RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


mam32 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (10.10.2008 11:43:05)

Hope2, res si vse skup malo narobe razumela. Nič ne mislim pretirano šparat pri oblekah, ne mislim pa si delati ne vem kakih zalog, da bo otrok imel stvari samo za enkrat. To se mi pa zdi škoda dnarja. Vozičke pač lažje preučiš kot pa količino oblek, ki jih potrebuješ.  Pa tole o prestižu vozičkov je vse samo v naših glavah. Isto kot pri avtomobilih. Vsak si kupi tisto, kaj se njemu zdi najustreznejše. Zato, se pa lahko tud rabljenih zadev poslužujemo.

Pajčolanka hvala. Tud tvoj seznam mi je blizu. Vidim, da nisi pretiravala.




kaška1 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (10.10.2008 12:15:51)

Trgovins KIK je tud v CE (nasprot City-ja).

Lep dan




pajčolanka -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (10.10.2008 14:07:29)

kik-ov je kar nekaj v sloveniji. odvisno kje si doma.

mam32 tega seznama sem se držala okvirno. recimo mam nimam kompletka enga 56 in enga 62 ampak mam dva 56 ker je en hlačke in puloverček en pa malo tanjši je pa hlačke in jopica.
pa tud praške paste nimam ampak neko drugo mazilo.
najbolj se mi je šlo da sem mela nek seznamček in ta seznam sem mela v denarnici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] da sem lahko vedno pogledala če kaj nisem bila 100%
tetra majčk recimo nimam mam pa 4mako, pa najbolj me je mučilo koliko česa, torej koliko žabic s stopalkami, da vem neko številko a jih rabim 5 ali 10 itd.
bodije mam večino na preklop. par novih, par rabljenih.
dekce mam 2, rjuhe za jogi recimo zaenkrat dve, spalne vreče pa nisem kupila.
glede na to da bomo skoraj zimski iščem samo še eno debelejšo jopico.
tud brisačic nisem posebej kupovala, mam dve s kapuco ostale bom mela tiste ki jih pač sama uporabljam.
nekaj reči sem naknadno dobila, ko sem imela veliko tega že kupljenega tako da ne vem, mogoče škoda tistih cotk nisem dobila prej, čeprav sem pa tud vesela da imam vendarle nekaj cotk svojih.
velik dobrih reči ma H&M, še več, al pa se samo meni zdi pa ma C&A. ma res veliko in dobre reči. BC zelo malo, pikapolonica pa za moje pojme še manj.

je pa včasih malo težko za nas, "zelene" mamice ki pričakujemo prvega otroka in ne vem no.  meni ogromno pomagajo pogovori na forumih kjer lahko kar me matra vprašam punce ki že imajo otročke.





mam32 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (10.10.2008 15:32:44)

Saj zdaj mi je že lažje. Sva te dni hodila kar nekaj po nakupih in za prvo silo jo imamo v kaj oblečt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Zdaj pa pride naslednji projekt; jogi, posteljina- opremlanje sobice. Previjalno in posteljico bova vzela v paketu. Sva ugotovila, da je v paketu skoraj za 100€ cenejša previjalna kot pa naprimer v Lip Poljčane (ista seveda).
Ne vem, sem dans malo po foromu iskala debate o jogijih, pa nisem (spet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) nič našla.  Posteljina pa me full mika od Aljaža, ampak cenovno mi pa niti malo ni všeč. Sicef sem bila tudi v Odeji, pa ko sem vse skupaj seštela, ne pride kaj dost ceneje, pa še lepih posteljin nima tako kot Aljaž. Tako da, spet bo težka odločitev kaj izbrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

lep dan vsem




mam32 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (10.10.2008 15:35:57)

Aja, pa foromu so res ok, čeprav me zelo moti, ker se ženske toliko dajejo med seboj. To je pa žalostno. Ene imajo res veliko izkušenj in znajo pomagat, spet druge pa samo pametujejo in iščejo zdrahe po forumih. Tako pač je. Smo različne in hvala bogu, ker drugače tusti, ki delamo z ljudmi ne bi imeli služb [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




pajčolanka -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (10.10.2008 19:52:25)

maj no ja, jaz sodelujem na enem forumu na enem čveku in tam se punce med seboj tud osebno poznamo in pol njih gnjavim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

mam32 koliko pa si noseča?
posteljino sem jaz vzela v pikapolonici in sicer komplet povšter, kovter, prevleka za povšter in kovter ter obroba za okoli posteljce pa sm dala 75€, v BC mislim da bi za podoben komplet-sam da je tam še baldahin in prevleka za jogi zraven, dala vsaj 120€ s tem da baldahina ne rabim, prevleka za jogi pa stane cca 10€
Posteljico pa majo ravno sedaj v BC v akciji.
jogi sva vzela v slovenski postelji, je pa lateksov, cena pa nekaj več kot 70€. kaj vem spiva tud midva na njihovih jogijih pa sva se odločla da bo še najino dete.
Se pa zelo splača malo spremljat akcije. pri babyfonu sem recimo prišparala 25€ ker je pač bil v akciji. pol pa se tako počasi kar nabere nekaj € prišparanih.




