|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.9.2019 15:17:31   
Cali90
Anonimna a to boš šla samoplačniško? Koliko časa se pa že trudita? Ali sta kakšne preiskave že dala skozi? Femara, klomid? Pri nama se je malo začelo premikati, jaz imam napotnico za HSG in grem po naslednji M, moj pa ima konec meseca prvi spermiogram. Oh, dolga pot naju še čaka, včasih bi se najrajši kar zjokala, ker vem, da bo še veliko vode preteklo preden bova zagledala + pa se mi neeee da več čakat..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.9.2019 15:37:15   
Anonimen
4 meseci so za nama. Vem, da ni se dolga doba itd itd. Ampak vseeno, ce bi bilo vse ok bi pa lahko ze kaj ratalo mislim. No, v vsakem primeru nocem samo cakat in upat do enega leta. Tako da grem samoplacnisko, ja. Sem nameravala v tem casu zacet kupovat stvari za dojencka, ampak zal ne gre vedno vse po planu. Jaz sem tista, ki ti je svetovala Dravlje za spermio, tako da to sva dala cez. Drugo pa se nisva. No, ovul si dolocam. Bom pa povprasala o spodbujevalcih, ce bi mi jih ze dali, naslednji korak pa tudi kaksna prehodnost ... Dobra si, ce se nikoli ne zjoces, jaz imam zelo pogosto custvene izpade :( :)  Boljse da ne vemo kaj nas caka cez en mesec, pol leta, 5 let ... No, po drugi strani pa ce bi mi nekdo rekel, da bom cez 2 leti rodila, bi sla cez vse kar je treba za to.

(odgovor članu Cali90)
  Neposredna povezava do sporočila: 2577
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.9.2019 17:21:02   
Roužica
Zivjo punce,

sicer danes pisem pod drugim imenom ampak pod lolipop se ne morem vec logirat😑 Nekatere se me mogoc spomnite Marilosa mogoce ti se me spomnis ali pa Cali, nekje od konca lanskega leta sem se pridruzila na forum da sem izlila duso nekamPo PCO in tudi po obiskih neplodnostne v ljubljani bomo jutri vstopil v 30 teden🤰Tako da punce glavo gor trebuh vn in akcija🤣 naj vas mal potolazim v tem dezevnem dnevu...nama je ratal po 3 mesecih prenehanja jemanja KT ampak zal ss v zacetku, potem pa so neredne mens. spremljale najin boj pa se vsi pregledi hsg operacija pregrade, neprijetni obiski neplodnostne, dobroston ni pomagal bolj se pomesal vse skup, potem sem prenehala za par mesecev z dobrostonom in sm imela mens. na 50 dni+ marca letos pa smo na pregledi zagledali srcka, za katerega sedaj ze vemo da bo punci🥰 ki pridno brca in razfraja v trebuscki, smo imeli kar neki tezav med nosecnostjo zazo sem od zacetka ze na B tako da se lahko pazim in upam da prilezemo vsaj do 37 tedna bi blo fajn💪Tako da punce so borbe tezke, zmage in porazi ampak verjamem da se bo za vsako od vas najdel nacin slej ko prej da pridete do svojega sonckaEn velik objemcek vsem vam, ki ste na tej tezki poti💗

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
   RE: Noseča vsak mesec znova
8.9.2019 9:45:28   
fracek
Hej punce, pošiljam vam lepe sončne pozdrave z morja. Prav noro paše malo odklopa od vsega, bi kar ostala do konca septembra brez problema 😁 Pred morjem je moj dragi opravil prvi spermiogram, ko prideva domov, pa bom jaz na vrsti z vsemi preiskavami. Cez 6 dni bi naj prišla M, če ne bo kakšnega čudeža 😁 Imam občutek, da se bodo potem kar hitro stvari odvile. Za katero zdaj najprej držimo pesti? 

