|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča vsak mesec znova
6.6.2019 23:52:38   
*Ajda*
Fracek seveda bom poročala😀vseeno pa upam da mi mogoče nebo treba iti tja😀 nevem zakaj ampak jaz kar mislim, da mi je ta mesec uspelo.. Kar neki mi govori, da je nekaj drugače in, da sem noseča😀 vem, da se sliši noro sam vsi mi govorijo, da ko bom noseča bom to občutila😀 se bojim pa, da bom spet razočarana. Drugače pa se je meni isto dogajalo to kakšen mesec ali dva nazaj, da sem rahlo krvavela po odnosu. Taka roza kri oz bolj sluz, ki je do drugega dne izginila. Nisem pa imela bolečin al pa karkoli, jaz sem te krvavitve pripisovala pco🙂 nevem pa če je to res ali ni.. 


(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 10:31:32   
Cali90
*Ajda* kdaj pa ne pričakuješ M? Katere preiskave si pa že opravila preden te je G dala v neplodnostno? Jaz imam do konca avgusta še čas. Oziroma takrat moram poklicati, če femara ne bo delovala, se mi pa zdi, da ne bo. No zdaj že 3 mesece ni, tale je četrti. Se pravi po avgustovski M kličem in potem naprej. Nisem pa bila še na nobenih preiskavah. Lani sem imela IMN in so mi en jajcevod odstranili. Fracek midve sva pa časovno isto, moja M bo tudi okrog 16.6. 

(odgovor članu *Ajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 12:46:13   
*Ajda*
Cali90 če ti po pravici povem nevem kdaj bi mogla prit, ker imam zadnje pou leta tko zmešane cikluse. Največ je bilo na 60 dni. Zadnja pa je bila na 28dan. Danes je pa že 33 dan🙂Drugače pa nisem prej delala nobenih preiskav. Ginekologinja mi je dala pogledat sam hormone, da je lahko potrdila, da imam pco. To je pa vse. Svetovala mi je, da gre partner na spermiogram. Napotnico mi je pa dala zato, ker je rekla, da mi ona nemore predpisati hormonskih tablet. Po novem lahko to samo specialisti delajo. Mi je pa svetovala, da grem v Ljubljano. Pa še to mi je rekla, da naj rečem, da delava na otroku že eno leto, da hitreje ukrepajo čeprav delava približno pet mesecev😀a tebi je osebna ginekologinja predpisala Femaro? Pa imaš po Femari redno menstruacijo? 

(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 13:02:46   
Anaina
Hej punce.

Jaz drugi krog na clomid. Danes imam UZ da vidim kako sem reagirala. Drugače pa mi je ful zanimivo kako se od G do G razlikujejo.. Meni je na primer moja G dala hormonsko terapijo. Ker je rekla da v neplodnosti bodo isto naredili. Imam pa tudi PCO. V upanju da je ta odmerek zdaj ok in da ne bom rabila na vsake tri tedne več na UZ. 

(odgovor članu *Ajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 13:11:06   
*Ajda*
Ja to je tudi meni smešno😀. Meni je isto rekla, da mi bodo itak dala za prvo kakšne tablete verjetno Femaro. Je pa res, da je moja ginekologinja taka, da rada kr tkoj naprej pošlje. Je rekla naj se raje še oni odločijo kako pa kaj ker so specialisti za te stvari🙂 sej po eni strani mi je boljše tako, da me pošlje naprej ne pa, da čaka eno leto pa če pol ne uspe ti predpiše tablete in s tem zavlačuje pou leta če to ne uspe te potem pošlje naprej... Za prvi pregled pa itak čakaš dva do tri mesece. In je spet leto okoli🙂jaz imam še vedno upanje, da mi bo mogoče uspelo brez tega.. Je pa res, da imam pregled čez 13 dni tako, da je kar je😀


(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 13:12:05   
*Ajda*
Anaina koliko časa pa vidva že delata na otročku? 🙂


(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 14:35:55   
Malecka8
Pozdrav punce..
Prva doza Dabrostona je za mano, M je prišla. Prav tako pa sem začela še s Clomidom.. Tako da imam naslednji teden pregled, da vidimo kako reagiram.. Drugače pa imam tudi jaz PCO. Zdaj ko sem po Dabrostonu dobila M imam malo več lepših misli. Upam, da se premikamo v pravo smer.
Držim pesti za vse. 😊🤗 Lepo bodite, uživajte v lepem vikendu. 

