porod prvič in porod drugič (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Kaštrun -> porod prvič in porod drugič (22.9.2008 18:11:02)

ojla!

bliža se drugi porod, pa me zanima, je bila pri vas velika razlika med prvim in drugim porodom? je šlo drugič res lažje? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

se malo tolažim s tem, da je od prvega poroda minilo le 1.5 let in kosti še niso šle skupaj in da bo drugič lažje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




bingo -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 18:39:29)

Pri meni je bil prvič "super".[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugič je pa bilo bol boleče.
To je čist odvisno od posameznika.

Želim ti čim lažji porod[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]





FORZA -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 18:43:10)

Prvič boleče, drugič neboleče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], tretjič malo boleče

je bila pri vas velika razlika med prvim in drugim porodom?

Ja velika razlika je bila, kar nekaj let.




lex -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 19:08:16)

prvič samo z umetnimi, ki se je končal z vakumom, drugi sanjski, hiter neboleč, tretji - sem bla preveč sproščena, pa sem dobila umetne zraven, pa je s 4 mala pokukala na svet




CIPRESA -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 19:23:35)

Joj punce kar nadaljujte tako...............BALZAM za moja ušesa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Prvega poroda se raje ne spomnim, upam da čez dva meseca dobim vsaj svoje popadke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Dejča -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 19:41:35)

Obakrat umetni, obakrat hitro - prvič v dobri uri, drugič v uri in pol ter težje kot prvič Pa nič dramatičnega.




Jančika_ -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 19:52:06)

Drugič je bilo neprimerno hitreje (v porodni sobi sem bila le slabih 20 minut, vse skupaj je trajalo eno uro), a tudi veliko intenzivneje, bolj boleče in zato bolj travmatično. Predvsem zato, ker na tako brzino nisem bila niti slučajno pripravljena in nisem ravno vzorno sodelovala. Prvič sem rojevala, drugič se mi je pa porod bolj "zgodil", recimo.




Anonimen -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 20:06:45)

prvič hitro .neboleče.Drugič težek porod




želva -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 20:44:36)

Joj, kaj me še čaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], sem v drugo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in se prega poroda raje ne spomnem. Ker je bil grozovitičen, hiter ampak boleč ko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].Upam, da bo v 2 lažje.

Lahko pa povem izkušnjo svoje mame. Zame je rekla(1.), da gre raje še trikrat rodit, kot da bi bila še enkart[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Za sestro(2.) pa je imela še en teden nočne more.




ZalaTM -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 21:03:10)

vam povem čez kakšne 2- 3 tedne, upam pa definitivno na to da bo v drugo lažje,...imam pa 2 leti razlike,....in prvo zelo neprijetno izkušnjo, ampak vem da bo zdaj drugače ko vem kaj pričakovati in prvič je bilo vse na silo, zdaj pa bom čakala doma s stisnjenimi nogami do konca :)))))[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], no ja zdaj se hecam,....bom ovideli kaj bo pa javim potem ,...baj, baj.




Naja31 -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 21:28:09)

Jaz sem tudi upala da bo v drugo lažje in hitrejše, pa sem potem po 7ih urah matranja imela CR. Otrok je bil pač malo prevelik.




Piruri -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 21:33:36)

Moj prvi porod je trajal 2 uri in pol....že zdaj me strašijo, da bom drugega rodila na poti v porodnišnico...




sttj -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 22:02:23)

moj prvi porod 45 min brez problema[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image],10 let kasneje torej v drugo 60 min in čez 11 min na brzino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image],pri zadnjih dveh sem dobila malo umetnih,nisem najbolj sodelovala,ker me je bilo malo strah,čimlažji in čimhitrejši porod[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




zp -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 22:19:43)

prvi porod čudovit- v eni uri konec in precej neboleč, drugič pričakovala podobno, pa je bilo precej bolj naporno in boleče, časovno tudi malce dlje (sem morala malo na vrsto počakat, ker je bilo veliko porodov naenkrat)... razlika med porodoma 2 leti, res pa je , da sem imela prvič fenomenalno babico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], pri drugem porodu pa se z babico nikakor nisva ujeli...

pa se mi zdi, da me je tudi krčenje maternice precej bolj bolelo.. prvič sploh nisem potrebovala ničesar proti bolečinam, v drugo pa je kar prav prišlo..

vso srečo




ribica. -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 22:50:34)

če je prvič peklensko pol res lahko upaš da bo drugič bolje, ane. Pri meni je bilo tako. Prvi porod me je v bistvu tolažil, ker se mi je zdelo da ne more bit večje agonije. In čeprav je tud drugi ni trajal 15 min, ampak trajal 6 ur, pa še otrok je bil velikan, je bilo veliko bolje kot prvi. Saj bo!