Lepo bodite 🤗

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
   RE: Noseča vsak mesec znova
8.9.2019 15:26:51   
Uporabnica123
Lolipop pozdravljena! Kak lepo je slisat se take srecne zgodbe :) sem kar bolse volje ko se katera pohvali z pikico :) cestitke za puncko❤️

Fracek za spermiogram sta ze dobila rezultate? Drzim pesti da M sploh nebo in se vrnete trije iz morja :) uzivaj na soncku! Evo jaz imam danes 23 dan in brez kaksnega koli znaka da bo m ali kaj druga. Mogoce me malo zaspika v jajcnikih.. Prejsni mesec sem 2 dni prej ze cutla da bo m. Prisla je 24 dan.. Tist pritisk v maternici pa zadaj v krizu.. Tko da upam  da me jutri ne "preseneti" in ze pride in pa da sva tudi medva kaj skuhala na morju🙈🙈 porocam :) Kako ste ostale?

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
   RE: Noseča vsak mesec znova
8.9.2019 23:44:08   
Malecka8
Pozdravček,
tudi ta mesec mi ni uspelo, čeprav smo povečali dozo Clomida. Morem spet pisati G, da vidim kaj bo sedaj rekla. 
Upam, da se bom tudi jaz tako "sprijaznila" kot nekatere. Zaenkrat sem še vedno res žalostna vsakič ko pride M in obupujem vsak mesec znova. 
:(
Lepo bodite in upam, da se čimprej razveselimo +. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2581
   RE: Noseča vsak mesec znova
9.9.2019 12:42:12   
Uporabnica123
Prisla menza..itak.


(odgovor članu Malecka8)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
   RE: Noseča vsak mesec znova
9.9.2019 13:34:53   
Malecka8
Uporabnica123

Upam, da bova imele več sreče v tem ciklu.. :) 

(odgovor članu Uporabnica123)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
   RE: Noseča vsak mesec znova
9.9.2019 19:56:12   
Anonimen
Junij 2020 bo naš mesec! 😊


(odgovor članu Malecka8)
  Neposredna povezava do sporočila: 2584
   RE: Noseča vsak mesec znova
9.9.2019 21:22:52   
Sofie
Tudi moja M je prišla. Upam, da bo v naslednjem krogu kaj več sreče. Oktobra imam pregled pri mojem G. Da vidim kaj bo predlagal. Malo me mika, da bi si dala hormone pregledat. 


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
   RE: Noseča vsak mesec znova
10.9.2019 5:04:47   
*Ajda*
Punce žal mi je za vaše M😕ampak ne smemo obupat😊🍀 Ali ima mogoče še katera takšne težave, da zakrvavi med so? Meni se to sedaj dogaja zadnje pou leta... Ne vedno.. Je pa pogosto.. Včasih je samo obarvana sluz krvavo se mi je pa tudi zgodilo, da je bilo kot pri M samo, da je krvavitev trajala max 1 dan... Nevem kaj je to krivo... A vedno pozabim omenit G kr mam še kup drugih težav ponavadi😀😂


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
   RE: Noseča vsak mesec znova
10.9.2019 10:02:31   
fracek
Eh punce, saj se bo vse enkrat obrnilo in bomo tudi me lahko pisale spodbudne besede nasim naslednicam. Verjetno je stevilo vseh, ki imajo iz kakrsnega koli razloga tezave z neplodnostjo, enormno, in se po eni strani niti ne cudim glede na zivljenjski stil. Bomo ze "pregurale" to obdobje. Uporabnica 123, rezultatov spermiograma se nimama, razen ce je zdaj v casu dopusta priletelo kaj po posti. Me zanima, ce res tako vpliva vzdrznost na kvaliteto semena, ker sva z mojim dva dni prej veselo rajala 😜 Boma pri drugem bolj pazila, da se drziva tistih priporocljivih 3, 4 dni. Ajda, jaz imam tudi velikokrat izcedke po SO. Ne znam ti tocno povedat, ampak se mi zdi, da zadnje leto, obcasno tudi se dlje nazaj. Mislim, da so te zadeve predvsem hormonskega znacaja. Ker sama se nimam testiranih hormonov, ti tezko kaj vec recem. Predprejsnji cikel sem imela cel mesec blago roza izcedek, naslednji mesec cisto nic, ta ciklus pa en teden pred pricakovano M temno rjavo rdec, kar je najverjetneje naznanilo menstruacije. Sem sla h ginekologu tisti mesec, ko sem imela nonstop roza izcedek, me je takrat tudi presenetila M na 18 dan, se preden sem prisla do pregleda, in je rekel samo, da mi najverjetneje povzrocajo hormonsko zmedo tri mirujoce jajcne celice, ki so bile stimulirane s pomocjo clomida. Zdaj pa bog si ga vedi 😀 Zensko telo je prevec komplicirano, ce mene kaj vprasate 😜🙈😁

