(pre)velike buč(k)e cukete (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Adelina -> (pre)velike buč(k)e cukete (26.7.2008 14:06:32)

Na vrtu sta mi dve bučki "ušle" in niso več bučke ampak že velike buče-vsaj ena, ena pa je nekaj vmes. Zanima me ali so še vedno uporabne kot ostale buče oz. kako jih lahko pripravim ali so zdej za stran. Hvala 




krfjolca -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (26.7.2008 14:25:20)

Jaz prevelike buče porabim za kako juhico. Jih pa izdolbem, ker so semenke že trde.

Še recept: Postekleniš veliko čebulo, dodaš na koščke narezano bučo, malo popražiš in zaliješ z vodo. Kuhaš dobrih 20 minut, nato s paličnim spasiraš, soliš, popraš, dodaš začimbe (česen, timijan), eno govejo kocko (ali že prej zaliješ z govejo juho i to je to.




zvesta -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (26.7.2008 15:03:36)

Olupim, odstranim semenčke in uporabim za bučke v omaki ali pa za kompot iz bučk.




emmy -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (26.7.2008 15:06:01)

Seveda jih lahko uporabljaš prav tako kot manjše bučke, samo prej jim odstrani semena, da bodo boljše.






valentina2006 -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (26.7.2008 15:17:39)

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Jaz prevelike buče porabim za kako juhico. Jih pa izdolbem, ker so semenke že trde.

Še recept: Postekleniš veliko čebulo, dodaš na koščke narezano bučo, malo popražiš in zaliješ z vodo. Kuhaš dobrih 20 minut, nato s paličnim spasiraš, soliš, popraš, dodaš začimbe (česen, timijan), eno govejo kocko (ali že prej zaliješ z govejo juho i to je to.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]... sem glih prejle iskala recept za juho iz buč... HVALA [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Klaudia -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (26.7.2008 15:23:16)

Mi jih tudi porabimo za juho. Naredim pa jo takole:

Bučo olupim in izdolben, ter narežem na kocke. Olupim krompir in ga narežem na kocke. Skupaj s parimi stroki česna vržem v lonec vode in kuham. Dodaš začimbe ki so ti všeč. Sama ponavadi dam sol, poper in baziliko. Ko sta buča in krompir razkuhana (na kuhana), lahko samo pretlačiš, ali pa s paličnim mešalnikom zmiksaš.

Serviraš pa v krožnikz malo žličko kisle smetane




Jessy -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (26.7.2008 17:25:38)

Jaz jih pa spaniram in ocvrem. Ampak tiste, kjer semena še niso trda, so pa lahko že velika.




Eca -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (26.7.2008 20:34:47)

Lahko jih pa uporabiš kot zelenjavno prilogo. Semena izdolbeš in ostali del bučke narežeš na palčke velikosti 1cmX1cmX 5cm (približno), podobno narežeš še korenček, lahko dodaš tudi krompir in vse skupaj pečeš v pečici. Pekač namažeš z olivnim oljem, prej omenjeno zelenjavo pa potrosiš z vegeto ali kakšno drugo začimbo. Lahko mešaš vse mogoče kombinacije zelenjave, saj so bučke precej nevtralne. Jaz včasih dam na zgornjo mrežo pečt pečenko, maščoba iz nje pa kaplja direktno na to prilogo. Med peko večkrat premešaš.

Dober tek!

Eca




Adelina -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (27.7.2008 14:24:42)

Hvala!




Eca -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (27.7.2008 19:50:53)

Evo pa še en način porabe, ki je zelo popularen pri nas (moja kolegica je recept poimenovala bučačinke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]):
Bučke prej očistiš in jih naribaš na ta večji ribež (kot jabolke za štrudl), pripraviš testo za palačinke in ga soliš, ne sladkat. Dodaš še kumino in na koncu naribane bučke. Potem spečeš palačinke iz te mase in pečene namažeš s kislo smetano (namesto marmelade[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Zraven ponudiš zeleno solato. Mnjami....

Lp, Eca




Gina -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (28.7.2008 17:05:31)

Jaz jih olupim, izdolbem, naribam, dodam prepraženo čebulo, (če imam doma korenček, še tega prej prepražim poleg čebule, če ga nimam, pa delam polpete brez korenja), vegeto ali sol+ začimbe, dodam eno jajce, nariban sir, drobtine in moko, ter naredim iz tega polpete.

Včasih delam polpete zgolj iz kupljene mešanice za sojine polpete in naribanih bučk po navodilu iz škatle, dodam pa še bučke - tisto je tudi zelo njami.




Pi-kica 1 -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (28.7.2008 17:31:45)

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca


Še recept: Postekleniš veliko čebulo, dodaš na koščke narezano bučo, malo popražiš in zaliješ z vodo. Kuhaš dobrih 20 minut, nato s paličnim spasiraš, soliš, popraš, dodaš začimbe (česen, timijan), eno govejo kocko (ali že prej zaliješ z govejo juho i to je to. Jaz jih samo solim (brez goveje kocke), zalijem z vodo in dodam malo sojine smetane. Lahko dodaš seveda tudi sladko smetano. Je zelo dobroooo

Drugače pa lahko velike bučke naribaš, prej seveda odstraniš semena, nasoliš, da spustijo vodo in daš v skrinjo. Potem uporabiš za rižoto, zelenjavno juho, razne omake, makarone z mesom...imajo res širok spekter uporabe.




Anonimen -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (29.7.2008 8:54:28)

Seveda so uporabne.
Na žaru so prfektne:prej jih narežeš in daš v pajc:olivno olje in sol in poper,lahko za čez noč in naslednji dan na žar.
Ali pa na žaru popečeš na obe strani in nato na vrh ene strani naribaš mekhak sir,aja še prej popajcane.
Ali pa poplepet iz njih:naribaš in dodaš zmesi poper sol na drobno nasekljan petršilj,nariban sir,eno jajce,na drobne koščke narezano panceto,dodaš moko,da maso drži skupaj,narediš poplepet in jih popečeš na olju.




pikecpokec -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (29.7.2008 14:28:59)

Srednje velike bučke lahko napolniš s faširanim mesom. s tem da ga prej prepražiš na čebuli, dodaš malo zelenjave: korenček, paradižnik, papriko, ... In nafilaš v izdolbeno bučko. Ni je treba lupit.
Pečeš kake pol ure (odvisno kako velika je buča). Je pa fajn če daš v pekač poleg olja še pol deci vode in potem s tem polivaš med peko.
Aja, na koncu daš na vrh še sir da se razpusti, ali pa kislo smetano.




smigli -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (30.7.2008 14:19:48)

Kot sem že napisala v podobnem postu, so odlične za kislo ali sladko vlaganje, saj ostanejo čvrste in zelo okusne.

dober tek




martita -> RE: (pre)velike buč(k)e cukete (1.8.2008 14:01:06)

mi pa naredimo štrudel!!! enako kot jabolčni, samo da so notri naribane cukete. njami!




Stran: [1]