času. Ne bi rada nakupla oblačil, za katere se bo izkazalo, da jih sploh ne potrebujemo.  Tako, tudi jaz prosim za izkušnje drugih mamic. Glede vozička, imam jaz športni voziček Peg Perego Pramette. Namen sem imela dokupit košaro, vendar je za ta tip vozička in barvo ne delajo več. Tako bomo uporabljali zimsko vrečo.




scubadiver -> RE: jesensko-zimski dojenčki (24.7.2008 16:14:58)

Vsem najprej iskrene čestitke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jaz sem rodila konec novembra. Ven smo šli prvič 10 dni po tem ko sva prišli iz porodnišnice. Bi šli že kak dan prej, pa je bilo sivo, mrzlo vreme.

Toplo priporočam košaro. Jaz sem kupila rabljeno za quinny in sem zelo zelo vesela da sem jo, ker si ne predstavljam kako bi se sicer sprehajali. So me prepričevali da naj imam otroka kar v lupinici, pa da ga dobro zadekam. Ampak po mojem je otrok preveč izpostavljen mrazu in vetru, pa še lupinica itak ni najbolj priporočljiva da bi bil otrok preveč v njej.
Oblečena pa je bila malčica v body z dolgimi rokavi, žabice, kak bolj topel kompletek, za čez pa plišast pajac, ki se ga čist odpre, tako da otročička samo položiš vanj in zapneš. Ta pajac je imel tudi stopala. Na glavico sem ji dala kapico, zaprla vrhnji del košare in smo že šibali okoli. Doma sva ostali samo na izrazito slabe dni, vse ostalo pa sva šli vsaj za pol ure ven. Če sva bli res dolgo zunaj pa sem imela vedno sabo še dekco in sem preverjala če jo zebe. Ampak mislim da dekce skoraj nisem rabila.




vetrnica -> RE: jesensko-zimski dojenčki (24.7.2008 19:45:49)

Mi smo dobili našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v začetku decembra. Imamo voziček Peg Perego Pramette. Za ven sem jo oblekla v bodi in majčko z dolgimi rokavi, plišaste hlače (to je imela oblečeno v hiši), kompletek iz flisa, 2 kapici (bombažno in iz pliša), volnene copatke. V vozičku je bila spodaj položena deka iz flisa, pokrita pa je bila z bombažno dekico, dekico iz flisa in zimsko vrečo.




janja -> RE: jesensko-zimski dojenčki (27.7.2008 23:25:37)

Naš je rojen oktobra. Imamo pa  voziček Peg Perego Pramette. Pozimi je bila  v vozičku zimska vreča, otrok pa v zimskem pajacku (spodaj pa žabice + nogavičke, body z dolgimi rokavi, puloverček, ena kapica - ker ima pajacek kapuco). Nikoli ga ni zeblo in je bil v vozičku prav zadovoljen.




Katrin -> RE: jesensko-zimski dojenčki (27.7.2008 23:55:01)

Ena pikica marca, drugi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] januarja: imamo peg perego pramette [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.7.2008 7:09:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




martita -> RE: jesensko-zimski dojenčki (30.7.2008 13:45:14)

Kljub temu, da ima naša že 9m, mi še danes ni jasno, kaj ima veze letni čas s košaro. Košaro kupiš zato, da bo novorojenček na ravni in trdni podlagi, kar je najbolje za njegovo hrbteničko. Poleti pač nepokrit leži v košari, pozimi pa imaš možnost dekice + prevleka od košare.
Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]je bila rojena konec oktobra in nam je košara odlično služila, če se bo naslednji rodil poleti, o nakupu košare sploh ne bom pomišljala. Absolutno ja.




ČebelicaMaja -> RE: jesensko-zimski dojenčki (30.7.2008 17:20:48)

jaz rodim konec avgusta- za hladnejše dni imamo namen kupit zimsko vrečo z ovčjo volno, ki jo bomo položili v  košaro, če bo pa res res hladno, jo/ga bomo pa še v zimskega pajaca oblekli, ki ga že imam. Prvič rodili aprila-ravno kontra...pa smo tudi imeli košaro, ki se je super obnesla... dam prav tisti, ki piše, da košara z vremenom nima veze, vseeno pa je dojenček v košari bistveno bolj zaščiten in na bistveno bolj ravno podlagi, kot v športnem vozičku...




Katjusa -> RE: jesensko-zimski dojenčki (30.7.2008 19:45:29)

Mi smo v prvo dobili snočka aprila pa smo imeli prenosno košaro, ki je bla polek vozička in se je super obnesla in zelo je bla uporabna.... zdaj v drugo pričakujemo februarja in kupujemo nov voziček, ki bo spet imel tako prenosno košaro, ker mi je to pač blo prvič všeč in praktično otroka sem v sobi naštimala v košaro jo odnesla dol in postavla vse skupi v vozek in že smo bli na sprehodu.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] fino je za tako melega da ima fino toplo ležišče in da nikjer ne piha not tak da lažje se mi zdi al taka al drugačna košara kot pa da ga zavijamo v odeje.... topla obleka sploh pozimi pa tak al tak mora bit




Kranjcanka -> RE: jesensko-zimski dojenčki (1.8.2008 17:57:11)

Mi smo imeli kosaro (november). Na vozicek pase tudi lupinica in dobila sem res lustno zimsko vreco (jane). Ni taka klasicna za nogice in s kapuco, zgleda bolj kot kovtercek, v katerem otrocka pripnes s pasovi. Vglavnem, ce je bil res mraz, sem jo dala tudi v kosaro.
Se mi pa zdi bolj mogoce, da otrocka pozimi prevec zabunkas..

Lp




Anonimen -> RE: jesensko-zimski dojenčki (1.8.2008 21:59:32)

Rodila sem konec septembra, imeli pa smo voziček Peg Perego z Navetto. Oblekla pa sem ga po občutku, odvisno od vremena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]