neboglasnica -> RE: Julijske čveke 2008, III. del (27.10.2008 21:25:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24 neboglasnica, potem verjetno ni nič narobe, če zaspi pri majhni lučki? mislim, da ne bi zamenjal noč za dan. še to se nam manjka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] sam ne, dans bo spal do 7, ker je dobil zgoščeno mleko! Kako že pravijo? Iz tvojih ust v božja ušesa? Ne, nič ni narobe. Sem sicer brala enkrat, da pri prižgani luči ne smejo spati, nekaj zaradi oči, da ni dobro. Bom semle prilepila en e-mail, nad katerim se je vredno malce zamisliti. Velja sicer bolj za šolnike, ampak tudi drugi starši dobrodošli... > Naj to malo zaokroži, pa upam, da pride tudi kakšne bistre glave na > ministrstvu. > > > Otrokove pravice?! P.S. Avtorica piše na blogu z naslovom »polna glava«. > > Včeraj mi je znanka na pevskih povedala tole (resnično) štorijo: > Oče je bil klican v šolo, kjer so mu povedali, da je njegov 14-letnik > popustil na celi črti in ga bo treba malo priviti, če želijo, da > izdela. Ker se september še niti ni iztekel, je oče domov prišel > precej slabe volje, sina soočil z vsem, kar je izvedel in zelo na > hitro postavil nova pravila. Med drugim tudi zaplembo računalnika. > Sine se je seveda uprl in ker je imel oče že vsega zadosti, ga je malo > močneje prijel in zelo glasno ponovil, kako bo po novem. Sin je kmalu > zatem poklical 113, prijavil očetovo nasilništvo in policaji so bili > tam "za oka tren". 300€, če nasilnež plača takoj, sicer 600€. > > Če bi bil to moj sin, bi naslednji dan klicala ministrstvo za družino, > se pozanimala o minimumu, ki ga je treba otrokom nuditi in potem iz > hiše odstranila (prodala, uničila, podarila, kajvemkaj) vse, kar ta > minimum presega. Potem pa naj uveljavlja svoje pravice, smrkelj > mali!!! > > Danes je petek. Hvalabogu. Danes sem se sredi delavnika sesedla v > pisarni ravnateljice in prosila za injekcijo močnih pomirjeval. > Dovolila mi je, da se zjokam in šla medtem v razred namesto mene… > > Poleg avtista in kupčka učno precej revnih otrok imam v razredu > razvajenčka, ki ne priznava nobene avtoritete. In za svoje afnarije > izbira trenutke, ki jih zase rabi otrok z avtizmom, ki se ne more > odločati. Staršem sem ponudila že kar nekaj idej, kaj bi lahko > naredili, da malega spravijo v red, pa ne zaleže. Zdaj bom zahtevala, > da ga hodijo iskat po pouku, pa naj to uredijo kakor vejo in znajo. > Ali pa naj ga prevzame sam gospod minister, ki najbrž po poklicni poti > še ni stal v razredu. Meni je dovolj. Ne morem več. Po petih letih v > osnovni šoli. Ali bolje - po štirih tednih novega šolskega leta. Vse, > kar mi uspe zgraditi, mi podrejo pametne glave z novimi pravilniki o > takšnih in drugačnih pravicah. O dolžnostih povedo bore malo. > > Na roditeljskem sestanku sem od staršev poslušala, kako naj vzgajam > njihove mladičke. Naj nikar ne govorim o kazni, bodo vsi zamorjeni, > naj jim ne dajem dodatnih nalog, se jim bo šola priskutila, naj sploh > ne omenjam kazni, ki smo jih bili dvajset let nazaj deležni mi, je > skrajno neprimerno, zastarelo, to ve že vsak. Kazen naj bo poravnava, > tako kot temu rečejo učenjaki sodniki, kazensko sedenje je pa tako iz > mode. In zakaj morajo pravzaprav po hodnikih hoditi v tišini. In, še > bolj noro, zakaj morajo v jedilnici jesti v tišini?! Saj nismo > švicarski internat, za božjo voljo. In kaj je narobe, če se na igrišču > obmetavajo z okrasnim lubjem?? Otroci so razigrani, pustimo jim vendar > veselje, obnašajmo se svetovljansko, ne uničimo jim teh nekaj let > brezskrbnosti z zahtevami, ki jih uboge ranljive dušice ne morejo > izpolnjevati. > > Lahko bi pisala in pisala, pa ne bi napisala vsega, kar starši vedo > povedati na takih sestankih. > > Vsakič me srbi, da bi jim povedala, kako je bilo, ko sem delala v > mladinskem domu. Ali pa takrat, ko sem se dnevno srečevala s starši > mladih odvisnikov, ki so si predolgo zatiskali oči. Da bi opisala > smrtno grozo matere, ki ni verjela, da njena hči kadi travo, kaj šele > kaj drugega, dokler je ni našla na stranišču komaj zavestne s > steklenimi očmi, ki so prosile samo eno: NARIŠI MI ŽE KONČNO TISTO > MEJO, DA BOM VEDELA, DO KJE GREM LAHKO!!!! > > Ideja o UNICEF-ovih varnih točkah se mi je zdela super. Zdaj jo > živimo. Zdaj razvajenci nad svoje starše pošiljajo policijo, ker so si > stari dovolili reči eno vzgojno ali dve. In užaljene punčare, ki ne > morejo preboleti, da jim ob ločitvi staršev ne pripada prav čisto vse, > kar so si zamislile, prijavljajo mamine nove prijatelje kot spolne > iztirjence. Nihče ne preveri, prijava pade, raziskava, obravnave… > Prišli smo v čas, ko bodo nedolžni odrasli morali svojo nekrivdo > dokazovati z vsemi sredstvi, medtem ko bodo razvajenčki za vogalom > lizali lizike in se smehljali… > > Ob misli, da imam pred sabo še kakšnih 25 let delovne dobe, me stisne > v prsih. Pa sem imela rada svoj poklic in ga v resnici še vedno imam. > Ampak v sedanjih razmerah ne bomo preživeli. In danes bom bolj malo > spala…
|
|
|
|