(odgovor članu *Ajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.9.2019 8:05:02   
Anonimen
Zivjo dekleta. Naj se vam predstaviva. Stara sva med 20 in 25 let skupaj sva 6 let od tega skoraj eno leto porocena... delava na otrocku in nama po 4ih mesecih se ni uspelo...tezko mi je poslusat prijatelje in sorodnike ki so zanosili zdaj v roku enega leta kako jim je uspelo v prvo. -.- ....spomnim se da mi je moz na zacetku najine veze povedal kako je v otrostvu dozivel hudo nesreco s kolesom pri kateri se je "nasadil" na balanco (z jajcki) takrat so mu baje zdravniki povedali da bo tezko imel otroke. Zanima naju kaj naj storiva v primeru da je res tezko ploden? Se da it samoplacnisko na pregled spermiograma? Za pregled neplodnosti se se ne trudiva dovolj dolgo.Hvala in lep pozdrav

(odgovor članu fracek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2588
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.9.2019 8:46:54   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zivjo dekleta. Naj se vam predstaviva. Stara sva med 20 in 25 let skupaj sva 6 let od tega skoraj eno leto porocena... delava na otrocku in nama po 4ih mesecih se ni uspelo...tezko mi je poslusat prijatelje in sorodnike ki so zanosili zdaj v roku enega leta kako jim je uspelo v prvo. -.- ....spomnim se da mi je moz na zacetku najine veze povedal kako je v otrostvu dozivel hudo nesreco s kolesom pri kateri se je "nasadil" na balanco (z jajcki) takrat so mu baje zdravniki povedali da bo tezko imel otroke. Zanima naju kaj naj storiva v primeru da je res tezko ploden? Se da it samoplacnisko na pregled spermiograma? Za pregled neplodnosti se se ne trudiva dovolj dolgo.Hvala in lep pozdrav


Brez zamere. Ampak 4 mesece ni nič. V vsakem ciklusu je 25% možnosti, da zanosiš. Prehitro delata paniko in se obremenjujeta po nepotrebnem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2589
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.9.2019 14:18:27   
Uporabnica123
Po 1 letu poskusanja vaju bodo dali na kliniko za neplodnost in tam bosta dobila vse ustrezne informacije.. Pred enim letom je bv kaj panicarit ceprav vse vemo kako je ko hoces cimoreje zanosit. Eni imajo sreco in jim rata v orvo nic pa ne pomeni da je pri vama kaj narobe ce do enega leta ne bo prislo do pluskam.. Mislim da se za to nesreco ni treba sekirat :) se pa itak da vse prej zvedet ce si bosta placala..

Drugace pa zal je do 1 leta cakanja da se kaj prime normalno.. Tu smo punce ki se trudimo ze vec kot dve ali tri ali celo vec kot tri leta. Takrat pa nastane problem in si lahko obupan. Kakorkoli drzim pesti da se prime cimprej in nebosta rabla vseh teh izvidov in cakanja tako kot me :) 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.9.2019 15:41:30   
Anonimen
Zivjo. Jaz sem ze cisto zgubljena. Na kateri dan naj bi bila torej ovulacija... v koledarcku mi pise na 13. Dan cikla (cikel traja 28 dni) ko pa na googlu odprem se druge tri koledarcke pa mi napisejo vsak drug dan. Torej moj koledarcek mi pise da naj bi jo imela 7.septembra, drugi pa pisejo 11., 12. Ali celo 16. Septembra. Cisto sem zmedena na kater koledar naj se sploh zanasam. Na 15. Dan cikla sem cutila bolecine v jajcnikih tako da bi pomoje moralo biti to to...ker jih imam vecinoma vsak mesec tak cas.Aja zadnjo M sem imela 26.avgusta ce vam to kaj pove


