|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča vsak mesec znova
18.10.2018 15:24:27   
Mariposa08
Lillyy tudi jaz bpm težko zdržala 4 medece da ne bi nikomur povedala za nosečnost , seveda ko uspe :) najbližjim , ostali pa ko bo nuhalna mimo, in s tem vsaj te kritični tedni :)

Abracadabraa jaz pa nikjer nisem zasledila, sa so pisali o tem, da se je dolgo trudila, dosti sem brala o njej in sem nekako že takoj slutila , da je noseča, njen pogled in nasmeh sta jo izdala, ker nosečnica enostavno z mimiko obraza in tako kot posebno nekako žari izda , da je nisečka :) lepo za njo, ji privoščim sebi in nam pa tudi da bomo kmalu na njenem mestu srečne nosečke hehe :) 

Aja te ki so pričelw temo , ja res je leta 2008 je bilo in evo mi smo točno po 10 letih nadaljevale to temo hehe:) upam da je vsem usowlo v teh 10 letih prodet do otročka, jaz upam da nam uspe še v tem letu :)

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 851
   RE: Noseča vsak mesec znova
18.10.2018 18:58:53   
abracadabraa
Ja ceprav je to malo tako dvomljivo no.. V smislu, da take zadeve onadva sigurno nista medijem razlagala.. Zato so pomoje to malo iz strani novinarjev bolj ugibanja..
Ja, skoda, da nobena takrat ni vec kaj pisala, da bi vidli kako jim je slo :) 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 852
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 8:42:09   
naty1989
Uh to pa ste komentirale, včeraj sem nekaj brala, ampak nisem imela nič časa za odgovarjat, bom danes naredila povzetek vsega kar ste napisele :)

Aleksandra91

Sej vem tudi, jaz sem želela do enega leta že imet otroke, ampak ne tako, da bi zdaj mogli bit na vse žive in mrtve, ampak pač želja oz. si pač misliš no takrat bom pa že nekaj imela. Po vsej verjetnosti. Drugače sem pa si želela imet otroke nekje do 30.leta. lahko tudi do 31.Ker takrat še nisem vedela, kako bo, da se bo treba več časa trudit, sem vzela to preveč zlahka in sem kar mislila, da ko sem bom jaz prvi mesec odločila za otroka, otrok takrat tudi bo. Pač tako čudno sem razmišljala, da ko bom jaz rekla takrat bo. In seveda ni bilo tako, zelo zelo daleč od tega,haha. Ampak upanje, da bo počasi še ni ugasnilo :). Tako da nič se ne obremenjuj, kdaj bo. Ni vedno tako kot mi želimo, včasih se žal prestavi vse. Pa sej še imaš čas do 28-ega leta. Tako, da še ni nič izgubljeno :). Hm, tudi jaz najbolj tega ne razumem, kako so zanosile pred M, ampak v našem telesu bog ve kaj se vsak emsec dogaja, malo je res čudno, ampak je vse mogoče. Možno je tudi, da dobiš M in si noseča ali imaš poznejšo nosečnost...veliko je različnih primerov kako in kaj, zdaj kak je pa v resnici pa sam bog ve :). Mogoče ni glih vse za vrjet komu tak ko kaj napiše. Ja baje pride do vgnezditve 6 -8 dni, tako nekako. Jaz sem najdla en post, pa če se ti da si ga lahko prebereš. Je podrobno napisano kaj se vse dogaja do zanositve.
Vprašanje pa je kako pride do vnezditve.