(odgovor članu *Ajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 14:42:07   
Sankka
Hej punce.


Da se malo javim, ta cikel brez clomida in estime, danes 16 dan cikla in sem spet dobila M oz neko rjavo krvavitev, ki najbrz nakazuje na to. Tudi boli me v trebuhu... bi mogla drugi teden dat kri za progesteron med 20 in 22 dnem cikla in zdaj sploh ne vem kaj naj.. cakam do 19 avgusta da sem na vrsti za drugi pregled v neplodnostni al kaj.. sem danes celi dan klicala pa se nihce ni javil.
Nic pametnega v glavnem. Upam da boste ostale kmalu imele boljše novice!

(odgovor članu Malecka8)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 18:34:49   
Anaina
Že za prvega sva se trudila ful.. Skoraj 3 leta. Zdaj je mali star 4 leta in spet že traja... Ampak hvala bogu je G takoj odreagirala. Tudi jaz upam za vse.. Da se čimprej pokažejo pluski :)  je katera iz štajerskega konca? 


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 21:34:04   
Sankka
Jaz sem iz štajerske :)


(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
   RE: Noseča vsak mesec znova
7.6.2019 21:57:27   
Anaina
Sankka od kod?  Jaz sem iz Lenarta.

Caki ti imaš tudi PCO?  Vrjetno si v MB na kliniki za neplodnost ne?   Če do jeseni nic ne bo tudi mene čaka posvet. 

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
   RE: Noseča vsak mesec znova
8.6.2019 7:28:13   
Sankka
Jaz pa med Ptujom in Mariborom :)


Sem v mb na kliniki ja. Ampak cakala tako dolgo na prvi posvet, zdaj bom od maja do septembra cakala na drugega... mah se vlece to. Probaj cimprej se narocit pa vse, res traja.

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
   RE: Noseča vsak mesec znova
8.6.2019 7:29:36   
Sankka
Aja, glede Pco pa si niso enotnk ginekologi... mislim da so eni trije rekli da so, pa eni trije da niso... zdaj pa vedi heh. Ovulacije pa mam naceloma drugace. Mogoce res niso. Al pa so. Ne vem 😁

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
   RE: Noseča vsak mesec znova
10.6.2019 15:52:06   
Cali90
*Ajda* kdaj imaš pa namen delati test? Ja meni je moj G sam prepisal femaro v januarju in mi dal še pol leta časa. No pa takrat mi je tudi dal pregledati hormone. Jaz nimam pco in imam redne M. Edino zadnji mesec mi je nekaj zmedlo tole mojo M. Možno, da tudi femara, sem jemala 2 tabletki na dan. Prej dva meseca po 1. Zdaj sem prvi mesec brez, delovala pa naj bi še 3 mesece po prenehanju jemanja. Meni se zdi tvoja G kar vredu, da te je dala takoj naprej. Jaz sem pričakovala, da me bo dal pred tabletami vsaj na prehodnost jajcevoda, glede na to, da sem že imela IMN pa mi je brez vsega predpisal femaro. Tako, da zdaj kar komaj čakam, da bo avgust, da se začnejo stvari premikat naprej. Sem že izgubila upanje, da bo kaj po naravni poti uspelo.


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
   RE: Noseča vsak mesec znova
10.6.2019 21:16:13   
Sankka
Cali, tudi jaz sem dobila Clomid brez preiskave prehodnosti jajcevodov in se mi to ne zdi smiselno. Ne vem no. Najprej se matras tako dolgo in pozres vse kaj ti dajo, potem pa taka osnovna preiskava, ki bi lahko prihranila veliko casa... ne vem v cem je fora.


