Pitje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


KRISSY -> Pitje (3.10.2008 16:16:14)

Z gosto hrano nimamo nobenih problemov, vse zlahka spolzi do trebuščka, ampak ko pa mojmu sončku ponudim tekočino je pa ali igranje ali pa porivanje stran in jok. Poskusila sem razne čaje, vodo, sveže stisnjen sok, hladno - toplo.. edino kompotek je očitno dober za nekaj požirkov. Dala sem mu pa na vse možne načine, po flaši, z ustnikom, direkt iz lončka... pa je povsod ista pesem. Malo me skrbi ker vsi pravijo da ko je gosta hrana potem mora biti tudi tekočina, ker pri nas je tekočine okoli 10ml na dan. Ali ima še katera te probleme in ali je mogoče še kaka pijača, ki bi mu lahko teknila. Ali naj malo osladkam.. ali to preverjeno lahko pomaga? Aja stari smo pa 7 mesecev.
Hvala vnaprej za nasvete..




polonca78 -> RE: Pitje (3.10.2008 16:28:43)

kot bi sebe poslušala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] imamo isti problem. gosta hrana noben problem, pitje pa je.tako kot ti poskusila vse vrste tekočin in iz raznoraznih lončkov, flaš, žlice, toplo, mrzlo, hladno stiskano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .... nobenega pretiranega uspeha. spije nekje okoli 20 ml dnevno in to vode. včeraj sem odkrila,da je še največ uspeha, če mu dam iz plastenke pit. poskusi še to.
ponujam mu večkrat dnevno in spije kolikor spije. nisem ti sicer dala nobenega pametnega nasveta, ampak mogče ti bo malo lažje, da nisi edina.  star je pa 7m in pol.




t*e*j*k*a -> RE: Pitje (3.10.2008 18:34:00)

Ja tudi mi smo imeli problem s pitjem. Sem mu kupla aventov lonček, pa ni blo šans da bi spil več kot 10ml. No potem se je počasi lepo navadil in sicer kr direkt iz kozarčka (vidi nas in mu je bilo bolj zanimivo).
JE pa verjetno začel piti tudi zato, ker je bilo poletje in vroče in je potreboval tekočino.

V glavnem - sej bo!!




jajula -> RE: Pitje (3.10.2008 22:47:50)

mi mamo tud enake probleme in če ne spije dost vode, potem ful trdo kaka tko da joka zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]edino kar rada pije je pa hippov instant čaj okus maline, dam pa samo pol žličke na 100ml




sazi -> RE: Pitje (3.10.2008 22:55:25)

Pri nas smo imeli podoben proiblem, le da tudi s hrano ni šlo brez težav. Ker pa sem bila mnenja, da tekočino nujno potrebuje, sem posegla po malo nenavadni metodi - namreč zelo hitro se je navadil, da je pil po brizgi - taki 10ml. V nekaj dneh je obvladal, da je spil celo naenkrat, pil pa je samo vodo. Tako je spil tudi po 1dcl vode naenkrat in tudi več kot liter na dan. Končno sem se nehala sekirat zaradi dehidriranosti, kakec je postal normalen, fant bolj zdrav, le ljudje so me malo čudno gledali, ko sem vedno in povsod in ruzaka privlekla flaško vode in brizgo in ga začela "zalivat", mali pa je prav navdušeno odpiral usta. Trajalo je nekaj mesecev - ta naš sistem, potem se je pa navadil in zdaj pije že dolgo iz kozarca.
Sem večkrat občutila kakšne očitajoče poglede, ampak zdravje mi je bilo pomembnejše, pa še imel je čas, da je končno prišel do spoznanja, da je res bolje, če pije.

Aja, to z brizgo smo pa začeli, ko je zbolel in ob vročini ni spil niti kašpljice. Takrat sem začela z brizgo in ugotovila, da tako pa res spije kar precej in je ostalo pri tem tudi v zdavem obdobju.




Doll -> RE: Pitje (3.10.2008 23:08:05)

Tekočina je tudi sadje,juhe,enolončnice itd




hokejistka -> RE: Pitje (4.10.2008 9:12:43)

Enako............. Pri nas "pali" edino pitje s slamco [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] PA še to spije nekje 50ml na dan. Se pa še doji.




Anonimen -> RE: Pitje (4.10.2008 10:09:56)

IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

Enako............. Pri nas "pali" edino pitje s slamco [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] PA še to spije nekje 50ml na dan. Se pa še doji.


Enako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Alfabeta -> RE: Pitje (4.10.2008 20:20:17)

Naši pa tudi slamica, poleg vsega naštetega ne potegne. Že ko kaj nesem proti ustkam pa da ni podobno žlici odriva z rokicami. Je pa smešna, ker ji moram z hrano namazati ustnice da okusi kaj ji dam, šele potem jih odpre[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




memole80 -> RE: Pitje (30.10.2008 14:56:34)

Mi smo tudi poskusili vsega boga in kupili vse možne stekleničke, ampak očitno ni žejna. Pije, si splakne usta in vrže ven...in pol je vsa mokra. :)




ZvezdicaZaspanka -> RE: Pitje (30.10.2008 16:37:47)

Tudi mi ne maramo piti, smo pa stari 8 m. Ne pomaga pa nobena flaška, mislim da smo že vse sprobali, tudi kozarček. Pa tudi vse vrste tekočin...in nič ne pali. Mleko je zakon!




Alfabeta -> RE: Pitje (30.10.2008 16:48:34)

No pri nas smo pa sedaj odkrili čudežno stekleničko![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Namreč, mala pije vodo Jana iz stekleničke z cucljem. Torej kupim stekleničeno vodo in mala pije kot za šalo. Ampak samo iz tega![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]