Zaporedje dogodkov:
1.) ovulacija (pri rednih ciklih kao 14dni pred naslednjo M, sicer pa lahko zelo "muhasta"): s tem se sprosti jajčece (ovum) iz jajčnika (naj bi se, včasih - redko se ne, kar je lahko eden od vzrokov "nezanositve") in gre na svojo pot po jajcevodih; jajčece naj bi blo sposobno oploditve 1 dan; nekatere (redke) ženske imajo t.i. ovulatorno krvavitev v času ovulacije, ki naj bi bila posledica sprostitve jajčeca iz jajčnika (lahko vsak cikel)
2.) inseminacija - osemenitev: izliv sperme v ženska rodila; spermiji preživijo v ženski 2-3 dni
3.) fertilizacija - oploditev: spermij zleze v jajčece in rata zigota (oplojena jajčna celica), kar se navadno zgodi v jajcevodu; pogoj za to: živi spermiji + za oploditev sposobno jajčece (tajming!); zigota se takoj začne delit - faze z različnim številom celic se različno imenujejo - zadnja je blastocista, ki rata že v maternici;
4.) implantacija - vgnezditev: zarodek pripotuje v maternico (tu rata blastocista), kar se navadno zgodi okrog 4 dni po oploditvi; blastocista ima na zunanji strani poseben ovoj (v bistvu zametek plodovih ovojev - na eni strani se bo iz njih kasneje razvila posteljica), ki začne vraščat v steno maternice - 7-10 dni po oploditvi; takrat nekatere (zelo redke) ženske dobijo t.i. vgnezditveno krvavitev, ki lahko traja zelo različno - od le enkratnega madeža do nekaj dni navadno pičle krvavitve - glede na tajming tako krvavitev zlahka zamenjaš za malo bolj "švoh" in morda prezgodnjo M); najpogostejši razlog izvenmaternične nosečnosti je slaba prehodnost / slaba peristaltika jajcevoda (gibanje migetalk v steni jajcevoda, ki skrbi za pomikanje zigote in naslednjih faz do maternice) - zato je tudi najpogostejša oblika izvenmaternične nosečnosti t.i. tubarna IMN (tuba uterina = jajcevod) - v tem primeru blastocista nastane že v jajcevodu in se tuki tut vraste v steno; težave začne povzročat malo kasneje, ko lahko predre steno jajcevoda - od tu hude bolečine in navadno tudi zunanja krvavitev v zgodnji nosečnosti, ki sta glavna znaka tega zapleta; je pa podobna slika (a navadno z manj bolečin in več krvavitve) tut pri zgodnjem spontanem splavu...

Skratka, krajši odg. na tvoje vpr. pa je: vgnezditev navadno sledi 7-10 dni po ovulaciji. Večina žensk je ne čuti, zelo redke bodo takrat navadno le malo zakrvavele. Boleče prsi - kakor pri kateri; pri meni so se že v nenosečem stanju pojavljale vedno od ovulacije do menzesa, ko so nehale bolet (padec hormonov). Zdaj v nosečnosti me pa bolijo isto od ovulacije dalje, s tem da je bolečina za razliko od prej hujša, stalna in se malo stopnjuje (količina hormonov narašča) (noseča sem 6 ted).

Je kar kompicirano vse skupaj ne? Drugače pa sej bo. Probaj se čim manj obremenjevat, vem da je to zeloooo težko, pa boš videla vse kako bo. Sej bo naenkrat torek :). Z izcedki je pa tako, da se vedno pojavljajo in niso nič slabega, to je vse naše. V telesu se dogaja ful stvari. Verjemi, da ko je čas za O vse celice stremijo k temu, da bi se kaj oplodilo, se trudijo, ampak mogoče jim pa kaj preprečuje da ne morejo, ampak 1x bo tudi njim uspelo in bo veselje toliko večje :)

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 853
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 9:11:40   
naty1989
Abracadabra

Ja sigurno tudi jaz bom malo dodala, itak me že firbec kaj se dogaja. In nočem več čakat. Samo da vem, kaj je, da le ni kaj zamešeno...pa tudi če je kakšna težava da se začne reševati. Ker potem spet rabiš mesece, da sploh pride do zanositve. Čas pa teče in ne bi rada več podaljševala vsega. Tako da se mi bo kar en velik kamen, kaj kamen skala odvalila od srca, ko izvem kako je. Pač kako bo bo, upajmo na dobre novice :).

Ja mene tudi več nič ne preseneti,haha. Vsega že pričakujem, še tisto ko je najbolj nemogoče, ah kaj hočemo :).

Tudi jaz sem se že spraševala za te punce, ki so pred 10 leti pisale. Ja verjetno je uspelo vsem, glede na to, da nobena več nič ne napiše. res bi bilo fajn, da bi povedale kdaj jim je uspelo...Čeprav za nas kaj dosti ne bi pomenilo, ampak vseeno.

Aja glede Megan, pa je vse mogoče ja. Sej noben ne ve kako dolgo sta onadva delala na zanositvi? tega tako nihče ne pravi, to je osebna zadeva. Tako da pri njenih letih bi res bilo čudno da bi takoj uspelo. Ni mogoče, če jajčne celice začnejo odmirat po 25 - letu že. Pa semenčiče pri moškem so tudi že bolj slabe po 30,35 letu. Tako da to je res zelo težko. Te bi ja nam še toliko prej uspelo,haha. Če se pohecam, še naši moški ne bi smeli mimo nas it user posted image user posted image . Tako pa zadeva ni tako enostavna. Če pa je že tako, da ji je tako hitro uspelo je pa ena na 100 žensk, pri njenih letih ne. Srečnica.