poli* -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (10.10.2008 21:35:26)

Še nekaj glede vozičkov- če imate namen imeti 2 ali 3 otročke, se vem splača kupiti novega, ker bo po tretjem otroku verjetno že precej obrabljen. Če pa bi imeli še rabljenega (nimam nič proti!), ki je že prej dal skozi 1 ali 2 otroka.... se zna zgoditi, da boste mogle za zadnjega otroka novega kupiti. To pa neb blo fajn, ane!?




rija -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (10.10.2008 23:45:09)

IZVIRNO SPOROČILO: mam32

Nabavla sva Stokke-ja. Se je bodoči očka totalno zagledal v njega in ni blo druge kot da ga vzamemo. Sva pa vsaj pri vozičku imela srečo, ker sva dobila niti še ne eno leto rabljenega za pol cene. Sedaj ga očka veselo glanca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  in res zgleda kot nov. Upam, da nakupa ne bova obžalovala, saj je voziček namenjen predvsem za mestno vožnjo.


z vozičkom boš najverjetneje zadovoljna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (10.10.2008 23:49:11)

Mi je pa kar malo dih zastal nad dolžino seznamov. Že vidim rdeče številke na TR


Obicajno so seznami maximum od vsega.
Tako da tudi ce je kaksen kos (ali deset njih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) manj v resnici, je na koncu ravno prav.

Ce si omejena z denarjem, si poskusi nekaj osnovne opreme sposodit ali kupit rabljene. Sploh oblekice se prodajajo po zelo nizkih cenah. Za dober obcutek in uzitek pa bi si na koncu privoscila nekaj oblekic za duso :).




mam32 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 9:29:29)

Dobro jutro punce.

Vau, super. Punce hvala. Super ste. Vsak mnenje, izkušnja še kako prav pride- poberem tisto kaj je blizu mojemu razmišljanju in tega je kar nekaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Z oblekami smo definitivno zaključili saj sta babi in teta nabavili skoraj vse potrebno. Super sta!
Akcije pa so pri meni tako- sem še vedno precej v službi, domov pridem otrujena in pol se mi ne da iskat. No, saj je bodoči očka za to zadolžen, samo se za vsako stvar želi posvetovati z menoj in pol se mi še to ne da. Ja, ja saj vem. Lena sem. Pa tak kot sem že rekla, vse odlašam za konec in pol nič ne dobim v akciji in pol se doma sekiram,.... Bom mogla enkrat pošteno naskrat, pa se mogoče zresnim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Tole bom pa tud jaz šla pogledat v Pikapoko za postelnjino.
Drugače pa, našo pišiko pričakujemo v decembru, natančneje 12.12.

Ria, če me spomin ne vara, imate vi ta voziček. Kaj ne? Se mi zdi, da sem ne kje na foromu to zasledila. Ja, vizoalno se mi zdi prva liga. Če bo pa še tako funkcionalen kot ga reklamirajo, pol smo pa itak zmagali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Punce lepo soboto vam želim




Anonimen -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 9:31:10)

Akcije pa so pri meni tako- sem še vedno precej v službi, domov pridem otrujena in pol se mi ne da iskat


Internet?
Lepo na komoz iz fotelja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Bravo za babi in teto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




rija -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 9:39:14)

IZVIRNO SPOROČILO: mam32

Ria, če me spomin ne vara, imate vi ta voziček. Kaj ne? Se mi zdi, da sem ne kje na foromu to zasledila. Ja, vizoalno se mi zdi prva liga. Če bo pa še tako funkcionalen kot ga reklamirajo, pol smo pa itak zmagali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .



glede na to, da boš mela zimskega otroka, pa si košaro le nabavi...

a si ga na domačem terenu kupila? bež?




mam32 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 10:13:56)

