kapljice bio gaia (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


monika30 -> kapljice bio gaia (14.10.2008 14:21:15)

Verjetno ste o tem že kej pisale, ampak mi nagaja iskalnik na računalniku, tak da bi vas prosila za informacijo.

Povedali so mi, da so baje kapljice Bio Gaia zelo dobre.
Zanima me, ali so tudi proti krčem, ali bolj proti zaprtju dojenčka? Kakšne so vaše izkušnje z njimi.
Naš 3 tedne star dojenček ima krčke in bi rada sprobala s kakšnimi kapljicami.

Hvala in lp.




lili3 -> RE: kapljice bio gaia (14.10.2008 15:15:03)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star 2 meseca in pol in jih jemlje kakšen mesec in pol. Je imel tudi krče, pa so mu te najbolj pomagale. Smo sprobali vse možne kapljice (koroške, Sabsimplex, Lefaxin, homeopatske), pa so mu te najbolj ustrezale. So nam tudi pediatri rekli, da se jih lahko jemlje, medtem ko so nam npr. homeopatske odsvetovali. Tako, da nam so super.




nia5 -> RE: kapljice bio gaia (14.10.2008 15:16:43)

Nam so še najbolj pomagale, pa še prebavo uredijo. Priporočam, škodit itak ne morejo.




freja33 -> RE: kapljice bio gaia (14.10.2008 16:06:03)

pri nas pa kapljice niso nič pomagale. šli smo celo ene v avstrijo kupit. pomagalo pa je naslednje (žal smo za to izvedeli šele po 2 mesecih hudih krčev): v jeseniški bolnišici so mi predpisali dieto brez jajc in brez mleka in po slabem tednu take diete, so se krči unesli in izginili. seveda, če sem se pregrešila, jih je naš pikec spet dobil.
je pa kar huda dieta, ker praktično nimaš kaj za jest (sadja in zelenjave tud nisem jedla zaradi napenjanja, tak da sem bla bolj na kruhu, krompirju, polenti ipd.).

vredno je poskusit!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.10.2008 16:15:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




dragana1 -> RE: kapljice bio gaia (14.10.2008 16:27:20)

Nam so pa kapljice biogaia zelo pomagale. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Začele so učinkovati po par dneh. Sprva so se krči zmanjšali, nato pa izginili. Prej smo poskusili s kapljicami Sab Simplex, pa so bili krči še hujši. Poskusili smo si pomagati še  s kapljicami Gas bimbi. pa niso imele nobenega učinka. Je pa vse odvisno od otroka do otroka kak učinek bo imelo nanj. Upam, da Vam bodo kaj pomagale.    [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: kapljice bio gaia (14.10.2008 17:24:36)

Bio Gaia kapljice so zakon! Sinu jih dajem od prvega meseca dalje, pa ni niti enkrat imel težav s prebavo ali krčev.

Za pohvalit res [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tisana -> RE: kapljice bio gaia (14.10.2008 20:10:18)

To niso zeliščne kapljice proti krčem, temveč kapljice, ki vsebujejo eno od koristnih bakterij, ki ji pravimo probiotiki in ki sestavljajo črevesno floro in s tem imunski sistem človeka. Definitivno škoditi ne morejo! So pa nepogrešljive, če ima otrok drisko, jemlje antibiotike (ki poleg nezaželenih bakterij uničujejo tudi koristne), ima diagnosticirano alergijo na kakšno živilo in verjetno še v kakšnem primeru.

Tukaj pa še link do debate na to temo:

http://www.ringaraja.net/forum/kapljice_biogaia/m_3060519/tm.htm




*zoe* -> RE: kapljice bio gaia (14.10.2008 21:13:24)

A se dobijo v vsaki lekarni?

A so pol za dojene otroke tudi?




nia5 -> RE: kapljice bio gaia (15.10.2008 9:16:35)

Ne, ne dobijo se v vsaki lekarni, jaz sem pri nas vprašala, pa so jih pol naročili. Je pa vseeno, če je otrok dojen ali ne.




klavdex -> RE: kapljice bio gaia (21.10.2008 14:30:33)

Hej.

Moj fantek je star en mesec, pa sem mu do zadj dajala samo eno kaplico biogaia na dan, a je katera dajala več, ker se mi zdi, da mu ne pomagajo več, kot so mu od začetka.




dzanika -> RE: kapljice bio gaia (21.10.2008 15:41:21)

našemu so pa za krče pomagale koroške kapljice. Priporočam!




dragana1 -> RE: kapljice bio gaia (21.10.2008 15:50:53)

Kapljice biogaia se daja 5 kapljic na dan. Ni pa nujno, da učinkujejo na vse enako.




