pogrebni govor (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


mtd -> pogrebni govor (18.3.2005 19:44:12)

pozdravljene, vem, da je to daleč daleč od vsega, kar se ponavadi tu pogovarjamo, ker pa ste mi kot družina, vas sprašujem naslednje:

mož je v službi postal "zadolžen" za pisanje in branje pogrebnega govora za enega od podrejenih, ki ga osebno ni tako dobro poznal.
Podatke o življenju pokojnega si bo zrihtal, mene pa zanima, če ima mogoče katera od vas ali vaših znancev kak vzorec takega govora, vsak namig in nasvet bo prišel prav.
Lepa hvala in oprostite, da sem odprla tako žalostno temo

aja, pogreb je pa v ponedeljek




Sonka -> pogrebni govor (18.3.2005 19:59:57)

Obstaja CD z govori za vse priložnosti. Moram ga poiskati, malo pregledati, in če kaj najdem sporočim jutri zvečer.




mtd -> pogrebni govor (18.3.2005 20:21:04)

o, hvala:rozica:, se zelo priporočam




BigWhale -> pogrebni govor (21.3.2005 14:37:18)

Vzorec govora? A t potem tako zgleda, da o vsakomur povedo, da je bil dober clovek, ki je imel rad prijatelje in druzino?

Ce bodo o meni kaksne neumnosti kvasli, pridem nazaj strasit!




mtd -> pogrebni govor (23.3.2005 18:25:06)

no, šlo je predvsem za stalne besedne zveze, ki so običajne ob taki priliki, pa seveda še za kak preblisk.
sonka:rozica: mi je naredila ogroooooomno uslugo, dedec se je pa tud solidno odrezal
lp




Poka -> RE: pogrebni govor (11.6.2010 18:46:23)

Jaz sem mojemu kupila za rojstni dan knjigo z različnimi govori, naj bi bilio zelo dobri. Knjiga je biula zapakirana in sem mislila, da so bolj govori za kake poslovne priložnosti, rettorika... Doma sem ugotovila, da so notri govori za poroke, govor ob nakupu novega avtomobila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pogrebe ipd. neumnosti :))) Knjig aje bila menda 70 EUR, ar sem ugotovila na blagajni, ko so že kasirali in iz vljudnosti je nisem dala nazaj in v upanju, da je knjiga dobra. Govori so pa taki, da sama napišem desetkrat boljšega, je pa res, da mogoče kdaj za kako idejo. Hvala bogu, sem mojemu kupila zraven še eno dobro stvar, neko usnjeno denarnico od neke priznane firme, ki pa je bila, sploh ne morem verjet, cenejša od te knjige.

Knjiga me spominja na ene tistih knjig z nasveti o tem, kako obogateti, npr.   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ali ena, ki jo je bivša kupila mojemu, ko sta imela težave s komunikacijo oziroma bolje, ona jih je imela sama s sabo:  Kako živeti z moškim, saj brez nejga ne gre :))) Prava intelektualna poslastica, (študiram, ko se selim, če jo naj vržem stran, ker dela navlako, ali pa jo bom mogoče potrebovala, mogoče v času morebitne poporodne depresije, ko jo bom listala ob gledanju mehiških limonad[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...)




infospekter -> RE: pogrebni govor (12.6.2010 9:28:34)

Zasledil sem, da

več informacij o pisanju žalnih pogrebnih govorov ( osmrtnica, zahvala, žalni pogrebni govor), ter ostalih govorih (abraham,obletnice, praznovanja) dobite na:


Na portalu POGREBI.INFO

http://www.pogrebi.info/besede_ob_slovesu.html



Soočenje s smrtjo je vedno zelo boleče, a besede so tiste,

ki nudijo tolažbo v težkih trenutkih. 
 





Stran: [1]