kje imate psa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki



Sporočilo


Nia30 -> kje imate psa (4.10.2008 9:27:50)

Od četrtka dalje smo tudi mi ponosni lastniki malega višavčka. Zanima me kje imajo vaši psi svoj prostor (posteljo) oz. kje so, ko so sami? Pa še to - kakšne postelje imajo vaši psi? Mi smo mu nabavli ležišče iz ovčke in hodnik, kjer ima svoje ležišče nenormalno hudo smrdi po psu. Pes se zadržuje v vseh prostorih, smrdi pa res samo hodnik. Prpričana sem, da je krivo ležišče. Kaj mislite?

Lp
N.




Ribica ** -> RE: kje imate psa (4.10.2008 9:31:43)

Eno kosaro (plasticno) z blazino ima v kuhinji - tu ponavadi spi cez dan ali pa ko je sama. Eno blazino ima v dnevni sobi - na tej ima igrace in lize loncke od jogurta, grize kostke za zobe in podobno. Vcasih protestno celo lezi tam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sicer pa se giblje po celem stanovanju neomejeno, spi pa v moji postelji ali v spalnici. Ko je sama ima na voljo dnevno, kuhinjo, mojo sobo in hodnik. Ponavadi spi na moji postelji ali pa kot ze receno v kuhinji v kosari.

Blazine imamo iz blaga, zgledajo kot en povster, kupili smo jih pa v Zooticu oz. eno v Ikei.




Doll -> RE: kje imate psa (4.10.2008 10:04:26)

Celih 10 let sta spali na moji postelji




Anonimen -> RE: kje imate psa (4.10.2008 10:34:45)

Naš maltežan se, ko smo doma lahko giblje neomejeno po celi hiši. Ko je pa sam ima pa na voljo vetrolov, spodnjo vežo, stopnišče, gornjo vežo in eno sobo. Za spat ima pa za tisti del dneva ko je sam eno podlogo na hodniku, za ponoči ima pa eno mehko košaro pri mami in očiju pod posteljo in uradno spi tam (neuradno pa pri očiju in mami na postelji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Košare za spanje in nič kar je njegovo (dekca in razne igračke) pa ne smrdi ... tako kot tudi on ne ... no ja, razen če je moker potem ima tisti specifičen vonj.




nuala -> RE: kje imate psa (4.10.2008 11:02:13)

Mislim, da je najboljše ležišče plastično, potem pa daš notr staro rjuho, brisačo, dekco,...in to vsak teden opereš ( tako kot posteljnino ).
Moji psi so spali in spijo vedno pri meni, na postelji zraven postelje na pogrnjeni rjuhi, brisači, deki. Moram ti pa rečt, da imajo te stvari vedno vonj po psu, razen če pereš na 2 do 3 dni.
Čez dan se psi sprehajajo po hiši, dokler so bili pa mladiči ( torej še ne čisto čisti in sposobni zgrizt vse ) so imeli, kadar so bili sami doma na voljo tisti del hiše, ki gaa je bilo lahko počistiti in težje uničiti. Npr. kopalnico ( z po tleh pogrnjenim časopisnim papirjem ), hodnik in kuhinjo z ležiščem.
Lahko pa mladega psa navadiš že od začetko na kletko, ter ga, ko je doma sam, daš v kletko. To je primerno tudi za potovanja in primere, ko pridejo kakšni prijatelji ki se bojijo psov. Seveda pa ga ne moreš zapreti za celo dopoldne v kletko!




Anonimen -> RE: kje imate psa (4.10.2008 12:40:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Nia30
Od četrtka dalje smo tudi mi ponosni lastniki malega višavčka.
Čestitam!
 
Zanima me kje imajo vaši psi svoj prostor (posteljo) oz. kje so, ko so sami?
Naš ima svojo posteljo v ograjeni shrambi, brez vrat,  v predsobi. Ponoči spi tam, čez dan pa, kjer mu paše(seveda pod pogojem, da je čist). Ko je sam doma, ima na razpolago samo hodnik s shrambo(kjer je postelja+hrana+voda+igrače) in kuhinjo, kjer je veliko dnevne svetlobe.