Lilly

Tako je se strinjam s tabo vse je mogoče, O je lahko kdaj koli hoče. Pač ko je vse pripravljeno, jajčeca dozorijo, ko je tisti čas se to sproži in to je to. Je pa baje O tako kot bi prižgal luč, sem prebrala od Pušenjaka. Enkraten dogodek. Potem pa je še ena težavica, koliko po O smo sploh plodne? pravijo da v najboljšem primeru 24 ur, lahko pa dosti manj, mogoče samo 12h. In je res malo komplicirano vse trofit, teh par ur, kaj jih imamo na mesec.

Veš kaj sem te mislila vprašat, to z vnetjem je kaj boljše? se popravlja?


Mariposa08

Tudi jaz če bi bolj pozno spoznala resnega fanti, bi pač probala delat na otroku, pa če bi bilo bi bilo, bi pa vedela da lahko traja zelo veliko časa, glede na to kako pravijo, kaj pa vem no, ene pa pravijo da pri 35.letu še prej zanosijo. Tako da tu nisi več pameten. Je pa res da če si že malo v letih, lahko greš po pol leta do G in ti že do enega leta pomaga. Tako da mogoče isto zanosiš kot zdaj, ne vem. Ni nekega recepta.

Seznamček je ok, vredu da si ga napisala.

Tudi jaz bi počakala še nekaj časa da bi povedala, predvsem zaradi tega ker ne veš kaj se lahko zgodi. Ampak je finta v tem, da te pogruntajo, mislim da moja mama bi me takoj,haha. Pa mogoče tudi tašča, ima nos za tako,haha. Ampak načeloma se pa počaka vsaj 2 meseca no, da vidiš kako pa kaj. Pa še potem poveš samo ožjim, ostalim pa že potem ko je ta hujša nevarnost ( ki lahko preti ) mimo :).

Jaz tudi ne vem, če so te punce potem obupale pa se niso več pogovarjale o tem ali jim je pa uspelo? mogoče nas pa še berejo,haha. Pa si samo mislijo svoje :)


(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 854
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 9:44:39   
Aleksandra91
Naty.. hvala za trud in izčrpen odgovor user posted image si se zelo potrudila!

Nisem vedela, da si nosečka user posted image čestitam!!! A imaš še kakšne druge znakce, ali samo izostanek M?

Meni se je danes sanjalo o dveh črticah... in da sem razmišljala, kako bom tam čez, ko se pokaže ali je pozitivno ali negativno zalepila selotejp, da črtice slučajno ne bodo izginile user posted image preveč razmišljam o tem, pa še moj mi je včeraj rekel, "boš vidla, da ne bo M, da zdej pa se je prijelo"... Ampak moj občutek je drugačen..

Jaz tudi zdaj razmišljam tako, da ne bi do prvega UZ povedala nikomur, razen partnerju user posted image po UZ pa mojim in njegovim, ostalim kasneje.... Uprašanje pa je, če ne bi sami kaj posumili, ali pa bi se zagovorila, ali pa preprosto ne bi mogla biti več tiho...

Punce, v kakšnih poklicih pa ste, če ni preveč osebno vprašanje?user posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 855
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 10:12:18   
naty1989
Ne ne, pomota nisem jaz (še) noseča, haha. To sem zasledila od ene punce ko je napisala post na med.over.net. Vprašanje je bilo kako pride do vgnezditvene. In je potem zelo obširno odgovorila. Zdelo se mi je ok odgovor, pa razumljivo je. Ko je vse natančno opredelkeno.
Ja zanimive sanje o tem da si noseča. Res je veliko mislimo na to. Ampak nismo same krive, pač misli svoje premlevajo. 
Tudi jaz mislim da ta mesec ni uspelo, nimam nič kaj upanja. Sej si potiho želim, sam kaj ko je to samo želja. Ampak sej bo. 
Jaz sem ekonomski tehnik po poklicu. Pa ti? Razmišljam o prekvalifikaciji za pomočnico vzgojiteljice, ker imam zelo rada otroke. Prej ko sem bila mlada sem se odločila za ekonomsko šolo, zdaj pa mi je malo žal da nisem šla za vzgojiteljico. Ampak 1x imam še to planu. 
Aja, to za branje po forumih. Sem jaz tudi kak sem imela malo časa, šla že čitat še prej vse podobne zakaj ne zanosim...prečitala celi forum od O in kako pride do tega... Kar je pa najslabše sem šla brat zgodbe o tem kako so se ene trudile par let...pa sem bila potem samo še slabe volje in sem z vsem branjem raje prenehala. Rekla sem si one so one. Hudo mi je za njih kar so morale skozi dat, ampak to še ni rečeno da bo pri meni tako hudo. Je vsaj še upanje da bo boljše. Ker je vsaka ženksa drugačna, ne da se primerjat, niti 2 nista enaki. Tako da bo kakor bo, pripravljeni smo na borbo, upajmo pa seveda da bo kmalu. 😊

