Hrana po enem letu in vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


sonchek -> Hrana po enem letu in vrtec (2.10.2008 20:43:59)

Pozdravljene...mene pa nekaj zanima...
Kakor jaz vem naj se ne bi določene hrane uvajalo pred enim letom,..mleko, svinjino, med..in še druge stvari...
Ampak naša gre v vrtec in kokr jaz vem tam jejo že skoraj vse...
evo tukaj vam pripnem njihov jedilnik...

-jasli-

PONEDELJEK
ZAJTRK: ajdov kruh, medeno maslo, bela kava, grozdje
KOSILO: golaž, polenta, stročji fižol v solati, sadna kupa
POP. MALICA: rogljiček, alpsko mleko

TOREK
ZAJTRK: koruzni kosmiči/hrustki, mleko, banana
KOSILO: čista juha, pečen piščanec, pire krompir, kuhana zelenjava v solati
POP. MALICA: slive, PZ kruh

SREDA
ZAJTRK: graham kruh, piščančja hrenovka, alpski čaj z medom, sadni jogurt
KOSILO: ričet s zelenjavo, skutini štruklji, 100% pomarančni sok
POP. MALICA: sojin kruh, sadna skuta

ČETRTEK
ZAJTRK: mlečen riž, slive
KOSILO: ohrovtova juha, puranji zrezki v smetanovi omaki, kus-kus, rdeča pesa
POP. MALICA: biobombeta, breskovi nektar

PETEK
ZAJTRK: graham kruh, alpski sir, bela kava, rezina hruške
KOSILO: goveja juha, kuhana govedina, pire krompir, sladko zelje, 100% jabolčni sok
POP. MALICA: navadni jogurt, keksi

Otroci imajo na voljo neomejene količine vode in čaja.


To bo pri nas, čez mesec dni...pri nas še ne je alpskega mleka..a to pomeni, da je fajn če ga začnem kr uvajat, al kako?
Jaz tega sploh ne razumem..pa med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]..
jaz sem res čist zmedena....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]






ajtak -> RE: Hrana po enem letu in vrtec (2.10.2008 21:04:16)

hej sonchek, nas ze je oz pije alpsko mleko, svinjino in jajca, ter seveda vse ostalo... meda se ni probal, enako cokolade, gob in morskih sadezev. Jaz mu dam isto kar mi jemo in ravno zaradi vrtca ne kompliciram prevec, raje sama sprobam, da vidim reakcijo kot da bi prisel domov ves pikast pa nebi vedla od cesa.
Uvajat zacneva 13.10., ojoj samo se 11 dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




buček -> RE: Hrana po enem letu in vrtec (2.10.2008 21:09:42)

mi smo ze od 10 m na hrani 1 letnika. cisto brez problema.ker gre drug teden v vrtec ji zadni mesec  dajem hrano podobno kot v vrtcu. (imamo tudi njihov jedilnik doma)




Nana Liza -> RE: Hrana po enem letu in vrtec (2.10.2008 21:42:24)

Sonček kaj pa če probaš glede alpskega mleka najprej kakšen gres. Jaz mu ga že dajem kakšen mesec. Samega alpsekega mleka pa mu tudi še nisem dala.






Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.10.2008 21:42:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




sttj -> RE: Hrana po enem letu in vrtec (2.10.2008 21:49:25)

Mi še nismo stari niti 11 mesecev pa jemo že vso gosto hrano,jesta enako kot mi,na srečo nista na nič alergična.Ne vem zakaj tako komplicirate zaradi tega,pa ne mi zamerit,samo na vprašanja odgovarjam.Vprašaj babico kaj so jim včasih dajali za jest,domače mleko,sicer razrečeno,ne vem zakaj ne bi otrok jedel alpskega.Moja imata najraje domači gris,žgance,mislim,da mlečne kašice niso tako zdrave kot to.Čimprej začni  z  vso hrano in vso srečo.




