Kapljice ATROPIN za pregled dioptrije (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


TANJA88 -> Kapljice ATROPIN za pregled dioptrije (5.8.2008 6:07:08)

Pozdravljeni,

zanima me, če ima kdo kaj izkušenj z dajanjem atropin kaplji (0,5%) majhnim otrokom za pregled dioptrije, ter stranske učinke....

L.P.




urskas -> RE: Kapljice ATROPIN za pregled dioptrije (5.8.2008 7:17:38)

glede stranskih učinkov nimam pojma.
Sem bila pa hudo presenečena in zaskrbljena, ko se po 10 dneh po prenehanju zenice še kar niso skrčile...  Sicer pa je malim otrokom to zelo neprijetno, ker jih zelo moti svetloba. MI smo imeli "srečo" da smo naleteli na deževen teden.

LP




aluš -> RE: Kapljice ATROPIN za pregled dioptrije (5.8.2008 7:58:23)

Ja, mi smo jih pol leta nazaj tri dni dajali 4,5 letniku. Razen tega, da tamal niti pod razno ni pustil, da mu jih dam, še v spanju je skočil pokonci, nisem pri njem opazila kakšnih posebnih problemov. Če je šel ven je nosil kapo s šiltom oz. sončna očala (ampak je bila zima-brez snega in je bilo bolj mračno vreme). Pa tudi ko sem ga spraševala, če ga kaj moti svetloba, pa če težko gleda ipd, ni nič jamral. V enem dnevu po pregledu je bilo kot prej. V zadnjo so mu jih pa na očesni dali, pa tudi naslednji dan ni bilo nič več problema (nisem pa zelo natančno opazovala njegovih oči, ker ni nič jamral oz. je rekel da je v redu.




šnucika -> RE: Kapljice ATROPIN za pregled dioptrije (5.8.2008 9:10:03)

Našo pupo to čaka oktobra,ko ima spet preglede.
Pa se kar bojim,kako bo.




mml -> RE: Kapljice ATROPIN za pregled dioptrije (5.8.2008 9:41:33)

V velikih količinah povzroča atropin suha usta, zaprtje, hitro razbijanje srca, rdečico obraza, široke zenice...ampak v kapljicah za širjenej zenic, ga je reltivno malo, tako da nima posebnih stranskih učinkov.
Praviloma pa zenici začneta normalno funkcionirati po nekaj urah od zadnjega dajanja kapljic




mily -> RE: Kapljice ATROPIN za pregled dioptrije (5.8.2008 16:39:38)

jst pri naši nisem opazla nobenih posebnosti in tudi kapljice je lepo sprejela. Ji pa nisem dala sama, ampak sestra tam na pregledu. Vsakih 15 minur eno (skupaj 4). Sem pa dobila navodila, da en teden ne sme gledat televizije, risat ali se izpostavljat soncu.




Stran: [1]