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 856
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 10:38:17   
Mariposa08
Naty ja res je, če pozno spoznaš partnerja potem upaš, da bo vseeno uspelo, ko se bosta odloćila za otroka. Kaj pa vem, , ko si starejši zaloga jajčec se zmanjša vendar tudi zaradi tega lahko pride do večkratnih ovulacij, da se več foliklov izloči in glede na to ima dosti žensk starih od 34 do 39 lahko dvojčke, kar pa tudi ni slabo, če tako pogledaš user posted image user posted image



Aleksandra jaz sem po poklicu tehnica zdravstvene nege, po domače medicinska sestra user posted image user posted image
Razmišljam pa že nekaj časa o tečaju za vizažistko, vendar ne najdem časa za to , si bom izgleda morala dopust vzeti pa iti na tečaj hehe user posted image user posted image


uhh, vse smo že sanjale take sanje, jaz sem bila že v sanjah visoko noseča in potem rodila, pa otroka kar našla v omari in ni da ni, psiha res dela sto na uro tudi v sanjah user posted image
Upam, da se nam kmalu te sanje začnejo uresničevati , bi bil že čas user posted image Močno upam, da uspe ta mesec, me počasi že potrpljenje mineva user posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 857
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 12:20:50   
Aleksandra91
Joj Naty oprosti , jaz sem mislila, da se to že nate navezuje!
Jaz si tudi po tiho želim ja, zato pa so verjetno sanje takšne, ampak iskreno mislim, da ni uspelo... Takšen imam občutek in mislim, da se ne motim...

Hahah Mariposa si me nasmejala, da si ga kar v omari našla user posted image user posted image No midve sva v podobnih "vodah", jaz sem pa diplomirana MS... a ti potem delaš v bolnici ali ZDju? To je fulllll naporno/stresno (sploh na trenutne situacije)... Jaz sem delala v bolnici, hvalabogu le nadomeščala porodniško, nato sem šla v ZD, sem bila tam kar dolgo, zdaj sem pa šla "malo ven" iz tega in delam v specializirani prodajalni :)

Delo z otročki je tudi mene od nekdaj veselilo.. sem kolebala med predšolsko in zdravstveno.. no pa sem se potem za zdravstveno odločila...


(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 858
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 13:06:26   
abracadabraa
Priblizno, da vam povemo danasnjem pregledu.. Torej, levi jajcnik 1folikel, manj kot 8mm, tako da ga niti ne stejemo, na desnem jih je bilo vec, ampak je rekel da vsaj 20bi moglo biti, zato naslednji cikel 4.dan do 8.pijem tablete.. Ampak mi je sestra rekla, da mozno da jih pri nas ne bom dobila, ker obcasno niso dobavljive... Ne vem pa ime tablet.. V tisti napetosti sem pozabila vprasat.. Torej O je ampak malo pomoci potrebuje tako bom rekla.. :) 

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 859
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 14:58:18   
naty1989
Mariposa08
Ja no, tako fa le še ni vse izgubljeno tudi če si nad 35. Kdo bi si mislil. Mislim sej če tako realno pogledaš, če bi res bilo tako grozno vse skupaj, potem če bi bil 35 + sploh ne bi imel noben več otrok. Pa jih imajo, pa še malo jih ni. Tako da tu pri nas res ne more bit še vse izgubljeno. 
Ja včasih pride dan, ko že imaš malo dosti vsega skupaj. Ah bo že boljše.

