zakaj ne zanosim (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


Anonimen -> zakaj ne zanosim (19.10.2008 11:33:11)

Že eno leto se trudiva zanositi, pa nama ne uspe. Vem, da iz zdravstvenega vidika vsi pravijo, da je še vse v mejah normale eno do dve leti poskušanja. Vendar sem vedno bolj prepričana, da je nekaj narobe. Tudi vse moje prijateljice zanosijo takoj ali pa vsaj v roku pol leta. Meni pa ne uspe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Naj še omenim, da tudi nikoli nisem imela kakšnih ginekoloških težav. Strah me je nadaljnih postopkov in ne vem ali naj grem k ginekologinji, da me da na kakšne preiskave, (preventivni pregled na začetku je bil v redu, vzela mi je bris in pa naredila uz jajčnikov) ali se še naj trudim brez zdravstvene pomoči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Koliko vas je takšnih, ki je zanosilo po enem letu brez zdravstvene pomoči? Hvala za vaše odgovore.




pajčolanka -> RE: zakaj ne zanosim (19.10.2008 11:43:38)

Mislim da je po enem letu že čas da se z ginekologinjo začneta pogovarjat o vzrokih za to da ne moreš zanositi.
Za moje pojme bi blo fajn da ti naredi kak bolj podroben pregled, pa mislim da bi bilo tud fajn da gre tvoj na spermiogram.
Če ne zaradi drugega, zato da bosta potem ob vredu izvidih olajšana in verjetno bolj sproščena, oz. če bojo slabi izvidi, si ne bosta razbijala glave zakaj ni zanostve, pa prej boste lahko ukrepali glede zdravljenja.




sneška_ -> RE: zakaj ne zanosim (19.10.2008 12:19:13)

Jaz nisem bila zanosila leto pa pol. Pri obeh je bilo vse v redu sem pri meni je manjkal en jajcevod. Tako da sem bila pod hudim pritiskom ali bom ali ne bom zanosila. In non stop nervozna. In smo šli na dopust tamo sem vse dala stran iz glave in lepo uživala in glej ga  po dopustu eto jaz noseča. Pa zdaj imam dva otroka.


Tako da  relaksiraj se  nekja na tople kraje če finansiska sredstva dovoljujejo  pa  bo  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




pajčolanka -> RE: zakaj ne zanosim (19.10.2008 13:56:35)

no nama ni pomagalo nobeno relaksiranje recimo. 




KimPossible -> RE: zakaj ne zanosim (19.10.2008 17:39:27)

Sem popolnoma zrelaksirana, pa vendar uspeha ni.




Anonimen -> RE: zakaj ne zanosim (20.10.2008 7:51:56)

jaz ti svetujem, da greš do svoje G, da se res pogovorita glede tega, da ne moreš zanositi. ker je res lahko kaj narobe in se to z "navadnim" UZ ne more videti, ampak se številne nepravilnosti odkrijejo šele po podrobnih preiskavah.

imaš tudi možnost, da dobiš od G napotnico za kliniko za neplodnost, kjer bodo odkrilvali, če je z vama kaj narobe.

tako da res pojdi do G in se pogovorita, kako naprej. pa ne se zadovoljit z odgovorom, da si še mlada in da je še čas za zanositev. ker leta zelo hitro tečejo.

veliko sreče in upam, da čimprej zagledaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].




Anonimen -> RE: zakaj ne zanosim (20.10.2008 7:52:48)

jaz sem tudi čist zrelaksirana in tudi ne rata. tudi na dopustu, ko sem imela mopžgane na off, ni ratalo.

zato tudi ni vedno vse na psihi, lahko da so kakšne težave in to tudi kakšne bolj resne.




pajčolanka -> RE: zakaj ne zanosim (20.10.2008 8:31:32)

moje mnenje je tako da nekaj je lahko na psihi. En čas je lahko psiha resnično razlog in vzrok. Absolutno je dejstvo da psiha ogromno vpliva in da se je ponavadi sploh ne zavedamo.
Ampak ne pa vedno. Po enem letu nezanositve je že čas za pogovor in kakšen pregled več.
Pa še nekaj bi rada omenila, recimo mene je vsaka M precej potrla. Ena bolj, druga manj...ni bilo lahko vse skupaj.
Se je pa zadeva zelo spremenila recimo, ko sva dala z partnerjem nekaj pregledov čez, ko smo že nekak vedeli zakaj ne pride do zanositve.
Ko sem potem dobila M, me niti ni potrla. Zakaj ne? Ker sem vedela zakaj sem jo dobila, ker sem vedela kje je vzrok in sem sprejela da je M samo posledica vsega skupaj. In ko gledam nazaj bi se z neplodnostjo verjetno lažje spovpadala če bi prej vedela  zakaj dobim M. Kaj je vzrok za neplodnost, M...