3jeMi -> RE: kapljice bio gaia (21.10.2008 17:56:26)

... predvsem pa ne učinkujejo z danes na jutri, ampak traja nekaj dni... nas je na to opozorila patronažna




pika pok -> RE: kapljice bio gaia (25.8.2010 11:44:07)

punce a ve te kapljice dajat takrat ko ga napenja oz. ga dajajo vetrovi? al predno ga začne. tko preventivno.
ker našga fanta zmeram ponoč napenja.




m_o_i -> RE: kapljice bio gaia (25.8.2010 19:33:58)

no, ker sem ravno naletela na debato-a se samo pri nas dogaja, da po sab simpleksu otroka se bolj zvija!? meni bo enkrat iz kinderpeta odletel mulc, tako dela z nogami, predno prdne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image]

no, biogaio jemljeva redno ze lep cas, ker je tudi na antibiotikih ze od rojstva. za krce sva jemala koroske kapljice; so minili in je nekak tezko potem kakal. je sla mami kupit sab simpleks-pa je se vecje s**je pr hisi. sicer zdaj kaka, ampak po vsakem obroku je veselica, predno prdne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
no, SS jaz dajem pri vsakem obroku-pa bom nehala malo, da vidim, ce bo kaj boljse.




domci -> RE: kapljice bio gaia (26.8.2010 11:33:37)

IZVIRNO SPOROČILO: *zoe*

A se dobijo v vsaki lekarni?

A so pol za dojene otroke tudi?


Naša je samo dojena in jih jemlje od prvega meseca naprej in so ena A. Krckov skoraj nima kaka že tako na 4-5dni prdi pa kar napej dokler jih nisva jemale je blo za znort tulila ko vrag pred vsakim prdcem. Zdaj pa samo malo dvigne noge pa ga spusti in se naprej smeje. Ji dajem pa 2 kaplici zjutraj pa 3zvečer. Ja dobi pa se jih v skoraj vsaki lekarni, če jih nimajo bodo pa naročili




somo -> RE: kapljice bio gaia (27.8.2010 9:02:58)

Bio gaia so probiotiki, ki pomagajo otroku uravnati njihovo še ne vzpostavljeno prebavo. V kaplicak so probiotične kulture, ki se v manjši količini nahajajo tudi v maminem mlekcu.

Mi smo jih uporabljali in so nam od vsega še najbolj pomagale. Mi je farmacevtka v lekarni svetovala. Je rekla, da so super, res popolnoma naravnega izvora in da bi jih lahko jemal vsak dojenček od rojstva dajle, kot pomoč pri vzpostavitvi normalne prebave.

Jaz jih toplo priporočama. V primeru,da ne pomagajo pa je verjetno težava v preobčutljivosti na kako živilo (v prvi vrsti mleko in jajca).




natasarobi -> RE: kapljice bio gaia (27.8.2010 13:05:41)

Pozdrav!

Naš bo star 1 mesec in na začetku sem mu dajala 5 kapljic. Na začetku se mi zdi, da je bilo Ok, nato se je pa vedno bolj zvijal. Kapljice sem za enkrat opustila in moram rečt, da je sedaj bolje. Preden prdne malo se zvije in pojoka potem je ok, prej je pa kar kričal in se zvijal. Mogoče je šlo za kakšno naključje, vendar menim, da so mu kapljice naredile slabo.

Imela sem jih pa v hladilniku, samo ne vem če je bila temperatura med 2-8 stopinj. Kje jih pa hranite ve?




m_o_i -> RE: kapljice bio gaia (27.8.2010 13:59:15)

sab simplex ne uporabljam vec ze dva dni, prav tako opuscam Aptamil ADC. bio gaia ostaja, ker smo ze od rojstva na antibiotikih(pravzaprav jih nikoli nisem uporabljala zaradi krcev, ampak samo za crevesno floro, tak da sem vzporedno dajala se druge zaube za krce)

zdaj se mulc malo napne in prdne/kaka. prej pa kristusove muke okol tega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] pa koroske kapljice, pa sab simplex, pa telovadba z nogicami, masaza, krema celjskih lekarn za krce-ni da ni.

evo in potem me razpeezdi SUM na alergijo na KM, postopno zamenjujem mleko z "navadnim" (ne kravjim!)-tezav ni vec!
kakec je postal lepe svetlo rjave barve, prej je bil pa tak umazano zelen, kot da travo je...
biogaia se pa hranijo v hladilniku, ja... in predpisana doza je 5 kapljic; nic vec in nic manj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




izgubljena_ovcka -> RE: kapljice bio gaia (27.8.2010 19:24:03)

Uh, nobelovo nagrado tistemu, ki jih je izumil! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pri nas so ravno Bio Gaia odpravile vse težave z napenjanjem, težavami in mukami preden nam je uspelo spravit ven kakec in take in drugačne tegobe... Prvemu sem jih dajala do enega leta, drugi jih je dobil še preden je dopolnil mesec dni. Rezuletat? Nobenih krčev (okej, to jih tudi prvi ni imel), noebenega napenjanja, urejena prebava, srečen mali dojenček! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mayci -> RE: kapljice bio gaia (6.9.2010 21:56:02)

Kako sem vesela, da sem na tole debato zdajle naletela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]! Naša skoraj enomesečna punca kaka na dva dni, danes je že tri dni, kar je nazadnje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image], potem jo pa muči...
Takoj jutri jih grem kupit! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




m_o_i -> RE: kapljice bio gaia (6.9.2010 22:04:55)

pa ne obupaj takoj; nekaj casa je potrebno, da zadeva zacne funkcionirat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mayci -> RE: kapljice bio gaia (7.9.2010 9:17:22)

m_o_i, hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], bom vztrajala. Danes sem ji že dala prvi dve kapljici, pa zvečer še tri.




pika pok -> RE: kapljice bio gaia (7.9.2010 19:53:42)

jest mu dajem žeskoraj 14 dni redno ob isti uri in moram rečt da tile kapljice res učinkujejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
dam mu pa kar vseh 5 kapljic naenkrat




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>