Pa še to - kakšne postelje imajo vaši psi?
Naš ima leseno košaro, v njej pa normalni vzglavnik, preoblečen seveda, in čez še njegovo brisačo.
 
Kaj mislite?
Lahk, da smrdi, če se v postelji zadržuje kdaj moker/vlažen. Drugače pa načeloma nima kaj smrdet. Preprosto povonjaj, pa boš videla, v čem je problem.




soncece24 -> RE: kje imate psa (4.10.2008 13:53:13)

Moj mi trenutno greje noge pod mizo, ponoči pa spi v svoji postelji ob moji, oz. proti jutru zvit v klobčič ob meni na postelji. Ima pa še svojo posteljo na hodniku, ki ga ne zanima niti malo, ko je sam doma je najraje na kavču (kar drugače ne sme) ali pod klubsko mizico v dnevni.

Ležišče ima trenutno eno tako penasto, ampak nameravam kupiti tisto iz umetnega usnja, ki ga samo posesaš in pobrišeš, čez pa odejico, pa je.




kajajaka -> RE: kje imate psa (4.10.2008 18:57:57)

Žal je nimamo več....
Sicer pa je naša kokeršpanjelka imela svoj povšter in prevleke zanj, ki smo jih redno menjavali, občasno pa tudi povštr oprali.
Vonj ima pa vsak pes.
Če gre res za smrad, bi rekla, da je prej ovčka kriva... (sem mnenja, da je krzno del trupla in ga je potrebno zažgat)... In po moje je tvoj kuža podobnega mnenja. Živali velikokrat ne marajo krzna, ker jim smrdi in ga zato zaznamujejo s svojim vonjem - ga polulajo... Saj v hodniku nimate menda tako mrzlo, da bi potreboval kuža krzneno ležošče a ne?

Pa veliko veselja z malim navihancem!




Mišni -> RE: kje imate psa (4.10.2008 19:03:02)

Naša višavka je povsod: na kavču, na postelji, mi ji pač vse dovolimo.

Sicer ima tudi svoje ležišče, že od začetka, poleg zakonske postelje. Je tisto plastično, notri je pa poovšter, ki sem ga sama naredila. Polnilo je narezana penasta guma, blago pa bombažno. Včasih gre tja spat, kakor ji paše.

Smrdka pa ja, včasih bolj, včasih manj. Ampak to se reče, da diši po kužkih.




ta.nja -> RE: kje imate psa (4.10.2008 20:15:07)

Tudi mi našemu buldogu vse dovolimo, spi tam kjer mu paše - najraje seveda na postelji. Ima pa tudi svojo posteljo - ležišče na kateri včasih spi.


Lp




Hope2 -> RE: kje imate psa (4.10.2008 20:30:41)

Joj, se bodo nekateri zgražali ob branju naših postov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Naš višavko spi, kjer njemu najbolj paše tisti hip. Na kavču, v naši postelji, na svoji deki, na tepihu, na tleh, na čevljih (po možnosti z gobčkom v najbolj smrdljivih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), če doseže naše cunje, jih zvleče na tla in zaspi na cunjah.... Prav pasje postelje nima, ima samo debelo deko in sicer mu jo damo tja, kjer je njegov najljubši kotiček oz kjer največkrat spi podnevi, eno deko pa ima še pred vrati spalnice ali pa ob naši postelji. Deko tudi mnogo lažje lahko opereš, kot pa pasje postelje.




Nia30 -> RE: kje imate psa (5.10.2008 11:12:05)

Hvala vsem za odgovore.
Za smrad je res kriva "ovcasta" postelja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]. Ko sem jo dala iz hodnika, tudi hodnik ni več smrdel. Ampak sem jo hitro vrnila nazaj, ker ima to posteljo zelo rad (prav vidi se kako v njej uživa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Smo pa zdaj iz ene postelje prišli že na tri ležišča. V otroški sobi ima še eno staro blazino, v dnevni pa staro dekico. Drugače je pa tudi lahko povsod.