Joj, sploh ne upam povedat, da mi iščemo vse iz fotelja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image], pa se mi kljub temu ne da razmišljat. jaz vsako stvar  (ko se pač uspem lotit) precej analiziram in to mi pobere fuuuuuuull energije Saj pravim, lenoba.
Rija, zakaj se tako priporoča košara? Zaradi zaščite pred mrazom ali zaradi položaja? Ker koliko sem gledala je površina od sedeža ravna (saj tak se mi zdi), tako da  ne bi smelo biti težav zaradi hrbtenice. Drugače imava zraven še tisti njihov zimski pajac, pa pol mislim, da je ne bi smelo zebsti. Ali?
Ja, kupila sva ga na našem koncu, natančneje v MS in je modre barve.




rija -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 10:16:41)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ne, sedežni del je vse prej kot raven

in ja, ravno podlago rabiš zaradi ležanja in seveda tudi zaradi zaščite pred mrazom.

jaz sem v začetku imela drug voziček, ker se mi je zdela stokkejeva košara premajhna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




rija -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 10:17:15)

a turkiznega so že prodali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mam32 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 10:27:45)

Ta je naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Zakaj?




mam32 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 10:29:18)

Ja, te bo pa treba še košaro kuput. Ni kaj. Šment.




rija -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 10:32:11)

a ona ni mela košare[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ker se mi zdi, da sem jo videla s košaro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mam32 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 10:36:59)

Rekla je da ne. Drgač bi jo vrjetno tud prodala. Ali?! A ti si tud s teh lepih krajev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]?




Pikapolonica_ -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 10:59:15)

Stokke je odlična izbira [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Meni je bilo prav žal, da ga nisva kupila in v Angliji sem nonstop videvala te prekrasne vozičke. Čeprav meni je najbolj všečen v belobež barvi, vendar je tudi turkizen prekrasen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Definitivno dokupi košaro, za novorojenčka!

Od kozmetike pa jaz nisem kaj prida komplicirala. V tujini predvsem priporočajo samo uporabo plenice, in to brez kakršnihkoli mazil (razen v primeru vnete ritke in tukaj je nam najbolj pomagalo ribje mazilo, tako da tegale le nabavi, dojenčki tako lepo dišijo po Riboderminu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) in mi so se držali tega, tako da je naš Jakob imel vneto ritko pomojem ravno 3x. Za nego otroške kože sem v čebriček raje kanila kakšno kapljico mandljevega olja, pregibe namazala z ribjim mazilom in to je bilo to. Potem potrebuješ še kakšno trdo milo, novorojenčka pa s tem milom umije ravno 1x na 14dni, ker dejansko ni umazan toliko, da bi mogla drgnit dol iz njega. Za nego popka pa alkohol in vatiko, pa kakšno palčko za ušesa, da res temeljito obrišeš in očistiš popek.
V zimskem času smo dokupili še kremico za obraz, samo toliko, ko je res hladen veter oziroma sneg, da nežna kožica ne razpoka. Mi smo in še vedno kupujemo od Wellede oziroma od Aderme, vendar je odločitev tvoja, seveda.
Kaj drugega glede kozmetike pa ne potrebuješ.

Za oblačila pa raje ne bom solila pameti, ker je imel Jakob toliko stvari, da jih pol ni ponosil oziroma nekatere ni nikoli oblekel, in nisem imela neke pametne meje pri nakupovanju.
Se mi pa zdi tvoja odločitev zelo pametna - nič več kot pa to, kot je potrebno. Denar pa raje porabiš za kakšno bolj pametno stvar, kot je košara Stokke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mam32 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 11:06:24)

Pikapolonica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image].




pajčolanka -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (11.10.2008 13:18:43)

no torej od kozmetike rabim samo še mandljevo olje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





CatJa -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (12.10.2008 21:08:42)

jaz sem v začetku imela drug voziček, ker se mi je zdela stokkejeva košara premajhna



Jaz sem jo kamot imela 4 mesece, pa mali ni ravno majhen. Prav nasprotno.




Annny -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (12.10.2008 22:30:58)

Kar se tiče kozmetike, je meni nujna praška pasta (vedno reši rdečo ritko), Bepanthen mazilo in kvalitetna kremica za ritko (izredno fajn se mi zdi zdaj ta krema Alverde v tubici, pa tudi Penatenova v velikem lončku se je izkazala za res kvalitetno..) LP




smokvica72 -> RE: Kaj potrebujemo za novorojenča (18.10.2008 12:24:13)

Pozdravljene!

Imam vprašanje glede tetra in mako majic. Ali mi lahko ena prosim razloži razliko: kaj so tetra majice in kaj mako majice.
Hvala.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>