nahod pri dojenčkih (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta



Sporočilo


slončica neli -> nahod pri dojenčkih (7.10.2008 11:22:48)

Pozdravljene! Prosim vas za pomoč. Zaupajte mi svoje izkušnje in metode, kako ste svojim dojenčkom pomagale pri zamašenem nosku oz. nahodu. Naša Zala je stara en mesec in ima dober teden že zamašen nos oz. zelo težko diha skozi nos, skozi usta pa še ne zna, tako da se mi včahi zdi da se bo zadušila, potem pa začne na vso moč jokati. Vačasih tudi kihne in takrat se ji iz noska pocedi prozorna ali belkasta sluz. Jaz ji čez dan kapljam v nos fiziološko raztopino, pa včasih ji poskušam s pumpico malo izsesat, sam si ne upam preveč in prepogosto, da ne bi prišlo do kakšnih poškodb.Patronažna mi je rekla,da če nima vročine, je ni treba voziti k zdravniku. Res bi ji rada pomagala ker je taka revica ko se trudi dihat.
Že v naprej hvala za vse nasvete.
lep pozdrav




jajula -> RE: nahod pri dojenčkih (7.10.2008 12:16:56)

malo pobrskaj po forumu ker je o prebrizgavanju noska s fiziološko ful napisanega, načinov je več, poanta pa je v tem, da čeprav se mali dere in je tebi zraven hudo, to edino in ful pomaga.
nekako takole - bolj kot je neprijetno za otroka, bolj je učinkovito.

res pa ne vozit k zdravniku, če nima vročine ker bo tam kaj dodatnega staknu.




žlička -> RE: nahod pri dojenčkih (7.10.2008 13:12:49)

 fiziološke ne kapaj ampak vlivaj! jaz imam tiste nivea ampule in ko ji cistim ji v vsako nosnico brizgnem pol ampule, potem pa ji scistim - potegmen smrkelj ven. Poglej si teme o baby vac - u, jaz imam podobno, le da sama z usti vev potegnem - posesam. Pa nosek ji je treba fino scistiti, nic se ne boj, da ne bo prepogosto. Kar mora ven, mora ven!

http://babyvac.si/index.html




bskrle -> RE: nahod pri dojenčkih (7.10.2008 14:26:33)

Nosek ji moraš čistiti, poškodovala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne boš. 




snofla -> RE: nahod pri dojenčkih (8.10.2008 21:00:11)

zivjo sloncica neli jaz imam 11 mesecno hcerko in sva glih prebolele nahod trajal je skoraj en mesec , sla sem v lekarno in kupila fiziolosko za kapat v noseka ce pa stisnes gre pa fajni curek ven potem pa kupi ekstra ampule ki se jih dobi in jih imas vedno na zalogi, cim veckrat ji bos to delala boljse bo tudi zvecer predno gre spat ji nakapaj in ji daj nekaj pod glavico jaz sem ji dajala vzglavnik v kinderpet pod jogi in je tudi lazje dihala to so mi povedali v posvetovalnici da lahko nato ko bo vse vredu ga daj pa ven ,fajn pa je da ji nosek cim veckrat das fiziolosko ker ce se ji bo full zamasil nosek bo slo vse skupaj na usesa




Doll -> RE: nahod pri dojenčkih (8.10.2008 21:02:08)

Pred spanjem daj operil P.
Čez dan pa redno čistiti z baby vacom in fiziološko




Naja31 -> RE: nahod pri dojenčkih (8.10.2008 21:07:10)

Jaz ji čez dan kapljam v nos fiziološko raztopino, pa včasih ji poskušam s pumpico malo izsesat, sam si ne upam preveč in prepogosto, da ne bi prišlo do kakšnih poškodb.


Nekaj kaplic fiziološke ne bo nič pomagalo. V eno nosnico ji moraš špricniti toliko fiziolške, da potem to priteče iz druge nosnice ven in s tem tudi sluz in smrklji. Pa najbolje da jo imaš takrat v pokončnem položaju.
Vem, da je to težko pri tako mičkanih dojenčkih, ampak se da. Moj drugi sin je imel poln nos pri 6 ih tednih.
Navadne pumpice, ki jih povsod prodajajo so neučinkovite. Z njimi ne dobiš nič ven. Kupi baby vac, ki se da na sesalec in je res učinkovit. To v kombinaciji z fiziološko je edino kar pomaga.

Dojenčka pa sigurno ne boš s tem poškodovala, ne skrbi. Večja škoda bo če ji ne boš noska pucala.




Todala -> RE: nahod pri dojenčkih (11.10.2008 23:01:08)

Obvezno nos čistit. Navadne pumpice so res neučinkovite. Mi poznamo še to: www.baby-nega.si




Stran: [1]