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 860
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 15:00:01   
naty1989
Aleksandra91
Haha, ni panike, če si se zmotila. Mogoče si pa s tem kaj dobrega napovedala 😊

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 861
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 15:06:04   
naty1989
Abracadabra
O super, da si zrihtala. Samo kako O je, foliklov pa premalo? Ali ni tako, da če je foliklov premalo potem se O ne sproži? Ali ni to povezano? Pa mogoče zarad tega ni uspelo, ker je tega premalo?Kako dolgo pa boš mogla jemati te tablete? Ker tako hitro ne učinkujejo ne?
Malo sem te zamorila s temi vprašanji ne? Kr vzemi si čas za odgovore. Me ful zanima, ker sma podobnih let in lahko je pri meni nekaj podobnega.

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 862
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 15:20:18   
Lillyy
Naty, upam da je čas vnetij sedaj mimo. Trenutno imam tako ali tako M, ampak res upam da bo. Vsak dan kefir pijem, pazim na sladko in pa kuro Gynophilusa sem dala čez pred M. Več kot to pa itak ne morem.Aleksandra, jaz sem defektologinja  oz. specialna in rehabilitacijska pedagoginja po poklicu, tako da jaz pa delam z otroki 😀 Oh, tudi jaz sem nedolgo nazaj tako v živo sanjala, da sem noseča, da sem bila čisto razočarana potem zjutraj. Bo že, imam dober občutek za prihajajoči mesec, tako da komaj čakam, da bo M mimo, da začneva 😀 ti imaš kakšne nove simptome? Pisala si o nekem kovinskem okusu se spomnim.Abracadabra, tudi mene več zanima o tabletih, foliklih ... 😀 Mariposa, kako si pa zdaj ti, kdaj greš h G oz. koliko časa moraš še jest tablete? 😀

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 863
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 15:50:08   
Mariposa08
Aleksandra lepo , da je še ena v podobnih vodah kot jaz haha :) delam v bolnici , sem rekla, da bom počakala na zanositev in ko bom enkrat v porodniški bom iskala novo službo, če mi bo uspelo, ker dokler ni otrok še nekako gre potem pa postane že prehudo. Nočne in vikendi in pop in prazniki , je prehudo, da o fizičnem naporu sploh ne govorim hehe :) obožujem svoj poklic ampak svoje zdravje imam vseeno rajši in tudi provat življenje zaradi službe potem trpi kar pa tudi ni v redu potem . Tusi jaz razmišljam ko bi enkrat tečaj naredila bi mogoče ko bi si znanja in strank nabrala šla ven iz zdravstva . Poznam eno punco , ki dela kot kozmetičarka , nohti in nega obraza , in mi je rekla da bi skupaj potem lahko delali , seveda je to vse še visoko v zraku ampak je fajn , da nekaj takega obstaja :) 
Ja vidiš kaj vse sanjamo haha , od prevelike želje po otroku :) saj bo uspelo, pravijo da se otrok sam odloči kdaj bo starše presenetil :)



Abracadabraa verjetno si dobila enake tbl kot jaz - klomid oziroma clomid za spodbujanje ovulacije. Drugih tablet s tem namenom ne poznam oziroma še nisem slišala. Nevem meni jih je G kar tako dala je enako rekla, da se jih v lekarni ne da spwt sobiti ko včasih , čeprav nekatere govorijo da pa se jih da v lekarni dobiti. Pa ti je napisala kere so te tbl? Nič ne skrbi imaš O samo je pač bolj šibka in rabi malo spodbude tako kot moji ti jajčniki tudi tvoji malo spijo :) jih je treba malo prebuditi , sej bo samo ne obupati :) važno, da zdaj veš kaj in kako je , in bo s tem potem lažje uspelo :) 


Naty kaj pa ti ? Imaš že kake simptome ? Meni je skos slabo pa mislim , da ne more bit od tega kaj oa vem , v nedeljo je bila O , tako da dvomim da je možno že kake znake občutiti. Pomojem me samo psiha matra mah, bi se rada otresla tega filinga da ne razmišljam o tem pa kar nekako ne usoe hehe :)

