Uši (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Maleal -> Uši (29.9.2008 17:19:49)

Pri nas v vrtcu baje razhajajo uši,me je kar začela srbet glava,ko mi je to danes povedala vzgojiteljica,a mi pove kdo kaki so ukrepi,a se še vedno uporablja šampon ali kako se jih rešit?




pomar*ANČA* -> RE: Uši (29.9.2008 17:59:54)

sestra dela v vrtecu in kolikor vem, ko se pojavijo uši svetujejo staršem šampon proti ušem in prečesavanje las. sem pa nekoč nekje prebrala, da gredo uši raje na umite kot na mastne lase. kaj več o tem bodo pa verejtno povedale mamice ki imate s tem izkušnje.




Vrtnica79 -> RE: Uši (29.9.2008 18:06:15)

Preventivno se priporoča šampon ali pa si lase našpricaj z lakom za lase. Jaz všasih moji malo špricnem, ker tudi v šoli so se spet pojavile.





rainbow -> RE: Uši (29.9.2008 21:19:49)

Jaz tudi že z grozo čakam na novice o ušeh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

lani smo se jim uspeli izognit:
- nisem jima prala glave vsaj 3 tedne
- vsako jutro sem predvsem ta veliki, ki ima daljše lase, našpricala z lakom in sicer pri vratu in malce naokoli.
- kupila sem šampon, ki ga sicer nisem uporabila, sem pa v kriznem obdobju vsak dan prečesala lase

kak bo letos, bomo videli.  je pa pomembno, da v vrtcu dobro ukrepajo, da jim preglejujejo lase in jih pošiljajo domov, ko najdejo gnide, torej, preden se razvijejo uši, ker pol pa je prepozno, so vsepovsod.




leni5 -> RE: Uši (29.9.2008 21:52:03)

Ja, mi smo jih lani imeli. Opereš lase s šamponom, ki ga dobiš v lekarni in ponoviš pranje čez 1 teden.




lelaval -> RE: Uši (30.9.2008 6:50:26)

Sem ravno 2 dni nazaj pisala (pa ne najdem v tej novi RR svoje debate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]), da jih je naša najmlajša dobila.
V soboto ji operem glavo, iztrebim neljube prijateljice, pregledujem še cel dan v nedeljo in, ker nisem nič več našla, sem upala, da jih nima več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Včeraj pa jo peljem v vrtec in rečem vzgojiteljici, da sem ji našla uši in, da naj povedo staršem, da jim pregledajo glavice (ene punčke imajo fajn goste laske). Ko pa sem popoldne prišla po njo, je bila samo pomčnica, pa sem jo vprašala, če je vzg. rekla, da je moja imela uši - pa ji ni nič rekla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] - sem še njej naročila, naj povejo staršem ali pa dajo eno veliko obvestilo (ali pa naj bolj vidno mesto)na oglasno desko, ker pol nima smisla, da samo jaz zatiram uši.
Na oglasni deski je res ful malo obvestilo pravzaprav zraven oglasne deske - deska je pa prazna - pa še to med razglednicami z dopustov - pa sem 14 dni nazaj vprašala (prej ga niti videla nisem), če so uši v skupini, kjer hodi moja, pa mi pravijo, da še ne. No, ko jih najdem, pa je očitno 1. v skupini z ušmi?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

Za preventivo poskusi tu pa tam pošpricat z lakom za lase (pa še vseeno lahko pridejo).




Meceno -> RE: Uši (30.9.2008 20:32:32)

V našem vrtecu so tudi uši in ji bom jutri kar šampon kupla za preventivo. Kateri šampon pa je dober ?




nežka -> RE: Uši (6.10.2008 13:03:39)

Avalon šampon za odstranjevanje uši-ni taka kemija, kot drugi, ampak vseeno deluje.




Stran: [1]