Pogosti prehladi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki



Sporočilo


karmyka -> Pogosti prehladi (25.7.2008 12:36:53)

Pozdravljene mamice.

Upam da mi bo lahko katera mamica pomagala in sicer naši dve dvojčici stari 8mesecev korigirano 6 mesecev sta non stop nekaj prehlajeni tudi po 1mesec skupaj najprej ena potem druga razmika 1 dan.Obe kašljata teče jima z noska ena od dvojčic ki je bila tudi z rojstvom lažja 1200g,1300g ima pa tudi probleme z hropenjem vročine pa sicer trenutno nimata.
Ob rojstvu sta potrebovali skoraj 100% kisika bili sta intubirani in na sipeku, praški itd.....
Zanima me če ima mogoče zdaj to kakšno vezo z tako pogostimi prehladi in hropenjem in če so vaši nedonošenčki zaradi tega imeli tudi takšne težave pogosti prehladi,kašelj do enega leta in tudi potem.?
Obstaja morda kakšen pregled za temeljiti pregled dihal.?
In pa je mogoče kakšna stvar ki zares pomaga proti večji odpornosti in tem tečnim prehladom?

Upam da nisem preveč zakomplicirala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




anajmad -> RE: Pogosti prehladi (25.7.2008 20:55:20)

Naša je imela prvo leto rojstva ful težave. Vsak prehad-bronhiolitis ali pa bronhitis. In potem posledično inhalacije,kisik in takšne bale. Ko smo bili na pulmološki kliniki,nam je zdravnica napisala napotnico za k Dr. Pokornu na infekcijsko in tam je bila Ula cepljena s cepivom Prenavar in tudi prve dve leti je bila cepljena s Synagisom proti RSV virusu. Moram trkat. Vse virozice in prehlade prebolimo,kar mimogrede.Ne vem,kako pa bo, ko bo v vrtcu. Pa še Just uporabljam -vse živo.
Je pa bila tudi dva meseca in pol na kisiku. 




Stran: [1]