(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
   RE: Noseča vsak mesec znova
10.6.2019 21:41:38   
fracek
Enako je bilo tudi pri meni. Sem šla na pregled nekje osmi mesec poskušanja, povedala, da sem prišla tako "hitro" zaradi mojih let in takoj dobila clomid, 2 tableti na dan. Po treh ciklih brez uspeha pa me je ginekolog takoj napotil v neplodnostno. Je bil zame to precejšnji šok, ker sem tudi sama pričakovala, da bodo prej še kakšne druge preiskave. Zdelo se mi je, kot da se me je po hitrem postopku znebil. Šele nato sem šla malo brat o možnih vzrokih za neuspeh, pa se mi je vedno bolj dozdevalo, da bi lahko kaj več naredila že pred pregledom v neplodnostni ... res je od primera do primera različno. 


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
   RE: Noseča vsak mesec znova
10.6.2019 23:04:15   
*Ajda*
Cali90 nevem še.. Poizkusila bom zdržat do drugega tedna če nebo prej menstruacije... Drug teden imam v neplodnostni za to bom za ziher prej naredila test🙂 Danes je pa imel moj spermiogram, upam, da bo vse uredu, ker se mi zdi, da še vedno se lažje zdravi ženske kot pa moške🙂 tvoj partner je že biu na spermiogramu? Meni je ginekologinja rekla, da predno mi dajajo kakšne tablete, da še to pogledamo🙂 Drugače tudi jaz mislim, da mam dobro ginekologinjo mi je všeč, ker ji res ni vseeno in pa kr ne dela kr neki po svoje. Ja meni se tudi ne zdi smiselno, da to kar na slepo brez preiskav predpisujejo tablete nevem no... Tudi sama delam v zdravstvu in mi je to res čist mimo. Sploh pa tudi v tvojem primeru bi mogoče lahko malo drugače naredili... Zakaj si ti dobila v bistvu tablete? Nimaš uredu ovulacije? Vse se mi zdi da se tako počasi dogaja ko si res želiš otroka... Pa tud nismo več najmlajši 😀


(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
   RE: Noseča vsak mesec znova
10.6.2019 23:05:57   
*Ajda*
Sankka se strinjam s tabo... Kako kaj tebi kaže? 🙂

Fracek kje pa si v neplodnostni ambulanti? 

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.6.2019 11:22:13   
Cali90
*Ajda* pri nama so edina stvari, ki se je premaknila je femara. Ostalo nič. Imam pa redne M in redne O, jih konkretno čutim in tudi sluzi je veliko. Zato se mi vedno bolj zdi, da ni kaj vredu z jajcevodom. Srm pa takrat, ko sem bila pri G mislila, da je še dobro, da mi vsaj da femaro, ker bi me lahko odslovil, ker je bilo šele 6 mesecev brez uspeha. Sem malo razmišljala, da bi menjala samo zdaj ne bom, ker bo itak julija 1 leto in avgusta ga spet pokličem in se ne pustim odpraviti s femaro vrjamem pa da tudi on ne bo mislil poiskušati spet s tem. 

(odgovor članu *Ajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.6.2019 12:04:42   
*Ajda*
Res smešno to... Ponavad dobijo femaro tiste, ki imajo pco oz imamo🙂mogoče bi bilo smiselno, da naredi partner tudi spremiogram. Je pa tudi res, da če si imela že prej težave z jajcevodi/ jajčniki bi blo pa smiselno, da so malo bolj pozorni tudi nato.. Naslednjič kar vztrajaj, da te pošlje naprej v neplodnostno in pa, da opraviš še kakšno preiskavo prej, ker so itak čakalne dobe kr dolge... Kdaj pa ti že pričakuješ menstruacijo? Naslednji teden? 


(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.6.2019 12:12:40   
Sankka
Pri meni nic pametnega. 6 dni po ovulaciji sem imela rjavi izcedek, pa sem si celo drznila pomisliti na vgnezditev. No danes, 20 dan cikla, pa se je prikazala M. Brezveze. Ta cikel sem brez clomida in estime, ker sem dala kri v neplodnostni za hormone. Mogla bi dati se za progesteron 20-22 dan cikla, ampak zdaj niti to ne bom mogla, ker je prehitra M. In zdaj bi mogla cakat do 19. avgusta... sem pisala v neplodnostno, ce lahko pridem drugi teden k zdravnici, ker mi je ena sestra zadnjic rekla naj se oglasim, ce bo M prehitra, tako da so odpisali, da lahko pridem. Upam da bom mogoce drugi teden dobila vsaj kaj za urejanje ciklov, ker mi brez tablet niti cikel vec ne stoji ocitno. Res fajn.


