Zasebna katoliška šola (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


ZARA -> Zasebna katoliška šola (2.9.2008 7:52:06)

Ki jo financira država v 80 %. Šolnine ni. Če je zasebna naj se financirajo sami, ali kako?? Financirajo kao program, da ne bi bila predraga. Ah... Kakšno je vaše mnenje?

In še malo slikovnega materiala.

http://24ur.com/novice/slovenija/foto-in-video-katoliska-zasebna-sola-odprla-vrata.html




bskrle -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:05:13)

Vsak otrok ima pravico do OŠ -torej, ker je to zahteva države, tudi programe v javnih in zasebnih šolah (vrtcih) plačuje država. Ne plačuje pa nadstandarda, ki ga zasebne šole ponujajo. 3  Otroke imamo v zasebnem vrtcu in bi ga takoj vpisali tudi v tako OŠ, če bi bila v bližini.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




kalbo -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:08:46)

Sam aleluja pa Uran, ki leta s kadilom nimata kaj iskat v OŠ dokler je ta financirana z javnim denarjem, pa pika.




daddy -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:09:46)

Seveda bi se MORALI financirat sami.




Marogica -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:09:51)

Nič nimam proti zasebnim šolam, dokler se 100% financirajo same, da lahko tudi upravičijo vzdevek "zasebne" šole. Vendar pa svoja dva v to šolo ne bi vpisala, ker je katoliška in mi nismo verni.




kalbo -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:11:20)

Pa da se razumemo: Živimo v okolju, kjer večina otrok obiskuje verouk in zavedam se, da bo nekoč tud tamal vprašal po tem. Peljal ga bom k maši, in na verouk in h krstu, če bo to sam želel in dokler bo to sam želel. Da bi ga dal pa v katoliško šolo mi pa na misel ne pride.




CIPRESA -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:18:05)

Tudi jaz imam otroka v zasebnem vrtcu, ki ga  financira država, plačujemo le dodatne dejavnosti. In mi ni žal da sem ga vpisala tja.

Saj so tudi zasebne zdravstvene ordinacije ki imajo koncesije in jih financira država, pa še moge druge ustanove tudi. Zakaj potem šole nebi bile?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Glede tega da je katoliška pa nimam nobenih pripomb, starši se sami svobodno odločajo kam peljati otroka v šolo. Če bi bila šola bližje bi ga jaz sigurno vpisala v to šolo.




kalbo -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:27:38)

Cipresa, a bi bila ravnodušna tudi do zasebne muslimanske šole in zasebne pravoslavne šole, če bi bili ti dve financirani tudi s tvojim denarjem?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.9.2008 8:28:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ninataja -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:32:15)

Jaz nimam nič proti tej zasebni šoli. Svoje otroke bi tudi vpisala, a le pod pogojem, da ne vidim tam tistega slinastega Urana (fej, fuj, fej). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/grrr.gif[/image]




ZmajTolovaj -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:35:38)

IZVIRNO SPOROČILO: bambina

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Nič nimam proti zasebnim šolam, dokler se 100% financirajo same, da lahko tudi upravičijo vzdevek "zasebne" šole. Vendar pa svoja dva v to šolo ne bi vpisala, ker je katoliška in mi nismo verni.


Se podpišem.


Jaz tudi.
PS Kalbo ena off topic: a ste šli včeraj cela družina okrog 19h tam čez igrišče pri OŠ Louisa  Adamiča, se mi je zdelo kot da enega podobnega vidim  [image]http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/g030.gif[/image]




Anonimen -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:38:10)

Osnoven program je dolžna financirat država. Ker pripada vsakemu otroku. Tudi če ga starši vpišejo v katoliško, pravoslavno, muslimansko, športno, komunistično....kaj ti jaz vem kakšno še šolo. Osnovni program jim pripada. Dodatni program plačajo. V tem je point teh šol.

Tudi jaz sem bila vpisana v prvi letnik privat fakultete. 80% plačala država, dodatno smo plačali sami. Ker pripada ti osnova, neglede na to kje si.

