Bi se odpovedale? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Bi se odpovedale? (23.9.2008 11:54:50)

Zanima me, v kakšnih primerih bi se odpovedale nujnemu deležu? Bi se odpovedale v primeru, če bi bila vaša mama zelo ampak res zelo grda skupno z njenim sinom do vas?

lemavrica -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 12:02:46)

Ne v takem primeru se še zanalašč nebi odpovedala.

kristinaj -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 12:04:26)

ravno v takem primeru bi jih j.........kakšna odpoved neki??!!! halo.... grdo ravnajo s tabo ti bi se pa še odpovedala.... ni šans...

karinka -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 12:04:43)

Ja v takem primeru pa prav gotovo ne.

lotoska -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 12:19:03)

Ne nikoli, še posebej v takem primeru se ne bi odpovedala.

muška -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 12:24:51)

v takem primeru ni šans!

cicido -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 12:29:06)

NIKOLI!!!!! Nujni delez ti pripada ne glede na to, kako s tabo ravnajo in kako se z njimi zastopis, zato vzemi VSE, kar ti pripada. Bo pa enkrat od tvojih otrok, ce noces imeti s tem opravka!

fragola -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 12:32:42)

IZVIRNO SPOROČILO: cicido

NIKOLI!!!!! Nujni delez ti pripada ne glede na to, kako s tabo ravnajo in kako se z njimi zastopis, zato vzemi VSE, kar ti pripada. Bo pa enkrat od tvojih otrok, ce noces imeti s tem opravka!

se podpišem!!!

Anonimen -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 12:33:26)

Jaz sem se odpovedala.
Sam mi se zastopmo.
Če se nebi, se neb odpovedala, ni šans.
Nekdo te jebe, ti bi mu pa še vse pustila. Pha...

mojamura -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 12:57:19)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Zanima me, v kakšnih primerih bi se odpovedale nujnemu deležu? Bi se odpovedale v primeru, če bi bila vaša mama zelo ampak res zelo grda skupno z njenim sinom do vas?

sicer nisem neka materialistka....AMPAK v takšni situaciji, kot si ti, se NE BI odpovedala!

Zakaj le? Da bi se potem tvoja mama naslajala nad tem, kako te je spet našajbala

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.9.2008 13:47:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ronja -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 14:04:03)

Odpovedala bi se, če bi sama imela dovolj, moja brat in sestra pa ne.

Ali pa če se mi ne bi dalo preganjat za tisti nujni delež in gledat ljudi, ki jih nočem več v svojem življenju (ampak pri nas to ne pride v poštev, imam rada svojega brata in sestro). Torej če bi presodila, da mi bo postopek vzel več živcev, kot je se skupaj vredno v denarju - res je težko psihične težave ovrednotit materialno, ampak včasih se da nekak predivdevat, koliko te bo nekaj stalo na enem področju...

Sulfinija -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 14:06:36)

Ma kaka odpoved,nalašč se ne bi nič odpovedala.

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

poli* -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 14:09:29)

Vzemi kar je tvoje, saj te nič ne stane!

sakuL -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 14:14:23)

ni šans![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 14:22:23)

Ne.

špelin@ -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 14:47:26)

No, pa bom "priklopila" na to temo še jaz svoje hipotetično vprašanje. Situacija: moj biološki oče se je po mojem rojstvu ločil od moje mame. Zame je plačeval minimalno preživnino, stikov nisva imela, ker ni imel interesa - je hitro za mano dobil še enega otroka, s polbratom sva cca. eno leto narazen.

Ni si ustvaril kakšnega velikega premoženja - pač stanovanje, dober avto, mogoče kakšni prihranki, ne vem. Bi vi želeli dedovati za nekom, ki ga v bistvu niti ne poznate? Poznam polbrata in je fejst fant.

Anonimen -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 15:06:26)

Ne bi se odpovedala, niti slučajno... kar ti pripada, vzemi.
Sploh pa če tako ravnajo.

mojamura -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 15:21:04)

ne, špelin@, v tvojem primeru jaz ne bi hotela oz. želela dedovati.

tehnofil -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 15:23:57)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
... bi se odpovedale nujnemu deležu? .....

Praviloma se ne bi.
Ali misliš, da lahko kupiš mamino naklonjenost? Po tej logiki se odpovej še delu tvoje sedanje lastnine v mamino korist. Oboje je tvoje in obojemu se lahko odpoveš.

To pravico do nujnega deleža, ti zagotavlja država, ne mama.

V bistvu bi se morda odpovedal nujnemu deležu če bi bili v odličnih odnosih, ne pa v slabih. Zaradi slabih odnosov pa prav gotovo ne. Saj so že itak slabi.

tehnofil -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 15:26:26)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Bi vi želeli dedovati za nekom, ki ga v bistvu niti ne poznate? Poznam polbrata in je fejst fant.

Ne deduješ zato ker koga poznaš ali ne, temveč deduješ zato ker ti pripada.

Kaj ti ne bi dedovala po neki prababici, ki je nikoli nisi poznala, ker je umrla še pred tvojim rojstvom?

Anonimen -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 15:28:59)

No, pa bom "priklopila" na to temo še jaz svoje hipotetično vprašanje. Situacija: moj biološki oče se je po mojem rojstvu ločil od moje mame. Zame je plačeval minimalno preživnino, stikov nisva imela, ker ni imel interesa - je hitro za mano dobil še enega otroka, s polbratom sva cca. eno leto narazen.

Ni si ustvaril kakšnega velikega premoženja - pač stanovanje, dober avto, mogoče kakšni prihranki, ne vem. Bi vi želeli dedovati za nekom, ki ga v bistvu niti ne poznate? Poznam polbrata in je fejst fant.

Ja, saj je bil tvoj oče. Pa še minimalca je plačeval. Zakaj nebi dedovala po njem? Zarad ponosa? Zarad brata?

špelin@ -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 15:33:26)

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Ja, saj je bil tvoj oče. Je še živ, samo hipotetično sprašujem, ker sem ravno naletela na tole temo in sem ugotovila, da ne vem, kaj bi storila v takem primeru... Pa še minimalca je plačeval. Hja, pa še za to smo se v mojih najstniških letih vlačili po sodišču... Zakaj nebi dedovala po njem? Zarad ponosa? Ne. Zarad brata? Mogoče ja...

špelin@ -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 15:34:24)

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Bi vi želeli dedovati za nekom, ki ga v bistvu niti ne poznate? Poznam polbrata in je fejst fant.

Ne deduješ zato ker koga poznaš ali ne, temveč deduješ zato ker ti pripada.

Kaj ti ne bi dedovala po neki prababici, ki je nikoli nisi poznala, ker je umrla še pred tvojim rojstvom?

Imaš prav. Saj ko takole pogledam, zveni logično.

Anonimen -> RE: Bi se odpovedale? (23.9.2008 15:37:58)

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Ja, saj je bil tvoj oče. Je še živ, samo hipotetično sprašujem, ker sem ravno naletela na tole temo in sem ugotovila, da ne vem, kaj bi storila v takem primeru... Pa še minimalca je plačeval. Hja, pa še za to smo se v mojih najstniških letih vlačili po sodišču... Zakaj nebi dedovala po njem? Zarad ponosa? Ne. Zarad brata? Mogoče ja...

A je brat več vreden kot ti? Zakaj bi bil?

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>