RE: Da ne bomo smetile... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


amaya -> RE: Da ne bomo smetile... (1.9.2008 20:59:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

**** in vsi ostali ki praznujete zelim vam mirnih in spokojnih 29 dni ramazana


Ja, pa res, danes se je zacel :).

Cien, kako je s tvojim malčkom?


upam, da je vse v redu. Mater, kolikokrat sem jaz v paniki, ko po stopnicah hodim s tamalim.....včasih dobim občutek, da bom kakšno falila pa grem skupaj z njim dol...ne smem niti razmišljat.




Rubin. -> RE: Da ne bomo smetile... (1.9.2008 21:01:43)

IZVIRNO SPOROČILO: amaya

IZVIRNO SPOROČILO: nana24

Ja amaya tud roze me ubogajo, se posusijo se takrat ko jest tko hocem - mi zavidas?


ne...samo smiliš se mi.


pa še marsikdo okoli tebe....

pa sej si ženska, si mati,...zato te ne štekam



Eh Amaya sej veš kako je: ponavadi so tiste ki so tukaj najbolj glasne, doma skoraj nevidne.




amaya -> RE: Da ne bomo smetile... (1.9.2008 21:03:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: amaya

IZVIRNO SPOROČILO: nana24

Ja amaya tud roze me ubogajo, se posusijo se takrat ko jest tko hocem - mi zavidas?


ne...samo smiliš se mi.


pa še marsikdo okoli tebe....

pa sej si ženska, si mati,...zato te ne štekam



Eh Amaya sej veš kako je: ponavadi so tiste ki so tukaj najbolj glasne, doma skoraj nevidne.


ja sej se strinjam s tabo...sej sploh ne vem zakaj se razburjam, ker odmeva....




Rubin. -> RE: Da ne bomo smetile... (1.9.2008 21:04:40)

A veš kje je to najbolj očitno? V službi tisti šefi oz. šefice, ki so v službah najbolj pasji, so doma prav krotki. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: Da ne bomo smetile... (1.9.2008 21:06:15)

ponavadi so tiste ki so tukaj najbolj glasne, doma skoraj nevidne.


Tu nekje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ce sklepam po sebi.
S tem, da sem doma se bolj prijazna in se velikooooo bolj direktna.




Sonnja -> RE: Da ne bomo smetile... (2.9.2008 17:39:54)

**** a si bila danes v sg na pediatrični?




Anonimen -> RE: Da ne bomo smetile... (3.9.2008 0:52:26)

IZVIRNO SPOROČILO: cien

**** in vsi ostali ki praznujete zelim vam mirnih in spokojnih 29 dni ramazana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Hvala ...jaz se sicer letos ne smem postiti ampak Rmadan je pa vseeno Ramdan. Najlepši mesec v letu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kako je tvoj sinek?

Tole je moje zadnje javljanje iz Slo. naslednje bo iz Egipta..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Da ne bomo smetile... (3.9.2008 0:53:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Sonnja

**** a si bila danes v sg na pediatrični?


jup, bila poročilo pa dobiš tukaj: klikni 




Anonimen -> RE: Da ne bomo smetile... (3.9.2008 1:25:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Sonnja

**** a si bila danes v sg na pediatrični?


Aja, šele sedaj mi je kapnilo. A ti to sprašuješ, ker sva se morda srečali? Če je tako bi me pa lahko pocukala za rokav..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A si kakšna od sester tam, ker so bile vse ultra prijazne, ampak res ZELOOO prijazne??

Zdej pa res grem... se pišemo, čez kak dan ko se razpakiram in naklepetam in nacrkljam...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Inšallah.




Sonnja -> RE: Da ne bomo smetile... (3.9.2008 6:10:00)

Ojla! potem si bila?Ne nisem sestra na pregleu sem bila za otroka. Saj najprej nisem vedela da si ti. Peljala sem otroka na uz srčke sestra je bila spredaj jaz pa zadaj in si šla mimo in rekla svojmu otroku glej dojenčka(če se boš slučajno spomnila). Potem, ko sva šla ven z uz je zdravnik nekaj rekel sestri pa je ona vprašala a za tiste iz egipta in potem mi je kapnilo. nisem pa bila prepičana ker nisem vedela a si u slo ali ne. Potem, ko smo peljali nazaj v sobo otroka je tak spančkal in sem šla pogledat če si še v avli pa te ni bilo več. škoda.
A drugače si iz SG?