Naja30 -> RE: Hrana po enem letu in vrtec (2.10.2008 21:53:30)

Ja, v vrtcu je pač tako, da ponavadi kar vse začnejo jest. Saj so dovolj stari. Mogoče če bi jim rekla, ji ne bi dali, ampak jaz mislim, da je brezveze komplicirat.




Tisana -> RE: Hrana po enem letu in vrtec (2.10.2008 21:58:30)

Ja, v vrtcu je pač tako, da ponavadi kar vse začnejo jest. Saj so dovolj stari. Mogoče če bi jim rekla, ji ne bi dali, ampak jaz mislim, da je brezveze komplicirat.
 To, kolikor vem, ni možno, ker moraš še zaradi alergij prinesti zdravniško potrdilo, da otrok dobi potrebno dieto. Se pa čisto strinjam s tem, da je smo mame lahko precej zmedene, ko otroci pri 11 mesecih v vrtcu dobijo na krožnik čisto vse, po drugi strani pa iz vseh strokovnih virov - pisnih in ustnih - kar kričijo v nas, kaj vse otroku ne smemo dati jesti do 1. leta starosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Definitivno je potem najbolje ne komplicirati in otroku že doma ponuditi vso hrano, da vsaj veš, na čem si.




tintin -> RE: Hrana po enem letu in vrtec (2.10.2008 22:15:46)

Naš je skoraj vse, razen svinjine, medu (evo, danes je 1.jedel medolino), kravje (sicer ne alpsko, ampak navadno) mleko že od 8m. dalje. Sicer mleka ne pije, ker ga še dojim, ga pa dajem v kašice....Jedel je že tudi ribo, pa zadnjič tudi pleskavico iz mešanega mesa.
Itak gre pa v pon. v vrtec, tam bo dobil vse po spisku.




sonchek -> RE: Hrana po enem letu in vrtec (3.10.2008 8:32:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Ja, v vrtcu je pač tako, da ponavadi kar vse začnejo jest. Saj so dovolj stari. Mogoče če bi jim rekla, ji ne bi dali, ampak jaz mislim, da je brezveze komplicirat.
 To, kolikor vem, ni možno, ker moraš še zaradi alergij prinesti zdravniško potrdilo, da otrok dobi potrebno dieto. Se pa čisto strinjam s tem, da je smo mame lahko precej zmedene, ko otroci pri 11 mesecih v vrtcu dobijo na krožnik čisto vse, po drugi strani pa iz vseh strokovnih virov - pisnih in ustnih - kar kričijo v nas, kaj vse otroku ne smemo dati jesti do 1. leta starosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Definitivno je potem najbolje ne komplicirati in otroku že doma ponuditi vso hrano, da vsaj veš, na čem si.

..sej ne da hočem komplicirat..ampak enostavno drugače ne gre..naša p. pravi tako...seveda ,ker je strokovna oseba, se nekako probam držati njenih navodil...ampak očitno to ne gre...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]..no vsaj v našem primeru ne...se pravi bomo začeli kr vse po malem jesti...pa bo kar bo...

hvala vam za odgovore...





Naja30 -> RE: Hrana po enem letu in vrtec (3.10.2008 9:54:27)

Ne pravijo zastonj, da otroci, ki so od prvega leta v vrtcu, jejo skoraj vse po spisku in niso toliko izbirčni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tisana, vem da je treba prinest potrdilo, misla sem tako, da če rečeš vzgojiteljici in je pač toliko dobra, da te upošteva in mu določene hrane ne daje. Včasih se da zmenit.

sonchek, ne vem kaj naj ti rečem glede strokovnosti P, če vsak drugače reče? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Malo se moramo tudi na svoj občutek zanest. Če bi jaz poslušala P, bi moja hčerka jedla GH pri 4m, tako pa sva začeli malo pred 6m. Na žalost vsak pove drugače.




Stran: [1]