kakšne so vaše izkušnje? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


sončica1 -> kakšne so vaše izkušnje? (19.8.2008 15:03:25)

Z možom se lučujeva. Imava 15 mesecev staro hčerko. Ker se nikakor nisva mogla zment oz. v treh mesecih po moji odselitvi ni pokazal nobenega interesa da bi se zmenila kako in kaj sem vložila tožbo za ločitev. Stike s hčerko ima skoraj vsako soboto in nedeljo po tri ure. Preživnine pa tudi še ni nič plačal.
Dajte mi povedat kakšne so vaše izkušnje glede stikov pri tako majhih otrocih? Ni mi problem jo dat sam zaeenkrat vsaj do njenega tretjega leta bi rada da spi pri meni. Ali imam to pravico?
Malo me je strah, da mi bo spet začel groziti da mi bo vzel otroka (glede na to da sem oddala tožbo za ločitev).
Ločujeva pa se zato, ker si je on našel drugo.
Dajte mi prosim vliti mal optimizma. Rada bi da je vse čimprej za mano in da hčerkica ne bo preveč trpela.
lp




ssevin -> RE: kakšne so vaše izkušnje? (19.8.2008 15:11:42)

Ti si raje preživnino porihtaj in ločitev, za ostalo pa se res nimaš kaj sekirat.




maruškaŠ -> RE: kakšne so vaše izkušnje? (19.8.2008 15:27:05)

Ja od začetka boš sigurno lahko omejila stike - v smislu spanja - vendar pa boš slej ko prej morala tamalo navaditi tudi na to.

In ja - skrajno skrben očka, ki bi želel skrbništvo - pa ga ne zanima otrokovo preživetje in preskrbljenost...

Preživnino zahtevaj tudi za nazaj.




tinatona -> RE: kakšne so vaše izkušnje? (19.8.2008 15:31:33)

Hej!

Moj sin je bil star 18 mesecev, ko sem te stvari urejala na sodišču.

Pa smo stike določili (na željo očeta) vsako sredo od 16-18, ter vsako drugo soboto v mesecu (9-18); po tretjem letu pa od sobote do nedelje. Meni je to malo, no pa nažalost še od teh stikov nimamo skoraj nič, ker njega skor nikol ni. Pride namreč na vsakih nekaj mesecev 2x, obljubi da bo redno hodil... potem pa spet par mesecev mrk. Zdaj ga pa že od 2. julija nismo videli (niti slišali - številka kar naenkrat ne obstaja).

Zdaj glede na to da ste vi do zdaj živeli skupaj, bi lahko imeli stikov tudi več in meni v vašem primeru ne bi bil problem sina pustit pri njemu čez noč (mi2 sva šla pa narazen še preden sem rodila).

LP




Anonimen -> RE: kakšne so vaše izkušnje? (19.8.2008 17:51:03)

Preživnine pa tudi še ni nič plačal.


Imata prezivnino in stike ze uradno dolocene (glede na to, da pravis, da se locujeta razumem, da se nista locena, ampak v postopku)? Ce sta dolocena, lahko terjas prezivnino od njega, poglej po forumu Druzinska zakonodaja, je kar dosti tem na to vprasanje (ne vem na pamet, kaksen je tocen postopek v tem primeru).

Za stike poskrbi s svoje strani, da jih ne otezujes, da prihajas ob dogovorjenih terminih in da javljas, ce pride do sprememb, kar je pri tako majhnem otroku hitro mogoce, recimo bolezen. Ce jih on ne zeli in se ne drzi dogovora, je prav tako mogoca uradna pot, mislim, da prijava na CSD. Ce imas obcutek, da je sposoben groziti, ga prijavi ob ponavljajocih neprihodih....da bos imela kontra argument, ce bi ti grozil, te tozil ali kaj podobnega.

Ceprav najboljsa pot so stiki z obeh strani, odrasli in kultvirani; v osnovi si prizadevaj za to, ce pa ne bo slo, pa uradne poti. Vso sreco.




Balerina -> RE: kakšne so vaše izkušnje? (20.8.2008 8:33:24)

Predvsem misli da je otrokova pravica da ima stike z očetom in ne obratno. Morda bo to pomagalo.
Če bi hči oče zanemarjal je po vsej verjetnosti nebi pustila z njim niti za 5 minut kaj šele dlje. Tako da ne vidi razloga zakaj hči ne bi smela pri očetu tudi prespati ali zaradi hčere ali zaradi tebe?

Čez neka časa ti bo še pasalo da boš mela vikend samo zase ob tem pa boš vedela da hči uživa in je na varnem, to pa nam je tako ali tako najpomembnejše a ne?

Moja hči ni bila stara niti eno leto, no ja jei je mankalo le nekaj dni, pa sem jo pustila z babi na morje pa za to mislim da nisem slaba mama.




maruškaŠ -> RE: kakšne so vaše izkušnje? (20.8.2008 9:01:21)

Čez neka časa ti bo še pasalo da boš mela vikend samo zase ob tem pa boš vedela da hči uživa in je na varnem, to pa nam je tako ali tako najpomembnejše a ne?

Moja hči ni bila stara niti eno leto, no ja jei je mankalo le nekaj dni, pa sem jo pustila z babi na morje pa za to mislim da nisem slaba mama.


To je odvisno od otroka do otroka. Vsekakor pa je potrebno otroka (predvsem manjšega) na to postopoma navaditi.




Stran: [1]