Sonnja -> RE: Da ne bomo smetile... (3.9.2008 6:15:51)

Aha sedaj sem prebrala poročilo. Nisi iz Sg za Samio pa držim pesti, da bo vse vredu.




tehnofil -> RE: Da ne bomo smetile... (8.9.2008 11:40:49)

IZVIRNO SPOROČILO: ****
In res je v Bibliji marsi kaj podobnega kot v Koranu, saj sta vendar oboje Božje knjige. ....človeška roka marsi kaj dodala in obrnila pa prikrojila

Biblija. Je Božja knjiga ali ni? Če je prikrojena ni Božja, če muslimani trdijo da je Božja, potem ni prikrojena. V istem stavku dve nasprotni trditvi. Me more malo biti, malo ne.

IZVIRNO SPOROČILO: ****
se strogo držimo samo Korana za katerega verjamemo da je edina Božja knjiga ki je ohranjena v originalu in v njemu tudi najdemo itak vse kar potrebujemo...

Kako je ohranjena v originalu, če pa so jo napisali posamezni ljudje, poslušalci Mohameda, po spominu. Teh besed ni zapisal Mohamed. Zapisali so jih ljudje po smrti Mohameda, po svojem spominu, kaj so slišali / kot so razumeli.

Mene pa zanima ali kdo sploh res bere Koran, ali samo govorijo da ga berejo. Namreč gre bolj za zapis izjav preroka Mohameda, brez kakršnekoli razvrstitve. Nima ne repa ne glave, nima neke sledljive vsebine. Razvrščeno po njihovi dolžini [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (številu besed).

Kar pa je najbolj presenetljivo pa je to, da se izredno  pogosto posamezni stavek sklicuje na en ali celo dva določena dela vsebine Biblije in ga je nemogoče razumeti (razen če ti je v veselje razumeti po svoje) brez poznavanja vsebine tistih delov Biblije, pogosto ne samo površnega. Torej mi res ni jasno, kako lahko kdo misli, da razume Koran, ne da bi poznal (in to dobro) Biblijo.








tehnofil -> RE: Da ne bomo smetile... (8.9.2008 12:17:32)


Moj tast je bil na podobnem položaju če bi primerjali islam in RKC

Tvoj tast ne more biti na podobnem položaju. Namreč v islamu Koran vsak tolmači po svoje, če ma dovolj velik položaj in še to samo v mejah ozemlja njegovega vpliva. V drugem vplivnem območju velja lahko drugačna razlaga.
RKC pa ima enako razlago povsod, ne glede na tolmača.
Lahko pa tvoj tast ima položaj učenega moža, a samo učenjaka - ne duhovnika. Duhovniki so edino samo in le v RKC ker bistvo duhovništva je opravljanje mašne daritve, česar tvoj tast ne more ker tega islam ne pozna. Je pa položaj tvojega tasta bolj primerljiv z židovskim rabinom, ki tudi ni duhovnik ampak verski učitelj. Ali pa protestantskim pastorjem.


skačejo pa spuščico okoli, duhovniki nižji na lestvici ....V islamu nihče ne skače spuščico okoli .....ki recitira Koran pri molitvah in vodi molitev
Tudi obredov, ki bi jih mastno kasiral nimamo muslimani... da pri nekem obredu v sekundi izgovori eno ime...za bruhat res.
Darilo pa točen cenik imajo. Zakaj pa ne bi to kar zastonj naredil?

Duhovniki (niti tisti nižji na lestvici) ne hodijo okrog s puščicami. Lahko takšne stvari govoriš muslimanom, ki to ne vedo. Molitev navadno vodijo verniki. Verjamem pa da imaš probleme, ker za mašo ne najdeš ekvivalence v islamu. In je tudi ne boš našla, ne v islamu, ne kje drugje. Mašna daritev se ne plača in se nikoli ne bo plačala, ker se je ne da plačati, saj je to dar ne človeka ampak Boga človeku. In tega se ne da plačati. Da bi trdila, da moraš plačati mašo bi prej morala plačati vstopnino. Mašna daritev je zastonj za vse. Plača se mašni namen. Maša sama pa je veljavna za vse ostale sodelujoče, pa čeprav niso plačali za mašni namen - ali kaj vrgli v pušico.

Razlika je torej v tem, da se muslimani zbirajo k skupni molitvi, kristjani pa ze zbiramo k skupni molitvi in zbiramo se tudi k skupni mašni daritvi. Torej k nečemu, česar islam nima.

Kar pa se tiče plačila. Vsi zakramenti so zastonj (krst, birma, maziljenje, sprava, poroka,....) Nikjer nisi obvezan - razen pred Bogom - ne dati dar, ne miloščino, ne vstopnino.