(odgovor članu Uporabnica123)
  Neposredna povezava do sporočila: 2591
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.9.2019 15:57:14   
Anonimen
Tudi moj partner je imel neke vrste nesreco - torzijo, pa so enako rekli da bo morda tezava. In je bil spermiogram super. Tudi ce ni eno leto preveri spermiogram da si mirna. Ne vem zakaj bi clovek cakal na eno leto in potem ugotovil, da se je brez veze trudil ker je slabo oz. da se je celo leto bal ali bi to imelo vpliv ali ne in je bilo vse ok glede tega. 50 € in takoj ves. Srecno! 

(odgovor članu Uporabnica123)
  Neposredna povezava do sporočila: 2592
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.9.2019 16:00:14   
Anonimen
Na spletu lahko kupis v spletni trgovini ovul listice one step. 35 komadov za 15€. Mislim da bi bilo za 3 mesec dovolj, ce bi samo med plidnimi dnevi ugotavljala. In v 3 mesecih lahko dobro spoznas svoj cikel. Vse ostalo je predpostavljanje. Sicer pa par dni gor/dol, ce so spermiji normalni in prezivijo do par dni :)


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2593
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.9.2019 20:14:40   
Cali90
Jaz imam še nekaj O lističev doma, jih podarim če jih katera hoče, ker jih ne potrebujem. Samo ne vem a je tukaj kakšno privat sporočilo, da bi se lahko zmenile.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
   RE: Noseča vsak mesec znova
12.9.2019 19:31:29   
Mariposa08
Zdravo punce, jaz sem imela danes folikulimetrijo, ne boste verjeli z 1/2tbl clomida mi je celo pri napredujočem pcos uspelo pridet do enega zelo lepega folikla, ki meri 23mm,je rekla dr., da je to odlično, da bo O nastopila že danes ali jutri. Zdej merjenja foliklov več ne bo, samo če bom kaj rabila in tudi zdravil, ko mi zmanjka, bom mogla poklicati, da mi jih na zdr. kartico zopet naložijo, da lahko v lekarni dvignem. Rekla je tudi, da se mi je sluznica lepo popravila, prvi prvem pregledu sem imela sluznico zelo stanjšano, z dabrostonom se je to uredilo. Zaželela mi je in rekla da verjame glede na današnji rezultat že po 1 mesecu jemanja clomida, da  bo kmalu uspela zanositev  že brez umetne.

Jest moram še naprej clomid in dabroston tako, kot imam predpisano in upam, da se v kratkem kaj prime, bi bil že čas 😀Aja za hormone je rekla, da so normalni izvidi, da AMH je povišan, kar je tudi pričakovala, ker imam pcos, tako da sem kr pomirjena od nje odšla z novim upanjem, da mogoče pa kaj kmalu kaj rata 😊

(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
   RE: Noseča vsak mesec znova
12.9.2019 20:00:15   
Malecka8
Mariposa08 to je pa lepo slišati, držim pesti.

Na kateri dan v ciklu pa začneš s Clomidom? In kako jemlješ Dabroston? 
Tudi jaz imam takšno terapijo, sicer pa sem vsak drugi cikel brez Clomida. Tako da ta cikel jemljem samo Dabroston. Bom pa ta cikel zdaj pila še krvomočnico, poskusim lahko. :) pa bomo videli če bo kaj.. 

Držim pesti seveda še za vse ostale. 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
   RE: Noseča vsak mesec znova
12.9.2019 20:22:46   
Anonimen
Malecka, kako pa pijes krvomocnico? Jaz jo tud prvic ta mesec. Zvecer eno in pol zlicke v ene 3 dcl po pozirkih. Vodo prevrem in natresem caj notri in pokrijem za cca 7 minut.