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 864
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 16:02:41   
Mariposa08
Lillyy mi prej še ni pokazalo tvojega sporočila :) v redu sem, neke slabosti opažam od včeraj ampak nevem če je to ravno od tega hmmm.. ne pijem več tbl, sem jih pila prejšni cikel , ta cikel ne več :) sedaj samo pijem Ašičev čaj vedno od konec M do konec O :) kje je šele 30 oktober hehe , jaz sem že čisto neučakana :) jaz vsako jutro pijem kefir za prebavo , imam ugotovljene notranje hemeroide in moram kar skrbeti za normalno prebavo, če ne skoraj jokam ko moram na veliko potrebo :( važno, da so tvoja vnetja boljše in da se več ne ponovijo :) srčno upam, da bo november uspešen zate : ) 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 865
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 16:09:01   
abracadabraa
Tako je ja, Clomid so. Sem jih dobila. Ocitno so dobavljive :) me je sestra kar malo prestrasila ko je rekla, da zna biti  da bom mogla ali na hrvasko ali v italijo.. No, jih imam..Naty, lilly, kaj dosti prav ne vem o teh foliklih ipd.pac te osnove kot ve.. Sem malo googlala, pa se malo morem poiskat kaj bolj podrobnega.. Kot je rekla Mariposa, treba malo spodbudit O.. Jo imam a ocitno sibko.. Tako, da 4.dan cikla zacnem piti, na 14.dan spet do ginekologa, da vidi reakcijo.. 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 866
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 16:45:57   
Mariposa08
Abracadabraa a tebi pa od 4.-8. dne coklusa , 5 dni . Jaz sem jih pila pa od 3.-7. dne , v prvo takrat ko sem jih pila , ko sem potem tudi zanosila , sem jih pila pa od 5.-9. dne . Meni je moja G predpisala samo 1/2 tbl , koliko je tebi predpisal tvoj G ? Sej O imaš samo je pač malo šibkejša . Verjemi , da nekaterim uspe že po samo 1 mesecu jemanja clomida , jaz pač zaradi PCO rabim malo več časa očitno hehe :) da se ne boš prestrašila, ko boš malo napihnjena , špikat te zna pred O kar malo bolj kot pa zdaj brez clomida ampak vse se da preživet :) pa če slučajno ne bi po prvem mesecu jemanja teh tbl uspelo, je pri M možno, da bo trajala malo dlje, pač izcedki so namesto 1 dan lahko še tam 2,3 dni, tudi O se potem lahko malo zamakne za kakšen dan ali dva . Tako malo sem ti opisala delovanje hehe. Aja pa obstaja možnost pri jemanju clomida zanositev z dvojčki, trojčki ... ker je močnejša atimulacija in lahko več foliklov hkrati ovulira . Ni pa nujno , jaz sem takrat zanosila samo z 1 plodom, tako da nekaterim se zgodi večplodna nosečnost kot posledica jemanja clomida nekaterim oa ne . Važno da bo uspelo :)

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 867
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 17:18:24   
naty1989
Lilly
Ne nisem jaz pisala o kovinskem okusu. Mogoče si zamešala. Nekaj se mi zdi da je aleksandra napisala? Če se ne motim?
Ne znakov ni, čist normalno sem kot ponavadi. 
Ti želim čimprejšnje okrevanje, pa da greš naprej, zanositvi na proti.
Mariposa08
Ne nič znakov,haha. Ni sprememb. Pa sej tudi če bi bili znaki, sej veš psiha naredi tudi svoje. To pa čudno, da ti je slabo? Ja če bi res bilo to, kar si potihem želimo, potem bi ti bilo slabo ob M, ali po pričakovani M. 14 dni po O. Kaj pa vem, mogoče pa to tako hitro deluje. Sej veš prej ni bilo nič zdaj pa že kaz zdaj,haha. Se je vredi zraven spravilo te. 
A res? Dvojčki so pol? Hja dvojno veselje. Kaj hočmo, če pa brez teh tablet ne bi bilo nič. Nimamo druge. Pa res misliš, da bi že po prvem ciklusu uspelo? Ni malo prehitro? Da se telo navadi...so toliko močne te tablete? Ker moraš 3 mesece jemat pa potrm če reagiraš na njih...pa jih lahk zamenja. Kaj pa vem, odvisno od ženske.
Abracadabra
Ja upajmo da bo jemanje teh zadev obrodilo sadove, pa kar bo bo. Če je namenjeno, tako bo tako. Samo da bo. 
Sem pa brala na forumih, da more bit folikel debel 18mm ali več da poči. Kar povzroči O. Za sredo cikla je mišljeno. No ti imaš 8mm in je 14.dan po M ne? Kar je verjetno res premalo za sprožitev O. Ali prepočasi raste... zato vzpodbuda. Ker G tak takoj ve, če se bo še razvil ali bo ostal tak. Zdaj pa bo videl kako boš reagirala na te tablete, pa če bo treba menjat...Ja upajmo da se počasi zadeva razvija v tisto pravo smer.