Pravi musliman je dolžan izpolnjevati 5 stebrov islama. Če jih ne izpolnjuje - NI MUSLIMAN. Eden od teh stebrov je dajati "zekat". Medtem ko smo katoličani, katoličani ne glede na to ali damo dar ali ne, pa je v islamu enoastavno kot pasulj - če ne plačaš (daruješ), nisi musliman. In ker ste zagnani muslimani, a je lahko še kaj hujšega kot to, da bi ne bili muslimani? Ker potem si "kefer".

Temu bi lahko rekel sistemsko vgrajena prisila.

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Tako da raje se ne bi spuščala v primerjavo, ker je ni...

Res je ni.




tehnofil -> RE: Da ne bomo smetile... (8.9.2008 15:43:08)

IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: ****
Če potem jaz nisem bila katolik, zakaj sem bila v evidenci da sem?

Mogoče ker so te starši krstili. Saj je krst inicijacija v katoliški veri. Sicer ni dovolj, vendar je začetek poti.

Sam krst je zakrament in se ga ne da izbrisati. Lahko se samo briše iz evidence. Ne more pa se brisati dejanja. Zakramente podeljuje cerkev a ga naredi Bog. Zato sploh ni po definiciji možno brisati nekaj, kar naredi Bog. Je ni te avtoritete na zemlji, da bi lahko preklicala dejanje, ki ga izvrši Bog.

Od kdaj ti je evidenca pomembna?


In kaj je človek, ki ni krščen?
Ne vem kaj je, vendar sem prepričan da ni kristijan.

Ja, da si lahko kristjan moraš biti krščen.


Kaj pa je človek ki je krščen ?
Mogoče enkrat bo kristijan. Samo Bog ve.

Kristjan in sicer po veri strašev, krstnih botrov in veri cerkve.


Hagara je bila le začasna zamenjva za Saro. Vsaj tako piše v SP.
...prej smo bili židje in muslimani iz istega,
Ista kri po očetu, vendar ne tudi po ženski strani. Samo muslimani štejejo izključno po očetu.

Jezus je potomec kralja Davida - torej katoličani tudi štejemo po očetu. Celo ob tem, da Jožef ni bil Njegov krvni oče.


Krst je obred, obrezovanje ni obred.
Tudi sprejem v pionirje je obred.

Krst je zakrament, in ima določen obred. Če obred ni takšen kot mora biti, krst ni veljaven. Tako tudi obreza mora biti narejena na spolovilu, ne na veki ali komolcu, da je veljavna.


Obrezovanje se ne dogaja v Mošejah niti ga izvaja kak verski voditelj. Musliman si lahko tudi, če nisi obrezan.

1 Mz 17,12  Osem dni po rojstvu naj bodo obrezani vsi moški iz roda v rod, najsi bodo rojeni v hiši ali pridobljeni za denar od katerega koli tujca, ki ni izmed tvojih potomcev.
Prva zaveza je mavrica, ki je znamenje zaveze med Bogom in človekom (Noe), da ne bo nikdar več potopa.

Obrezovanje je znamenje zaveze med Bogom in človekom (Abraham). To je druga zaveza.
1 Mz 17,9   Bog je rekel Abrahamu: »Ti pa se dŕži moje zaveze, ti in tvoji potomci za teboj iz roda v rod! To je moja zaveza, ki se je držite, zaveza med menoj in vami ter tvojimi potomci za teboj: vsak moški pri vas naj bo obrezan!

vendar....

1 Mz 17,19  Bog pa je odgovoril: »Ne, temveč tvoja žena Sara ti bo rodila sina in dal mu boš ime Izak. Sklenil bom z njim svojo zavezo kot večno zavezo za njegove potomce za njim.  Tudi glede Izmaela sem te uslišal; glej, blagoslovil ga bom in ga naredil rodovitnega ter ga silno namnožil; dvanajst knezov se mu bo rodilo in naredil bom iz njega velik narod. Svojo zavezo pa bom sklenil z Izakom, ki ti ga bo rodila Sara čez leto dni.«

Torej, če se muslimani vidijo kot potomci Izmaela, je morda res, da so potomci Abrahama a nimajo z Bogom sklenjene Zaveze. Zavezo ima sklenjeno Izak imenovani Izrael. Od tu naprej izhaja narod, ki ima obljubljeno sklenitev zaveze z Bogom. Končno zavezo.

Novo zavezo. Kot je odnos med Bogom in človekom rastel počasi od Adama in Eve do Noeta in Abrahama, je preraščal v odnos do Mojzesa in naroda izvoljenega od Boga - Izraelcev.