Že ta negotovost je huda. Dobiš M pa ne veš zakaj za vraga si jo dobil. Zakaj se spet ni prijelo.
Zdi se mi da ginekologi tu malo mimo delajo ko tako dolgo(recimo 2 leti) ne naredijo kakšnega pregleda. Ne vem, verjetno je lažje če maš kake preglede, preiskave ki vama potrdijo da je z obema vse vredu. Ne vem, verjetno se lažje potem sprostiš.
Seveda ne pomenit o da je treba po pol leta poskušaja zagnat paniko. Ne,ne po pol leta, ampak nekje po enem letu pa se že lahko začne nekaj delat na možnih vzrokih za neplodnost.
Moje mnenje pač.






ursa30 -> RE: zakaj ne zanosim (20.10.2008 10:48:09)

če eno leto ni rezultata, potem je že čas, da obiščeš ginekologa in se pogovorita o tvojih težavah. jaz sem to storila po dveh letih in mi je G odkrila pregrado, ki je vzrok, da ne morem zanositi.
tako da se kar čimprej naroči na  pregled.
lahko da je samo psiha, v večini primerov je tako, lahko je pa tudi kaj drugega in je to potrebno čimprej odpraviti.
pa srečno!




september1 -> RE: zakaj ne zanosim (20.10.2008 18:40:15)

obišči G in pojdita na dodatne preiskave.




gossip girl -> RE: zakaj ne zanosim (22.10.2008 14:14:40)

živjo, jast sem čisto nova članica. Naj ti zaupam mojo zgodbo. eno leto in pol nazaj sem zanosila prvi mesec, ko sva se za to s partnerjem odločila, pa sem si mislila...ej, saj to je tko lahko. Ja, ja pa ni bilo v 10 tednu je otročičku nehalo biti srce- sledila je abrazija in jok in žalost. Pa sva takoj ko je bilo mogoče (čez 3 mesece) spet poskušala in poglej ga spet v prvo...noro. No pa se je zgodilo še enkrat, tokrat se sploh ni začel razvijati (6 teden), zopet abrazija in jok. Sledilo je pol leta nezanositve, kar je bilo zame obupno, ker je bilo prej tako enostavno. Ginekologinja ni našla nobenih razlogov, z mano je bilo vse ok. Hotela sem dodatne preiskave pa ni bila zato: češ, to se zgodi vsaki drugi...ne jamri (tako mi je bilo hudo). Vzela sem stvari v svoje roke. šla sem po drugo mnenje (ginekološki pregled v pacentu- seveda plačljiv). Tam me je z odprtimi rokami pričakal odlični ginekolog dr. Urh (dela tudi v Kranjski porodnišnici), naredil je pregled in se mi resnično posvetil. Našel je malo pregrado in mi vse narisal in razložil. Predlagal je naj bom predvsem pozitivna in naj ne razmišljam o slabih preteklih dogodkih in če ne bom zanosila v naslednjih 2 mesecih se slišiva in bo tudi sam opravil operacijo. Bila sem zelo zadovoljna. Naslednji mesec sem zanosila in sem trenutno v 10 tednu- vem da ni vse 100% ampak vrjamem da se bo tokrat izteklo tako kot mora. Predlagam ti: Takoj pokliči svojega ginekologa in se dogovori o morebitnih dodatnih pregledih, če ne pa pojdi drugemu ginekologu, vsaj na pogovor (tudi to pomaga). MISLI LE POZITIVNO, vem da se 100% ne moreš spostiti, ampak res vrjamem da vsaka postane mama takrat, ko je pripravljena in tvoj čas bo prišel. P.S: Če piješ kavo (tudi če je Nes), nehaj takoj, zmanjša možnosti zanositve (jaz sem jo nehala piti in evo. Srečno




vita80 -> RE: zakaj ne zanosim (23.10.2008 8:11:44)

Tudi sama se to sprašujem. Punca pogumno naprej in nam bo uspelo.




Stran: [1]