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 868
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 21:11:03   
Mariposa08
Naty če je ženska zdrava in seveda tudi njen partner / mož kakorkoli, potem pri clomidu nekako rabiš samo malo spodbude pri O , da pride do zanositve. Ker O je ampak je lahko bolj šibka, z clomidom pa poveča možnost O im tudi večkratne O istočasno. In se zaradi tega lahko primeta tudi dva spermija in tako nastaneta dva ploda ali trije in tsko dalje. Jemanje tbl za umetno stimulacijo jajčnikov se mi zdi da tudi lahko vpliva na pojav enojajčnih dvojčkov, sicer je rečeno da je to fenomen , da ne vedo zakaj do tega pride ampak če je ženska “ nafilana “ s hotmoni , sem nekje brala da tudi to lahko nekako vpliva, da privede do tega , da se oplojeno jajčece razdeli na dva ali več enakih delov . Tako sem prebrala in gledala dokumentarne oddaje , kaj pa je res pa verjetno ne bomo nikoli vedeli haha :)Ja kaj oa vem , dol me spet nekaj špika, ščipa , ah sami psiha me malo heca izgleda hehe :) nič obupat če ni znakov Naty. Kdaj pa boš ti šla h G ? Po tem ciklu , če ne bi uspelo ? Ali kasneje ? 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 869
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.10.2018 22:16:30   
naty1989
Aha, no ok. Pač občutek imaš pa ko pravijo, da je treba dat 3 mesece skoz ali več pa si misliš da pač tako mora bit. No če že, pa tudi prav, glavno da se na koncu vse pogliha. Edino strah te je spet upat ponovno, ker se upanje še poveča ko nekaj jemlješ si misliš zdaj pa bo sigurno, pa potem razočaranje še večje.
Ja po M, v naslednjem ciklu grem. Nameravam pa kar na začetku it. Do O, nekje proti sredini cikla. Da bom že vedla približno kaj bo na koncu.
Ne ne ni znakecov, je tak kr ok. Ja mogoče te res psiha malo matra, mogoče se res preveč sekiraš pa potegne to nekaj za sabo. Sej bo.

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 870
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.10.2018 7:57:10   
abracadabraa
Joj mariposa hvala ti fuul! Sem te mislila vprasati, da mi poves ti malo kako je bilo ko si jemala. Hvala res. Jaz morem 1na dan. Sem pa brala da razlicno lahko dajo navodila kdaj zacet pit.. Lahko npr. 3., 4..ali 5.dan  vazno da je 5dni zapored... Nekje po forumih mislim da od pusenjaka odgovor ravno o tem zdravilu.. Sem pa zasledila za dvojcke tudi ja.. Vedno sem imela eno zelja dvojcke imet :D no, samo da bi se kaj prijelo koncno..Sem tudi brala da moznost izvenmaternicne nosecnosti se poveca, pa Ss.. Ampak sej ce pomislis... To se kdajpa kdan zgodi tudi cisto po naravni poti zal.. Samo pozitivno bom gledala na vse skupaj... Velika zelja bo vse premagala <3 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 871
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.10.2018 8:00:12   
abracadabraa
Naty, hvala.. Upajmo da boJa en folikel je bil res premajhen.. Na drugi strani je bilo par primernih, vecjih.. Ampak stevilcno premalo.. No, vsaj vem, da nekaj je res z mojo O.. Seveda bi bilo dobro da gre tudi partner preverit kako je z njim.. 

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 872
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.10.2018 8:08:44   
Aleksandra91
Včeraj sem vas samo prebrala, pa sem bila tako utrujena, da se mi ni dalo pisat...
Abracadabraa super, da si dobila tabletke, zdaj pa držimo pesti, da bo že v prvem mesecu pikica user posted image
Ja je kar upanje, ko nekaj jemlješ in bereš/slišiš, da je drugim pomagalo in upaš, da bo tebi tudi! Isto je bilo pri meni z krvomočnico.... sem brala kako so ene kr zanosile, čeprav je bilo tudi veliko komentarjev, da nekaterim ni pa nič pomagalo... No pa vseeno upaš, da boš ti med srečnicami...

Naty upam, da sem res napovedala kaj lepega! user posted image

Lilly wau, zelo lep poklic!! Vas občudujem... sem imela priložnost delati v mentalnem dispanzerju otrok in videla koliko enega truda in tudi srčnosti je potrebno pri opravljanju takšnega poklica!