In ta Nova zaveza je zapečatena s krvjo. Če je bila  prej znamenje na nebu (mavrica) in dejanje človeka (obreza) je Nova zaveza dejanje Boga zapečateno s krvjo - a ne človeka, temveč s krvjo Božjega Sina. Tisto, kar je bil Abraham pripravljen darovati Bogu 1 Mz 22 - Je v končni zavezi naredil Bog, ko je daroval svojega lastnega Sina.

Pa se bom še vrnil na to mesto - gre namreč za napredovanje odnosa, ki postaja med človekom in Bogom vedno bolj bližnje in osebno. Trditi, da se je potrebno vrniti na stopnjo odnosa Abrahama in Boga je zato nazadovanje.

Zato verjamem, da musliman ne more razumeti mašne daritve, saj ne more doumeti veličastnost Božjega dejanja odrešenja, za katerega se pri vsaki mašni daritvi zahvaljujemo. Če bi bil žrtvovan človek, če bi bila to samo človeška kri, bi se veličastnost dejanja že zdavnaj izpraznila. Vsaka daritev ima svoje meje, lahko daruješ še toliko klavnih, žgalnih ne vem kakšnih daritev. Vse so omejene. Kralj David je na vsake nekaj korakov daroval vole koze in ovce, tako jasno mu je bilo, da so daritve omejene. Daritev, ki jo izvrši Bog pa ne more biti omejena po definiciji. Im mi, katoliki se pri vsaki sveti maši sklicujemo na krvavo daritev Jezusa, Sina božjega. Nobena daritev ne more biti Bogu večja in všečnejša od njegove lastne.


Bom povedal po domače. Če bi naprimer človek daroval za rešitev nekega naroda naprimer roko. Kaj bi mu bilo bolj všeč. Da bi tega nikoli več ne omenili, ali da bi se mu vedno za to zahvaljevali. Ampak to je precej poenostavljena kmečka primerjava, ki pa lahko z malo dobre volje pomaga k predstavi pomembnosti Božjega dejanja odrešenja in našega zahvaljevanja.




tehnofil -> RE: Da ne bomo smetile... (8.9.2008 16:02:39)

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Dobro veš da svete maše ki je obred ne more voditi ženska -govorim o katolikih niti kak moški, mora bit duhovnik.. In pri nas primerljiv obred ki se dogaja v mošeji lahko vodi kdorkoli,

Primerljivega obreda kot je sveta maša ni ne v islamu ne kje drugje.

Sveta maša je sestavljena iz dveh delov. Prvi del je branje svetega pisma - berila in evangelij. Do tu je primerljivo dejanje pa tudi kdo izvaja. Berilo celo največkrat berejo ženske.
Drugi del, mašna daritev - tega pa nimate in s tem ne moreš nikogar primerjati. Še evangeličane ne, kaj šele protestante. Torej od kje muslimane pa sploh ne vem. Če nečesa nimate, potem ne morete s tem primerjati kr neki kar imate. Ni niti približno enako ne po pomenu ne po čem drugem.

In potem praviš da izviraš iz katoliške družine. Pa saj niti tebi niti tvoji mami niso jasne osnove.





tehnofil -> RE: Da ne bomo smetile... (8.9.2008 16:42:37)

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Muslimani imamo molitev ki je prav tako obred in se dogaja v mošeji , katoliki pa imajo na istem nivoju obred ki se imenuje sveta maša...

A je zdaj kaj bolj jasno??

Sveta maša je nekaj nivojev nad skupno molitvijo. Katoliki poznamo veliko oblik skupnih molitev in branja Svetega Pisma, pa za to to še ni obred, še najmanj pa maša.

IZVIRNO SPOROČILO: ****
ja pri kristjanih pa tudi lahko ženska vodi mašo - pri evengaličanih / protestantih....

Niti pri evangeličanih, še manj pa pri protestantih je možno da bi ženska vodila mašo. Ker maše sploh nimajo. Kapiš? NIMAJO MAŠNE DARITVE. Berejo SP, evangeličani še celo lomijo kruh, a to ni mašna daritev, to je le lomljenje kruha. Da, kruh lahko lomi tudi ženska, a mašne daritve ženska tudi tam ne more imeti. KER JE NIMAJO.

A je zdaj kaj bolj jasno??

IZVIRNO SPOROČILO: daddy
..so imeli v pripravi zakon, po katerem v nedeljo ne bi bilo potrebno oditi na delovno mesto nikomur, ki se deklarira za katolika ....

Pomembnost nedelje se ni nikoli skrivala, tako da ne vem, kaj naj bi to izpričevalo. Normalno je, da RKC zagovarja nedeljo kot dela prost dan in se strinja s takšno ureditvijo.

IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Dala sem url, pa poglej, nic ni treba googlat, je pa prvo kar ven vrze ce vtipkas ...

