likovne ideje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Ustvarjamo skupaj



Sporočilo


mala zirafa -> likovne ideje (28.8.2008 16:08:11)

Ker bom verjetno vodila likovni tečaj me zanimajo kakšni linki z idejami.Tehnike nekako že poznam.Ponavadi mi zmanjka idej.Mišljeno pa je za otroke 3-6 let.
Hvala.




Mišni -> RE: likovne ideje (28.8.2008 18:43:00)

Ne vem za linke, vem pa za eno fajn zavedo, ki sem jo videla na ArtAtacku in gre takole:

Najprej vzameš moder trd papir formata A3. Potem naj narediš z vodenimi parvicami in zvitki papirja, namočenimi  v posamezne barve, take packe. Fajn namažeš košček npr. WC papirja z barvo in kar zabrišeš na papir. Če ti ne rata, lahko pač s čopičem naneseš barvo na debelo, pa jo potem spihaš na vse strani, da nastane taka zvezdasta packa. To delaš v vseh živih barvah. Počakaš, da se posuši. Ko je suho, z lepilom za papir po papirju narediš črte sem in tja, lahko iz pack navzven, nekaj kar tako. Nato po popirju postreseš bleščice, najbolje srbrne, in potreseš sem in tja, da se tam, kjer je lim, primejo.
Potem pa še nazadnje iz črnega papirja izrežeš silhueto mesta in to nalepiš na spodnji del papirja. Dobiš veličasten ognjemet.

Bom slikala tistega, ki sva ga midva s sinom naredila, da boš imela bolj predstavo, o čem govorim. Je pa fajn to za otroke.




Mišni -> RE: likovne ideje (28.8.2008 18:57:11)

Takole izgleda, samo da je nama večina bleščic odpadla, ker sva predolgo sliko valjala in prestavljala po stanovanju, preden sva jo dala pod steklo. Bi jo morala takoj. Pa še na sliki izgleda še manj bleščic, kot jih je dejansko ostalo. V glavnem je izgledalo to ful lepo.




lex -> RE: likovne ideje (28.8.2008 22:24:55)

risanje s tušem - osnova so ti tanke in debele črte (za tanke uporabljaš zobotrebec, za debele čopič), mi smo risali kolo in smo kolo pripeljali v igralnico

kiparjenje z glino (tiskanje, izdelovanje odtisov rok, stvari v glineno ploščico, narediš glineno ploščico, z zobotrebcem rišejo gor, vtiskajo not razna semena, riž, kavo,....)

jaz sem danes tiskala s temperami odtise nog, oblekla desko v papir za zavijanje, nalepila gor odtise, pričvrstila vrvico in je nastala super slika za atijev rojstni dan

kaširanje, lepljenje,.......................................

poglej si tudi kurikulum z vrtce in priročnik za kurikulum, tam imaš dosti stvari not.




Katrin -> RE: likovne ideje (28.8.2008 22:32:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni
Takole izgleda, samo da je nama večina bleščic odpadla, ker sva predolgo sliko valjala in prestavljala po stanovanju, preden sva jo dala pod steklo. Bi jo morala takoj. Pa še na sliki izgleda še manj bleščic, kot jih je dejansko ostalo. V glavnem je izgledalo to ful lepo.

Hvala, Katrin RR.

Prevelike slike se brišejo; hvala za razumevanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tukaj

PS: obstajajo ZS, da ne bova smetili teme [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




hrchy -> RE: likovne ideje (29.8.2008 9:29:33)

na art attackovi strani imas ful zamisli, malo pobrskaj:

art attack

pa se:
hellokids
kinderart1
monsters





hrchy -> RE: likovne ideje (29.8.2008 9:46:30)

se nekaj sem nasla:

kindercrafts
bear




mala zirafa -> RE: likovne ideje (29.8.2008 14:54:58)

Hvala lepa vsem.Nekaj bom že našla.




Stran: [1]