Upam da pomaga, je pa pri zeluscih tako, da je treba vsaj 3 mesece. Bom vztrajala ce ne bo kaksnih tezav :)

(odgovor članu Malecka8)
  Neposredna povezava do sporočila: 2597
   RE: Noseča vsak mesec znova
12.9.2019 22:01:18   
Mariposa08
Malecka8 clomid jemljem 1/2 tbl od 3.-7.dne v ciklu, dabroston imam pa predpisano od 15.-25.dne cikla. Morm kr skos štet kdaj začnem in končam z clomidom in kdaj začnem in končam z dabrostonom. Čist preveč enega štetja 🙈😀



Aja ti imaš iato terapijo, kako pa to, da imaš clomid vsak drugi cikel? Jaz sem lani ene 2 meseca jemala tinkturo od krvomočnice, sem brala, da je enim pomagalo tako zanositi takoj, meni ni nič pomagalo, ali sem pa mogoče premalo časa to pila 🤔 držim pesti zs vse, da vam uspe 😊

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2598
   RE: Noseča vsak mesec znova
12.9.2019 23:11:10   
Malecka8
Anonimen, skuham popoldne in po požirkih pijem do večera. Dam pa eno zvrhano žličko v 2dcl vode. Je pa toliko različnih "navodil", da tako ne morem vedeti kaj bi bilo najbolje. Slišala sem tudi, da se jo pije samo do M, bomo videli kako bo. :) pijem jo vsaki drugi mesec, ko pač nimam Clomida.


Mariposa08, res ne vem zakaj imam en mesec pavze, rekla je samo, da more tako biti. Seveda sem potem od vseh informacij pozabila vprašat zakaj. Seveda, da se še bolj zavleče vse skupaj.. :/Jaz sem pila prvi mesec 1 tableto na dan, drugi mesec pavza, tretji mesec 2 tableti na dan, sedaj sem brez. Se moram spet javit ko bo, če bo, prvi dan M. Sem pa Clomid jemala od 5. do 9.dne cikla. 
Dabroston pa jemljem že dlje časa, ampak vedno od 15. do 25. dne cikla, saj sem imela zaradi PCO cikle dolge od 50 do 110 dni. Sedaj z Dabrostonom pa so normalni. 
Joj, ti verjamem. Jaz sem si v aplikacijo sicer napisala, da bi me naj opozorila na Dabroston, ampak zapiska pač, ko se njej zaljubi. Sem si pa na Dabroston napisala tudi številke, da sigurno vem ali sem vzela ali ne, ker sem tudi jaz že čisto zmešana glede tega jemanja in na kateri dan kaj. :) 
Pozdravčke s pozitivno energijo pošiljam vsem. :) :*

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
   RE: Noseča vsak mesec znova
13.9.2019 9:16:04   
Mariposa08
Malecka8 dobra ideja tole s številkami, bom mogla to tudi jaz narest, če ne bom spet dvojne doze pila, kot prejšnji mesec, sem na zadnji dan jemanja dabrostona vsako tbl popila 2x,ker sem pozabila, da sem jo že vzela 🙈😂 tako, da sem si 1 dan jemanja skrajšala🤭

Tudi jaz imam PCOS tako, da ponavadi sem dabroston jemala samo za sprožitev M, če je dolgo ni bilo, drugače pa tako drugi del ciklusa sem jemala samo 1x,mi je moja osebna G enkrat predpisala. Zdej mi je pa G v neplodnostni to predpisala tudi zaradi pcos, da bi cikel bil reden in pa da se mi je sluznica odebelila, je bila preveč stanjšana. Clomid ponavadi predpisujejo ali od 3.-7.dne ali pa od 5.-9.dne,vsaka G se po svoje odloči. Zanimivo, da tako vsak drugi cikel da clomid, mogoče ker ti postopno zvišuje že tko mal večje doze pa da ne bi kakšne škode naredila, je mogoče tako predpisala ali pa imajo tam pač tako prakso s clomidom. Povsod je drugače 😊 samo naj uspe, pa bo super😀

(odgovor članu Malecka8)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Koliko časa po porodu je nosečnost rizična?
Najnovejša raziskava je pokazala, kdaj mora biti nosečnica še nekoliko bolj previdna, da ne ogrozi svojega zdravja in zd...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?