Zanimivo pa je, da imam tudi jaz vsaki mesec ovulacije, pa redne M, pac krajse, ampak tako kratkih kot zdaj brez hormonske terapije pa tudi nisem nikoli mela... ne vem vec v cem je problem. Pri meni se to vlece ze 4 leta. Pa sem misla ko bo bo pa mogoce bolj dolgo traja pa niti se nisem s tem obremenjevala. No pa sem po 3 letih res zanosila... splav po 3 mescih in od takrat dalje vsaki mesec s preverjenimi ovulacijami na uz ne gre in ne gre. Spet je 13 cikel mimo, in ocitno je nekaj narobe. Mi je zal da nisem sla v to neplodnostno ze zdavnaj, mogoce bi se do zdaj vsaj kaj premaknilo. Malo mam ze dovolj vsega. Pol pa nekdo rece odmisli pa bo pa na morje idi... mhm 👏👊 ja, super ideja!
Prosim za kakšen plus, jaz spet kvarim povprečje heh

(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.6.2019 12:31:45   
*Ajda*
Sankka vem kako ti je... Ti imaš prekratke cikle, jaz pa predolge😕 že meni je mučno pa ne delam na tem niti eno leto kako je šele tebi po 4 letih. Ampak verjemi tudi za naju in vse nas bo prišel čas, samo upam, da čimprej🙂 mogoče ti bodo pa dali kakšne nove tablete in bo uspelo.. Sej verjetno je to še bolj mučno, ker naj bi bilo vse uredu imaš redne M in O pa kar nikakor ne rata, kot pa če veš, da imaš npr Pco in pa neredne menstruacije in je res majhna verjetnost, da bo brez vsega uspelo.. Mene zadnje dni tudi ful psiha daje.. Pa ne zaradi tega ampak zarad službe.. Izvajajo tak psihični pritisk name in sem ful pod stresom.. In resno razmišljam o menjavi službe... Pol me pa skrbi kaj pa če zanosim, pa imam kredit pa... Nevem al nej tvegam ali ne? 


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.6.2019 12:32:51   
fracek
*Ajda*, konec avgusta sem prvič naročena v MB.

Poročanje stanja: včeraj so me začele boleti prsi, danes pa spodnji del trebuha. M bi naj dobila tam med 16. in 18. Pred zadnjim ciklom sem imela vedno na 28 dni, zadnji cikel pa je malo pohitela, in sicer 26. dan. Tako da zdaj ne vem, kaj si bo "gospa" v prihodnje še zmislila 😨

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
   RE: Noseča vsak mesec znova
11.6.2019 12:37:46   
Malecka8
Ah.. Sankka.. :/ sej bo, držim pesti. Samo ne obupat. :) :*

Jaz sem zdaj jemala Clomid od 5. do 9. dne ciklusa.. Na 10. dan UZ.. Nic kaj posebnega, na levem jajčniku več manjših foliklov, ki jih ne bova spremljali ker so premajhni, na desnem je oa en večji od 10mm in zdaj čakamo.. G mi je povedala tudi kdaj morejo biti SO... Naslednji teden imam spet pregled.. Tako, da bomo videli kaj sploh bo.. G mi je omenjala še neko injekcijo.. Da bomo naredili šok.. Če pač ne bo nič.. Aja.. Pa tudi Dabroston ostane od 15. do 25. dne cikla. S temi datumi in dnevi sem že čisto zmešana. 
Držite pesti prosim tudi zame. Pošiljam pozitivno energijo vsem. 🤗

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
   RE: Noseča vsak mesec znova
14.6.2019 8:16:17   
Lillyy
Ojla punce,


vsake toliko malo pokukam k vam. Držim pesti, da bo poletje za vse srečno! Je katera blizu M, da držimo pesti da ne pride? 😁 Jaz sem danes 1 teden po transferju in upam na najboljše. Vstavili so mi pa 2 pikici. 
Držite se vse in pošiljam veliko pozitivne energije! 

(odgovor članu Malecka8)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Koliko časa po porodu je nosečnost rizična?
Najnovejša raziskava je pokazala, kdaj mora biti nosečnica še nekoliko bolj previdna, da ne ogrozi svojega zdravja in zd...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?