Lp
N.





Anonimen -> RE: kje imate psa (5.10.2008 20:39:29)

Naša ima v dnevni sobi en prostor, kjer ima svojo "posteljo". Ampak najrajš se pa zadržuje pod nogami, ravno sedaj mi jih prav fino greje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] !
Kadar je sama doma, ima na razpolago dnevno in predsobo, kuhinja in od tamalčka soba sta zaprti.




frutka_ -> RE: kje imate psa (6.10.2008 9:21:08)

Naša labrička spi v tisti koašri iz umetne mase, ker je pletene vse pogrizla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Noter ima pojštrček pa kakšne plišeke si noter zvleče.  Ko je sama je nikamor ne zapiramo. Itak spi.




ursa30 -> RE: kje imate psa (6.10.2008 13:37:09)

najina Tara  spi v hodniku, ima plastično posteljico, notri ima pa "koutr" s prevleko in deko, ki jo perem enkrat na teden.
zadnje časa pa spi kar pri nama na postelji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

čez dan, ko je toplo, pustim vrata od hodnika odprta, da gre lahko ven na vrt, ki je ograjen, kadar želi.
ponoči imava hodnik zaklenjen.




LoCa -> RE: kje imate psa (7.10.2008 11:17:13)

Atos ima plastično košaro z blazino in bombažno prevlekco ob moji postelji. spi pa čez dan pod kavčem, zvečer pa v košari, pod posteljo, zjutraj pa se po čudežu znajde pri meni :D. na kavč sme samo če ga povabim. ko me ni, je balkon zaprt. smrdi pa nikoli ne, razen če se v gnoj povalja, v takem primeru pa ga itak skopam.




.Anonimna. -> RE: kje imate psa (7.10.2008 17:21:06)

Naša ponoči spi na kavču. Čez dan je na svojem taki veliki pasji blazini (poušter), ko nas pa ni doma, ji pa njeno blazino nesemo dol v predsobo, kjer ima tudi hrano in vodo.




ninachow -> RE: kje imate psa (7.10.2008 17:26:44)

naša spi ob nogah na naši postelji, od jutra naprej p na kavču




Nikita*** -> RE: kje imate psa (22.10.2008 20:56:00)

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kuza.gif[/image]  leži in spi povsod, kjer ji paše. Ko je prišla k nama v blok, sva ji sicer pripravila lepo in udobno košaro, vendar... v njej ima shrambo, po domače "magic box". Vse, kar zapleni, si spravi v košaro, pa tudi igrače ima notri. Ne vem, če je vsega 5x spala v njej. Sicer pa rada spi (ali čez dan leži) na velikem plišastem srčku, pa na kavču, pa na postelji,... Ponoči načeloma ne spi pri nama, mogoče enkrat ali dvakrat na mesec. Čez dan je pa zelo rada na postelji - tam spi ali pa se igra.
Ko je sama, je ne zapirava nikamor. Spi kot top[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] na svojem srčku.




chill -> RE: kje imate psa (11.10.2017 13:19:43)

Mene pa zanima kje ste kaj kupovali pasje postelje. Kolegica pravi, da so tukaj naročili https://www.pasjastacuna.si/lezisce-za-psa ležišča naj bi bila kvalitetna in pravi, da je z njimi zadovoljna. Rada pa bi še od drugih zvedela kaj več kje ste jih kaj kupili....

Sem pa tudi zasledila, da bodo po novem (v začetku spomladi) začeli prodajati tudi v Ikeii razne stvari za male živali. [sm=smiley1.gif]




simoooona -> RE: kje imate psa (9.10.2018 9:15:50)

Moja psička ima blazino z rjuho na hodniku. Giblje se prosto po hiši, včasih tudi tam kjer ne sme (beri kavč [sm=smiley36.gif]),kdaj pa kdaj pa spi tudi z nama v postelji.




Stran: [1]