Zakaj bi bil en otrok katerega starši želijo da obiskuje katoliško, muslimansko, ipd. ... šolo diskriminiran[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Zakaj bi dobil manj kot drugi otroci v državi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sama pa otrok tja nebi vpisala, ker nismo pripadniki kakšne vere.




kalbo -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:44:26)

PS Kalbo ena off topic: a ste šli včeraj cela družina okrog 19h tam čez igrišče pri OŠ Louisa Adamiča, se mi je zdelo kot da enega podobnega vidim


Smo šli ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], jest sem gural prazen voziček.




CIPRESA -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:49:43)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Cipresa, a bi bila ravnodušna tudi do zasebne muslimanske šole in zasebne pravoslavne šole, če bi bili ti dve financirani tudi s tvojim denarjem?


Kalbo jaz nisem negativno usmerjena do nobenih - ljudi do nobenih veroispovedi. Izobraževanje otrok podpiram takno ali drugačno, Svojega itak vpišem v šolo ki  jo sama izberem in seveda tudi financiram - to mi je zadostno.

Se pa zavedam da nismo vsi enaki in da vsak želi svojemu otroku dati najboljše. Jaz tako, ti pa drugače Kalbo - smo si različni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




oka -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 8:53:13)

Čisto nič nimam proti katoliški šoli. Sem pa proti temu, da jo financira država (kaj pa tisto o nezdružljivosti cerkve in države?). Če starši niso zadovoljni z javno šolo oz. želijo drugačno šolanje, je to njihova stvar in njihova odločitev. Za tako odločitev pa naj sežejo v svoj žep, oz. naj da denar največji tajkun-katoliška cerkev, saj gre konec koncev za katoliško šolo.




lelaval -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 9:06:52)

Zakaj bi bil en otrok katerega starši želijo da obiskuje katoliško, muslimansko, ipd. ... šolo diskriminiran
Zakaj bi dobil manj kot drugi otroci v državi


Se podpišem.
Sama bi jih mogoče vpisala, če bi bila šola bližje. Pri naju je tako, da sem jaz verna, moj pa ne. Otroci so vsi krščeni, pa tudi verouk obiskujeta večja 2 - sva ju vpisala in rekla, če jima ne bo všeč, pa ne rabita hodit - pa oba rada hodita ( k maši pa kakor kdaj, a ju ne siliva). Mojemu je vse to všeč, čeprav ni veren in tudi poročil bi se cerkveno, ker se mu zdi, da cerkvena poroka naredi poroko "ta pravo".




Anonimen -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 9:11:16)

Kaj pa proti zasebnim šolam za športnike, ali pa glasbenike....al kaj podobnega, ki se financirajo iz državnega žepa ste tudi?

Pa teologijo(fakulteto) bi verjetno tud blo treba nehat iz proračuna plačevat a?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Mijavček -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 9:23:44)

Uf, men tud tole ne diši... pa nimam nič proti vernikom (ki so v resnici verni)... mam pa precej proti cerkvam... vsem (katoliškim, pravoslavnim, muslimanskim....), ker cerkev je institucija z vso svojo pokvarjeno hierarhijo, ki se bori za oblast, ravno tako, kot politiki. In tole men preveč smrdi po širjenju vere (beri pobiranju cvenka) pa še na račun vseh davkoplačevalcev..... pranje možganov se pa začne že zgodaj... pri otrocih, seveda.

Je pa res, da se starši svobodno odločajo kam vpisat svoje otroke, ampak, naj potem tud sami plačujejo zato, ne? To je stara debata... v smislu: zakaj bi ne-verniki plačevali za nekaj, v kar ne samo, da ne verjamemo, ampak smo tudi odločno proti. Saj katoliška cerkev je ena od najbogatejših institucij na planetu... zakaj pa ona ne financira takih šol?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 




Anonimen -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 9:28:35)

Jaz sem ful proti vojski....pa jo morem financirat.

Sem proti kvazi kulturnikom pa jih morem financirat.

Sem proti folku k kao 30 let išče službo pa je kao ne najde, pa jih morem financirat.

Nekateri so proti športnikom, pa jih morjo financirat.

Sem proti bedarijam ki jih učijo v šolah, namest da bi jih kaj bolj pametnega, pa jo moram financirat.

Sem proti taužnt študentom k nikoli ne bodo doštudirali, in miljon mestom na fakultetah katere izobrazba ni iskana sploh.....pa jih morem financirat(pa pol še k šihta ne dobijo spet).