Mariposa ja kar se tiče kozmetičark.. trenutno, če imaš voljo in vsaj malo umetniške žilice, lahko zelo lepo služiš s tem... Sej pa zadnje čase skoraj ni punce, ki ne bi imela gelish ali gel nohtov, trepalnice, obrvi... tako, da jaz mislim, da če imaš željo se še dodatno izobraževati kar pogumno.. je pa res, da ob službi (in morebitnih otročkih) težko uskladiš potem vse obveznosti, tako, da kar hitroo začni user posted image

Kar se tiče mojih znakov... ničččč... Včeraj zvečer sem spet imela izcedek.. čisto prozoren pa takoo grozno vlecljiv... pa občasno občutim neko napetost v trebuhu, kot bi me hotel krč zagrabit, pa se ne zgodi ali kako se naj izrazim... Pripisujem pa tole mogoče čaju krvomočnice, da bo PMS malo intenzivnejši, kot prejšnje mesece...

< Sporočilo je popravil Aleksandra91 -- 20.10.2018 8:10:39 >

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 873
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.10.2018 9:21:49   
Mariposa08
Abracadabraa malenkost :) samo , da sem ti malo pomagala hehe :) ja moja želja sp tudi bili dvojčki, verjetno zato , ker je bil moj dedek dvojček, je imel sestro dvojčico :) ampak je po očetovi strani, deduje se pa baje po mamini strani, sicer so tudi tam neki dvojčki , isto par hehe . Bova vidle, važno da bo uspelo, če bo pa dvojna sreča si bova pa vsaj znale malo druga drugi pomagati z nasveti hehe :) ja sej različno predpisujejo tbl, eni pravijo da pod 1 tbl se sploh ne daje ampak meni je že v prvo pomagalo 1/2 , sicer je pa vseeno , 1 tbl na dan je čisto v redu . Če boš imela še kakšno vprašanje kar vprašaj , sem ti na voljo ;)


Naty saj nam vo uspelo , boš videla. Tako kot sem rekla do konca leta zdaj bomo vse , vsak mesec po 2 ali 3 bomo zanosile hehe :) mene je tudi zadnjič neka zamenjala za neko drugo nosečnico , je rekla potem da sem ji bila zelo podobna in mi je čestitala za nosečnost haha , sem se nasmejala. Sem rekla a sem se tako zredila hihi :) tako da upam, da je tudi ona kaj dobrega napovedala s tem :) 



Aleksandra to pa nevem glede krvomočnice , jaz sem takrst pila tinkturo od krvomočnice in mislim da sem res imela močnješo M, ampak upam da te ne obišče M. Nič se ne sekiraj če ni znakov, niso vedno znaki prisotni pred izostankom M , dostikrat se znakii pojavijo šele po končanem 6,7 tednu , tako da upanje še ostaja, in močno stiskam pesti da ti je uspelo :)Ja to za kozmetičarko , bi neka druga punca delala oziroma že dela, jaz bi imela make up in bi se za nego obraza še malo podučila , da bi še to delala. Ko enkrat nabereš doati strank , ko zi biznis zalaufa , bi se samo še s tem ukvarjala in nič več z zdravstvom in bi bila lahko tudi več časa pitem z družino ki jo bom upam da kmalu imela :)

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 874
   RE: Noseča vsak mesec znova
20.10.2018 13:36:36   
naty1989
Abracadabra
Mhm, hja zanimivo res to s temi folikli in vsem. Upajmo da te bojo tablete kaj povečale zanositev oz.da bo dovolj. To pa nisem vedela, da je potrebnih toliko foliklov, 20 je kar veliko. Kaj pa vem mogoče če jih je manj pa tisti večji tam čez 20mm, da bi tudi šlo skozi. Vse odvisno kak imaš srečo. Ja za to sem te mislila vprašat za spermiogram, če dobiš kako napotnico? Ali moraš to vse sam rihtat. Ker to bi bilo dobro it. A res se poveča izvenmaternična nosečnost? Hja kaj hočemo, kot samo upat da se nam to ne zgodi. Jaz sem brala, da so ponavadi imele tiste izvenmaternično nosečnost, ko so imele en jajcevod zašopan. Ker baje potem samo en jajčnik lovi jajčece, ne oba. In lahko pride do tega. Ah bolje je ne razmišljat kaj se nam vse lahko zgodi. Ker te je samo strah.

(odgovor članu abracadabraa)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?