Blacky30 -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 23:21:21)

Drugič je šlo 100% lažje. Prvič sem rojevala 8 ur, naporen in težek porod, drugič pa sem prišla v P po uri popadkov 10 cm odprta in rodila v 20 minutah. Takoj bi šla še enkrat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




M_mojca -> RE: porod prvič in porod drugič (22.9.2008 23:54:12)

Sicer sem prvič noseča, ampak lahko postrežem z odgovorom na primeru moje mami, ki nas je rodila na 10 let razlike, smo pa trije! Smo se ravno pogovarjale zadnjič kako je blo, tako da mam še "sveže" v spominu!
Prvi porod hiter; v porodno prišla ob 11:40, rodila pa je že ob 11:50! In tako je prijokala na svet moja starejša sestra! Rodila se je 10dni pred rokom!
Drugi porod (jaz): rodila sem se s sedmimi meseci. Mami je mela napade ledvičnih kamnov, ki so ji sprožili popadke, odtekla ji je voda, zelo se je matrala in na koncu so ji mogli pomagat, da smo me spravili na svet, saj je bilo že kar kritično. Porod zelo težek.
Tretji porod: Zjutraj ob petih je dobila popadke, odtekla ji je voda. Šla je v ZD, tam so jo zaradi neznanih razlogov meli do pol osmih zjutraj (njeni popadki pa na 2min!). Potem pa z rešilcem v porodnišnico, še sreča da niso stali na nobenem semaforju, hitro v sprejemno sobo, kiklo gor, žabe in hlačke dol, en pritisk in moj bratec je bil že zunaj! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Rodil se je en mesec pred rokom!

Tako da sploh ni pravila kako naj bi potekal porod, ne glede na to kateri je! Jaz samo upam, da bo moj dokaj hiter! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Vam pa želim ISTO!!




Haidi -> RE: porod prvič in porod drugič (23.9.2008 7:13:06)

Dobro jutro!

Sama sem v drugo noseča in imam izkušnje precej slabe, kar se tiče prvega poroda, ampak samo zato, ker je bil na silo sprožen. Čisto nič se ni zgodilo samo po sebi, so se mal zmotili pri računanju datuma poroda.

Lahko pa vas (nas) malo potolažim, da je pri večini tako (so izjeme), da je vsak naslednji porod lažji. Res pa je še nekaj (povedala kolegica, ki je v treto rodila), da pa kar se pa krčenja matrnice tiče, je pa vsakič hujše in vsakič bolj boli.

Lp in čim lažji porod vsem nam.




puncica -> RE: porod prvič in porod drugič (23.9.2008 7:46:56)

ne pri meni ni bilo nobene razlike:
1.
- prišla v porodnišnico odprta 4 cm brez popadkov na pregled
- rodila v 2 urah po prihodu (klistiral so me in mi prebodli ovoj)
- so me rezal imela 6 šivov
- dobila masko in nekaj v žilo proti bolečinam
2.
- prišla v porodnišnico odprta 8 cm s rednimi popadki na 7 min
- rodila v pol ure po prihodu v porodnišnico (niso me klistiral (ni bilo časa) in po prebodu ovojev)
- me niso rezal.
- dobila samo masko, ker za kaj druga protibolečinskega ni bilo časa

Tako, da pri meni je bilo skoraj enako.Ja pa drugič se mi je zdel vseskupaj ful bol boleče, ker je bilo vse bolj intenzivno in hitro pa čeprav se to po cajtu ne vidi.




Paštetka -> RE: porod prvič in porod drugič (23.9.2008 7:52:18)

prvi porod groza od groze - mesarsko klanje bi se lahko reklo (8 ur)
drugi porod sanjski - 3 minute




kenya -> RE: porod prvič in porod drugič (23.9.2008 9:42:27)

Pri meni je bilo obakrat hitro. Malo več kot 2 uri, ampak mi je blo prvič dosti lažje, še posebno zato ker sem imela svoje popadke. V drugo so mi sprožli, umetni so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] , brez premora popadek na popadek in se mi je zdelo hujše kot prvič. Ampak sem imela pa eno super babico, ki me je vodila in pomagala.  Mislim da ni pravila, čeprav v večini primerov res pravijo, da je v drugo lažje.

Srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]





ZalaTM -> RE: porod prvič in porod drugič (12.10.2008 9:32:35)

Paštetka,  3 min??? A ti to resno??? Joj jaz bi tudi tko ,... čeprav 3 minute si pa res ne znam predstavljat,...si to mislila samo iztis otroka ali tudi vse od popadkov naprej,...




kristinaj -> RE: porod prvič in porod drugič (23.10.2008 21:39:09)

pri meni je bila in to zelo velika, 1. je trajalo 4 ure.... še prej pa sem imela bolečine pol dneva, ker se nisem odpirala...
v drugo...sem pa rodila sedaj 19.10. in je šlo expresssss.....13 30 mi je voda na kavču odtekla, ob 14 23 je že prijokal mali dečko...sem prišla v porodnišnico totalka odprta in je babica rekla ja gospa, pa saj vi boste rodili..... in sem šla porivat.....

razlike sta leto in pol, obakrat korekcijsko šivana, prvič en šiv, ki se mi je hudič vnel, sedaj pa dva in kot da jih nimam...

se mi zdi, kot da sem šla kupit štruco kruha, še za to bi porabila malo več časa....


srečnooo




Stran: [1]