Kšna dobra računovodkinja?? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


LoCa -> Kšna dobra računovodkinja?? (21.10.2008 10:01:37)

sej mi je že kr nerodno, se mi zdi da stalno o potnih stroških sprašujem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]. ampak pri nas je to tko neurejeno, nobeden pa niti ne ve, kako bi moralo biti...
v glavnem, zanima me, kaj se pri vas naredi, če gre nekdo na službeno pot s svojim avtom. dobi vinjeto ali nič? glih zaradi tega js ne mislim rabit svojega avta.
pol pri nas sploh ne dobivamo dnevnic za slo....pa še pri tujini nam baje računajo od prehoda čez mejo, čeprou v zakonu izrecno piše, da se šteje od začetka potovanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. kako maste vi v praksi?
pa če bi bla kjra tko dobra da bi mi zračunala za eno mojo pot v tujino, bi bla hvaležna če se mi na zs javi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




ninataja -> RE: Kšna dobra računovodkinja?? (21.10.2008 13:13:59)

IZVIRNO SPOROČILO: LoCa
v glavnem, zanima me, kaj se pri vas naredi, če gre nekdo na službeno pot s svojim avtom. dobi vinjeto ali nič? glih zaradi tega js ne mislim rabit svojega avta.
pol pri nas sploh ne dobivamo dnevnic za slo....pa še pri tujini nam baje računajo od prehoda čez mejo, čeprou v zakonu izrecno piše, da se šteje od začetka potovanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . kako maste vi v praksi?
pa če bi bla kjra tko dobra da bi mi zračunala za eno mojo pot v tujino, bi bla hvaležna če se mi na zs javi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Sicer jaz sem delala obračune potnih nalogov in bi naredila v tvojem primeru takole: Če je vinjeta za tujino (recimo Avstijo, kjer se kupi recimo 10 dnevno) bi mu to dala pod stroške, ki se ti povrnejo (tako kot parkirnina in oz. cestnina). Za Slovenijo in za naše vinjete pa ne vem kaj bi naredila, pri nas je bila vinjeta že nuja, in nimam pojma kako bi ljudje v službo prišli. Probaj s tem da kupiš vinjeto in vrneš s potnim nalogom še račun za njo.
Kako ne dobivate dnevnic? Pri nas poznamo 3 vrste - cela, polovnična in znižana - odvisno pač od št. ur. Za tujino se pa vedno šteje od začetka potovanja. Recimo da imaš let ob 8ih zvečer, eno uro prej moraš biti na letališču za check in in pol ure rabiš do letališča - tako je tvoj odhod 18:30.
Res pa je da vem le teoretičen del, ostalo potem jaz pošljem v računovodstvo in me potem tam gnjavijo če kaj ne štima. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Aneja2003 -> RE: Kšna dobra računovodkinja?? (21.10.2008 17:18:01)

Dan!
Bom kar tu vprašala, ker vidim, da ste pri potnih nalogih.....
Mi lahko kdo pomaga? Zanima me namreč, kje bi lahko našla...saj se sploh ne vem izrazit.... [sm=jezicek.gif] no tako je... dobim cestninske listke za Italijo za 2 mesca skupaj...na njihovih listkih ni [sm=hudicek1.gif] datuma, ampak samo številke, npr. 8/190. Kako drugi to rešujete? A izračunavate? ali obstaja kje kak programček, da vneseš np. 190. dan v letu 2008, pa ti izpiše, da je to npr. 10.07.2008. [sm=smiley13.gif]

lp,




kofetek2010 -> RE: Kšna dobra računovodkinja?? (21.10.2008 20:51:43)

190 dan v letu izačunaš tako, da deliš s 7 in dobiš teden, potem pa še samo v koledar pogledaš kateri teden je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




LoCa -> RE: Kšna dobra računovodkinja?? (22.10.2008 9:38:58)

ja štos pri slovenski vinjeti je ta, da kljub temu, da večina ljudi jo rabi vsak da že za v službo, ta ni obvezna. in js osebno recimo je lahko sploh ne bi imela .
ja ne dobivamo dnevnic za slovenijo. zakon tudi pozna 3 vrste dnevnic, samo pri nas ti poturijo kr plus ure. zato se pa zdej s tem ubadam, ker mi pripadajo in jih bom tud zahtevala. za tujino pa dobimo, samo tut mutijo.




Aneja2003 -> RE: Kšna dobra računovodkinja?? (22.10.2008 10:31:45)

Jana 73, hvala ti.... ampak teh listkov ni samo 10 ali 20...jih je ogromno.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 
Hvala, vseeno.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp,




Stran: [1]