Se vidi, da nimaš svojega življenja,   pa se zato zanimaš za življenja drugih.

IZVIRNO SPOROČILO: ****
potem to da te nekdo opozori da je čas molitve ni siljenje...

Ja, saj tudi tukaj so te do še ne dolgo nazaj "opozorili" da se ne hodi k maši. No, ene so po takšnem prijaznem opozorilu tudi "odpeljali na Goli otok".

Vsake oči imajo svojega malarja...

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Čaki kaj zdej a je Bog ali je človek??

muslimanov,ki priznavajo in spoštujejo Jezusa

Jezus je pravi Bog in pravi človek. Imel je človeško naravi in Božjo naravo.

Recimo naprimer:
"Ja, saj mi tudi priznavamo in spoštujemo Mohameda in pravimo, da je res živel samo, da ni prerok ampak navaden človek."


Kaj sedaj.

Za našega Boga gladko izjaviš, da je navadni človek, ko pa nekdo izjavi, da je nekdo ki je "samo" prerok, navaden človek in ne prerok pa se vzdigne cel islamski svet, kot da je kdo kaj rekel proti Bogu. Pa ni, je rekel samo proti človeku.

Razumeš. Ko ti žališ našega Boga z navadnim smrtnikom si istočasno hudo užaljena če kdo užali vašega samo preroka. Za vas je žalitev Mohameda enakovredno žalitvi Boga. To pa pomeni, da povzdigujete preroka še celo preko Boga. Če bo kdo kaj rekel čez Alaha, bo že bog poračunal, če pa kdo kaj reče čez Mohameda - tega pa je treba ubiti. Dobesedno.






tehnofil -> RE: Da ne bomo smetile... (8.9.2008 17:25:06)

IZVIRNO SPOROČILO: ****
IZVIRNO SPOROČILO: cien   Drugac tuki živet kar dobr no v to da nisem zakrita se noben ne spotika (razen tasce) je pa to bolj zato ker je to turisticen kraj in turistke niso zakrite....

Preberi bumerang...

Ja, lepo. Mene pa zanima, kako živijo tam pakistanci. Ko se jih na gradbišču ko gradijo hotel, pet smrtno ponesreči, jih kar tam zasujejo.

Vedno obstaja elita in obstaja navadna raja. Veš, to so tisti, ki jih ti ne vidiš. Črničijo in crkujejo. To je prava resnica o Dubaju. Resno.







tehnofil -> RE: Da ne bomo smetile... (8.9.2008 17:29:09)

IZVIRNO SPOROČILO: ****
.. se pišemo, čez kak dan ko se

Mene pa zanima nekaj. Je prerok zmotljiv ali ne. Se prerok lahko moti, ali ne. Torej, je lahko prerok malo, več ali celoten ali pa je lahko le prerok ali ne.

Se je lahko Mohamed v čem motil, ali ne?


In zamina me tole: Glede na to, da je SP temelj za razumevanje Korana, saj se stalno sklicuje na cele dele SP, zakaj je SP prepovedano v islamskih državah?




cien -> RE: Da ne bomo smetile... (8.9.2008 20:22:29)

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Ja, lepo. Mene pa zanima, kako živijo tam pakistanci. Ko se jih na gradbišču ko gradijo hotel, pet smrtno ponesreči, jih kar tam zasujejo.

Vedno obstaja elita in obstaja navadna raja. Veš, to so tisti, ki jih ti ne vidiš. Črničijo in crkujejo. To je prava resnica o Dubaju. Resno.



Nikoli nisem govorila kako je v Dubaju ker ne živim v Dubaju tam sem bila le na počitnicah...



Drugače je pa moj mali super, tudi buška se mu več ne pozna tako da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Da ne bomo smetile... (8.9.2008 20:48:38)

O, modelka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], lej jo.

Samo da je mali dobro :)).




Jutra -> RE: Da ne bomo smetile... (12.9.2008 15:30:05)

Cien, daj še kaj povej o sebi, svojem življenju tam dol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A si že naredila kakšne fotke, da bi videli, kakšen je utrip pri vas?




smrka -> RE: Da ne bomo smetile... (12.9.2008 22:09:29)

**** daj mi nekaj razlozi. Pred dnevi so arapi spet posneli nek video v katerem pravijo: CE BO BOG HOTEL, BOMO DANSKO ZBRISALI IZ SVETA? Kaksen je to bog kateremu se oni obracajo?

Jest zivim v Malmö-ju, in arape (Irak, Iran.. in ostale okoliske drzave) ne prenesem!! Ce kdo dela kako piz**** so to al arapi al pa jugovici.




Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 45 46 [47]