Tako je pač življenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Mijavček -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 9:33:00)

No sej, pozabila sem pripisat, da se jaz ne sekiram tok za te šole... za kaj vse se plačuje davkoplačevalski denar.... je verjetno to še najmanj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Za vojsko pa itak...najbolj stran vržen denar. Opa, a sem odprla nov kreg?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




puncica -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 10:10:08)

Men je pa zanimivo kako tisti/tiste ki so proti ve enem stavku napišejo nimam nič proti, ampak... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] že po radiju mi je bilo smešno vsak drug odgovor nimam nič proti...., pa ne sam pri tej temi, tud pri živalih al pa podobnem

No jaz se strinjam s karin, kako je to financirano ne vem, predvidevam pa da tako kot je karin napisala in če je ena glasbena al pa športna šola tako financirana ne vem zakaj ne bi bila pa katoliška al pa muslimanska,  vem pa da otroka na muslimansko šolo ne bi vpisala, a katoliško pa nismo nikol tako razmišljal, otrok se bo pa srednjo šolo sam odločil in če bo hotel na katoliško gimnazijo me to ne bo motilo. Smo iz verne družine ampak, ampak je ta naša vera bol tako tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], otroc bodo hodili k verouku ampak če ne bosta želela jih tud silil ne bomo, isto je z mašo ob nedeljah, našadva pač raje gledata risanke, kot da bi šla k maši in tega jima ne vzameva, ker moj ve kako grozno se mu je zdelo, ko je moral ob nedeljah zdolgočasenega žunpika poslušat.

Me je pa skor srat prtisnal ko sem poslušala pri preverjenju uno žensko "ki hodi za jezusom" iz Škofje Loke ko bo otroke doma učila, kako je nakladala o zmajih in čarovnicah in da kako lahko to dajo v delovne zvezke in da tako ona kr preskoči in v vsakem stavku je bil prisoten jezus ampak to je že druga tema.




Mijavček -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 10:18:56)

IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Men je pa zanimivo kako tisti/tiste ki so proti ve enem stavku napišejo nimam nič proti, ampak... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] že po radiju mi je bilo smešno vsak drug odgovor nimam nič proti...., pa ne sam pri tej temi, tud pri živalih al pa podobnem



Jaz pa ne vem kaj pri mojem postu tako smešno in zanimivo... razložila sem svoje stališče, za katerim stojim.  Lahko pa tud še bolj razložim;
Nimam nič proti vernikom, ki resnično verujejo, in jim vera v boga pomeni nekakšno uteho, si z njo pomagajo do duhovne rasti, se držijo verskih naukov, ki BTW v osnovi v nobeni veri ne učijo nič slabega,...., imam pa precej proti cerkvam, kot institucijam,... zakaj sem pa že zgoraj napisala.
Če bi se cerkve držale lastnih naukov bi blo tud dobr, pa velik manj hudga na tem svetu.




puncica -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 10:33:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček

IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Men je pa zanimivo kako tisti/tiste ki so proti ve enem stavku napišejo nimam nič proti, ampak... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] že po radiju mi je bilo smešno vsak drug odgovor nimam nič proti...., pa ne sam pri tej temi, tud pri živalih al pa podobnem



Jaz pa ne vem kaj pri mojem postu tako smešno in zanimivo... razložila sem svoje stališče, za katerim stojim.  Lahko pa tud še bolj razložim;
Nimam nič proti vernikom, ki resnično verujejo, in jim vera v boga pomeni nekakšno uteho, si z njo pomagajo do duhovne rasti, se držijo verskih naukov, ki BTW v osnovi v nobeni veri ne učijo nič slabega,...., imam pa precej proti cerkvam, kot institucijam,... zakaj sem pa že zgoraj napisala.
Če bi se cerkve držale lastnih naukov bi blo tud dobr, pa velik manj hudga na tem svetu.


mal sem čudno odgovarjala nisem mislila tebe konkretno ampak ljudi na splošno, saj tvojega odgovora sploh nisem urnk prebrala, tako da sori če se počutiš napadeno.




Mijavček -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 10:34:45)

Aja, sem mislila, da name leti, pa mi ni blo nč jasn[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ninataja -> RE: Zasebna katoliška šola (2.9.2008 10:36:57)

Ne bom zlobna in brišem komentar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>