nuala -> RE: vitamini pozimi (22.10.2008 12:13:14)
|
Baje človek ( tudi otrok ) ki se normalno prehranjuje, dobi vse vitamine s hrano. Je pa seveda vprašanje, s čim se prehranjuje in kako kakovostna je hrana ( tudi sadje in zelenjava ), ki jo je. Če torej jeste veliko žit, rib, stročnic, različnega sadja, raznobarvne zelenjave in solate, mlečnih izdelkov in mesa, se verjetno ustrezno prehranjujete. Težava je v tem, da sta sadje in zelenjava pozimi navadno stara in v njih ni več dosti vitaminov, prav tako je z izdelki iz bele moke, sladkorja, pripravljeno hrano,.. Zato ti je zdravnica verjetno dobronamerno svetovala, da daj pozimi otroku vitaminski dodatek. Jaz sem mojima v obdobjih, ko sta slabše jedla, ali ni bilo na razpolago dovolj sveže hrane, ali na potovanjih dajala Kindervital. Če je pomagal ali ne težko rečem, mojadva sodita med res zdrave otroke, mislim pa, da je to bolj zaradi ustrezne prehrane, veliko gibanja na svežem zraku in kvalitetnega spanca, kot pa vitaminov. Dobivata pa sedaj tudi sveže stisnjen pomarančni sok in starejši tudi sok iz sadja in zelenjave ( ki ga nese v šolo za malico ) in domač med. Če se bom pozimi odločila za vitamine bomo pa še videli.
|
|
|
|